Acasa Revista Presei Revista presei. Planul Guvernului pentru Roșia Montană

Revista presei. Planul Guvernului pentru Roșia Montană

scris de Z.V.
11 afisari

Decizia Biroul Politic Național al PNL de a merge singur în alegerile parlamentare, a doua rundă de consultări între președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și liderii formațiunilor parlamentare pe tema situației create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii, starea de sănătate a Regelui Mihai, subiectele de la proba de limba și literatura română scris a examenului de Bacalaureat, precum și anunțul cu privire la înscrierile pentru admiterea la facultățile universităților bucureștene, dar și calificarea Simona Halep în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon sunt principalele subiecte ale zilei de 5 iulie.

ziua minerului rosia montanaPlanul Guvernului pentru Roșia Montană. Promisiunea lui Cioloș în fața aleșilor locali, potrivit cotidianului Gândul. Strategia de dezvoltare teritorială a României prezentată luni de premierul Dacian Cioloș prevede că Valea Jiului, Roșia Montană și Zona Moldovei vor avea programe sprecifice integrate de dezvoltare asemănătoare celui lansat în Delta Dunării.

PNL merge singur la parlamentare: Suntem un partid cu blazon, putem câștiga fără alianțe, informează Gândul. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că BPN PNL a votat în unanimitate ca partidul să meargă singur în alegerile parlamentare, afirmând că PNL nu are nevoie de o asociere cu o altă formațiune politică, pentru că este un partid cu ‘blazon, puternic”, singurul partid de dreapta care să poată câștiga scrutinul din toamnă de unul singur.

Cum a îngropat PSD fuziunea PNL-UNPR, potrivit România Liberă. Liberalii au renunțat la fuziunea cu UNPR, după ce au constatat că nu mai pot forma o majoritate, în urma plecării unor parlamentari din formațiunea condusă de Valeriu Steriu la PSD. În noile condiții, UNPR ar putea fuziona cu PSD.

Gorghiu: PNL va merge singur în alegerile parlamentare, notează Jurnalul Național. PNL va merge singur în alegerile parlamentare, conform deciziei luate luni, cu unanimitate de voturi, de Biroul Politic Național al liberalilor.

Iohannis, după consultările cu partidele: Vom elabora, împreună, un nou proiect de țară care va stabili rolul României în UE, scrie Adevărul. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul consultărilor cu premierul Dacian Cioloș, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și cu liderii partidelor parlamentare pe tema situației create, că va elabora un proiect de țară post-aderare.

Cioloș: Proiectul de țară coordonat de președintele Klaus Iohannis va avea și o componentă economică, notează România Liberă. Proiectul de țară coordonat de președintele Klaus Iohannis va avea o abordare generală referitoare la ceea ce-și propune România pentru anii următori și va include și o componentă economică, a declarat premierul Dacian Cioloș, luni, la Palatul Parlamentului.

Guvernul încearcă să găsească un echilibru între rural și urban prin strategia de dezvoltare teritorială, notează Capital. Guvernul lucrează la finalizarea strategiei de dezvoltare teritorială a României, prin care se urmărește asigurarea unui echilibru între rural și urban, a declarat premierul Dacian Cioloș, luni, în deschiderea Forumului Administrației Publice Locale.

Cioloș: Ne gândim să stimulăm asocierile intercomunale, scrieCurierul Național. Premierul a spus ieri că astfel de asocieri pot acoperi furnizări mai eficiente ale fondurilor publice în domenii cum ar fi serviciile comunale, servicii sociale sau dezvoltare de infrastructură Cioloș: Acestea ar putea fi finanțate și din fonduri europene, dar și din fonduri de la bugetul de stat

Elena Georgescu preia funcția de secretar de stat pentru afaceri europene, anunță Bursa. Elena Georgescu preia funcția de secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), iar în noua sa calitate, aceasta va coordona activitatea legată de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada iulie — decembrie 2019, potrivit unui comunicat al MFP.

Costescu: Fondurile din planul Juncker pot fi accesate pentru infrastructură, dar banii nu vin necondiționat, potrivit  Economica.net. Sumele pe care România le are la dispoziție pentru continuarea construirii infrastructurii sunt limitate și, de aceea, trebuie să identifice alte surse de finanțare, o astfel de variantă fiind planul Juncker, care funcționează, însă, pe baza atragerii unor investitori în proiectele pentru care se dorește finanțare, susține ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

AEP: 18.275.077 cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral, scrie Evenimentul Zilei. Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 4 iulie este de 18.275.077, cu 186 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 5 mai, când erau înregistrați 18.274.891 de alegători.

Anunțul făcut de ministrul Justiției. Ce se va întâmpla cu banii din bunurile confiscate, aflăm din Libertatea. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat luni că, potrivit legii, sumele rezultate din valorificarea bunurilor confiscate se vor împărți la Sănătate, Educație, Justiție, Interne și parchete.

Ministrul Raluca Prună anunță o dezbatere publică privind condițiile de detenție din penitenciare, scrie România Liberă. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat luni că va denclanșa o dezbatere publică pe tema problemelor din închisorile românești, precizând că nu exclude un proiect de lege privind amnistia sau grațierea.

VESTE BUNĂ pentru românii din străinătate! informează Evenimentul Zilei. Românii din străinătate își vor putea plăti taxele și impozitele locale prin ghișeul.ro până la finalul lunii iulie, a anunțat, astăzi, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan.

Ministrul Mediului anunță o nouă taxă de timbru; cea plătită va putea fi recuperată pe cale administrativă, scrie Ziarul Financiar. Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a declarat luni că Guvernul lucrează la ”o nouă variantă de taxă de timbru”, după declararea ca ilegală a celei actuale, iar românii care au plătit până acum această taxă de mediu o vor putea recupera pe cale administrativă.

Cristiana Pașca Palmer: Anul acesta avem ca prioritate planul național de gestionare a deșeurilor, potrivit Q Magazine. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor deschide pentru prima dată o linie de finanțare dedicată managementului deșeurilor în valoare de 100 de milioane de lei și încă 30 de milioane de lei pentru educație și conștientizare.

Nuclearelectrica plătește în 2016 un impozit pe clădiri nerezidențiale de 50 milioane de lei; taxa pe stâlp a fost de 69 milioane de lei, scrie Capital. Nuclearelectrica plătește în 2016 pentru centrala nucleară un impozit pe clădiri nerezidențiale de 0,5% din valoarea impozabilă, respectiv 50 milioane de lei, față de o taxă pe stâlp de 69 milioane de lei în anul anterior, a declarat, luni, directorul general al companiei, Daniela Lulache, într-o conferință de presă.

Gabriela Firea nu mai vrea străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend, anunță Libertatea. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

Propunerile primarului Gabriela Firea pentru deblocarea Bucureștiului. Ce chirii plătesc organizatorii marilor evenimente, informează România Liberă. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a făcut o serie de precizări legate de modul în care intenționează să deblocheze Bucureștiul în timpul unor evenimente de mare amploare.

Ministrul Culturii îi răspunde Gabrielei Firea: „Evenimentele culturale stradale sunt esențiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraș”, scrie Evenimentul Zilei. Corina Șuteu, Ministrul Culturii, a răspuns declarațiilor făcute de actualul primar general al capitalei, Gabriela Firea, cu privire la evenimentele de weekend care au loc pe străzile din București.

Elisabeta Lipă, replică la Gabriela Firea: Voi discuta cu primarul să înteleg ce a vrut să spună, anunță Capital. Ministrul Tineretului și Sportului a declarat azi, in Parlament că va discuta cu noul primar al Capitalei și va cere lămuriri cu privire la declarațiile Gabrielei Vrânceanu Firea potrivit cărora nu mai vrea evenimente sportive care să blocheze centrul Capitalei.

Totul a pornit de la o inițiativă a primarului general al Capitalei. Clotilde Armand: Gabriela Firea vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureșteni, scrie Cotidianul. Fostul candidat al USB la Primăria Sectorului 1, Clotide Armand, afirmă, după ce Gabriela Firea a transmis că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend, că primarul general al Capitalei „vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureșteni interzicându-le accesul la evenimentele culturale și sportive stradale”.

Ce spun bucureștenii despre inițiativa primarului Gabriela Firea de a interzice concertele în Centrul Capitalei, aflăm din Adevărul. După ce a declarat că va interzice manifestările în centrul Capitalei pentru a nu mai exista blocaje în trafic, Firea a revenit asupra declarațiilor care i-au iritat pe bucureșteni și a anunțat că va interzice doar concertele. Specialiștii spun că măsura s-ar putea întoarce împotriva sa.

Comandament de control al Ministerului Sănătății, pe litoral,transmite România Liberă. Un comandament de control al Ministerului Sănătății va funcționa, în perioada 4 iulie — 2 septembrie, pe litoral, cu scopul de a sprijini inițiativele de control și supraveghere sanitară ale Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Principele Radu spune adevărul despre starea de sănătate a Regelui Mihai: ‘E din ce în mai fragil’, notează Libertatea. Principele Radu consideră că nu există niciun motiv de îngrijorare imediată în ceea ce privește starea de sănătate a regelui Mihai, dar spune că fostul suveran nu poate să meargă spre mai bine.

Bacalaureat 2016, Edu.ro. Subiecte Limba Română Bacalaureat 2016 și BAREM DE CORECTARE. Avem REZOLVAREA SUBIECTELOR care s-au dat la prima PROBĂ SCRISĂ a examenului de BACALAUREAT, anunță Evenimentul Zilei. Minsiterul Educației a postat pe site-ul său, baremele probelor de la Limba și Literatura Română. Evenimentul zilei vă prezintă REZOLVAREA corectă a exercițiilor, conform Ministerului Educației, la profilul real.

Cum a fost prima zi de Bac: ‘Am scris ca la clasa a II-a’, scrie Gândul. Prima zi a probelor scrise de la Bac a debutat cu subiecte-surpriză la Limba Română, în special pentru elevii de la Uman: Camil Petrescu, „Ultima Noapte de Dragoste, Întâia Noapte de Război”. Nimeni nu se aștepta la acest subiect, fiindcă a fost și anul trecut în sesiunea din iunie-iulie.

Admitere 2016. Absolvenții de liceu se pot înscrie de săptămâna viitoare la Facultate. Câte locuri pun la dispoziție Universitățile din București, aflăm din Adevărul. Universitățile din Capitală dau startul înscrierilor la Facultate, săptămâna viitoare. Pe 13 iulie încep înscrierile la Universitatea București, pe 15 iulie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, iar de pe 18 iulie la Universitatea Politehnica și Academia de Studii Economice.

Exercițiu NATO în România: simularea unei catastrofe cu mii de victime, relatează Gândul. Un exercițiu sub egida NATO va avea loc în premieră în România, începând de luni și până miercuri, la Târgu Mureș, fiind simulat un accident soldat cu mii de victime, clădiri prăbușite, zone contaminate sau clădiri în flăcări, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Darea în plată a bulversat băncile și imobiliarele, scrieRomânia Liberă. Aproape jumătate dintre cei care au returnat băncilor locuințele luate cu credite, în baza legii dării în plată, nu aveau restanțe, a susținut guvernatorul Băncii Naționale a României. Acest fenomen are loc în condițiile în care actul normativ îi viza pe cei cu probleme financiare.

Efectul creșterii avansului și al aplicării dării în plată pentru Prima Casă, notează Capital. Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România — Urbanis, reprezentanta investitorilor care au construit în ultimii ani mii de apartamente în zona de sud a Bucureștiului, avertizează că intrarea programului Prima Casă sub incidența legii privind darea în plată și mărirea avansului la care se dau aceste împrumuturi vor conduce la falimentarea a sute de proiecte imobiliare care se bazează pe această formă de ajutor de stat.

Lista sporurilor încasate de angajații instituțiilor care coordonează protecția socială și munca în România, conformEconomica.net. ECONOMICA.NET vă prezintă în serial lista completă a beneficiilor pe care le primește personalul încadrat în instituții bugetare. Astăzi vă spunem în exclusivitate ce sporuri primesc angajații din toate instituțiile care coordonează protecția socială și munca în România.

Un deținut închis în Penitenciarul Rahova și-a dat foc în celulă. Medic: ‘Pacientul e intubat și ventilat mecanic’. 11 gardieni au fost intoxicați cu fum, informează Adevărul. Un incendiu a avut loc în Penitenciarul Rahova, după ce un deținut și-a dat foc la celulă. Acesta a fost transportat la spital. De asemenea, 11 gardieni au fost intoxicați cu fum și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Deținutul Nicolae Alexe este intubat și ventilat mecanic la Spitalul Universitar din Capitală

Wimbledon | Victorie MINUNATĂ pentru Halep: 6-7, 6-4, 6-3 cu Keys! Simona merge în sferturi după o revenire superbă. Urmează o adversară teribilă, scrie ProSport. Simona s-a luptat teribil și a întors soarta meciului după ce a fost condusă cu 7-6 și 2-0! Constănțeanca nu a renunțat, a continuat să alerge formidabil, supunându-și adversara la mai multe raliuri extrem de dure.

Simona Halep, prima declarație după calificarea în sferturi: Mă așteptam la asta, relatează Gândul. Jucătoarea de tenis Simona Halep, ocupanta locului cinci în clasamentul WTA, a câștigat, luni, scor 6-7, 6-4, 6-3, partida disputată împotriva lui Madison Keys din SUA, locul 9 în ierarhia mondială, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.

S-a anunțat programul de la Wimbledon. La ce oră va juca Simona Halep, aflăm din Gazeta Sporturilor. Organizatorii au publicat ordinea în care se vor disputa meciurile din sferturile de finală de la Wimbledon, când Simona Halep va juca împotriva lui Angelique Kerber.

Simona Halep și Angelique Kerber s-au întâlnit de patru ori până acum. Care e bilanțul meciurilor directe, aflăm dinAdevărul. Simona Halep și Angelique Kerber se vor întâlni marți în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, ediția 2016.

Euro: 2016 Echipa Franței obține biletele pentru semifinale, într-o confruntare cu Islanda, în care s-a marcat de 7 ori, transmite România Liberă. Franța a pus capăt visului islandez în ultimul meci din sferturile de finală de la Euro 2016, după ce s-a impus cu 5-2 și s-a calificat în semifinale. Franța vs Islanda a fost confruntarea în care s-au marcat cele mai multe goluri de pana acum la Euro 2016.

Duel Franța — Germania la EURO, după înfrângerea Islandei, anunță Q Magazine. Echipa națională a Franței s-a calificat în semifinalele Campionatului European, după ce a învins, duminică, pe Stade de France din Saint-Denis, cu scorul de 5-2 (4-0), reprezentativa Islandei, în ultimul sfert de finală al competiției.

S-a stabilit ‘prețul’ medaliilor de la Olimpiadă. Cât va încasa un sportiv care obține aurul la Rio de Janeiro, anunțăAdevărul. Comitetul Olimpic Sportiv Român a anunțat sumele care vor răsplăti performanțele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio.

FC Rapid a intrat oficial în procedura de lichidare, scrie Gândul. Clubul de fotbal Rapid București a intrat, luni, în procedura de lichidare, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvență. Pe 13 iunie, Tribunalul București a pronunțat falimentul societății care administrează formația rapidistă.

S-a anunțat lotul lărgit de 19 jucătoare pentru naționala de handbal feminin! Cine ar putea merge la RIO, potrivit Gazeta Sporturilor. Astăzi a fost anunțat lotul lărgit de 19 jucătoare pentru Jocurile Olimpice de la Rio. După o pregătire la Ploiești, va urma un stagiu centralizat în Norvegia.

Melodia Jocurilor Olimpice de la Rio, lansată oficial, anunțăGândul. Videoclipul melodiei oficiale a Jocurilor Olimpice de la Rio, ‘Alma e Coraçao”, a fost lansat duminică. Interpreți sunt rapperul Projota și starul samba Thiaquinho, iar versurile cântecului sunt în limba portugheză, puse pe ritmuri exotice de samba.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS