Acasa Revista Presei Revista presei. Pensii nesimţite pentru parlamentari

Revista presei. Pensii nesimţite pentru parlamentari

scris de Z.V.
9 afisari

Eforturile, progresele și restanțele României în justiție, analizate la Parlamentul European; Parlamentarii inventează motive să-și dea pensii speciale; cea mai mare alarmă militară din ultimii cinci ani în România; puține șanse să aderăm la zona euro până în 2019; piața imobiliară își continuă prăbușirea; românii uită să se spele pe dinți și campioana României la fotbal ar putea fi decisă la ‘masa verde’, iată câteva dintre temele care țin capul de afiș al ziarelor centrale apărute miercuri, 15 aprilie.

Camera Deputaţilor şi Senatul

Camera Deputaţilor şi Senatul

Parlamentarii inventează motive să-și dea pensii speciale.Aleșii nu renunță la privilegiul de a avea venituri mai mari la bătrânețe decât medicii și profesorii. Ultima găselniță pentru care cer aceste bonusuri: lipsa sporului de vechime, susține Evenimentul Zilei.

Dezbaterile din Parlamentul European pe tema reformei judiciare și a Mecanismului de Cooperare și Verificare, pe baza unui raport al europarlamentarului Monica Macovei, au adus în discuție eforturile și progresele făcute de România, dar și probleme rămase încă nerezolvate, afirmă Gândul.

În ciuda ruperii USL, a eșecului la prezidențiale și a încercărilor nereușite ale PNL să dea jos Guvernul, Victor Ponta are șanse mari să rămână premier până în 2016, afirmă Evenimentul Zilei.

Ludovic Orban, fostul ministru al Transporturilor, susține că premierul Victor Ponta se folosește de funcție pentru a se răfui cu adversarii politici, după decizia Corpului de control al prim-ministrului de a sesiza DNA în cazul modernizării ‘Transalpina’, relatează Jurnalul Național.

Fostul președintele Traian Băsescu spune că nu crede faptul că Alina Bica, Horia Georgescu și Elena Udrea au făcut abuz în serviciu și au luat mită, că ginerele Radu Pricop și-a învățat clientul să șantajeze, că a șantajat-o pe Gabriela Firea și că sechestrul pe terenul de la Nana a fost pus legal, relatează Gândul.

Cea mai mare alarmă militară din ultimii cinci ani, titreazăRomânia Liberă. Peste 3.000 de militari români, americani și britanici vor participa la exercițiul multinațional „Wind Spring 15”, care se va desfășura între 16 și 30 aprilie în poligonul Smârdan din Galați și la Centrul ‘Mihail Kogălniceanu’ din Constanța, pentru menținerea capacității operaționale a structurilor NATO.

Euro bate la ușă, România nu este pregătită. Executivul trebuie să trimită la Bruxelles un nou program de convergență, în care să se precizeze foarte clar dacă România își menține sau nu termenul-țintă de aderare la moneda euro, stabilit pentru 1 ianuarie 2019. Economiștii nu cred că acest obiectiv este realist, potrivit ziarului Adevărul.

România are puține șanse să adere la zona euro până în 2019 așa cum și-a propus, după cum lasă să se înțeleagă Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Zona Euro și Dialog Social, citat de România Liberă.

Top 30 plăți făcute de CNADNR pentru 2014. Doar 30% din banii de drumuri au intrat anul trecut în buzunarele constructorilor români. Umbrărescu rămâne cel mai bine plătit drumar, susține Ziarul Financiar.

Ministerul Finanțelor Publice va acorda un împrumut de aproape 100 milioane de lei, cu titlu de ajutor de stat, din veniturile din privatizare, pe o perioadă de șase luni, Complexului Energetic Hunedoara, companie înființată în 2012, dar cu mari probleme financiare, scrie Cotidianul.

‘Dacă persistă presiunile de apreciere a leului, este probabil ca BNR să-și mențină prezența în piața valutară, pentru a ameliora volatilitățile extreme‘, scriu analiștii de la Erste Group Reserch în cel mai recent raport, preluat de Economica.net.

Presiunea pe aprecierea francului elvețian, în următoarea perioadă, este foarte mare, sunt de părere analiștii economici, care opinează că singurul lucru ce ar putea schimba această situație ar fi o nouă intervenție a Băncii centrale a Elveției, notează Bursa.

Piața imobiliară își continuă prăbușirea. Pentru 2015 este așteptată o scădere de 50% a prețurilor, pe fondul schimbărilor fiscale și al crizei din Ucraina care afectează și România, anunțăCurierul Național.

De mai bine de un sfert de secol, prelucrarea petrolului în țara noastră traversează o criză amplă. O parte își închid din instalații, altele investesc în retehnologizare și modernizare. Anul acesta e însă decisiv. Deja, din luna februarie, au început să apară veștile proaste, afirmă Capital.

Medicul de familie este specialistul principal la care românii apelează atunci când se confruntă cu o problemă medicală, peste 70% dintre respondenții unei cercetări informale cu tema ‘Ce fac românii când au o problemă medicală’ se îndreaptă către sfaturile oferite de acesta, susține Puterea.

Cele mai recente cercetări arată că ne clasăm în continuare printre europenii care se spală rar, spre foarte rar pe dinți.Specialiștii pun asta pe seama sărăciei și a faptului că înainte de toate preferăm să ne achităm datoriile, afirmă Adevărul.

Cazul cutremurător al sirianului găsit mort, după patru luni, în portbagajul propriei mașini abandonate într-o parcare aglomerată din București demonstrează că vidul legislativ din România vine în sprijinul infractorilor, spun experții criminaliști, citați de Jurnalul Național.

Condamnarea lui Avram pentru că a luat mită de la finanțatorul lui ASA, Țerbea, va aduce pentru al optulea an consecutiv campionatul nostru în situația de a fi decis de către comisii, TAS sau UEFA. Gazeta Sporturilor a întrebat forul de la Nyon dacă ASA riscă excluderea din Europa. Răspunsul a venit extrem de rapid.

Poloiștii tricolori au încheiat ediția 2015 a Ligii Mondiale cu o victorie obținută marți la Bratislava: Slovacia — România 8-9, anunță Pro Sport. Tricolorii au terminat pe locul trei în Grupa A. Pe primele două locuri s-au situat Ungaria și Grecia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult