Acasa Revista Presei Revista presei. Pe cine propune Cioloș să-i la locul lui Tobă la Interne

Revista presei. Pe cine propune Cioloș să-i la locul lui Tobă la Interne

scris de Z.V.
18 afisari

Decizia Comisiei Tehnice din cadrul CNATDCU potrivit căreia fostul ministru de Interne Petre Tobă nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat, emiterea de către ministrul Educației a ordinului referitor la retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier Gabriel Oprea, precizările Ministerului Sănătății în legătură cu documentele necesare pentru înscrierea la grădiniță și școală, raportul FMI despre activitatea ANAF, precum și posibila preluare a conducerii Ministerului Afacerilor Interne de către șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache, dar și declarațiile ministrului Justiției, Raluca Prună, privitoare la construirea de penitenciare sunt principalele subiecte ale zilei de 3 septembrie.

dacian ciolosPe cine propune Cioloș să-i la locul lui Tobă la Interne. Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei prim-ministrului, ar putea prelua, ca interimar, conducerea Ministerului Afacerilor Interne, au declarat surse guvernamentale, conform Gândul. „Premierul Dacian Cioloș urmează să-l propună pe Tudorache (Dragoș — n.r.) ca interimar la Ministerul de Interne’, au declarat surse guvernamentale.

Dacian Cioloș s-a întâlnit cu vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen. Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, s-a întâlnit, astăzi, cu vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, transmite Curierul Național. Discuțiile au vizat teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și de interes pentru România: viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit, dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă, fondurile europene, Summit-ul de la Bratislava, E-guvernare.

Vicepreședintele CE spune ce anume strangulează economia României. Există o nevoie uriașă pentru proiecte de infrastructură în România, lipsa lor strangulând competitivitatea și crearea de locuri de muncă, a afirmat astăzi Jyrki Katainen, vicepreședintele Comisiei Europene (CE), potrivit Cotidianul. În viziunea sa, problema infrastructurii poate fi rezolvată dacă România folosește mai multe fonduri europene, iar proiectele pentru obținerea banilor pot veni mai ușor dacă administrația publică ar fi independentă de politică.

Dragnea: Susțin decizia Guvernului de a lua măsuri pentru ca diaspora să voteze mai ușor. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri seara, într-o postare pe pagina sa de socializare, că susține decizia Guvernului de a lua măsuri pentru ca diaspora să voteze mai ușor, relatează Jurnalul Național. „Susțin decizia guvernului de a lua măsuri pentru ca diaspora să voteze mai ușor. Consider, nu numai că este vital ca cei plecați să rămână implicați în viața politică de acasă, dar să le demonstrăm că o numai o guvernare condusă le PSD le poate aduce rudelor rămase aici creșterea nivelului de trai pe care o merită”, a afirmat liderul PSD.

Dacian Cioloș: Tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională. Premierul Dacian Cioloș afirmă că tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională, pentru rezolvarea căreia trebuie acționat „pe mai multe fronturi”, el invitându-i și pe cetățeni să se implice în procesul de protejare și recuperare a pădurilor, conform Jurnalului Național. „Mai mult decât o problemă de mediu, tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională. De aceea, acționăm pe mai multe fronturi”, a scris premierul Cioloș, vineri seara, pe Facebook.

Cererea DNA de urmărire penală în cazul lui Gabriel Oprea a ajuns la Senat. Cererea DNA de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost vicepremier pentru Securitate Națională și Ministru al Afacerilor Interne, a ajuns, vineri dimineață la Senat, anunță Evenimentul Zilei. Acuzația adusă de procurori la adresa lui Oprea este săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială.

PACT solicită dizolvarea Partidului România Unită din cauza organizației sale paramilitare. Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) solicită Ministerului Public să se adreseze Tribunalului București în vederea dizolvării Partidului România Unită, transmite Jurnalul Național. Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri presei, PACT afirmă că respectiva cerere este justificată „de faptul că PRU, prin măsurile sale, a încălcat Constituția României și legea partidelor politice”.

Ponta, atac la Băsescu: Moare de frică, nu mai prinde 5% și intrare în Parlament. Fostul premier Victor Ponta scrie pe pagina sa de socializare că președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, atacă Partidul România Unită deoarece ‘moare de frică’ faptului că ‘electoratul naționalist’ nu va vota PMP la alegerile parlamentare și, astfel, această formațiune ‘nu mai prinde 5% și intrare în Parlament, scrie România Liberă. ‘Efectul PRU: Băsescu moare de frică ? nu mai prinde 5% ?i intrare în Parlament’, scrie Ponta, vineri, pe Facebook.

Premierul Pavel Filip: Republica Moldova se va dezvolta doar menținând parcursul său european. Premierul Pavel Filip a semnat vineri petiția de susținere a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, lansată de reprezentanții societății civile în cadrul campaniei „Aderă Acum”‘, informează guvernul Republicii Moldova într-un comunicat de presă., potrivitEconomica.net. Pavel Filip a salutat inițierea procesului de solidarizare a societății în susținerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, subliniind că Uniunea Europeană este un partener important pentru țara sa, iar aderarea la comunitatea europeană presupune servicii publice de calitate, infrastructură dezvoltată și condiții de trai mai bune pentru cetățeni.

Zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia. Astăzi este zi de doliu național pe teritoriul țării noastre pentru românii decedați în cutremurul din Italia, notează Q Magazine. Potrivit Hotărârii de Guvern, vineri, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale au obligația arborării drapelului României în bernă.

Comisia Tehnică din cadrul CNATDCU: Petre Tobă nu a plagiat. Propunem menținerea titlului de doctor. Fostul ministru de Interne Petre Tobă nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat, a stabilit Comisia de specialitate din cadrul Consiliului Național de Atestare a Diplomelor (CNATDCU), potrivit Ministerului Educației, scrie Adevărul. Totodată, Comisia recomandă păstrarea titlului de doctor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, comisia de specialitate a concluzionat că teza de doctorat semnată de Petre Tobă respectă standardele de etică a cercetării științifice și a propus, în consecință, menținerea titlului de doctor.

Prima reacție a ministrului Educației după decizia în cazul plagiatului lui Petre Tobă. Anunțul făcut de Mircea Dumitru lasă loc de interpretări. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a spus că a fost anunțat în legătură cu decizia luată de Comisia de Științe Militare din cadrul CNATDCU conform căreia Petre Tobă nu a plagiat, conform Evenimentului Zilei. Ministrul a precizat că decizia nu este definitivă. Ministrul Mircea Dumitru a adăugat că concluziile oferite de comisia de specialitate din cadrul CNATDCU urmează să fie transmise, într-un raport către Consiliului General al CNATDCU, care va lua o hotărâre privind păstrarea sau retragerea titlului de doctor. Ulterior hotărârea consiliului general va ajunge la Ministerul Educației.

Ministrul Educației a emis ordinul privind retragerea titlului de doctor acordat lui Gabriel Oprea. Ordinul în baza căruia ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice îi retrage titlul de doctor fostului vicepremier Gabriel Oprea a fost publicat vineri pe site-ul MENCȘ, anunță Capital. „Se retrage titlul de doctor în domeniul drept, acordat domnului Oprea M. Gabriel de către Universitatea din București, conferit prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 3467/16.03.2001”, prevede ordinul ministrului Educației.

CNATDCU a decis: Pandele nu a plagiat. Comisia de Științe Militare, Informații și Ordine Publică a CNATDCU a avizat, cu șase voturi din șapte, unul dintre membri fiind absent, raportul comisiei independente de lucru prin care se arată că Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat, cu titlul „România și noile provocări generate de integrarea europeană’, informează România Liberă. Din grupul de lucru format la Consiliul General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a analizat teza de doctorat a lui Florentin Pandele au făcut parte conferențiarul universitar Cristian Niță și conferențiarul universitar Veronica Mihalache, ambii de la Academia Națională de Informații, precum și profesorul universitar Claudiu Țupulan de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza’.

O nouă amânare în Dosarul ‘Colectiv’. Un nou termen, o nouă amânare în dosarul ‘Colectiv’, în care fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată de către procurorii anti-corupție, scrie Curierul Național. La aproape un an de la tragedie, judecata propriu-zisă nici măcar nu a început.

Raluca Prună, referitor la Petre Tobă: ‘Observ că lupta anticorupție funcționează’. Legata de solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Petre Tobă, ministrul Justiției Raluca Prună s-a arătat bucuroasă pentru că „lupta anticorupție funcționează”, conform România Liberă. Întrebată, vineri, la Cluj, cum comentează demisia ministrului Petre Tobă pentru care DNA a solicitat începerea urmăririi penale, Raluca Prună a refuzat să răspundă, spunând doar: „Observ că lupta anticorupție funcționează”.

Prună: Alții construiesc autostrăzi în 3 ani, nouă ne trebuie 5 pentru un penitenciar. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a arătat vineri, într-o dezbatere publică la Cluj, că, după legislația românească, e nevoie de cel puțin cinci ani pentru construirea unui penitenciar, transmite Cotidianul. „Pe termen scurt, trebuie să găsim niște soluții, să rezolvăm niște probleme sistemice. (…) Am mers foarte mult în penitenciare în primele luni și am văzut că aproape toate persoanele cu care eu am discutat, sute de persoane, mi-au zis în general două lucruri”, a spus Raluca Prună

Prună, despre eliberarea condiționată: Se ajunge la situația ridicolă în care ultima amânare se dă dincolo de limita pedepsei. Ministrul Justiției, Raluca Prună, spune, referitor la eliberarea condiționată, că există numeroase situații în care instanțele dau amânare după amânare și se ajunge ‘la situația ridicolă în care ultima amânare se dă dincolo de limita pedepsei’, susținând că are în vedere să introducă termene obligatorii pentru instanțe și să responsabilizeze mai mult comisia din penitenciar, relatează Economica.net. Raluca Prună a declarat, vineri, la Cluj, că „problema liberărilor condiționate” este o chestiune despre care toată lumea îi vorbește.

Finanțare europeană de 110,37 milioane de lei pentru dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a semnat contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, din exercițiul financiar 2014 — 2020, bugetul total alocat dotării inspectoratelor pentru situații de urgență (ISU) fiind de circa 110,37 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Ministerul Fondurilor Europene (MFE), scrie Bursa. MFE, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), a semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul „Răspunsul eficient salvează vieți II”, cu un buget total de 110.365.920,90 lei, implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Adeverința medicală și avizul epidemiologic, singurele documente necesare pentru înscrierea la grădiniță și școală. Singurele documente necesare la înscrierea copiilor la grădiniță sau școală sunt adeverința medicală de la medicul de familie și avizul epidemiologic, scrie Q Magazine. Analize suplimentare pot fi cerute de medicul de familie doar în cazul în care există simptome de boală infecțioasă la copil, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Scandal în Educație: Salarii mai mici pentru mii de angajați. Mii de angajați din Educație se plâng că au pierdut sume cuprinse între 200 și 800 de lei după ce a fost aplicată ordonanța de corectare a salariilor din sistemul bugetar, potrivit Puterea. Supărați pe situația creată, sindicaliștii l-au luat la rost pe ministrul Educației, Mircea Dumitru, care a declarat că nu știe de unde au apărut aceste probleme în modul de calcul, dar că va încerca să le rezolve. Cei mai afectați sunt directorii de școli care pierd 800 de lei, dacă instituția are mai puțin de 35 de clase.

Polițistul Marian Godină, după demisia lui Petre Tobă: Singurul lucru bun al mandatului l-ați făcut. Marian Godină a postat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne un răspuns la mesajul pe care Petre Tobă l-a transmis angajaților MAI, polițistul precizând că singurul lucru bun pe care l-a făcut în mandatul de ministru a fost să demisioneze, relatează Ziarul Financiar. „Ce de lucruri faine ați făcut!!! Numai reușite. Dacă vă interesează părerea unui agent, direct din stradă, vă spun eu ce am simțit: nimic! Cred că singurul lucru bun al mandatului l-ați făcut astăzi. Să trăiți!”, a scris Marian Godină.

Streinu-Cercel, despre cum pot fi reduse infecțiile din spitale: Cu apă și săpun. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat, vineri, la Pitești, că în cazul infecțiilor din spitale, utilizarea apei și săpunului reduce cu mai mult de jumătate contaminarea, adăugând că în cazul bebelușilor cu sindrom hemolitic n-au fost respectate regulile de igienă, conformGândul. Streinu-Cercel a afirmat că, pe lângă dezinfectanți, în spital există o serie de mecanisme care pot preveni ca infecțiile să se dezvolte, primul fiind respectarea condițiilor minime de igienă, și că „apa și săpunul sunt sfinte’.

Bucureștiul ar putea avea o bancă de alimente pentru săraci. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dorește amenajarea unei bănci de alimente pentru persoanele nevoiașe, suplimentarea locurilor de cazare pentru persoanele fără adăpost pe durata iernii, dar și extinderea rețelei de spălătorii sociale în toate sectoarele, informează PMB într-un comunicat transmis presei, potrivit Cotidianul. Bucureștiul este singura capitală europeană fără o bancă de alimente pentru preluarea, depozitarea, prelucrarea și distribuirea alimentelor oferite de producători și marile lanțuri de retail categoriilor de persoane nevoiașe, precizează sursa citată.

Accident de autobuz în Argeș. Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe numele unuia dintre șoferii celor două autobuze implicate într-un accident rutier, soldat cu 14 răniți, scrie Puterea. „În urma cercetărilor, polițiștii au stabili că Ș.G. de 45 de ani, din comuna Hârtiești, în timp ce conducea un autobuz din direcția Davidești către Hârtiești, nu a păstrat o distanșă suficientă în mers față de un alt autobuz condus regulamentar în fața sa de P.G. de 37 ani, din comuna Boteni, și a intrat în coliziune cu acesta”, se arată în comunicatul citat.

ISU Constanța: Amenzi de peste 900.000 de lei aplicate unităților de turism de pe litoral. ISU Constanța a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că inspectorii ISU „Dobrogea” au verificat, în perioada 13 iunie-31 august, 980 de obiective de turism, alimentație publică și agrement de pe litoral cu privire la respectarea normelor de prevenție și protecție împotriva incendiilor, conform Puterea. În urma controalelor, au fost aplicate amenzi de 920.1000 lei.

Afacerist român găsit vinovat în SUA pentru mituirea Forțelor Aeriene americane. Un tribunal federal din orașul californian Sacramento l-a găsit vinovat pe afaceristul român Dumitru Martin, acționar al Polaris Constanța, pentru mituirea unui ofițer al Forțelor Aeriene americane în vederea obținerii unui contract de mai multe milione de dolari, potrivit Gândul. Tribunalul a stabilit că Dumitru Martin a mituit un ofițer al forțelor americane la baza aeriană Travis din Fairfield, California, pentru a obține un contract de peste 10 milioane de dolari ce presupunea furnizarea de containere de depozitare și alte produse și servicii forțelor aeriene americane în România, la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Primarul din Urziceni, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu. Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe primarul din Urziceni, Constantin Sava, pentru instigare la abuz în serviciu, conformAdevărul. Anchetatorii îl acuză pe Sava că a determinat o angajată din Primărie să ‘dispună ridciarea popririi asupra conturilor bancare ale unei societăți comerciale’, aducând astfel instituției un prejudiciu de peste 150.000 de lei. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat vineri, printr-un comunicat, că primarul municipioului Constantin Sava a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru instigare la abuz în serviciu.

Biserica de lemn din Sânmărghita, monument din secolul al XVIII-lea, a ars complet într-un incendiu. Biserica de lemn din satul mureșean Sânmărghita, comuna Sânpaul, un monument istoric din secolul al XVIII-lea, a ars complet vineri după-amiază într-un incendiu izbucnit, cel mai probabil, de la un foc aprins în apropiere, anunță Libertatea. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, locotenent Mihai Gagyi, a declarat că cel mai probabil bisericuța de lemn a luat foc de la o sursă externă, întrucât aceasta nu era folosită, nu era conectată la curent electric, iar pompierii încearcă să stabilească ce anume a provocat incendiul.

La Universitatea București sunt libere 348 de locuri bugetate. Noua sesiune de admitere la facultățile din Universitatea din București, pe 2016, pentru studiile de licență și masterat la facultățile Universității din București începe pe 3 septembrie 2016, informează Libertatea. Numărul total de locuri pentru sesiunea din septembrie 2016 alocat programelor de studii de licență la nivelul Universității din București este de 348 de locuri la buget și aproximativ 1500 de locuri la taxă.

Elena Băsescu a divorțat. Elena Băsescu, mezina lui Traian Băsescu, a divorțat după patru ani de mariaj, conform Q Magazine. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook. „Familia Ionescu — Băsescu, de comun acord și de manieră amiabilă, a decis să pună punct căsniciei începute în 2012. Separarea se produce prin procedură notarială. În acest moment, locuim deja separat”.

FMI recomandă Fiscului să selecteze contribuabilii controlați de DMC după cifra de afaceri. Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să modifice criteriile de selecție a contribuabililor administrați de Direcția Mari Contribuabili (DMC), astfel încât principalul criteriu să fie nivelul cifrei de afaceri, și să asigure salarii competitive angajaților cheie, potrivit unui raport al FMI, transmite Bursa. „Repartizarea contribuabililor la DMC se realizează incorect. DMC se străduiește să administreze 2.392 de contribuabili ce generează sub 50% din veniturile fiscale totale colectate de ANAF”, se arată în raport.

FMI: Resursele de control irosite de ANAF pe inspecții neproductive sunt enorme. Direcția Mari Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) nu reușește să își atingă scopul, acela de a reduce decalajul dintre taxele datorate și cele încasate, din cauza faptului că risipește resurse pe activități care aduc puțini bani la buget, sau pe controale solicitate de alte instituții, inclusiv Curtea de Conturi, reiese din „Raportul de asistență tehnică privind Îmbunătățirea Administrării Riscului de Conformare pe care îl prezintă Marii Contribuabili”, întocmit de Fondul Monetar Internațional, relatează Capital.

Ministrul Energiei: „Pregătim o reformă a pieței gazelor; 40% din consumul țării se va tranzacționa pe bursă”. Producătorii și furnizorii de gaze vor fi obligați ca, începând de anul viitor, să tranzacționeze pe bursă cel puțin 40% din cantitatea comercializată, altfel vor primi amenzi semnificative care vor fi raportate la cifra de afaceri, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, conform Bursa. Ministerul Energiei pregătește o ordonanță de urgență în acest sens, pentru modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, care ar putea fi aprobată de Guvern în luna septembrie.

România are 8 proiecte de investiții pe Planul Juncker în valoare de peste 570 milioane de euro. România are în prezent opt proiecte de investiții pe Planul Juncker în valoare totală de peste 570 milioane de euro, care sunt depuse pe portalul european dedicat, domeniile vizate fiind eficiența energetică, educația și agricultura ecologică, informează un comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), potrivit Capital.

Transportatorii rutieri susțin că Guvernul intenționează să modifice legea RCA prin Ordonanță de Urgență. Guvernul intenționează să modifice prin Ordonanță de Urgență legislația privind asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), pentru a aplica mai repede anumite prevederi din proiectul noii legi RCA, aflată în dezbatere în Parlament, susține Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), într-un comunicat transmis vineri presei, scrie Economica.net. Reprezentanții mai multor asociații ale transportatorilor au discuta în ultimele luni cu reprezentanții Guvernului despre situația pieței RCA și au cerut înghețarea prețurilor.

Antreprenorii debutanți au înființat peste 32.000 de SRL-D până la finele lunii iulie. Cele mai multe firme s-au înregistrat în București. Soldul firmelor de tip SRL-Debutant, tip de afacere lansată pe piața locală în 2011 ca urmare a unui program național de finanțare a start-up-urilor, a ajuns în luna iulie a acestui an la 32.550 entități, cu peste 838 mai mult față de luna precedentă, arată datele de la Registrul Comerțului, potrivitZiarului Financiar. Din total, cele mai multe firme debutante s-au înregistrat în București (4.424 societăți), Capitala fiind urmată de Cluj (3.810 societăți) și de Timiș cu 2.017 societăți.

Lungmetrajul „Aferim!’, de Radu Jude, în cursa pentru EFA People’s Choice Award. Lungmetrajul „Aferim!’, pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin 2015, se numără printre cele 12 pelicule propuse de Academia Europeană de Film la categoria premiul publicului, conform Adevărul. „Aferim!’ este un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească, la începutul secolului XIX.

Doliu în sportul românesc. Nicolae Vieru, fostul președinte al Federației Române de Gimnastică, a murit la 84 de ani. Reacția Nadiei: „Un om deosebit. Dumnezeu să te odihnească”. Nicolae Vieru, fost președinte al Federației Române de Gimnastică, a decedat vineri, într-un spital din București, anunță ProSport. În vârstă de 84 de ani, Nicolae Vieru suferea de cancer de prostată. „Nicolae Vieru, nu numai o personalitate, ci și o instituție prin activitatea desfășurată de decenii în slujba gimnasticii românești și internaționale, s-a stins din viață după o lungă și grea suferință, în cursul zilei de astăzi”, se arată pe site-ul Federației Române de Gimnastică.

România U21 — Luxemburg U21 4-0. Țîru, Bumba, Ioniță II și Ovidiu Popescu au înscris golurile unei victorii facile. Meciul cu Danemarca, decisiv pentru calificarea la EURO. Echipa națională de tineret a României a câștigat cu scorul de 4-0 meciul disputat vineri, la Mediaș, împotriva reprezentativei similare din Luxemburg, transmite ProSport. România se menține astfel pe locul 2, cu 16 puncte, în grupa a 5-a, cu trei puncte mai puțin și un meci în plus disputat față de liderul Danemarca.

Chiricheș este suspect de deteriorarea cartilajului la genunchiul stâng! Pleacă de urgență în Italia pentru investigații. Fundașul lui Napoli, Vlad Chiricheș, nu a mai putut continua pregătirea pentru meciul cu Muntenegru, partidă programată duminică, 4 septembrie, pe Cluj Arena, noteazăGazeta Sporturilor. Vlad Chiricheș va fi nevoit să plece în Italia, pentru investigații suplimentare la genunchiul stâng, după ce RMN-ul efectuat aseară nu a fost concludent.

Staff-ul lui Daum, impresionat de tinerii fotbaliști români. Doi jucători de la Viitorul și un dinamovist au fost remarcați: „Uimitor, nu ne interesează vârsta”. Rudi Verkempinck, secundul lui Christoph Daum, s-a declarat plăcut impresionat de tinerii fotbaliști români cu care a lucrat la echipa națională, relatează Gazeta Sporturilor. Remarcații belgianului au fost Răzvan Marin și Romario Benzar, de la Viitorul, dar și dinamovistul Dorin Rotariu.

Rămânem doar cu Simona. Niculescu, învinsă în turul al treilea al turneului de la US Open. Monica a ajuns la șapte înfrângeri în șapte meciuri cu Caroline Wozniacki. Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, aflată pe locul 58 WTA, a pierdut, scor 3-6, 1-6, meciul disputat vineri împotriva sportivei daneze Caroline Wozniacki, în turul al treilea al turneului de Mare Șlem de la US Open, disputat pe hard și dotat cu premii totale de 22,102,700 de dolari, scrie ProSport. Partida a durat o oră și 27 de minute. Niculescu a câștigat un singur punct direct din serviciu, nu a comis duble geșeli, iar procentajul primului serviciu a fost de 61%.

Simona Pop neagă informația conform căreia și-ar dori cetățenie maghiară: „Mi-au restălmăcit vorbele”. Simona Pop a negat informația conform căreia și-ar dori cetățenie maghiară, transmite Gazeta Sporturilor. „Cuvintele mi-au fost răstălmăcite de unguri, nu intenționez vreodată să-mi iau cetățenie maghiară!”, a afirmat Simona Pop.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult