Acasa Revista Presei Revista presei. Pe ce se duc banii unei familii din România

Revista presei. Pe ce se duc banii unei familii din România

scris de Z.V.
21 afisari

Solicitarea DIICOT privind audierea conducerii postului britanic Sky News în legătură cu reportajul despre traficul de arme din România, intenția lui Theodor Paleologu de a candida independent la alegerile parlamentare ca „liberal disident”, mesajul de mulțumire transmis de principesa Margareta românilor care au fost alături de familia regală la decesul Reginei Ana, reținerea bărbatului care a amenințat cu pistolul mai mulți studenți, precum și vizita oficială pe care premierul Dacian Cioloș o va face în Republica Moldova, dar și rezultatul derby-ului dintre Steaua și Dinamo sunt principalele subieccte ale zilei de 21 august.

buget familiePe ce se duc banii unei familii din România. Românii muncesc ca să mănânce, notează Q Magazine. În ciuda reducerii TVA-ului la alimente și a creșterii salariilor, 30% din cheltuielile unei familii se duc pe mâncare și sucuri. Dacă adăugăm și carburanții, pentru că sunt puțini cei renunță la mersul cu mașina la muncă, și taxele, rezultatul este că românilor le rămân puțini bani după o lună de muncă. România este pe primul loc în Europa, potrivit datelor Eurostat, în ce privește ponderea cheltuielilor cu mâncarea. De vină sunt salariile încă mici comparativ cu cele din alte state europene, deși prețurile sunt în unele cazuri la fel.

Premierul Dacian Cioloș va merge joi în prima sa vizită oficială în Republica Moldova. Premierul Dacian Cioloș va merge joi, 25 august, într-o vizită oficială în Republica Moldova, în contextul acordării primei tranșe în valoare de 60 de milioane de euro, pe 24 august, din Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, scrieAdevărul. Guvernul a anunțat sâmbătă că premierul va merge săptămâna viitoare, pe 25 august, în Republica Moldova.

Cucșa: Nu am avut în vedere să propun crearea unor privilegii pentru demnitari. Președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa, susține că, prin afirmația sa cu privire la demnitari, nu a avut în vedere propunerea unor privilegii pentru aceștia și subliniază că a fost vorba despre o „declarație personală”, ci nu despre o inițiativă a formațiunii pe care o reprezintă, conform Cotidianul. „Nu am avut în vedere prin declarația mea să propun crearea unor privilegii pentru demnitari. Tocmai de aceea, pentru bună informare a opiniei publice, țin să fac o serie de precizări care se impun”, susține Cucșa, într-un comunicat transmis sâmbătă presei.

Gorghiu: „Tăricenismul” devine un termen nou pentru tupeu. Liderii ALDE ar vrea să nu aștepte nici la semafor sau supermarket. Copreședintele PNL Alina Gorghiu critică inițiativa liderului ALDE Timiș, care ar vrea o lege pentru ca demnitarii să nu stea la cozi, afirmând că „tăricenismul” a devenit „un nou termen pentru tupeu”, iar liderii acestui partid ar vrea și alte beneficii, cum ar fi să nu stea la semafor sau să aibă un aghiotant care să le facă cumpărăturile, relatează Evenimentul Zilei. „Tăricenismul — un termen nou pentru tupeu. Un coleg de-al liderului ALDE vrea să stabilească, prin lege, că demnitarii nu trebuie să aștepte la cozi. Sper că se aude și în supermarketuri”, scrie Gorghiu pe Facebook.

ALDE îi răspunde Alinei Gorghiu, după atacul la Tăriceanu: E adevărat că ați avut contracte cu SOV Invest SA? Organizația de tineret a ALDE îi solicită copreședintelui PNL, Alina Gorghiu, să spună dacă în perioada 2008-2009 a avut contracte de asistență juridică cu mai multe firme printre care SOV Invest SA, în urma căruia a câștigat 12.000 euro, care nu apar în declarația de interese a liderului liberal, în replică la criticile ei la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, conform Adevărul. ‘În ciuda tuturor informațiilor care au apărut cu privire la situația actuală și trecută a domniei sale, Alina Gorghiu a continuat să critice și să ofere judecăți asupra a diverse cazuri, fără a se pronunța asupra neclarităților care o înconjoară’, se arată într-un comunicat al TLDE.

Ponta și Liviu Iolu, „război” pe Facebook. Fostul premier îi acuză pe liderii statului că lipsesc în momente cheie: „Situația României e mai gravă ca niciodată”. Fostul premier al României, Victor Ponta a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care afirmă că situația internațională a României este foarte gravă, fiind ocolită și de Germania, scrie Evenimentul Zilei. Ba mai mult, politicianul subliniază faptul că liderii români au devenit personaje ușor de ignorat pe scena politică europeană, nefiind disponibili pentru astfel de demersuri. Fostul premier arată că lideri europeni și americani au vizitat state din imediata vecinătate a României, ocolind țara noastră.

Paleologu își anunță intenția de a candida la alegerile parlamentare, ca „liberal disident”. Deputatul independent Theodor Paleologu își anunță pe Facebook intenția de a candida la alegerile parlamentare din acest an și face un apel pentru a strânge cele 20.000 de semnături necesare depunerii candidaturii, conform Bursa. „Pentru a putea candida ca independent (liberal disident) la alegerile din toamnă voi avea nevoie de 20.000 de semnături, lucru deloc ușor de obținut în condițiile în care nu dispun de un aparat de partid și nici de sume mari de bani”, a scris Paleologu, pe Facebook.

Băsescu: Din 2015, România are o Înaltă Curte de Casație și Justiție care, prin grija doamnei Stanciu, a devenit câmp tactic pentru SRI. Fostul președinte Traian Băsescu scrie pe Facebook, „spre știință și degrabă vorbitorului ambasador Hans Klemm” că, spre deosebire de Curtea Supremă din SUA, Înalta Curte de Casație și Justiție din România nu mai este „întotdeauna” un apărător al statului de drept, transmite Evenimentul Zilei. Băsescu prezintă o decizie a Curții Supreme a SUA și, pornind de la acest caz, apreciază că DNA interpretează abuziv și excesiv sintagma ‘îndeplinește în mod defectuos’ din definiția abuzului în serviciu a Noului Cod Penal.

Ponta: Dacă românii nu mai au încredere în justiție… Victor Ponta duce un război deschis cu ministrul Justiției, Raluca Prună, notează Cotidianul. Într-o postare recentă pe Facebook, Ponta susține că Raluca Prună îi va aresta pe toți cei care nu mai au încredere în justiție. Mai mult, fostul premier o acuză pe Prună că are o mentalitate ‘securistă’ și ‘kaghebistă’.

Lovitură pentru Klaus Iohannis: Angela Merkel exclude România de la masa negocierilor. Cancelarul german Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică pentru pregătirea summitului european care va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava, conform Curierului Național. Cu toate acestea, Merkel nu a inclus și România pe listă, chiar dacă se va întâlni cu lideri importanți din țările vecine.

Federația Rusă susține că luptă în Moldova contra terorismului. Într-un comunicat de presă al Ambasadei Rusiei în România se spune că manevrele militare din ultimul timp se doresc a fi un mod de pregătire a unei reacții la eventuale acțiuni teroriste, potrivit România Liberă. „Ne-au atras atenția unele știri alarmiste din presa română dedicate exercițiilor militare desfășurate de curând în Transnistria, ceea ce indică faptul că unii autori sunt în contradicție cu istoria și cu terminologia militară, interpretând foarte liber conceptul ‘anexare’… și folosind la fel de liber clișee propagandistice”, explică Ambasada Rusiei la București.

DIICOT cere audierea conducerii Sky News și prezența unui procuror român în Marea Britanie. DIICOT vrea ca și conducerea postului britanic Sky News să fie audiată în legătură cu reportajul fals despre traficul de arme din România, precum și prezența la audieri a unui procuror român, transmite Libertatea. Procurorii DIICOT vor să afle cine a avizat difuzarea materialului și dacă au fost dați bani pentru românii care apar în filmare.

Principesa Margareta le mulțumește românilor care au fost alături de familia regală, la decesul Reginei Ana. Principesa moștenitoare Margareta transmite, la șapte zile de la înmormântarea Reginei Ana, un mesaj în care le mulțumește românilor care au fost alături de familia regală, ea spunând că „iubirea, respectul și admirația cu care românii au condus-o pe ultimul drum” pe regină îi dau „sporită speranță pentru viitor”, potrivit Adevărul. „Acum, la șapte zile de la însoțirea mamei mele, Regina Ana, pe ultimul său drum, doresc să vă adresez din inimă, fiecăruia dintre cei care ne-ați stat alături, calde mulțumiri”, transmite Principesa Margareta într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook.

Ministrul Educației, măsuri ferme pentru inspectorii școlari care numesc directorii pe alte criterii. Mircea Dumitru, ministrul Educației, anunță că nu va ezita să trimită Corpul de Control să verifice modul în care se fac numirile directorilor la școli, după ce a primit sesizări privind unele numiri prin detașasare care au fost făcute în unele instituții de învățământ, conform Q Magazine. „Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele județe, se petrec numirile prin detașare ale directorilor de școli’, a scris ministrul Educației pe pagina sa de Facebook.

Studenți din București, amenințați cu pistolul în fața căminului. Agresorul a fost reținut. Bărbatul care a amenințat cu pistolul mai mulți studenți a fost reținut, iar duminică va fi prezentat judecătorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, informează Libertatea. Incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, puțin după miezul nopții, în fața căminului Universității de Artă Teatrală și Cinematigrafică.

Tatăl lui Bogdan Gigină: Erau zile când programul sărea de 16 sau 18 ore doar pentru a fi deplasat oficialul român de la restaurant la toaleta proprie și retur. Cine este vinovat de moartea polițistului Bogdan Gigină? Este întrebarea la care așteaptă răspuns de zece luni familia tânărului, scrie Curierul Național. Sfâșiat de durere, tatăl lui Bogdan spune că își dorește doar dreptate. Bărbatul susține că în acea seară fatidică, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Bogdan n-ar fi trebuit să lucreze.

2.500 de victime salvate cu elicopterele și avioanele SMURD. Piloții Inspectoratului General de Aviație (IGA) al MAI au salvat, în primele șapte luni ale anului, în urma intervențiilor de transport aeromedical, 2.498 de victime care au rezultat din producerea unor situații de urgență sau situații deosebite., infomează România Liberă. Cât privește participarea la misiunile internaționale, acestea au fost executate la solicitarea Agenției FRONTEX, unde Inspectoratul General de Aviație a executat peste 265 ore de zbor de supraveghere aeriană pentru combaterea migrației ilegale în Marea Egee, precizează IGA, într-un comunicat.

ProEtnica: Minoritățile naționale, preocupate de dialogul interetnic. Minoritățile din România trăiesc în pace și înțelegere, iar dialogul interetnic ar trebui intensificat mai ales în plan cultural a fost principala concluzie a dezbaterii „Dialogul interetnic din România contemporană”, organizată de Federația Comunităților Evreiești din România — Cultul Mozaic, în cadrul festivalului ProEtnica, care se desfășoară la Sighișoara, transmiteJurnalul Național. Minoritățile din România beneficiază în țara noastră de finanțare, iar în acest an, actualul Guvern „s-a ținut de cuvânt și a respectat obligațiile asumate de fostul guvern”, a declarat președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Aurel Vainer.

Ministerul de Interne vrea să schimbe procedurile de control intern. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a inițiat un ordin prin care urmează să schimbe și să simplifice modul în care se efectuează controlul intern, astfel încât procedurile să fie finalizate și în situația în care persoanele vizate lipsesc — sunt în concediu, internați sau în misiune, relatează Economica.net. „Aspectul principal avut în vedere la elaborarea noului proiect de ordin privind executarea controalelor în Ministerul Afacerilor Interne îl reprezintă punerea în aplicare a principiului operativității, care presupune efectuarea și finalizarea la timp și în mod complet a activităților specifice de control, într-o manieră cât mai simplificată, în vederea înlăturării disfuncționalităților constatate”, se arată în referatul de aprobare publicat de MAI.

IGPR: Amenzi peste 15 milioane lei aplicate în această săptămână. Peste 6.300 de infracțiuni au fost constatate de polițiști, în această săptămână, fiind aplicate peste 50.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.497.000 de lei, informează Q Magazine. Polițiștii au constatat, în intervalul menționat, 6.326 de infracțiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulației sau de altă natură), iar 983 de persoane au fost surprinse în flagrant delict, precizează IGPR, într-un comunicat transmis presei.

DSVSA Constanța: Pește stricat retras din restaurantele de pe litoral. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța a anunțat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că a retras, în ultimele 24 de ore, din unitățile de alimentație publică de pe litoral, peste 100 de kilograme de pește impropriu consumului, conform Puterea. Potrivit sursei citate, pe baza sesizărilor primite în legătură cu modalitățile de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a peștelui și produselor rezultate din pescuit, inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2016 au verificat, vineri și sâmbătă, 29 unități de alimentație publică de pe litoral.

Un turist din București este dat dispărut la Slănic! A lăsat un bilet de adio. Alertă în Prahova, în localitatea Slănic, acolo unde mai multe echipaje de pompieri și jandarmi caută un turist dispărut, care ar fi lăsat un bilet de adio în pensiunea unde era cazat, iar apoi s-a făcut nevăzut, relatează Libertatea. Numele lui este Coman Constantin Cristinel, iar în camera unde se cazase a fost găsit un bilet de adio. Dispariția a fost anunțată de proprietara pensiunii care de altfel a și găsit biletul.

Munții Făgăraș. O turistă din Germania a căzut într-o prăpastie de 200 m. O turistă din Germania, de origine română, a căzut, vineri seara, într-o prăpastie de 200 de metri, în Munții Făgăraș, anunță Puterea. Salvamontiștii din Argeș și Sibiu nu pot ajunge în zonă decât după mai multe ore de mers pe jos. Potrivit reprezentanților Salvamont Sibiu, turista de origine română, stabilită în Germania, se afla, împreună cu alți trei prieteni, pe Creasta Făgărașului, deasupra Lacului Podul Giurgiu.

Tragedie in Pajura. Bărbat lovit mortal de tren, în zona Gării Băneasa. Un bărbat de aproximativ 80 de ani a decedat, sâmbătă dimineață, în zona Gării Băneasa, după ce a fost lovit de un tren marfar, a declarat Adrian Marin, ofițer de presă la ISU București, conform Jurnalului Național. „Solicitarea a venit în jurul orei 11,00, s-au deplasat spre locul incidentului o descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță cu medic. Ajunși acolo, au constatat că bărbatul este decedat, prezintă leziuni incompatibile cu viața și nu au mai avut ce să-i facă”, a precizat oficialul ISU.

Ordinea publică, asigurată, la nivel național, de un număr sporit de angajați. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că 21.000 de angajați ai ministerului, cu 4.600 de mijloace pentru intervenție, vor asigura ordinea publică la nivel național, în acest sfârșit de săptămână, numai pentru meciul de fotbal, care va avea loc în această seară pe Arena Națională din Capitală, fiind mobilizați peste 700 de polițiști, jandarmi și pompieri, potrivit unui comunicat al MAI, transmite Cotidianul.î

Navele de croazieră de pe Dunăre pot acosta la Corabia. Portul turistic a fost finalizat. Navele de croazieră fluvială pot acosta începând din această lună și în orașul Corabia, județul Olt, unde portul turistic și de agrement de la Dunăre a fost finalizat, potrivit purtătorului de cuvânt al administrației locale, Dan Oltean, informează Economica.net. Portul turistic și de agrement Corabia a fost amenajat printr-un proiect care a beneficiat și de finanțare nerambursabilă din fonduri europene în valoare de peste 7 milioane lei, valoarea totală a investiției ridicându-se la aproximativ 15 milioane lei.

CNADNR: Inspecție la șantierul Autostrăzii Orăștie — Sibiu pentru urmărirea ritmului lucrărilor. Directorul general al CNADNR SA, Cătălin Homor, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul companiei au efectuat o inspecție la șantierul Autostrăzii Orăștie—Sibiu, lot 3, pentru urmărirea ritmului lucrărilor, conform Puterea. „Am vrut să constat la fața locului care este ritmul lucrărilor. Vizitele pe șantiere vor fi din ce în ce mai dese pentru că prefer să discut cu cei responsabili la fața locului. Ritmul și monitorizarea proiectelor rămân principalele direcții”, a precizat Cătălin Homor, potrivit unui comunicat de presă al CNADNR.

Agrometeo: Secetă pedologică în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Moldova, în perioada 20-26 august. Conținutul de apă în stratul de sol 0-20 de centimetri va prezenta valori scăzute și deosebit de scăzute în Dobrogea, pe suprafețe extinse din Crișana, Moldova, Muntenia, Oltenia și doar izolat în nord-vestul Banatului și al Maramureșului, conform prognozei agrometeorologice valabilă pentru perioada 20 — 26 august, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), potrivit Economica.net.

Sălaj: Descoperire importantă în fostul oraș roman Porolissum. O importantă descoperire ce vizează unul din cele mai mari edificii publice din Dacia Romană, aflată în fostul oraș roman Porolissum, a fost făcută recent de către o echipă de arheologi condusă de specialistul în arheologie romană, Coriolan Opreanu, aceștia aducând la lumină elemente dintr-o monumentală intrare în edificiul ce a fost, cel mai probabil, o basilică romană situată în vecinătatea pieței forului municipiului, scrie România Liberă.

Fotbal, orgolii și spectacol! Steaua și Dinamo au remizat într-un superduel cu două goluri. Steaua și Dinamo au terminat la egalitate cel de-al 165-lea derby din istorie, pe Arena Națională, scor 1-1, în etapa a cincea din Liga 1, transmite Gazeta Sporturilor. „Câinii” au deschis scorul rapid. În minutul 11, Vali Lazăr execută un corner, iar Rotariu reia cu capul și înscrie. La două minute după gol, spiritele s-au încins și jucătorii celor două formații s-au luat la bătaie la mijlocul terenului.

Simona Halep a pierdut în semifinale la Cincinnati. Angelique Kerber joacă finala cu trofeul și numărul 1 mondial pe masă!Într-un meci întrerupt adesea de ploaie, Simona Halep (nr. 4 WTA) a fost învinsă în semifinalele turneului din Cincinnati de nemțoaica Angelique Kerber (nr. 2 WTA), scor 3-6, 4-6, anunțăGazeta Sporturilor. A fost prima victorie pe hard a lui Kerber în fața Simonei, a treia într-un total de șapte meciuri disputate de cele două adversare.

Jocurile Olimpice Rio 2016 — Ziua a 15-a. Campioana olimpică Simona Pop a fost desemnată portdrapelul României la Ceremonia de Închidere! Comitetul Olimpic și Sportiv Român a stabilit ca spadasina Simona Pop, componentă a echipei care a cucerit titlul olimpic la Rio 2016, să poarte drapelul României la Ceremonia de Închidere a Jocurilor Olimpice, programată duminică noapte (ora 2:00 în țară), informează ProSport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult