Acasa Revista Presei Revista presei. Parlamentul se vrea instanţă de judecată

Revista presei. Parlamentul se vrea instanţă de judecată

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

Parlamentarii vor să schimbe regulile de ridicare a imunităţii, încercând să le ofere o protecţie suplimentară colegilor care au probleme cu legea.

Adevărul: Parlamentul devine instanţă de judecată ”Parlamentarii vor să schimbe regulile de ridicare a imunităţii, încercând să le ofere o protecţie suplimentară colegilor care au probleme cu legea”

Gândul: Şeful deputaţilor PSD: “În ţara asta, Parchetul conduce sau există o colaborare?” Blaga: “USL vrea subordonarea justiţiei” “Proiectul de modificare a legii statutului senatorilor şi deputaţilor prin care Parlamentul se transformă practic într-o instanţă de judecată a cererilor de reţinere, arestare şi percheziţie, a fost negociat între liderii USL în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, draftul fiind apoi transmis celorlalte grupuri parlamentare”

România liberă: O ţară fără procurori independenţi este o ţară a fărădelegii ”O ţară în care rechizitoriile sunt sunt supuse aprobării parlamentului, faptele sunt considerate suspecte, iar procurorii sunt chemaţi să dea socoteală, este o ţară din care Domnia Legii a fost uzurpată”

Curentul: De ce Victor Ponta nu poate stopa scurgeri de milioane de euro de la TVR ”În timp ce mii de angajați ai TVR vor fi dați afară, din bugetul televiziunii de stat se cheltuiesc aiurea milioane de euro anual pe drepturi de autor. Iar cea mai tare situație este că doctorul în drept Victor Ponta, premierul țării, nu va îndrăzni în veci să taie scurgerile respective”

Cronica română: Vizita lui Traian Băsescu la Chişinău, incertă ”Deşi prim-ministrul din Moldova le-a spus jurnaliştilor moldoveni, într-o întrunire informală, că Traian Băsescu va vizita Chişinăul pe 1 februarie, Administraţia Prezidenţială nu confirmă existenţa vizitei preşedintelui român. “Sunt discuţii şi zvonuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea”

Puterea: Escrocherii la primăria lui Onţanu ”Cazul mai mult decât dubios şi ilegal al construcţiei imobilului situat în strada Barbu Brădescu nr. 50, din sectorul 2 al Capitalei – imobil care a primit trei autorizaţii de construire diferite de la primarul Onţanu, toate având acelaşi număr de înregistrare”

Bursa: Vosganian: “Până miercuri voi alege o formulă pentru salvarea Oltchim” ”Am cerut Guvernului, în şedinţa din această săptămână, un răgaz până la următoarea şedinţă, ca să mă pot consulta cu reprezentanţii combinatului vâlcean şi cu băncile creditoare, cu sindicatele şi cu alţi specialişti, în privinţa soluţiei pentru salvarea Oltchim. În şedinţa de miercuri a Guvernului, am prezentat o notă privind starea actuală a combinatului. De asemenea, am prezentat patru variante privind viitorul Oltchim: continuarea activităţii în formula actuală, reorganizarea, privatizarea şi lichidarea voluntară”

Curierul naţional: Curăţenie de faţadă la Hidroelectrica ”Toţi directorii au fost revocaţi, dar în noua organigramă se vor mai regăsi 57 de şefi, cu salarii confidenţiale. Deşi personalul TESA numără peste 2.000 de angajaţi şi înghite 50 la sută din salariile totale, au fost concediaţi doar 154. Au mai fost înjumătăţite sporurile, diurna, primele de vacanţă şi de Ziua Energeticianului şi valoarea bonurilor de masă”

EvZ: Povestea neromanțată a relației Paulei Iacob cu Securitatea comunistă. Turnătoriile, cadourile și victimele ”Cum explică Paula Iacob cadourile primite de la Securitate și ce tactică a aplicat pentru ”a păcăli” ofițerii. Pe 13 iunie 2012, Curtea Supremă a stabilit că avocata a fost colaborator al Securității cu numele conspirative ”Gabriela” (1952 – 1954) și ”Ioana” (1970 – 1974)”

eNaţional: Anunţul care poate destrăma o superechipă din Liga 1. Inştiinţaţi că se închide robinetul cu bani ”Surse din anturajul liderului USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia) susţin că jupânului din Gorj i s-a transmis să se descurce în acest an cu banii din drepturile tv. «Şi din sponsorizări, dar altele decât cele de la Combinatele Energetice din zonă!», a aflat Condescu”

StareaPresei.ro

1 comentariu

urbos 18-01-2013 - 07:59

Cretinii si Closetescu nu pricep o iota din problema. Astia-s ca Neacsu care zicea ca cine-l intreaba de vot, incalca Constitutia.
Parlamentul cere doar sa se pronunte pe o baza, caci de pronuntat se pronuta oricum prin vot (cum a facut-o si pana acum!) asa cum spune legea care incearca sa puna parlamentarul la adapost de abuzurile unei asa zise Justitii. Parlamentul nu face justitie in cazul asta, procesul isi urmeaza cursul, numai ca parlamentarul nu mai poate fi si arestat(preventiv!!) ca asa vrea Kioru, de exemplu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult