Acasa Revista Presei Revista presei. Planurile lui Netanyahu pentru Fâșia Gaza

Revista presei. Planurile lui Netanyahu pentru Fâșia Gaza

scris de Z.V.
12 afisari

Reluarea operațiunilor militare în Fâșia Gaza, alegerea lui Călin Popescu-Tăriceanu în funcția de președinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), precum și evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Timișoarei, dar și noul trofeu cucerit de Zlatan Ibrahimović cu PSG, sunt principalele subiecte ale presei centrale apărute în acest weekend.

Benjamin Netanyahu, liderul Partidului Likud

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat sâmbătă că armata israeliană își va continua operațiunile împotriva mișcării islamiste palestiniene Hamas în Fâșia Gaza „atât timp cât este necesar” și cu „întreaga forță de care este nevoie”, transmite Evenimentul Zilei.

Amos Oz, unul dintre cei mai celebri scriitori israelieni din lume, spune, într-un interviu pentru Deutsche Welle, că oamenii din Gaza vor face mișcării islamiste palestiniene Hamas același lucru pe care românii i l-au făcut lui Nicolae Ceaușescu în 1989. Amos Oz consideră că ofensiva Israelului împotriva Gaza este excesivă, dar, de asemenea, scriitorul critică strategia Hamas, relatează România Liberă.

Premierul Manuel Valls a pregătit vineri populația franceză și pe partenerii săi europeni pentru vești proaste în sectorul economic, o situație „dificilă” care ar urma să împiedice Franța să-și respecte obiectivul de reducere a deficitelor, relatează ziarul Bursa.

Amnistia anunțată, vineri, de ministrul Muncii, Rovana Plumb, face referire doar la pensionari și la mamele care trebuie să dea bani înapoi, însă și funcționarii publici, dar și medicii de familie au reclamat somații de plată după controale similare ale Curții de Conturi. Pentru aceste categorii există din 2013 proiecte de lege în Parlament, însă atunci același Guvern a respins amnistierea funcționarilor, invocând criteriul de discriminare, scrie Adevărul.

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președintele Partidului Liberal Reformator cu 1147 de voturi ‘pentru’ și 9 ‘împotrivă’. Tăriceanu, care este și candidat pentru președinție, și-a manifestat încrederea că PLR va reuși să dea primul președinte liberal al României, relatează Q Magazine.

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR) și-a ales sâmbătă conducerea, informează Adevărul. Unic candidat, Călin Popescu Tăriceanu a fost votat președintele partidului, însă a avut parte și de 16 voturi împotrivă. De asemenea, a fost aleasă și structura de conducere, formată din 19 vicepreședinți și 27 de membri ai Biroului Politic Central.

Deputații PC Aurelian Ionescu și Ovidiu Raețchi afirmă, într-un comunicat transmis presei, că partidul ar trebui să își asume doctrina de dreapta și să analizeze formule de alianță cu formațiuni din aceeași zonă a spectrului politic. În opinia lui Raețchi, „mutarea peste noapte a PC din Alianța de Centru Dreapta într-un conglomerat de stânga a fost o soluție ideologică imorală”, scrie Cotidianul.

Deszăpezirea celor 56 de kilometri ai autostrăzii neterminate București-Ploiești în iarna care vine ar putea fi de opt ori mai scumpă decât prețul mediu per kilometru de autostradă deszăpezit, plătit anul trecut de CNADNR. Compania de autostrăzi a explicat pentru Gândul cum a fost calculată „valoarea estimată” a contractului, de 6,2 milioane de lei, care apare în anunțul de licitație prin care compania caută firmă pentru deszăpezire, precizând că valoarea reală a cheltuielilor va fi cunoscută la finele lunii martie.

Pan African Minerals, controlată de omul de afaceri Frank Timiș, a primit recent de la autoritățile din Burkina Faso undă verde pentru dezvoltarea celei mai mari mine de mangan din lume, relatează Economica.net. Investiția se ridică la un miliard de dolari, iar din această lună, compania lui Timiș va începe construcția a 300 km de cale ferată, pentru transportul manganului spre portul Abidjan din Coasta de Fildeș.

Deputatul PSD Claudiu Manda, propus de premierul Victor Ponta pentru funcția de ministru delegat pentru Buget, este proprietarul a patru terenuri intravilane și a trei case, iar unul dintre terenuri și o casă de vacanță sunt deținute în coproprietate cu fosta soție a lui Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, informează Adevărul.

Dosarul lui Adrian Duicu dezvăluie în premieră modul de operare a unei rețele politice de influență de la talpa țării până la cel mai înalt nivel al puterii. Gândul vă propune să descoperiți în materialele care urmează cum fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți a ajuns să facă jocuri în politica mare.

Motorina a ajuns să coste, în România, în medie 1,42 de euro pe litru, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a prețurilor la carburanți al Comisiei Europene. Datele sunt valabile pentru finalul lunii iulie-mai precis 28 iulie. Cu acest nivel al prețului, România a depășit media europeană, atât cea calculată la nivelul întregului bloc comunitar, cât și cea aferentă celor 18 state din zona euro, notează Economica.net.

Vineri, la Sfântul Gheorghe, comisia permanentă a Consiliului Național Secuiesc (CNS) a adoptat o hotărâre prin care va popularizeze delimitarea administrativ-teritorială a Ținutului Secuiesc, transmite Puterea. Aceștia intenționează să plaseze inscripții la hotare și să organizeze acțiuni cultural și sportive.

Ziua Timișoarei, 3 august, a devenit ziua orașului prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre, se marchează ca zi a orașului momentul intrării trupelor românești în Timișoara, la 3 august 1919, și instaurarea administrației românești. În fiecare an, se reiau discuțiile despre corectitudinea alegerii acestei zile ca sărbătoare a orașului Timișoara, notează Adevărul.

În urmă cu un an, Mihaela Noroc, o fotografă în vârstă de 29 ani, a plecat într-o călătorie în jurul lumii menită să „documenteze” frumusețea feminină. Proiectul ei, BAW (Beauty Around the World), a căpătat amploare pe măsură ce tânăra româncă a traversat aproape toate continentele de pe glob, scrieGândul. Fotografiile sale nu vorbesc însă doar despre frumusețe, ci și despre cultură și societate.

Formația Paris Saint-Germain, campioana Franței, a câștigat pentru a patra oară Trofeul Campionilor, sâmbătă, la Beijing, impunându-se cu scorul de 2-0 în meciul cu deținătoarea Cupei Franței, Guingamp, informează Pro Sport.

Potrivit presei din Peninsulă, Justiția italiană a decis să redeschidă ancheta legată de moartea ciclistului Marco Pantani, pentru a stabili dacă ‘Piratului’ nu i s-a administrat o supradoză de cocaină, scrie Evenimentul Zilei.

Conflictul dintre Hamas și armata israeliană naște povești cutremurătoare, scrie Pro Sport. Este cazul a doi tineri fotbaliști, care dimineață au plecat la antrenament, iar seara erau în pericol de a rămâne paralizați.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult