Acasa Revista Presei Revista presei. Peste 7.700 de sirene vor suna săptămâna viitoare în toată țara

Revista presei. Peste 7.700 de sirene vor suna săptămâna viitoare în toată țara

scris de Z.V.
9 afisari

Punerea sub urmărire penală a jurnalistului Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, audierea la ICCJ a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa și a unei suprafețe din Pădurea Snagov, declarațiile făcute de premierul Sorin Grindeanu la Bistrița, proiectul legii vaccinării, precum și pana de curent de la Spitalul Colentina, dar și concursul anunțat de Primăria Capitalei pentru cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă fațadă sunt principalele subiecte ale zilei de 12 aprilie.

Exercițiu IGSU: Peste 7.700 de sirene vor suna săptămâna viitoare în toată țara. IGSU va desfășura săptămâna viitoare un exercițiu la nivel național pentru testarea și verificarea echipamentelor din componența sistemului de avertizare, transmite Ziarul Financiar. De marți locuitorii Capitalei și cei din județele țării vor auzi sirenele în intervalul orar 10.00-15.00. „Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va desfășura săptămâna viitoare un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă — PROCIV 2017”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Grindeanu: Miercuri se adoptă strategia de descentralizare. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că miercuri se adoptă strategia de descentralizare, potrivit Curierului Național. Șeful Guvernului a precizat că toate obiectivele care pot fi trecute în administrația autorităților locale trebuie transferate în gestiunea acestora. „Mâine am ședință de guvern. (…) Mâine aprob strategia de descentralizare în Guvern, ceea ce e un pas extrem de important pentru ceea ce avem de făcut în continuare, deși am miniștrii în echipa mea care au o reticență (…), e foarte greu să renunțe la anumite lucruri pe care le consideră că sunt de apanajul administrației centrale a declarat Grindeanu.

Grindeanu: Măsurile de relaxare fiscală, impact bugetar similar cu cel necesar aplicării legii salarizării unitare. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că măsurile de relaxare fiscală adoptate de Guvern, dar și cele prevăzute în Codul fiscal au avut un impact asupra bugetului similar cu efortul financiar necesar pentru aplicarea legii salarizării bugetare, scrie Jurnalul Național. „Noi, dacă privim anii 2014-2015, ceea ce am făcut la începutul acestui an prin măsuri de relaxare fiscală, prin noul Cod fiscal pe care tot un guvern de culoarea noastră l-a adoptat, toate aceste lucruri au fost prima oară pentru mediul de afaceri. De acolo a scăzut TVA, au scăzut accizele, taxa pe stâlp”, a afirmat Grindeanu, la Bistrița.

Proiectul de modificare a Codului penal referitor la conflictul de interese, retrimis la Comisia juridică. Plenul Camerei Deputaților a decis, ieri, să retrimită la Comisia juridică proiectul de lege de modificare a Codului penal, care prevede înlocuirea „conflictului de interese” cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, conform Bursa. Deputatul PSD Ioan Munteanu a propus retrimiterea proiectului la comisie pe motiv că trebuie clarificată noțiunea de „prejudiciu de interes public”, iar propunerea a fost acceptată cu 135 de voturi favorabile.

Deputații au votat pentru superimunitatea judecătorilor CCR. Deputații au adoptat, marți, propunerea legislativă potivit căreia judecătorii CCR nu vor putea fi urmăriți penal, reținuți, arestați, percheziționați sau trimiși în judecată fără încuviințarea plenului Curții, transmite Evenimentul Zilei. Proiectul de lege inițiat de deputatul minorităților naționale Adnagi Slavoliub a fost adoptată cu 178 voturi pentru, 38 contra și 51 de abțineri. Inițiativa legislativă mai prevede că mandatul de judecător încetează de drept în cazul unei decizii definitive de condamnare.

O nouă lege marca Nicolicea: Dacă CEDO decide că un deținut a stat în condiții inumane, atunci toți pușcăriașii din acel penitenciar vor avea pedepse reduse. Comisia juridică a Camerei Deputaților a reluat, marți, dezbaterile privind proiectul Guvernului de acordare a unor reduceri de pedepse pentru deținuții încarcerați în condiții inumane, relatează Adevărul. Eugen Nicolicea (PSD) a solicitat ca legea să fie regândită, prin acordarea de beneficii în bloc condamnaților. Ministerul Justiției s-a opus ideii, solicitând ca pedepsele să fie reduse de la caz la caz, nu global.

Șeful Senatului, despre întrevederea cu Juncker la Bruxelles: I-am spus că acest mecanism de cooperare și verificare face ca România să nu se găsească alături, în mod egal, de celelalte țări ale UE. Șeful Senatului și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, marți seara, că i-a transmis președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul întrevederii la Bruxelles, că Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) face ca România să nu fie egala celorlalte țări din Uniune, potrivit România Liberă. „Am discutat la Bruxelles despre Mecanismul de Cooperare și Verificare, am discutat cu presedintele Juncker foarte deschis și foarte sincer, pentru că ne cunoastem de peste zece ani, ne cunoaștem din anul 2005, este o relație cordială între noi, pe care am folosit-o în sensul bun, cerându-i în mod explicit și, de altfel, președintele Comisiei Europene mi-a spus ieri că ceea ce își dorește și propunerea pe care el a făcut-o și a reiterat-o ieri este că în perioada mandatului domniei sale Mecanismul de Cooperare și Verificare să fie încheiat cu România”, a spus șeful Senatului, într-o intervenție telefonică la postul Antena 3.

Iohannis a promulgat patru legi. Una dintre ele se referă la victimele de la Colectiv. Șeful statului, Klaus Iohannis, a promulgat, marți, patru legi, anunță Evenimentul Zilei. Președintele a semnat decretul și pentru legea prin care statul român plătește tratamentul în străinătate al victimelor din Colectiv, informează administrația prezidențială.

Grindeanu: „Românii s-au săturat de drumuri desenate pe tablă cu carioca”. Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că guvernele anterioare, printre care și Executivul Ponta, nu au știut să atragă fonduri europene, dând ca exemplu lipsa autostrăzilor în țara noastră, relatează Curierul Național. „Lumea s-a săturat de drumuri desenate pe tablă cu carioca”, a spus acesta, anunțând că urmează să fie luate măsuri pentru a reduce birocrația și timpii de așteptare în fazele de preexecuție pentru proiectele strategice de infrastructură.

Șerban Nicolae încearcă o glumă: „Și Mântuitorul s-a născut noaptea. Toate domnișoarele cu barbă o să protesteze”. Comisia juridică din Senat a amânat iar dezbaterea proiectului Legii grațierii, pentru 19 aprilie — „pe zi”, președintele comisiei, Șerban Nicolae ironizându-i pe protestatarii din Piața Victoriei cu afirmația că „și Mântuitorul a înviat noaptea” și că „toate domnișoarele cu barbă o să protesteze”, potrivit Gândul. „Având în vedere că aceasta este săptămâna ce precede Învierea… Mă rog, și Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a și născut noaptea, toate domnișoarele cu barbă o să protesteze”, a spus Șerban Nicolae, președintele Comisiei juridice a Senatului.

Primul lider politic important care spune adevărul despre Opoziție: PNL a fost praf. Mai aveam puțin și rămâneam cu praful de pe tobă. Președintele interimar al Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a afirmat în fața liberalilor prahoveni că, la alegerile parlamenentare de anul trecut, partidul a fost „praf” și că „mai aveam puțin și rămâneam cu praful de pe tobă”, politicianul precizând că s-a ajuns în această situație din cauza lipsei dialogului, scrie Gândul. „La fostele alegeri parlamentare Partidul Național Liberal a fost praf, mai aveam puțin și rămâneam cu praful de pe tobă. Am ajuns acolo dintr-o lipsă cruntă de dialog între noi, dintr-o lipsă de respect în echipa Partidului Național Liberal, dintr-o ruptură înfiorătoare între centru și baza, adică dumneavoastră, cei chemați să munciți în campanii, dintr-o ruptură de realitate între ceea ce așteaptă oamenii de la noi și înainte de campanie, și în perioada campaniei, și ceea ce au făcut unii colegi atâta timp când au fost la decizia PNL”, a declarat Raluca Turcan în fața liberalilor din Prahova.

Predoiu cheamă liberalii la luptă împotriva PSD-ului. Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a afirmat, marți seară, la Ploiești, că oamenii vor să îi vadă pe liberali în luptă cu PSD-ul, iar atunci când întreg partidul va sta împotriva social-democraților, cetățenii vor avea încredere în PNL, conform Puterea. „Oamenii vor să ne vadă în competiție și în luptă cu PSD-ul. (…) Trebuie să ridicăm partidul în toate organizațiile împotriva PSD-ului”, a spus Predoiu în discursul susținut la Comitetul de Coordonare Județean al PNL Prahova.

Turcan: „Proiectul PNL de alimentație diversificată în școli, votat”. Camera Deputaților a votat proiectul de lege care propune testarea programului PNL „Masă la Școală” în 50 de unități de învățământ, anunță Bursa. „Acesta va înlocui vechiul program, „Cornul și Laptele”, pentru a limita risipa, a încuraja alimentația sănătoasă în școli și prezența elevilor la cursuri”, se arată în declarația de presă a președintelui PNL, Raluca Turcan.

Ministerul Apărării Naționale cere aprobarea Parlamentului pentru contracte de înzestrare de peste 9 miliarde euro. Ministerul Apărării Naționale a transmis, marți, Parlamentului un memorandum în care solicită aprobarea inițierii procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare al căror cost total estimat depășește suma de 9 miliarde de euro, potrivit unor surse parlamentare, scrie Ziarul Financiar. Memorandumul transmis la Parlament conține lista programelor de înzestrare pentru perioada 2017-2020, pentru a căror atribuire se cere aprobarea, precum și costurile aferente fiecăruia, au arătat sursele citate.

Jean-Claude Juncker vine la București pentru o dezbatere despre viitorul UE. Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a declarat, marți, că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va fi prezent la București pe 11 mai pentru o dezbatere publică privind viitorul UE, scrie Capital. „Am văzut luări de poziție, nu numai în România, ci și în alte state membre, cum că este doar un exercițiu de imagine (dezbaterea privind viitorul UE — n.r.), că se știe deja ce se vrea”, a afirmat Cristea.

Doi politiceni din București au fugit fără să plătească dintr-un hotel din Vaslui. La cât se ridică paguba. Ex-deputatul PSD Cristian Rizea, împreună cu un prieten de-al său, actualmente foști candidați ai Partidului România Unita la alegerile parlamentare din 2016, au păgubit un hotel din Vaslui cu aproximativ 10.000 de euro, potrivitPuterea. Rizea și George Ciprian Târdea au locuit aproape o lună și jumătate la un hotel din centrul Vasluiului, în timpul campaniei electorale. În tot acest timp, cei doi au consumat doar băuturi fine, șampanii scumpe și mâncăruri dintre cele mai rafinate, invitând să ia masa cu ei diverse alte persoane, știind că oricum nu aveau de gând să achite nimic.

Jurnalistul Dan Andronic, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Dan Andronic s-a prezentat marți la prânz, la DNA pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care sunt cercetate Ioana Băsescu și Elena Udrea, relatează Adevărul. La intrarea în sediul DNA el a susținut că este vorba despre un dosar ‘mai vechi”. „Este săptămâna patimilor. Trebuie să te aștepți la orice”, a spus Andronic. Între timp, procurorii au anunțat că jurnalistul este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Tăriceanu acuză DNA că a ieșit la „vânătoare”: „Este un fel de poliție politică în România”. Procurorii fac ceea ce se numește „vânătoare”, iar DNA este un fel de poliție politică a zilelor noastre, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la ICCJ, acolo unde s-a prezentat pentru un nou termen în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa și a unei suprafețe din Pădurea Snagov, relateazăGândul. Liderul ALDE este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. iar Tăriceanu susține că procurorii încearcă să obțină denunțuri care să îl incrimineze și să „eludeze” orice fel de declarație care le-ar contrazice acuzațiile.

Constantin Niță: Credeți că eu am față de prost? Constantin Niță a fost audiat marți la instanța supremă în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență, transmite Cotidianul. La Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul ministru al Energiei a declarat că nu a luat mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, afirmând totodată că „nu are față de prost” să fi primit bani într-un hotel plin cu camere de luat vederi.

Cristian Rizea, martor în dosarul „CET Govora’: Șova mi-a plătit în 60 de tranșe de 5.000 de euro restul sumei datorate pentru imobilul pe care i l-am vândut. Fostul deputat Cristian Rizea a arătat în declarația de martor pe care a dat-o marți, la instanța supremă, în dosarul „CET Govora’, că nu-și mai amintește cu ce suma i-a vândut o vilă din București fostului senator Dan Șova, pentru care a primit o parte din bani și restul sumei în 60 tranșe lunare de câte 5.000 de euro, precizând că nu au încheiat un act adițional pentru că aveau încreder, conform Adevărul. ‘Nu îmi aduc aminte dacă anterior semnării actelor la notariat au existat înscrisuri prealabile legate de vânzarea imobilului pe care să le fi semnat. Nu era prima tranzacție cu domnul Șova, am făcut nenumărate ‘, a arătat Rizea în față magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție care judecă dosarul fostului senator Dan Șova.

Dosar penal după ce o minoră de 16 ani și-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere după ce o minoră de 16 ani, din Drobeta Turnu Severin, a zgâriat Coloana Infinitului, scriindu-și numele pe monument, a informat, marți seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Andrei Lazăr, potrivit Jurnalului Național. Un incident asemănător a avut loc săptămâna trecută, când o fată de 12 ani, din județul Olt, a scrijelit un modul al operei brâncușiene, incidentul fiind surprins de un echipaj al Poliției Locale Târgu-Jiu.

Funcționarii publici vor demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Funcționarii publici cer demisia ministrului muncii Lia Olguța Vasilescu, conform Evenimentului Zilei. Ei susțin că aceasta a încălcat grav Constituția, nerespectând în proiectul legii salarizării Decizia CCR nr 794/2016 care prevede că Guvernul și Parlamentul trebuie să emită soluția legislativă pentru îndepărtarea discriminării salariale din autoritățile și instituțiile publice. Sindicalițtii amenință și cu ample proteste în stradă.

Coarnă: Un dezastru pentru polițiști. Legea salarizării este un „dezastru” pentru poliție, în condițiile în care polițiștii vor beneficia de o mărire a salariilor de 5% în acest an, iar în următorii doi ani aceștia nu vor mai primi nimic, a declarat marți președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, potrivitCotidianul. „E nenorocire pe legea asta. Lucrez pe ea acum pentru că la ora 10:30 (marți, n.r.) avem o întâlnire cu doamnele ministru ca să ne punem de acord. La noi, în poliție, e dezastru”, a declarat Coarnă.

Florian Bodog: La proiectul de lege privind vaccinarea va apărea un capitol de sancțiuni. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat marți, într-o conferință de presă, că, în urma dezbaterilor publice și a dezbaterii parlamentare asupra proiectului de lege privind vaccinarea, va apărea un capitol care să prevadă sancțiuni, transmiteJurnalul Național. „Proiectul de lege supus dezbaterii publice nu conține un capitol de sancțiuni, dar, așa cum știm, orice lege care dorim să fie aplicată și care dorim să aibă un rezultat final are nevoie de acest capitol de sancțiuni”, a afirmat ministrul.

Proiectul legii vaccinării: Nevaccinarea copiilor poate echivala cu infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului. Proiectul legii vaccinării pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății prevede că, la înscrierea copiilor într-o unitate de învățământ, părinților li se va solicita dovada că au realizat vaccinarea obligatorie a copilului, printr-un document eliberat de medicul de familie sau de furnizorul de servicii medicale, conform Ziarului Financiar. Potrivit documentului citat, comisiile de vaccinare ce vor fi înființate în baza noii legi, vor putea sesiza instituțiile de forță pentru a constata „infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului’ de către părinți sau reprezentanți legali în cazul unui copil care împlinește vârsta de 3 ani și nu a primit vaccinurile obligatorii corespun­zătoare.

Consilier ministrului Sănătății: 21 de persoane au murit din cauza rujeolei. Consilierul ministrului Sănătății Alexandru Rafila a anunțat marți că numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 21, informează Curierul Național. „Sunt 21 de decese înregistrate. A mai murit încă un copil de un an și jumătate care nu era vaccinat și de asemenea o tânără în vârstă de 17 ani are avea și alte comorbidități ar care nici ea nu fusese vaccinată la timp”, a declarat Rafila.

Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, în carantină, din cauza rujeolei și a scarlatinei. Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova a instituit carantina, după ce numărul cazurilor de rujeolă și scarlatină a crescut, a precizat directorul instituției, dr. Constantin Ecobic, conform România Liberă. „A fost luată această măsură pentru că a crescut numărul de pacienți cu rujeolă și scarlatină. Ieri (luni — n.r.) aveam 47 de rujeole internate și 13 scarlatine”, a declarat doctorul Ecobici.

Situație dramatică la Spitalul Colentina. Spitalul Colentina din Capitală a rămas fără energie electrică, marți, pentru aproximativ o oră, relatează Cotidianul. Pana s-a produs în timp ce aveau loc două operații, iar în secția de terapie intensivă erau cinci pacienți intubați și ventilați, potrivit șefului Secției ATI, Lelia Iliescu.

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim, de o delegație a Patriarhiei Române. Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă, de o delegație a Patriarhiei Române, condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, informează Patriarhia Română, conform România Liberă. „Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2017, o delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, închiriat de Patriarhie”, precizează Patriarhia, într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății anunță o colaborare între Institutul Pasteur și Cantacuzino pentru producerea de vaccinuri. Florian Bodog, ministrul Sănătății a declarat că urmează o colaborare între reprezentanții Institutului Pasteur și cei de la Cantacuzino pentru o relansare a institutului de la noi din țară. În momentul de față, Institutul Cantacuzino nu produce vaccinuri, relatează Libertatea. „A existat o întâlnire între reprezentanții Institutului Cantacuzino cu reprezentanții Institutului Pasteur care au discutat posibilitatea aplicării unui proiect comun pe fonduri europene în vederea creșterii și relansării Institutului Cantacuzino”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății.

USR a declanșat procedura de anulare în instanță a celor 10 firme înființate de Gabriela Firea. USR anunță că a demarat marți procedurile de anulare în instanță a societăților comerciale ‘înființate ilegal de primarul Gabriela Firea și consilierii PSD+ ALDE’, în ședința de consiliu din 29 martie, potrivit Adevărul. Conform USR, cele zece societăți comerciale dublează activitatea unor regii sau departamente ale primăriei, făcând-o și mai netransparentă pentru public și scăpându-și angajații de răspundere pentru fapte de corupție.

Firea organizează de Paște o plimbare „La pas pe Calea Victoriei”. Primăria municipiului București organizează, în perioada 15 — 17 aprilie, evenimentul intitulat „La pas pe Calea Victoriei”, ocazie cu care vor avea loc manifestări culturale cu ocazia Paștelui, transmiteCapital. Primarul Gabriela Firea a declarat, că una dintre cele mai importante străzi din centrul Bucureștiului devine pietonală timp de trei zile și se transformă într-un spațiu urban alternativ, unde cultura și istoria se întâlnesc cu distracția și relaxarea.

Concurs la Primăria Capitalei: Bucureștenii care își decorează balcoanele cu flori pot primi reduceri de taxe și premii în bani. Bucureștenii vor putea beneficia de reduceri de taxe sau de premii în bani dacă își înfrumusețează balcoanele, fațadele blocurilor sau curțile caselor, informează Libertatea. Anunțul a fost făcut, marți, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care și-a propus să schimbe fața Capitalei cu ajutorul cetățenilor, prin lansarea unui concurs. „Acest concurs se va referi la cea mai frumoasă fațadă, cea mai frumoasă curte, cel mai frumos balcon din București, cea mai frumoasă fereastră”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea propune un schimb de terenuri cu Ambasada Italiei, pentru a salva Parcul Nicolae Iorga, pe care statul italian l-a scos la licitație. Gabriela Firea propune un schimb de terenuri cu Ambasada Italiei, notează Libertatea. Ambasada Italiei la București a anunțat că scoate la licitație terenul folosit ca parc public de pe Calea Victoriei nr. 184-188, respectiv Parcul Nicolae Iorga, alături de alte cinci imobile, toate aflându-se în proprietatea statului italian. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în urma acestui anunț, în deschiderea ședinței de consiliu de marți, că Primăria Municipiului București (PMB) va încerca să propună Ambasadei Italiei un schimb de terenuri, în vederea salvării Parcului Nicolae Iorga.

CFR Călători suplimentează cu 8.000 de locuri trenurile de pe cele mai circulate rute, de Paște. CFR Călători informează că, în minivacanța prilejuită de Sărbătorile de Paște, trenurile vor fi suplimentate cu peste 8.000 de locuri față de zilele obișnuite pe rutele cele mai circulate, se arată într-un comunicat al companiei, potrivitEconomica.net. Cele mai solicitate destinații sunt Brașov, Sibiu, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Satu Mare, Timișoara.

Șeful Consiliului Fiscal, despre Legea salarizării: „Impactul bugetar va fi dublu față de cât se estima. Peste orice imaginație!’ Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, a declarat că impactul bugetar al legii salarizării este dublu față de cel prezentat de Guvern, ajungând la circa 50-60 de miliarde de lei, potrivit Puterea. Deficitul în 2018 ar putea sări la 5,7% din PIB, mult peste pragul maxim de 3% impus cu UE. ‘Din primele estimări rezultă că impactul Legii salarizării este mult mai mare decât s-a comunicat de Guvern. Ce ni s-a spus până acum era un impact de circa 30 de miliarde, cumulat în patru ani. Din ce se vede acum, impactul este aproape dublu, în jur de 50-60 de miliarde’, a declarat Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal.

ASF a constatat neîndeplinirea planului de redresare de către City Insurance; ASF a decis retragerea autorizației directorului general. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat neîndeplinirea planului de redresare de către City Insurance și a decis, printre altele, amendarea directorului general al societății și retragerea autorizației acestuia, potrivit unui comunicat al ASF, scrie Capital. „Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat neîndeplinirea măsurilor de redresare financiară, potrivit Legii nr.503/2004, pentru restabilirea situației financiare în cursul anului 2016, asumate de Adunarea Generală și Consiliului de Administrație al Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., și a decis aplicarea dispozițiilor Legii nr.246/2015 privind redresarea și rezoluția asigurătorilor, începând cu data emiterii Deciziei nr.463 din 04.04.2017”, se spune în comunicat.

Mișu Negrițoiu, ASF: Transformarea fondurilor de pensii din pilonul II nici nu cred că trebuie discutată. Transformarea fondurilor de pensii din pilonul II nici măcar nu trebuie discutată, a declarat, marți seară, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, în cadrul unui eveniment pe tema perspectivelor economiei din acest an, relatează Economica.net. În ceea ce privește pensiile private, vreau să spun că, din ce știm noi, din contactele pe care le avem, problema transformării fondurilor de pensii din pilonul II nici nu cred că trebuie discutată, apropo de câteva semnale de alarmă care s-au dat’, a spus Negrițoiu.

Ursache, ASF: „În Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții ar trebui să intre numai companiile listate la bursă”. În Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) ar trebui să intre numai companiile listate la bursă, a declarat ieri, Mircea Ursache, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit Bursa. Acesta consideră totodată că proiectul ar trebui realizat urmând mai degrabă exemplul fondurilor similare din Polonia, Franța sau Italia, și nicidecum a fondului din Norvegia ori Qatar. „Listările la bursă devin parte intrinsecă a fondului suveran”, a declarat Mircea Ursache, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care a subliniat că este doar opinia sa.

Digi anunță listarea la Bursa de Valori București. Digi Communications NV a anunțat astăzi intenția de a lansa o ofertă publică inițială de acțiuni ordinare din clasa B către public, în România, și către anumiți investitori instituționali și profesionali, conform Economica.net. Listarea la Bursa de Valori București va avea loc în luna mai a acestui an. Compania vrea să vândă până la 25% din acțiuni.

Consilierii PMB au aprobat constituirea unor asociații de dezvoltare intercomunitară în domeniile transportului și termoenergetic. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a fost de acord, marți, cu asocierea Capitalei, prin CGMB, cu unele unități administrativ-teritoriale din județul Ilfov în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (ADITPBI) și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, informează Economica.net.

Soarta Stelei s-a discutat în Senat. Ce concluzii au tras membrii Comisiei de Apărare și ce misiune a primit ministrul Gabriel Leș. Astăzi a avut loc ședința Comisiei de Apărare din cadrul Senatului, la care au fost convocați Gabriel Leș — ministrul Apărării și Nicolae Ciucă — șeful Marelui Stat Major, pentru a da explicații pentru proiectul echipei de fotbal CSA Steaua, relatează ProSport. Subiectul central al discuției a fost menținerea valorii brandului Steaua. Iulian Dumitrescu, senator PNL, a cerut ca reprezentanții MApN să ofere explicații despre proiectul echipei de fotbal CSA Steaua. Este motivul pentru care Gabriel Leș și Nicolae Ciucă au fost chemați astăzi în fața membrilor din Comisia de Apărare. La întâlnire și-a anunțat prezența și Gigi Becali, care însă nu a mai venit.

Horia Tecău țintește spre un alt titlu la Madrid: ‘E un turneu pe care vreau să îl câștig din nou’. Care este jucătorul de care se teme în partida cu Austria din Cupa Davis. Horia Tecău (32 ani) a devenit, începând de marți, noul ambasador național al UNICEF în România, urmând să se alăture campaniilor organizației mondiale pentru sprijinirea și protejarea drepturilor copiilor, relatează ProSport. În cadrul conferinței de presă, jucătorul a vorbit despre întâlnirea din Cupa Davis cu Austria cât și despre parteneriatul său cu Jean Julien Rojer.

Simona Dumitrescu a devenit prima femeie din România care a participat la Maratonul de la Polul Nord. Ea a ocupat locul secund la cel mai nordic maraton din lume, recunoscut de Guinness World Record. Prima participare a unei românce și primul podium la cea de-a a XV-a ediție a North Pole Marathon 2017, cel mai nordic maraton din lume, recunoscut de Guinness World Records, noteazăProSport. De profesie asistent farmacie, Simona Dumitrescu, membru Catena Racing Team, cel mai numeros și mai valoros club polisportiv al unei companii, a reușit o performanță remarcabilă la ediția 2017 a celebrei competiții.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult