Acasa Revista Presei Revista presei. Pensiile speciale pot fi mărite

Revista presei. Pensiile speciale pot fi mărite

scris de Z.V.
97 afisari

Decorarea ambasadorului Franței în România, Francois Saint-Paul, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, prima sedință a comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009, dar și anunțul ministrului Justiției potrivit căruia va desecretiza arhiva SIPA, precum și calificarea Simonei Halep în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma sunt principalele subiecte ale zilei de 18 mai.

Pensiile speciale pot fi mărite chiar de la 1 iulie. Modificările votate de senatorii din Comisia de muncă, la propunerea Olguței Vasilescu. Senatorii din Comisia de muncă au votat miercuri eliminarea unui articol privind actualizarea pensiilor speciale și militare după ce, cu două ore înainte adoptaseră, cu amendamente, același articol. Concret, proiectul de Lege prevedea, inițial, înghețarea pensiilor speciale până în 2022, însă după eliminarea articolului, pensiile speciale pot fi, astfel, majorate începând chiar cu 1 iulie. În aceeași ședință, senatorii au respins, însă, acordarea sporurilor de 15% pentru persoanele cu handicap vizual și nu au fost de acord nici cu amendamentul care prevedea extinderea sporurilor pentru toate persoanele cu dizabilități, anunțăGândul.

Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Franței, François Saint-Paul, cu Ordinul ‘Steaua României’ în rang de Comandor. Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de decorare cu Ordinul ‘Steaua României’ în rang de Comandor a lui François Saint-Paul, ambasadorul Franței la București, aflat la final de mandat. În locul lui diplomatului francez va veni Michele Ramis, informează Adevărul.

Grindeanu: Unii și-ar dori un cutremur la Palatul Victoria. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, într-un interviu, că știe că „unii și-ar dori un cutremur la Palatul Victoria”, dar el îi asigură că „doar lor le fuge pământul de sub picioare”. „Eu știu că unii și-ar dori un cutremur la Palatul Victoria, dar eu îi asigur că doar lor le fuge pământul de sub picioare. Guvernul pe care-l conduc e extrem de stabil, are susținerea PSD, are susținerea coaliției, așa cum știți, și ne vedem mai departe de lucrurile pe care le avem de făcut pentru români”, a declarat Grindeanu, potrivit Cotidianul.

Scandal la prima întrunire a Comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009. Ședintele vor fi secrete. Prima ședință a Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a început cu un scandal între putere și opoziție pe tema prezenței supleanților la lucrări. USR a venit și cu titularii și supleanții la lucrări. PSD și ALDE s-au împotrivit ideii. Liberalii, USR și PMP au solicitat ca ședințele să fie deschise și pentru înlocuitori, având în vedere complexitatea cazului discutat. Conducerea Comisiei a decis și ca toate ședințele să fie secrete, fără accesul presei, scrie Evenimentul Zilei.

Peste 30 de europarlamentari cer liderilor partidelor politice din România să nu organizeze referendumul pentru modificarea Constituției într-un mod care limitează definiția familiei. Un număr de 33 de membri ai Parlamentului European, din cadrul mai multor partide, au trimis miercuri o scrisoare președinților de partide parlamentare din România prin care solicită ca legislativul să nu susțină organizarea referendumului pentru modificarea Constituției pentru redefinirea familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, considerând că astfel se limitează definiția familiei, incitând la discriminarea familiilor care nu corespund noțiunii promovate de inițiatorii referendumului, notează HotNews.

Ministrul Justiției va desecretiza arhiva SIPA. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri dimineață că va desecretiza arhiva SIPA, ‘în cel mai scurt timp și cu respectarea termenelor și procedurilor legale’. ‘Voi desecretiza arhiva SIPA în cel mai scurt timp, cu respectarea termenelor și procedurilor legale’, a precizat Tudorel Toader, potrivitRfi.ro.

Președintele UNJR, Dana Gîrbovan: În arhiva SIPA sunt și cărțile de muncă ale foștilor ofițeri. Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, a declarat, miercuri, că în arhiva Serviciului Intern de Protecție și Anticorupție (SIPA) se află și cărțile de muncă ale foștilor angajați, care au nevoie de aceste documente pentru dosarele de pensionare. Președintele UNJR a precizat, în context, că în spațiul public se face o confuzie între solicitarea adresată Ministerului Justiției de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de desecretizare a rapoartelor referitoare la ce s-a întâmplat cu arhiva SIPA și desecretizarea documentelor din arhivă, scrie România Liberă.

Prima reacție de la Bruxelles în scandalul SIPA: ‘Băsescu a construit două sisteme perfecte’. Scandalul arhivelor SIPA a ajuns și la Bruxelles, în Parlamentul European. Vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, a avut o reacție dură pe pagina sa de Facebook în urma scandalului SIPA. „Acestea ne arată abia acum adevărata față hidoasă, sulfuroasă și bolnavă a celor două mandate ale lui Băsescu și a impactului lor devastator asupra României.”, a scris europarlamentarul pe Facebook, notează stiripesurse.ro.

Legea salarizării: A fost reintrodus sporul de 15% pentru persoanele cu handicap. Comisia de muncă a Senatului a revenit, miercuri seara, asupra articolului 22 din Legea salarizării, pe care îl respinsese anterior și care prevedea acordarea unui spor de 15% la salariu pentru persoanele cu handicap vizual grav sau accentuat, și l-a aprobat. Astfel s-a stabilit ca toate persoanele cu handicap grav sau accentuat să beneficieze de acest spor, nu numai cele cu handicap vizual, urmând ca Guvernul să stabilească, prin hotărâre, categoriile de handicap, informează Ziare.com.

Laufer: Toate taxele și contribuțiile din România vor fi plătite exclusiv online din 2 decembrie 2018. Toate taxele și contribuțiile din România vor fi plătite exclusiv online din 2 decembrie 2018, a declarat miercuri, la Alba Iulia, secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, prezent la o dezbatere despre programul Start-up Nation. Ilan Laufer a vorbit despre ‘necesitatea de debirocratizare’, menționând că în acest sens a fost creat deja un departament de profil în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Laufer a adăugat că, în conformitate cu programul de guvernare, până pe data de 1 ianuarie 2018 va exista o nouă reducere a numărului total de taxe, urmând ca de la începutul anului viitor să mai rămână doar 50 de taxe fiscale și parafiscale în România, noteazăEconomica.net.

ASF a anunțat tarifele de referință pentru piața RCA. Ultima zi cu tarife plafonate la RCA este joi, iar reprezentanții autorităților nu vor mai prelungi perioada, a declarat, miercuri, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, într-o conferință de presă, scrie Jurnalul Național.

Oamenii de afaceri cer un studiu de impact înainte de introducerea IVG — impozitarea gospodăriilor. Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) solicită autorităților realizarea unui studiu de impact în cadrul căruia să fie analizate mai multe aspecte. Printre acestea se numără ‘dimensiunea potențială a resurselor necesare pentru a compensa pierderea bugetară determinată de eliminarea reținerii la sursă a impozitului pe venit, precum și sursele de finanțare a acestei lipse bruște și semnificative de încasări la buget. Un calcul sumar conduce spre suma de 25 mld. lei, adică un impact bugetar de aproximativ 4% din PIB’, potrivit Ziarul Financiar.

Destăinuire a lui Dumitru Prunariu la 36 de ani de la zborul în Cosmos: ‘Am primit trei prime recompensă’. Dumitru Prunariu născut în 27 septembrie 1952, în Brașov, este primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. El a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial ‘Intercosmos’ și a petrecut în spațiul cosmic 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, între 14 mai și 22 mai 1981. Într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului Libertatea, Prunariu a destăinuit câteva din lucrurile mai puțin știute despre eveniment. Dumitru Prunariu este de profesie inginer în aeronautică. A fost ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic, președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic, vice-președinte al Comitetului de Relații Internaționale al Agenției Spațiale Europene. În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă, notează Libertatea.

Tănase e perfect pentru Steaua: ‘Acceptă dialogul, e ascultător!’. Viorel Tănase va fi ‘paravanul’ lui Nicolae Dică la Steaua. Deținător de licență PRO, fostul antrenor al celor de la Cetate Deva este descris de fostul său șef ca un antrenor care se va adapta cu ușurință la stilul de lucru de la FCSB, scrie Fanatik.ro.

Meci perfect făcut de Halep! E în turul III la Roma după prima victorie din carieră în fața Laurei Siegemund. Simona Halep a trecut în turul al doilea la Roma de Laura Siegemund, o jucătoare în fața căreia nu câștigase niciun set până ieri. E greu să intri pe teren după o săptămână epuizantă, la finalul căreia ai reușit sa fii cea mai bună. Dar așa e viața jucatorului de tenis, în doar câteva zile trebuia să o ia din nou de la zero. În plus, dacă dincolo de fileu se află cineva care te-a învins de fiecare dată de câte ori v-ați confruntat, provocarea devine și mai mare. Simona Halep, câștigatoarea trofeului de la Madrid, a întâlnit-o ieri, la Roma, pe Laura Siegemund, cea care o învinsese de două ori în trecut, o jucătoare care nu dă ritm, care variază, care pune multe scurte, care apelează la traiectorii neobișnuite. Toate acestea s-au văzut încă din primele game-uri ale întâlnirii de ieri, disputată pe arena Pietrangeli de la Forro Italico. Simona a avut răbdare, nu s-a impacientat și chiar daca a greșit, până la urmă a izbutit sa-și impună jocul. Reușitele germancei de pe locul 32 nu au frustrat-o, așa cum s-a întâmplat în întâlnirile precedente, a căutat soluțiile și chiar dacă au existat unele sincope, chiar dacă nu a încheiat meciul la 5-3, când a avut trei astfel de oportunități, Simona a căutat cu calm victoria pe care a obținut-o la a cincea minge de meci, după o ora și patruzeci de minute, cu 6-4, 6-4, potrivit Gsp.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult