Acasa Revista Presei Revista presei. Plafonul de scutire de TVA ar putea fi majorat

Revista presei. Plafonul de scutire de TVA ar putea fi majorat

scris de Z.V.
74 afisari

Incidentul de la Londra în care, conform MAE, au fost răniți cinci români, steagul Uniunii Europene format din 2.500 de protestatari la Piața Victoriei, în a 27-a zi consecutivă de manifestații, denunțul – ca subiect de olimpiadă județeană la limba română, sprijinul pentru investiții în agricultură acordat tinerilor fermieri, precum și evoluția prețurilor locuințelor în ultimii șapte ani, dar și gestul pugilistului Lucian Bute față de români și isprava sabrerilor români la Varșovia sunt principalele subiecte ale zilei de 27 februarie 2017.

Guvernul schimbă sistemul TVA la încasare

Guvernul schimbă sistemul TVA

Plafonul de scutire de TVA ar putea fi majorat la 300.000 de lei. Plafonul actual de 220.000 de lei, de la care firmele sunt obligate să se înregistreze în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (TVA), ar urma să fie majorat la 300.000 de lei, prin intermediul unui proiect de lege depus în Parlament, scrie Curierul Național.

5 români răniți, dintre care unul în stare critică, după ce o mașină a intrat în mulțime la Londra. Ministerul Afacerilor de Externe a confirmat, duminică, faptul că cinci cetățeni români au fost răniți în incidentul de la Londra, unde o mașină a intrat în plin în mulțime. Unul dintre români este internat în stare critică la spitalul King’s College London, un reprezentant al misiunii diplomatice deplasându-se la spital, Gândul. ‘Conform ultimelor informații oficiale obținute de consulul României la Londra, care a luat legătura și s-a deplasat atât la spitale, cât și poliție, cinci cetățeni români au fost răniți și transportați la unitățile spitalicești King’s College London și Royal London Hospital. Patru cetățeni români sunt internați, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetățean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale’, a precizat MAE, potrivit unui comunicat de presă cu privire la incidentul produs în dimineața de 26 februarie 2017, în Bellingham, Londra.

Bomba economică cu ceas de la Palatul Victoria: Deși o treime din pensii sunt plătite din bani împrumutați, Guvernul Grindeanu majorează pensiile minime cu 30 la sută, titreazăRomânia liberă. Deși o treime de pensii sunt plătite cu bani împrumutați, Guvernul Grindeanu va aplica, de la 1 martie, majorarea pensiei sociale minime cu 30%, ce va fi urmată de o nouă majorare a punctului de pensie, la 1 iulie.

Băsescu: Președintele Klaus Iohannis nu mai pune presiune pe schimbarea Guvernului. Fostul președinte, senatorul PMP Traian Băsescu, susține că actualul șef al statului, Klaus Iohannis, nu mai pune, în prezent, presiune pe schimbarea Guvernului și că PSD își poate permite „să vină cu o remaniere”, Jurnalul Național. Potrivit acestuia, Guvernul Grindeanu a fost etichetat atât la nivelul populației, cât și pe plan internațional drept un Guvern în care „nu poți să ai încredere”. „Guvernul Grindeanu trebuie să plece pentru că nu mai este credibil. (…) Este un Guvern muribund pe mâna lui, pe prostia enormă pe care a făcut-o, modul cum a promovat OUG 13. Acest Guvern a fost ștampilat de neîncredere și în România, și la Bruxelles, și în principalele state membre ale UE, și la Departamentul de Stat al SUA. A fost ștampilat ca atare: Guvern în care nu poți să ai încredere pentru că nu poți să știi ce va face. Eu nu știu Guvernul, dar este un singur om-orchestră, se numește Dragnea. Noroc că am aflat de Grindeanu cu Ordonanța 13, că altfel toți am fi crezut că e Dragnea șeful Guvernului. Vreau să terminăm cu Grindeanu”, a mai spus acesta.

Cum a ajuns Ponta să fie „invidios”. Fostul premier Victor Ponta i-a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de felicitare președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia zilei de naștere a acestuia, precizând că „de mulți ani” este „invidios ca român pe toate țările care au președinți ce își iubesc cu adevărat țara”, Cotidianul.

România nu este în măsură să dea lecții Turciei. Abuzurile din țara noastră sunt făcute de un sistem care nu are legitimitatea votului popular. Fostul premier Victor Ponta l-a felicitat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia zilei de naștere, subliniind că România nu este în măsură să dea lecții Turciei, din cauza ‘abuzurilor din țara noastră, ale unui sistem care nu are nici măcar legitimitatea votului popular’. El a mai scris, pe contul său de Facebook, că își asumă ‘înjurăturile și acuzațiile din partea celor frumoși și liberi’, care cred că românii ‘pot da lecții de democrație și stat de drept prin modelul Negulescu sau prin metoda Rarinca’. România liberă amintește că, în Turcia, președintele Erdogan încearcă să obțină prerogative sporite, promovând un referendum prin care Constituția îi conferă întreaga putere executivă și, astfel, ar putea rămâne în fruntea țării până în 2029.

Dana Gîrbovan, șefa judecătorilor din România, despre puterile sporite ale SRI pe zona justiției: ‘S-a perpetuat practica din perioada comunistă, când Securitatea făcea și urmărire penală’. În Justiție există două feluri de corupție: mult mai periculoasă decât mita, ‘și mai puțin vizibilă’, este corupția puterii, consideră Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), făcând referire la situațiile în care un magistrat ajunge să se creadă ‘infailibil și mai presus de lege’, consemnează Evenimentul Zilei.

Băsescu, declarație despre dosarul ‘Gala Bute’: Abuzul în serviciu i-a adus Elenei Udrea, ca folos necuvenit, aplauze și voturi. Traian Băsescu a criticat modul în care se fac dosarele la Direcția Națională Anticorupție. Pentru a demonstra că dosarele DNA constituie o armă politică, fostul președinte a dat două exemple: dosarele ANRP și dosarul ‘Gala Bute’, cel în care Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, România liberă. ‘Șefa ANRP nu a fost niciodată acuzată într-un dosar. Au fost acuzați cei din acel consiliu de conducere. De ce? Că acolo erau țintele politice ale doamnei Kovesi: Georgescu, fostul președinte de la ANI, Bica, alții. Bica a greșit flagrant cerând accelerarea procesului președintelui Iohannis! Comparați cu Ministerul Turismului, acolo unde era doamna Udrea. S-au făcut achiziții de publicitate pentru Gala Bute. Ministerul are direcție juridică, direcție de achiziții, direcție economică, toți ăștia au fost într-un conclav. Nu sunt acuzați cei care au aprobat contractul de publicitate, ci ministrul care nu a fost în nicio comisie, în nicio direcție, care nu a semnat nimic, care își delegase competențele către secretarii de stat și secretarul general. Deci într-o situație te duci pe decizia colectivă, în alta te duci pe omul care nu a semnat nimic. Abuzul în serviciu i-a adus doamnei Udrea ca folos necuvenit aplauze și voturi!

Băsescu: Kovesi a stricat ce s-a construit timp de zece ani, a decredibilizat DNA prin spectacolul penibil al cătușelor. Laura Codruța Kovesi a decredibilizat Direcția Națională Anticorupție prin spectacolul penibil al cătușelor pe care l-a făcut în 2015 și 2016, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, citat de Curierul Național.

Cărtărescu se distanțează de Băsescu: ‘Nu am cuvinte bune de spus!’. Fostul președinte Traian Băsescu își dinamitează în acest moment propriile realizări, a declarat, într-un interviu la un post de televiziune, scriitorul Mircea Cărtărescu, consemneazăPuterea. El a explicat de ce cândva l-a susținut pe fostul șef al statului și a spus că, în opinia lui, ar fi fost mai bine ca Traian Băsescu să nu câștige cel de-al doilea mandat de președinte.

Raport despre bunăstare. Banca Mondială poziționează România pe locul 52 în lume. Banca Mondială a publicat recent clasamentul produsului intern brut (PIB) al tuturor economiilor mondiale, bazat pe date din anul 2015, Evenimentul Zilei. Conform cifrelor prezentate, România se situează pe locul 52.

Peste 2.500 de persoane, în fața sediului Guvernului; manifestanții au format steagul UE. Peste 2.500 de persoane, potrivit unor surse oficiale, s-au adunat în Piața Victoriei, duminică seara, pentru a protesta față de Guvern și de PSD, manifestanții formând steagul Uniunii Europene din hârtii colorate luminate cu ajutorul telefoanelor mobile, Jurnalul Național. Este cea de-a 27-a zi de proteste în fața sediului Guvernului.

Protest la Sibiu: După Brexit, Pădurexit! Opriți defrișările pentru următorii 100 de ani, titrează Puterea. În jur de cinci sute de persoane au protestat, duminică seară, la Sibiu, cerând demisia Guvernului, dar și oprirea defrișărilor. Pentru prima dată de la debutul manifestărilor de stradă, protestul sibienilor are și o nouă miză, iar pe un banner uriaș scrie: ‘După Brexit, Pădurexit! Comunitatea Pădurii cere oprirea defrișărilor pentru următorii 100 de ani’.

IGPR: Aproape 2,5 kilograme de droguri, confiscate în perioada 3-16 februarie. Polițiștii au efectuat pe parcursul a două săptămâni 81 de percheziții în urma cărora au confiscat aproximativ 150.000 de lei, șapte autoturisme, aproape 2,5 kilograme de droguri, peste 600 de fiole și comprimate, echipamente IT și bancnote susceptibile a fi falsificate, informează un comunicat al IGPR, preluat de Q Magazine. În perioada 3-16 februarie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat acțiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani.

‘Denunță-l pe Moromete la partid!’, subiect la Olimpiada de limba română. Inspectoratul Școlar Prahova a demarat verificări după ce unul dintre subiectele date la faza județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română a fost redactarea unui ‘denunț’ către ‘partid’ a ‘elementului dușmănos’ Ilie Moromete. Subiectul a mai fost dat în cel puțin un județ, transmite Gândul. Subiectul redactării unui denunț a fost postat pe pagina sa de socializare de către unul dintre profesorii evaluatori de la faza județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, desfășurată sâmbătă în Prahova. ‘Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul ‘Moromeții’ de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota. Nimic altceva decât un subiect de Olimpiadă de română (jud. Prahova), etapa județeană, cls. a XII-a, anul 2017′, a scris Dan Gulea, profesor la Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești. Potrivit cadrului didactic, denunțul valora 30 de puncte, iar întreaga lucrare, 120 de puncte. ‘Înțeleg că DNA Ploiești are foarte mult de lucru (își face de lucru), dar a transfera denunțul în curriculumul școlar, fie și în forma asta, a subiectelor de olimpiadă, întrece limitele bunului simț. Dar spune foarte mult despre lumea de azi, a denunțului. Olimpiadele denunțului’, a adăugat profesorul.

Firea: Discutăm la Guvern ca centura Bucureștilor să fie preluată la Primăria Capitalei; avem surse de finanțare. Primarul general al Bucureștilor, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la un post de televiziune, că poartă discuții cu reprezentanții Guvernului pentru ca Primăria Capitalei să preia construcția șoselei de centură a orașului, pentru finalizarea acesteia fiind posibilă recurgerea la împrumuturi de la instituții financiare internaționale, Adevărul. Gabriela Firea a spus că a discutat cu vicepremierul Sevil Shhaideh și cu ministrul Transporturilor pe tema priorităților municipalității Capitalei în domeniul infrastructurii de transport. ‘Am găsit deschidere totală la Guvern și discutăm ca acest obiectiv important (șoseaua de centură — n.red.) să fie preluat la Primăria Capitalei’, a precizat Firea.

Gabriela Firea promite proiecte mari pentru Capitală: Vrem să eliminăm diferențele de trai dintre sectoare. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are planuri mari pentru București și că dorește să elimine diferențele de trai dintre sectoare, România liberă. ‘Vreau să eliminăm acele diferențe de nivel de trai dintre sectoare, care încă există (…). Bugetul Capitalei alocă resurse importante finalizării tuturor marilor șantiere din Capitală, care sunt și o sursă de trafic îngreunat’, a spus Gabriela Firea.

Locul de unde nu poți să pleci cu mâna goală. La Târgul de la Universitate găsiți cele mai frumoase mărțișoare. Unul dintre cele mai mari târguri destinate mărțișorului, amplasat strategic în buricul Bucureștiului, și-a deschis porțile, în weekend, pentru toți locuitorii Capitalei, Libertatea. Pe lângă minunatele mărțișoare lucrate cu migală de mâinile iscusite ale unor artiști plastici și nu numai, la Târgul de Mărțișor puteți gusta delicioase plăcinte cu fructe și, mai mult decât atât, vă veți putea delecta în compania unor îndrăgiți interpreți de muzică ușoară și populară care vor susține concerte în fiecare seară.

Cum au evoluat prețurile locuințelor în ultimii șapte ani: 2015, anul care a marcat revenirea pieței. Anul 2015 a fost cel când piața imobiliară a ieșit, într-un final, din criză, iar prețurile locuințelor au căpătat un trend ascendent, după cel puțin cinci ani de scăderi majore, arată un nou indice al institutului european de statistică Eurostat, Adevărul. Această tendință continuă și în acest an, după ce locuințele s-au scumpit semnificativ și în 2016.

De ce sunt carburanții foarte scumpi în România. Explicația specialiștilor vine de la Puterea. Deși România este printre puținele state europene care mai produc țiței, dispune de capacități mari de rafinare și chiar exportă carburanți în statele vecine, carburanții au ajuns să coste pe piața românească, fără taxe, mai mult decât media din Uniunea Europeană în unele perioade din 2016. Specialiștii explică: barierele birocratice limitează intrarea în piață a unor noi jucători.

Sprijin pentru investiții în agricultură. Tinerii fermieri pot primi până la 50.000 de euro. Guvernul vrea să-i aducă pe tineri înapoi la țară și să-i ajute să își facă propria afacere din care să câștige bani pentru familiile lor. Concret, scrie Libertatea, Executivul acordă sprijin financiar de până la 50.000 de euro acelor persoane care au până-n 40 de ani și care vor să facă un business în domeniul agricol.

Noul sistem de prevenție în procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică și rolul ANI. În cadrul Agenției Naționale de Integritate, se va constitui un sistem informatic pentru prevenirea și identificarea potențialelor conflicte de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică, Capital.

Două stații de metrou ar putea fi inaugurate luna viitoare. Cu doi ani întârziere, s-ar putea inaugura două noi stații de metrou — Laminorului și Străulești.
Condiția e să se termine lucrările privind siguranța traficului și să fie montați senzorii de fum. Va mai dura însă un an până va fi gata și parcarea de la Străulești, potrivit ziarului Libertatea. Extinderea magistralei 4 de metrou cu aproape doi kilometri și două stații și construirea terminalului intermodal costă aproape un sfert de miliard de euro.

Magistrala 5 de metrou se amână la calendele grecești, titreazăCapital. Doar 3 ani. Acesta era termenul lansat de autorități în 2011, când au demarat lucrările la magistrala de metrou Eroilor-Drumul Taberei. Din păcate, calculul era greșit: 3X3. Astfel, mai devreme de 2019 nu vom putea circula pe noua magistrală.

Se inversează trendul: dobânzile și inflația au început să crească. Banii redevin scumpi. După ce au coborât la minim istoric anul trecut, dobânzile au reînceput să crească, mai întâi la titlurile de stat (deja statul a acceptat dobânzi de peste 4% la emisiunile pe zece ani), apoi treptat pe piața monetară — în nici o săptămână, Robor la 3 luni a crescut cu 2 puncte de bază,Economica.net.

„Din campioana creșterii economice, putem ajunge și campioana deficitului”. Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu trage un semnal de alarmă că țara noastră ar putea înregistra cea mai mare contraperformanță în materie de derapaj bugetar din Uniunea Europeană, notează Bursa. În perioada recentă, au fost formulate apeluri la prudență și responsabilitate fiscal-bugetară, pe plan intern, de către Președinția României, instituții de specialitate și analiștii economici. „Mulți oameni aleg, în anumite momente din viața lor, să obțină un plus de confort pe datorie, să-și cumpere mașini, case, diverse aparate ori chiar vacanțe prin intermediul creditelor. În plan privat, responsabilitatea economică este individuală, adică este aproape sfântă, căci privește fiecare persoană care alege, asumat, să-și transfere bunăstarea din viitor în prezent, via credit și datorie. Însă în plan guvernamental, responsabilitatea economică pare a tinde către minima rezistență, pentru că guvernele sunt stimulate, din punct de vedere electoral, să ofere beneficii în prezent și să transfere costurile în viitor”.

Premieră în retail. Pepenii românești intră în magazinele Lidl din Cehia. O asociație de fermieri români, furnizor al retailerului german Lidl, își va vinde pepenii în supermarketurile din Cehia,Economica.net. Opt camioane vor pleca în fiecare săptămână din Ialomița către consumatorii cehi.

Bute le-a pus la dispoziție românilor tot meciul său cu Alvarez. Lucian Bute a pierdut prin KO sâmbătă dimineață lupta cu columbianul Eleider Alvarez și duminică a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook, Gazeta Sporturilor. „Chiar dacă am pierdut, am satisfacția că am susținut încă un meci important (centura WBC SILVER) la aproape 14 ani de când am debutat în boxul profesionist! Imnul României a fost ascultat de cei peste 7.800 de spectatori în sală, dar și de alte milioane la TV în jurul lumii, cu excepția celor de acasă. Totodată, în postarea sa de pe rețeaua de socializare, Bute a adăugat linkul cu întreg meciul său din urmă cu două zile. „Vă rog să vedeți măcar aici meciul și să-l dați mai departe pentru prietenii voștri!”, a adăugat Bute.

Performanță! Antrenată de Florin Zalomir, România a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Varșovia, în proba de sabie seniori masculin echipe! Echipa României, în compenența Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea și Mădălin Bucur, a câștigat, duminică, etapa de Cupă Mondială de la Varșovia, proba de sabie seniori masculin, informează site-ul oficial al Federației Române de Scrimă, citat de ProSport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult