Acasa Revista Presei Revista presei. Percheziții DIICOT la o celebră casă de avocatură

Revista presei. Percheziții DIICOT la o celebră casă de avocatură

scris de Z.V.
19 afisari

Demiterea președintelui ANAF, Gelu Diaconu, trimiterea la Guvern pentru avizare a normelor privind aplicarea legii pensiilor parlamentarilor, anunțul PNL în legătură cu atacarea în contencios administrativ a hotărârii Executivului privind alegerile locale, aprobarea de către conducerea Parlamentului a solicitării președintelui Klaus Iohannis privind participarea militarilor români la instruirea forțelor de securitate irakiene, precum și cazul copiilor infectați din județul Argeș, dar și vânzarea unei picturi a artistului român Adrian Ghenie la un preț record la o licitație din Londra sunt principalele subiecte ale zilei de 12 februarie.

perchezitii dnaPercheziții DIICOT la o celebră casă de avocatură. Transferuri suspecte de 36 de milioane de lei. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au descins la sediul Casei de avocatură „Țucă, Sbârcea și Asociații”, de unde ridică documente în legătură cu transferul a 36 de milioane de lei din conturile unor firme controlate de o grupare infracțională, potrivit oficialilor DIICIOT, informează Evenimentul Zilei. „Două dintre respectivele societăți comerciale au efectuat în contul acesteia un număr de 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăți”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Premierul Cioloș l-a dat afară pe șeful ANAF, după ce acesta a refuzat să își dea demisia. Cine îl înlocuiește. Dacian Cioloș l-a demis pe Gelu Diaconu, președintele ANAF, după ce acesta a refuzat să demisioneze, așa cum i-a solicitat ministrul Finanțelor, în urma punerii sale sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, transmite Gândul. De asemenea a fost demis vicepreședintele ANAF, Mihai Vătășoiu, aflat în aceeași situație ca Diaconu. Interimatul la ANAF va fi asigurat de Daniel Diaconescu, directorul Direcției Informații Fiscale din ANAF.

Normele privind aplicarea legii pensiilor parlamentarilor, trimise la Guvern pentru aviz. Normele de aplicare pentru legea privind acordarea indemnizațiilor speciale parlamentarilor care au împlinit vârsta de pensionare au fost trimise Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe pentru un aviz, a anunțat azi președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, conformEvenimentului Zilei. „Au fost prezentate spre aprobare normele metodologice pe care trebuie să le aprobe Birourile reunite, apoi plenul reunit. Am considerat necesar, având în vedere riscurile inerente ale unor necoordonări cu ministerele de specialitate, un aviz, care nu este unul obligatoriu, este unul consultativ, din partea Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe”, a declarat Tăriceanu, la finalul ședinței Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Totul pentru alegeri în două tururi! PNL dă în judecată Guvernul. PNL va da în judecată Guvernul sperând să obțină în final alegeri locale în două tururi, a anunțat Alina Gorghiu, potrivit Q Magazine. Fără șanse să modifice legea în parlament, Alina Gorghiu a declarat că partidul va ataca săptămâna viitoare, în contencios administrativ, hotărârea executivului privind organizarea alegerilor locale.

Dragnea, dacă sistemul de pensii nu se reformează: „O să dau cu subsemnatul pe cererea de demisie”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că, dacă sistemul de pensii din țara noastră nu se reformează, va „da cu subsemnatul pe cererea de demisie” din Parlament, transmite Bursa. Liderul PSD s-a declarat nemulțumit de legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, de care, dacă va intra în vigoare, spune că nu va dori să beneficieze. „Eu o să dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred că puteți spune despre mine că nu sunt ‘răzgândeanu’. Și nu fac afirmații fără să nu mă gândesc, chiar cred în asta”, a afirmat Dragnea, la sediul central al PSD.

Mădălin Voicu: Interceptări banale, l-am rugat pe Teodorovici să îl primească pe Păun. Mădălin Voicu a venit joi la Camera Deputaților pentru a studia dosarul, însoțit de avocat, scrieCotidianul. Deputatul a declarat joi că el nu ar fi comis faptele de care este acuzat de DNA și este scos în față ”ca urs”, iar interceptările din dosarul său sunt banale, referindu-se inclusiv la un telefon pe care i l-a dat fostului ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. ”Foarte frumoase sunt (interceptările din dosar n.r.), adică stereo. Sunt interceptări ciudate, adică au cel puțin un grad de banalitate care presupun că nu-l pot folosi domnii de la DNA”, a afirmat deputatul PSD.

Dragnea spune că a explicat și pe Facebook ce înseamnă proiectul legii toleranței. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că a explicat și pe pagina sa de socializare ce presupune exact Legea toleranței, relatează Jurnalul Național. El a adăugat că acest act normativ a fost denumit în mod nedrept „Legea defăimării”. „Mi-era foarte greu să răspund la 3.000 de comentarii. Cred că mult mai important este să prezint care este de fapt realitatea”, a precizat Dragnea, întrebat de jurnaliști de ce a șters mii de comentarii de pe Facebook referitoare la această lege.

Marian Neacșu: Nu sunt șanse ca PSD să se răzgândească în privința susținerii legii toleranței. Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a spus că nu există nicio șansă ca PSD să retragă proiectul de lege care pedepsește „defăimarea socială”, conformAdevărul. „Nu sunt șanse să se răzgândească PSD și o spun foarte ferm. Este o lege modernă, este prima lege de genul acesta care se scrie în lume. Înțeleg că în Statele Unite, în momentul acesta, este în dezbatere un proiect asemănător. Din păcate, o parte dintre elementele constitutive ale legii respective au fost interpretate oarecum tendențios”, a spus deputatul PSD Marian Neacșu.

România e gata să înceapă operațiunea de distrugere împotriva teroriștilor ISIS. Birourile permanente reunite ale Parlamentului au aprobat solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind participarea Armatei României, în anul 2016, cu un efectiv total de până la 50 de militari, la activități de instruire a forțelor de securitate irakiene, în cadrul Coaliției internaționale anti-ISIL/Daesh, a anunțat joi președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, transmite Evenimentul Zilei. „Solicitarea președintelui României privitoare la trimiterea a 50 de militari pentru activități de instruire, în Irak, în lupta împotriva ISIL/Daesh, a fost aprobată. Urmează să fie supusă plenului”, a precizat Tăriceanu.

Zgonea nu mai vrea avioane private și hoteluri de cinci stele pentru social-democrați. Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că partidul trebuie să se reideologizeze, pentru că ”nu poți să fii om de stânga și să spui că ai zburat cu avionul privat și că ai stat într-un hotel de cinci stele”, conform România Liberă. „Partidele de stânga au niște elemente stabilite foarte clar, unul dintre ele fiind justiția socială, au câteva politici publice pe care le susțin și se uită cu foarte multă atenție la anumite dezechilibre care se creează în societate, astfel încât nimeni să nu fie eliminat de la șansa pe care o are în viață”, a spus Zgonea, într-un interviu pentru DC News.

AEP a stabilit documentele necesare exercitării votului prin corespondență ce trebuie transmise alegătorilor. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat, joi, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre de Guvern prin care sunt stabilite documentele necesare exercitării votului prin corespondență ce trebuie transmise alegătorilor, anunță Bursa. Proiectul de hotărâre de Guvern elaborat de AEP vizează aplicarea dispozițiilor Legii nr. 288/2015 privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.

Casa Poporului nu este a poporului. Dezvăluirea lui Zgonea: Ni se cer daune pentru ultimii trei ani. Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a dezvăluit că imaginea celei mai mari clădiri din Europa, Casa Poporului, unde își desfășoară activitatea Parlamentul României, nu aparține statului, ci moștenitorilor fostei deputate Anca Petrescu, proiectantul clădirii-mamut, relatează Adevărul. Statul are de plătit daune pentru ultimii trei ani. „O construcție la care românii au cotizat ani de-a rândul nu aparține statului român, ci unei persoane fizice. Imaginea Parlamentului a fost înregistrată și aparține unei persoane fizice și moștenitorilor săi pentru că statul român, în acest moment, are o problemă pe care nu a rezolvat-o de foarte mult timp”, a explicat Valeriu Zgonea, pentru DC News.

Cioloș: Trebuie valorificat turismul balnear. Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că trebuie valorificat potențialul turismului balnear, susținând că, în acest an, ar putea fi găsite soluții pentru problemele care blochează dezvoltarea acestor stațiuni, transmite Cotidianul. „Cred că, cel puțin în acest an, apropo de abordarea dezvoltării turismului în România, în corelare cu resursele naturale pe care le avem, cred că am putea veni cu mai multă claritate în ceea ce privește turismul balnear și să vedem cum putem debloca anumite lucruri care blochează dezvoltarea unor stațiuni balneare cu potențial de dezvoltare turistică”, a spus Cioloș, după vizita de lucru la Ministerul Economiei.

Marea bucurie a lui Zgonea după ce a spus „colegul meu Mihai Viteazul”. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat joi că regretă foarte mult că în loc să spună „celebrul” Mihai Viteazul a spus „colegul meu” Mihai Viteazul, scrie Cotidianul. „Regret foarte mult că, în loc să spun celebrul Mihai Viteazul, am zis colegul Mihai Viteazul și, bineînțeles, eu fiind în ultimii ani mai puțin prezent în studiouri, a fost un subiect de ironie”, a afirmat Zgonea, într-un interviu, întrebat dacă regretă că a spus că este coleg cu Mihai Viteazul.

Ungaria se așteaptă la un nou val migrator masiv. Este pregătită să ridice un gard și la granița cu România. Ungaria se așteaptă la sosirea unui nou val masiv de migranți pe ruta balcanică odată cu venirea primăverii și prin urmare este pregătită să ridice un gard și la granița cu România, după modelul celor deja ridicate la frontierele cu Serbia și Croația, a reafirmat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, relatează Economica.net. El a adăugat că Ungaria are constant consultări pe tema migrației cu țările vecine, inclusiv cu România, la fel cum procedează și Turcia cu Uniunea Europeană.

Robert Kaplan: Rolul unui serviciu de informații într-o țară ca România este să lupte împotriva corupției. Robert Kaplan, cunoscut politolog și analist american, a publicat recent o nouă carte ce este dedicată României și se intitulează „In Europe’s Shadow: Two Cold Wars and a Thirty-Year Journey Through Romania and Beyond” (În umbra Europei: Două războaie reci și o călătorie de treizeci de ani prin România și mai departe), informează Adevărul. Analistul vorbește în termeni elogioși despre activitatea lui George Cristian Maior la SRI.

Dosarul lui Ponta, amânat cu o lună. Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat astăzi, pentru data de 18 martie, dezbaterile în dosarul „Turceni — Rovinari”, în care sunt judecați fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova, transmite Q Magazine. La primul termen al procesului pe fond, Victor Ponta nu s-a prezentat în sala de judecată, fiind plecat în străinătate. El a fost reprezentat de un avocat, care a cerut însă amânarea procesului, pe motiv că trebuie să studieze dosarul, deoarece a fost angajat de curând de fostul premier.

Petre Tobă: Am decis schimbarea comenzii la DIPI deoarece vreau un suflu nou. Ministrul de Interne, Petre Tobă, a declarat, joi, că a decis înlocuirea comenzii de la Departamentul de Informații și Protecție Internă deoarece dorește „un suflu nou” la această structură, relatează Puterea. „La DIPI am finalizat evaluarea, cum am făcut și evaluarea la Jandarmeria Română. Am considerat oportună înlocuirea comenzii. Am cerut acest lucru pentru că doresc o conducere nouă, un suflu nou, doresc ca și DIPI să contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat ministrul Petre Tobă, la finalul ședinței de evaluare a activității Jandarmeriei Române pe anul 2015, la care a participat.

Șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor susține că Ministrul Justiției nu i-a cerut demisia. Șeful Penitenciarelor îl contrazice pe ministrul Justiției, notează Curierul Național. Cătălin Bejan a declarat joi că nu i s-a cerut demisia, așa cum a declarat acum ceva timp Raluca Prună. În plus, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a mai spus că nu este responsabil de modul în care își desfășoară activitatea Comisiile de propuneri pentru eliberare condiționată, în contextul numărului mare de lucrări științifice elaborate după gratii.

DGA: 2015, creștere cu 25% a numărului de dosare penale instrumentate de Parchet. În anul 2015 s-au efectuat cercetări și au fost înaintate la Parchet 3.003 dosare penale, o creștere cu 24% față de anul 2014, se arată în raportul Direcției Generale Anticorupție pe anul 2015, dat publicității joi, scrie România Liberă. Dintre aceste dosare, 1.467 au fost inițiate din sesizare proprie (49% din total), iar 1.536 au fost primite de la structurile de Parchet.

Raluca Prună: Se vor construi și penitenciare noi, dar nu se va rezolva chestiunea suprapopulării și a condițiilor precare. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, joi, că se vor construi și penitenciare noi, dar acestea nu vor rezolva chestiunea suprapopulării și a condițiilor precare, conform Puterea. Ministrul a ținut să precizeze că soluția în acest caz este investirea în sistemul de probațiune din România. „Eu mi-am luat un angajament clar ca, în două luni, imediat după ce Guvernul a adoptat memorandumul prin care solicita CEDO să amâne pronunțarea unei decizii pilot, eu m-am obligat să facem un plan de măsuri”, a afirmat Raluca Prună, la finalul bilanțului pe 2015 al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Alertă medicală în Argeș: alți 13 copii au ajuns la spital în stare gravă. Alertă medicală în județul Argeș: alți 13 bebeluși au ajuns, în cursul nopții în stare gravă la spitalele din județ, medicii identificând, până în acest moment, patru cazuri de rotavirus și patru de boală diareică acută, transmite Gândul. Cinci copii se află încă în investgații. Potrivit unei informări a Prefecturii Argeș, cele 13 cazuri se adaugă altor 14 în care copiii au fost transferați și internați în spitalele din București, prezentând boală diareică acută (12) și infecție cu rotavirus (2).

60% din apelurile la 112 de anul trecut au fost false. Peste 13.000 de apelanți au fost sancționați. 60 la sută din apelurile la 112 de anul trecut au fost false, anunță Serviciul de Telecomunicații Speciale, potrivit Curierului Național. În topul județelor în care au fost făcute cele mai multe apeluri abuzive se află Covasna, Călărași și Mureș, iar peste 13.000 de apelanți au fost sancționați. Anul trecut, la nivel național, au fost preluate peste 15.000.000 de apeluri la numărul unic de urgență 112 dintre care aproape 39 la sută au fost reale, iar peste 60 la sută au fost false.

Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureș. Operația de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenția durând aproximativ cinci ore, a declarat joi șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu, conform Jurnalului Național. Potrivit sursei citate, pacientul transplantat necesită o perioadă mai lungă de recuperare, fiind o operație în premieră la nivel național.

Salvați Copiii: În România, un copil sub un an moare la fiecare cinci ore, din cauze ce ar putea fi prevenite. Potrivit organizației „Salvați Copiii”, în România, un copil sub un an moare la fiecare cinci ore din motive ce ar putea fi prevenite, a declarat președintele executiv, Gabriela Alexandrescu, la lansarea unei campanii în cadrul căreia oamenii pot „dona timp” bebelușilor născuți prematur, scrie Puterea. Gabriela Alexandrescu a amintit că România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, cu o medie de 8 decese la mia de nou-născuți.

Opt persoane au murit din cauza gripei porcine în prima săptămână din februarie. La Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au fost comunicate, în săptămâna 1 — 7 februarie, opt decese datorate virusului gripal AH1 și a infecțiilor respiratorii severe, transmite Ziarul Financiar. Acestea s-au înregistrat fie la vârste extreme (copil în vârstă de o lună), fie la persoane care aveau condiții medicale pre-existente și care nu erau vaccinate gripal.

Olimpicii naționali ar putea primi mai mulți bani de la stat. Care sunt premiile acum. Elevii premiați la olimpiadele naționale pe discipline ar putea primi cu 30% mai mult în valoare de premii, dacă va fi aprobată o Hotărâre de Guvern pusă în dezbatere publică de către Ministerul Educației, informeazăGândul. Cuantumul sumelor privind premierea elevilor la olimpiadele naționale nu a fost modificat din 2008.

Noua telegondolă din Sinaia, inaugurată, dar folosită… cu întârziere din cauza vântului. Vremea capricioasă de la munte a dat peste cap planurile autorităților locale de la Sinaia care, din cauza vântului, au fost nevoite să inaugureze, joi, noua telegondolă având instalația oprită, aceasta putând fi însă folosită după două ore de la tăierea panglicii, scrie Jurnalul Național. Inaugurarea telegondolei care face legătura între Cota 1.400 și Cota 2.000 și care stabilește trei recorduri naționale era programată să aibă loc la ora 10,00, însă instalația nu a putut fi pornită din cauza vântului care, la altitudinea de 2.000 de metri, a avut, la un moment dat, o viteză de peste 100 de kilometri pe oră.

3 tone de carne stricată, într-o piață din Constanța! Peste trei tone de carne stricată a fost confiscată astăzi dintr-o piață din centrul Constanței, relatează Libertatea. Bomba ce atenta la siguranța stării de sănătate a constănțenilor a fost descoperită în urma unui control făcut într-un dosar de evaziune fiscală.

Circulația pe linia 41 a fost blocată de dimineață, după ce un bărbat a căzut din tramvai. Circulația pe linia 41 a fost blocată în această dimineață, în urma unui accident produs în zona Ciurel, relatează Libertatea. Din primele informații, se pare că un bărbat a căzut din tramvai. Accidentul a avut loc în jurul orei 8:40, iar timp de 45 de minute, circulația a fost blocată.
Sute de călători au fost nevoiți să coboare din tramvaie și să o ia pe jos până la serviciu.

Cine este noul șef al Fiscului și cum a izbucnit scandalul din jurul demiterii lui Diaconu. Daniel Diaconescu, directorul Direcției Informații Fiscale, numit ieri de premier să asigure interimatul conducerii ANAF în locul lui Gelu Diaconu demis ieri, a câștigat în 2014 un salariu de 7.000 lei lunar și o indemnizație de 18.000 lei de la Loteria Română, deținând două case, două terenuri și două mașini, transmite Ziarul Financiar. Premierul Dacian Cioloș l-a numit pe Diaconescu ca președinte interimar al Fiscului la scurt timp după ce a semnat decizia de eliberare din funcție a lui Gelu Diaconu și a vicepreședintelui Mihai Gogancea-Vătășoiu.

Cioloș: Companiile de stat au fost lăsate în derivă. Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că, din păcate, companiile la care statul este acționar au fost lăsate în derivă, fără o viziune, subliniind că în acest caz trebuie definite foarte bine obiectivele, conform Capital. El a punctat că în Adunările Generale ale Acționarilor și Consiliile de Administrație ale acestor companii statul trebuie să aibă o reprezentare profesionistă, nu doar să fie desemnați „niște oameni ca să aibă în plus la salariu”.

Prezența oficialilor Ministerului Economiei în adunările generale ale acționarilor ar putea să nu mai fie remunerată. Prezența oficialilor Ministerului Economiei în adunările generale ale acționarilor ar putea să nu mai fie remunerată, a anunțat, joi, ministrul de resort, Costin Borc, într-o conferință de presă, relatează Capital. „I-am mai prezentat premierului, de asemenea, un set de măsuri pe care vrem să le implementăm în ceea ce privește prezența reprezentanților statului în adunările generale ale acționarilor și în consiliile de administrație și selecția personalului executiv. Am pus accent pe câteva lucruri care nouă ni se par absolut normale, cum ar fi de exemplu prezențele în AGA să nu mai fie remunerate, maximum doi reprezentanți ai statului, conform prevederilor legii, un tutelar și un supleant, neremunerați”, a spus Borc.

MFP: Contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite și taxe. Ministerul Finanțelor Publice a semnat acordul de licențiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro în condițiile stabilite de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr 146/2002 privind formarea și utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului, a informat ieri MFP, precizând că implementarea sistemului de plată online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza din fonduri europene prin proiectul „Îmbunătățirea capacității procesului decizional la nivelul sectorului financiar din România — TREZOR”, conform Curierului Național.

Concurența investighează un posibil cartel pe piața masei lemnoase. Consiliul Concurenței a efectuat, marți și miercuri, inspecții inopinate la sediile a patru companii care activează pe piața masei lemnoase, precum și la două direcții silvice, existând suspiciunea unor înțelegeri între acești agenți economici, a declarat, joi, președintele Bogdan Chirițoiu, potrivit Bursa. Firmele anchetate sunt Kronospan România SRL, Kronospan Sebeș SA, Alredia SRL și Lacul Codrilor SRL, iar direcțiile silvice sunt cele din Alba și Hunedoara.

Șeful CNADNR a inspectat autostrada demolată Orăștie-Sibiu. Directorul general al CNADNR, Cătălin Homor împreună cu o echipă de specialiști, s-a dus să vadă cum au construit italienii de la Salini Impregilo lotul 3 de autostradă Orăștie-Sibiu, relateazăCapital. Oficialul CNADNR a inspectat și locul unde s-a demolat porțiunea de autostradă între Orăștie și Sibiu. „Până la finele lunii februarie, așa după cum am mai spus, trebuie demarată în paralel licitația pentru expertiza întregului lot 3 din Autostrada Orăștie — Sibiu, cât și lansarea licitației pentru refacerea zonei afectate”, a declarat Cătălin Homor.

Interconectorul de gaze dintre Bulgaria și România va fi gata în a doua jumătate a acestui an. Compania bulgară de transport a gazelor naturale Bulgartransgaz a selectat o companie austriacă pentru finalizarea lucrărilor la interconectorul de gaze dintre România și Bulgaria, a declarat, joi, ministrul bulgar al Energiei, Temenuzka Petkova, cu ocazia unei audieri în comisia de energie a Parlamentului de la Sofia, informeazăEconomica.net. Petkova a adăugat că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este de 119 zile de la semnarea contractului.

Chirițoiu: Sunt de acord că unele investigații durează prea mult, dar suntem sub media UE. Durata investigațiilor derulate de Consiliului Concurenței este mare, însă se situează sub media europeană, a declarat, joi, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la conferința PRIA Competition, conformEconomica.net. Afirmația acestuia vine în urma declarației directorului executiv al Asociației Companiilor de Utilități din România (ACUE), Silvia Vlăsceanu, făcute la același eveniment, potrivit căreia investigațiile Consiliului Concurenței durează prea mult, iar, între timp, piața se schimbă.

Angajații care părăsesc Concurența nu au voie trei ani să se mai implice în cazurile la care au lucrat. Consiliul Concurenței a impus restricții la plecarea din instituție, pentru protecția intereselor autorității împotriva scurgerii unor informații, astfel că persoanele care doresc să plece din instituție nu vor mai avea voie să se implice în cazuri la care au lucrat la consiliu în ultimii trei ani, informează Ziarul Financiar. Restricția va fi valabilă până la finalizarea cazurilor în instanță.

Un nou record pentru pictorul român Adrian Ghenie. Lucrarea „The Sunflowers in 1937”, de Adrian Ghenie, a fost adjudecată în licitație miercuri, la Londra, pentru suma record de 3.117.000 de lire sterline, informează site-ul oficial al casei Sotheby’s, potrivitRomânia Liberă. Pictura, inspirată de celebra lucrare a lui Vincent van Gogh ? „Floarea soarelui”, a fost vândută la un preț record pentru artistul român, peste dublul recordului său anterior de preț, apreciază cei de la Sotheby’s.

S-au anunțat cei 12 semifinaliști pentru Eurovision România!Cu puțin timp în urmă au fost anunțați cei 12 semifinaliști care vor intra în Selecția Națională Eurovision România 2016, informează Libertatea. După ascultarea celor 94 de melodii validate, juriul a avut dificila sarcină de a alege doar 12 piese care să concureze pentru un loc pe scena Eurovision de la Stockholm.

Vești proaste pentru tenisul românesc. Ion Țiriac: „Vom vinde turneul de tenis de la București dacă nu va fi construită o arenă nouă”. Ion Țiriac, om de afaceri și fost tenismen, a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni Digisport, că va renunța la licența turneului de tenis BRD Năstase Țiriac Trophy, în cazul în care nu va fi construită o arenă nouă în București, conform ProSport. „Vom vinde turneul de tenis de la București, dacă nu va fi construită o arenă nouă. Arena Progresul nu va mai primi avizul pentru desfășurarea evenimentelor sportive, există pericol de prabușire a tribunei, după cum au spus experții”, a declarat Ion Țiriac la Digisport.

Federația Română de Fotbal, parteneriat cu Fundația Estuar pentru victimele incendiului din Colectiv. Federația Română de Fotbal a semnat, joi, un parteneriat cu Fundația Estuar, prin intermediul căruia donează suma de 22.000 de euro, în vederea continuării programelor de susținere a victimelor și aparținătorilor tragediei din clubul Colectiv, potrivit site-ului FRF, scrie ProSport. Valoarea contribuției a fost realizată din donarea primelor obținute de jucătorii de la echipa națională la unul dintre meciurile din campania pentru calificarea la EURO 2016.

Simona Halep analizează confruntarea cu Germania, din Fed Cup. Ce spune despre probleme sale medicale. Simona Halep, locul 3 WTA, a vorbit despre duelul România — Cehia de la barajul Grupei Mondiale la Fed Cup, notează Gazeta Sporturilor. „Este o veste foarte bună că jucăm pe zgură. După turneul de la Miami, noi ne vom pregăti pe zgură. Germania are jucătoare bune, dar avem șansa noastră. Va fi foarte important să ne întregim echipa. Este bine că nu jucăm cu Australia, pentru că era departe”, a spus Halep, la DolceSport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult