Acasa Revista Presei Revista presei. Pe cine pune Ponta ministru de Finanţe

Revista presei. Pe cine pune Ponta ministru de Finanţe

scris de Z.V.
6 afisari

Premierul Ponta caută un ministru de Finanțe; sunt pregătiți românii pentru ‘Cabinetul 2’ de la Cotroceni?; comparatorul prețurilor, spaima marilor magazine; motorina, mai ieftină decât benzina; soia – cultura vedetă în agricultură; radioterapia va fi 100% decontată și cum au murit 13 echipe românești campioane la fotbal, iată câteva dintre subiectele importante abordate în presa zilei de vineri, 20 martie.

Victor-Ponta-sedinta-de-guvern-600x400Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară.Șeful statului a declarat că printre priorități se află și domeniul energiei, dar și relațiile Uniunii cu statele partenere precum Moldova, Ucraina și Georgia, informează Cotidianul.ro.

Ponta caută un ministru de Finanțe. Printre numele luate în calcul se numără cele ale lui Cristian Socol, Dan Manolescu — secretar de stat la Finanțe și Viorel Ștefan — deputat PSD. Președintele executiv al PSD susține că nu există o mare dorință să vină cineva la Ministerul de Finanțe, notează Gândul.

Procurorii anticorupție au cerut aviz de la Senat pentru reținerea și arestarea preventivă a ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, notează Puterea.

Traian Băsescu a declarat că este mulțumit de Codul Electoral, precizând că este un lucru bun că se renunță la votul uninominal. Fostul șef al statului și-a exprimat regretul și surprinderea că nimeni nu mai vorbește despre votul prin corespondență, scrie Evenimentul Zilei.

Carmen Iohannis, prima-doamnă a României, se implică tot mai mult în viața socială: îl însoțește pe șeful statului la reuniunile europene, asistă la întreceri sportive și nu renunță nicicum să predea engleza. Specialiștii contactați de Adevărulsusțin că vremea când prima-doamnă stătea, tăcută, în dreapta soțului a apus. Acum trebuie să aibă atitudine, să se implice.

„Prim-ministrul este statul. Indubitabil!” —așa arată primul articol dintr-un proiect pentru o „Lege a Tăcerii”. Propunerea i-a aparținut senatorului PNL Cristian Bodea, care a făcut o lege-pamflet, dorind să sublinieze faptul că Parlamentul a devenit o anexă a Executivului. La rândul lor, senatorii l-au apostrofat pe liberal, susține Gândul.

Comparatorul prețurilor va fi implementat la un moment dat, indiferent dacă marile lanțuri de retail vor sau nu, a anunțat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, citat dePuterea.

Căpușate de miniștri și de firmele sindicaliștilor, conduse de manageri politruci și penali termocentralele și minele fac încă un pas în direcția dispariției lor, susține România Liberă.

Motorina, carburantul cel mai folosit în țara noastră, a devenit mai ieftină decât benzina. Diferența de preț dintre motorină și benzină este de un ban pe litru la cele mai ieftine sortimente, însă la sortimentele Premium, deja vorbim de un preț cu 20 de bani pe litru mai mare la benzină, afirmă Cronica Română.

Așteptările analiștilor financiari privind evoluția economică în România au continuat să se îmbunătățească în martie, însă țara a coborât o poziție în clasamentul din Europa Centrală și de Est, până pe locul al doilea, fiind depășită de Slovacia, potrivit unui sondaj al institutului ZEW, preluat de Ziarul Financiar.

Dacă vreți să faceți un business și nu aveți nici cea mai vagă idee despre ce trebuie făcut, preluarea unei afaceri în franciză este soluția cea mai rapidă. Cele mai multe afaceri au o taxă de intrare de până în 5.000 de euro și cu acest buget puteți aspira inclusiv la ‘închirerea’ unor mărci răsunătoare, susțineAdevărul.

Luna aprilie 2015 va fi prima din ultimele decenii în care populația României va consuma gaze doar din producție internă. Și în industrie importurile vor fi extrem de mici, dacă vor fi, pentru că este suficient gaz pe piața locală, potrivitEconomica.net.

În acest an, soia are toate șansele să devină cultura-vedetă a agriculturii autohtone. Atât analiștii, cât și agricultorii pariază pe această plantă deoarece, din 2015, UE va acorda un sprijin de 325 de euro pe hectar pentru suprafețele cultivate cu proteina vegetală, astfel încât să fie redusă dependența României de importuri, afirmă Capital.

Euro s-a depreciat cu aproape 2% ieri, pe piețele externe, față de dolar, după ce, în ziua precedentă, moneda SUA a fost cea care pierduse teren în urma reuniunii de politică monetară a băncii centrale americane (Federal Reserve — Fed), care a sugerat că majorarea dobânzilor va fi făcută mai târziu decât arătau așteptările, susține Bursa.

Programul privind conversia creditelor din valută în lei ajută doar contractanții creditelor ipotecare, care au venituri sub 3.000 lei/lună și care nu au întârziat plata ratelor mai mult de două luni, susține Curierul Național. Inițiativa Ministerului Finanțelor Publice de a rezolva criza creditelor în franci elvețieni este departe de a fi aplicată.

Jaf la Casa de Sanatate. Companiile HP și SIVECO au fost marii beneficiari ai contractelor prin care s-ar fi scurs banii.Explicațiile date de trei dintre președinții CNAS se bat cap în cap. Unul dintre ei a ‘detonat’ bomba la DNA, iar ceilalți doi spun că investiția este ca la carte! Pe larg, în Evenimentul Zilei.

Începând cu data de 1 mai, pacienții cu afecțiuni oncologice beneficiază de radioterapie, decontată 100% și la unitățile sanitare de stat, și la cele private, prin implementarea unui subprogram de radioterapie distinct în cadrul programului național de oncologie, informează Jurnalul Național.

Băsescu bagă dihonia în CSM. Livia Stanciu s-a opus sesizării Inspecției Judiciare în cazul declarațiilor fostului președinte, anunță Jurnalul Național.

România este țara europeană care a pierdut cele mai multe campioane! În Anglia și Rusia n-a murit nici una. La noi — mai mult de jumătate. 13 din 22 echipe care au luat titlul nu mai există, anunță Gazeta Sporturilor.


Comitetul Executiv al FIFA a decisca turneul final al Cupei Mondiale din 2022, din Qatar, să aibă loc în perioada noiembrie-decembrie, finala urmând să se dispute la 18 decembrie, de ziua națională a țării gazdă, scrie Pro Sport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult