Acasa Revista Presei Revista presei. Parlamentul poate amâna alegerile parlamentare cu trei luni

Revista presei. Parlamentul poate amâna alegerile parlamentare cu trei luni

scris de Z.V.
43 afisari

Parlamentul poate amâna alegerile parlamentare cu trei luni prin lege organică. CCR motivează în decizia de resipingere a sesizării preşedintelui Klaus Iohannis la legea prin care Parlamentul stabileşte data parlamentarelor că „stabilirea datei alegerilor după expirarea mandatului Parlamentului se face prin lege organică, iar înainte de expirarea mandatului Parlamentului, prin lege ordinară”, potrivit Adevărul.

PF Daniel: „Ceva nemaiîntâlnit în istorie”. „S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie. Au fost opriţi să vină la sărbătoarea ei credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieşenilor la racla sfintei, nu şi credincioşilor din ţară”, a spus Patriarhul Daniel la Sfânta Liturghie oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale, anunţă Cotidianul.

Ministrul Educaţiei se joacă cu nervii profesorilor: Ce se întâmplă cu stimulentul financiar. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susţine că se va face o analiză la Guvern pentru a vedea dacă există fonduri pentru acordarea stimulentului financiar pentru profesori şi personalul auxiliar, aşa cum prevede proiectul de lege adoptat în Parlament. Stimulentul se acordă lunar pe perioada stării de alertă şi a stării de urgenţă şi este în cuantum de 2.000 de lei lunar, arată Evenimentul Zilei.

Clotilde Armand încă nu a fost validată în funcţia de primar! Instanţa a amânat decizia finală. Mega-proiectul la nivel european pregătit de Violeta Alexandru! Ce categorie de români va fi ajutată. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, are de gând să prezinte colegilor din Uniunea Europeană un proiect revoluţionar de protecţie socială. Pe scurt, ar fi vorba despre un pachet minimal de măsuri similar cu cel referitor la salariul minim unic!, scrie Gândul.ro.

Scandalul USR-PLUS Cluj: Mihai Goţiu îl acuză pe Dacian Cioloş că i-a ignorat mesajele în care îi semnala neregulile de la alegerile interne. Scandalul legat de alegerile interne ale alianţei USR-PLUS Cluj ia amploare, senatorul Mihai Goţiu acuzându-l într-o scrisoare deschisă pe Dacian Cioloş că i-a ignorat mesajele în care îi semnala neregulile din procesul de vot şi vicierea acestuia, menţionează HotNews.ro.

Manciu de la “Comunicarea Strategică”, “uns” consilier de stat la Cancelaria lui Orban, cu încălcarea legii. Numit, prin semnătura lui Ludovic Orban şi a Secretarului General al Guvernului Antonel Tănase, în funcţia de consier de stat, Eduard Andi Manciu, cel care conduce celebrul Grup de Comunicare Strategică, nu îndeplineşte condiţiile imperative ale Legii 161/2003 pentru a fi înalt funcţionar public. Obligativitatea absolvirii examenului de licenţă este eliminatorie. (…) În aceste condiţii, avocatul Iulian Urban apreciază că toate documentele emise de Grupul de Comunicare Strategică, sub semnătura lui Manciu, sunt lovite de nulitate, anunţă Jurnalul.ro.

Partidul lui Piedone dă în judecată Guvernul pentru interzicerea pelerinajelor religioase. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a depus la instanţă o cerere de chemare în judecată a Guvernului României şi a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi. „Respectivele hotărâri sunt nelegale, fiind emise cu încălcarea dispoziţiilor legale imperative, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale garantate atât constituţional, cât şi prin Tratatele la care România este parte,” susţine avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al PPU (social-liberal), potrivit România Liberă.

Niculae Bădălău şi-a anunţat demisia în plenul Senatului. Senatul a aprobat hotărârea prin care a fost vacantat locul de senator al lui Niculae Bădălău, după ce acesta a anunţat că demisionează. Mandatul lui Niculae Bădălău ca vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi începe joi, 15 octombrie. Acesta nu mai este nici lider al PSD Giurgiu, titrează Stiripesurse.ro.

ORNISS: Laurenţiu Baranga nu a avut nicio atribuţie pe linia autorizării accesului la informaţii clasificate. Laurenţiu Baranga, cercetat penal pentru înşelăciune, nu a avut nicio relaţie instituţională în ultimii patru ani cu ORNISS, iar în perioada în care a fost angajat al instituţiei, nu a avut nicio atribuţie pe linia autorizării accesului la informaţii clasificate, precizează Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, scrie Ziare.com.

De săptămâna viitoare nu se mai poate intra în nicio sucursală BCR fără programare. „Ca măsură suplimentară pentru protejarea sănătăţii angajaţilor şi a clienţilor săi şi pentru reducerea timpilor de aşteptare, Banca Comercială Română va permite accesul în unităţi exclusiv pe bază de programare. BCR extinde astfel proiectul-pilot de programări telefonice, derulat în ultimele luni, care s-a dovedit de succes”. Măsura urmează să intre în vigoare de luni, 19 octombrie 2020, anunţă Economica.net.

Ruşii de la Yango ies din România: „Decizia noastră intră în vigoare într-o lună”. „Ne întrerupem operaţiunile în România. Legislaţia rigidă din domeniul ride-hailing nu ne permite să dezvoltăm serviciul pe cât de eficient ne-am dori, aşadar am decis să ne concentrăm activităţile asupra altor ţări şi direcţii de business. (…) Utilizatorii noştri din România pot păstra aplicaţia Yango pentru a rezerva călătorii în celelalte 16 ţări în care serviciul este disponibil”, au transmis reprezentanţii Yango pentru Ziarul Financiar.

Ei au interzis ceea ce nici otomanii şi nici comuniştii nu au îndrăznit să interzică. ”Toţi cei care ne dau lecţii de „europenitate” şi care se ruşinează cu numele româneşti de Ion, Maria, Gheorghe sau Ioana să nu uite că istoria este rotundă, popoarele cad şi se ridică, ceea ce astăzi le pare lor o victorie definitivă, mâine va fi renaşterea naţiunii noastre ortodoxe”, scrie Petrişor Peiu în QMagazine.ro.

România – Austria. Strategia FRF, criticată după ratarea EURO: „Vrem să ne calificăm imediat pentru bani! Cei de acolo se gândesc ”Să ne fie bine nouă”. Fostul arbitru Ion Crăciunescu a vorbit despre echipa naţională a României şi a criticat strategia Federaţiei Române de Fotbal din ultimii ani. „Noi vrem să ne calificăm imediat pentru a lua bani.  O calificare aduce bani importanţi. Cine vine selecţioner are ca obiectiv calificarea imediată la un turneu final. (…) Noi nu ne-am luat timp! Ne interesează pe moment şi se gândesc ”Să ne fie cât mai bine nouă”, a spus Crăciunescu, menţionează Gsp.ro.
Simona Halep, nominalizată la jucătoarea lunii septembrie! Cu cine luptă pentru trofeu. Campioana noastră ar putea câştiga al treilea astfel de trofeu în acest an, după cele din lunile februarie şi august. Simona Halep va încheia anul 2020 pe locul doi în clasamentul WTA. Campioana noastră are 7.255 de puncte, faţă de cele 8.717 ale lui Asheigh Barty, jucătoarea de pe prima poziţie, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult