Acasa Revista Presei Revista presei. Piperea – Dati statul in judecata

Revista presei. Piperea – Dati statul in judecata

scris de Ziua Veche
0 afisari

Romania libera: Piperea: Codul Fiscal nu poate fi aplicat. „Daţi statul în judecată! Gheorghe Piperea, conferenţiar universitar la Facultatea de Drept şi unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din zona financiară, explică pentru RL de ce modificările aduse Codului Fiscal încalcă nu doar Constituţia, ci şi unul dintre principiile fundamentale ale dreptului european.”

Gandul: Sustinatorii presedintelui, loviti direct de premierul presedintelui. „Intelectualii lui Băsescu se revoltă după ce Boc le-a plătit-o pe drepturi de autor: „E o bătaie de joc”. Ce spun Patapievici, Cărtărescu, Voinescu şi Preda.”

 

Puterea: Mihai Şeitan – stăpânul haosului. „Ministrul muncii, Mihai Şeitan, a fost deja remaniat, simbolic, de artişti, scriitori, jurnalişti şi ceilalţi români care lucrează pe drepturi de autor şi contracte de persoană fizică autorizată. Bâlbâileile ordonanţei care reglementează acest domeniu şi atitudinea sa arogantă de a nu vedea de la înălţimea scaunului de ministru cozile de la ghişee l-au transformat pe Şeitan în cel mai înjurat român din ultimele trei zile.”

Adevarul: Haosul drepturilor de autor costă 3,97 milioane €. „Cei 500.000 de români cu drepturi de autor cheltuiesc pe transport, formulare şi timpul petrecut la ghişee mai mult decât estimează Guvernul să încaseze din colectarea contribuţiilor sociale. Estimările „Adevărul“ arată că, până a ajunge să-şi plătească noile taxe, un român mai cheltuieşte lunar 33,4 lei pentru transport, formulare şi timpul pierdut la cozi.”

Ziarul financiar: Vlădescu le spune străinilor că România a ieşit din recesiune. „România a ieşit deja din recesiune şi este pe calea cea bună, i-a anunţat ieri dimineaţă pe investitorii străini Sebastian Vlădescu, ministrul finanţelor, într-o intervenţie televizată în direct la canalul internaţional de business Bloomberg.”

Financiarul: Remaniere guvernamentala: sunt patru ministri pe lista neagra. Emil Boc – nu. „La 1 septembrie ar trebui sa aiba loc evaluarea prezidentiala. Pana atunci, prim-ministrul da un singur raspuns: „Aceste lucruri se fac si nu se discuta”.”

Curierul national: Depozitarea, problema agriculturii. „@ Dumitru: Preţul mare al grâului a făcut ca „Primul siloz” să nu mai fie atractiv în acest an pentru producători. @ Frumosu: Programul este obligatoriu indiferent de preţul grâului, pentru că firmele nu pot să cumpere grâu cât să le ajungă de la o campanie la alta.”

Bursa: Afacerea Unirea: un jucător face cât 533 de vile. Omul de afaceri Dumitru Bucşaru este foarte aproape să-şi lichideze definitiv datoriile pe care le are către Gigi Becali. Ultimele 3 milioane de euro din împrumutul de aproape 9,3 milioane pe care patronul Stelei i l-a acordat în februarie 2008, au fost achitate prin transferul a trei fotbalişti de la Unirea Urziceni: Marius Bilaşco, Pablo Brandan şi George Galamaz.

Curentul (interviu): Radu Golban: România trebuie să înceapă tratativele cu Germania pentru recuperarea datoriei de 18 miliarde de euro. „România ar putea solicita punerea în funcţie a sistemului de rezolvare a disputelor prevăzut la Conferinţa de la Londra pentru cazuri similare sau ar putea iniţia un proces la Haga. Dar mai întâi de toate ar fi bine să ducă tratative directe cu Germania”

Evenimentul zilei: Spovedania bestiei Enoiu a ajuns pe masa procurorilor. „Dosarul de cadre al colonelului de Securitate Gheorghe Enoiu, supranumit “măcelarul de la Interne”, a fost identificat în arhive de cercetătorii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi va fi studiat de procurorii care anchetează activitatea represivă a torţionarului.”

StareaPresei.ro

0 comentariu

cercetas 25-11-2010 - 00:25

ca maine vine si zice ca ne-am greco-irlandizat si 15% ramane, dar nu se da ci se ia…
pai, nu-i stim noi p-astia ?!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult