Acasa Revista Presei Revista presei.Planurile PSD pentru Guvernul Dăncilă

Revista presei.Planurile PSD pentru Guvernul Dăncilă

scris de Z.V.
69 afisari

Avertismentul transmis de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintele instituției, Frans Timmermans, în legătură cu modificările legilor justiţiei, decesul senatorului UDMR Verestoy Attila, precum şi mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, dar şi adversarele României din Liga Naţiunilor la fotbal sunt printre principalele subiecte ale zilei de 25 ianuarie.

Planurile PSD pentru Guvernul Dăncilă. PSD promite că rezolvă haosul fiscal creat tot de PSD. PSD a amânat formarea noului executiv, dar liderii partidului promit amânarea Declarației 600, după ce tot un Guvern PSD a generat hoas cu această măsură. Politicienii cu probleme penale vor putea face parte din Executiv. Lista miniștrilor din Guvernul Dăncilă va fi votată de Comitetului Executiv Național al PSD pe 26 ianuarie. Data inițială era 22 ianuarie, dar decizia a fost amânată pentru că Liviu Dragnea nu s-a hotărât în privința titularilor unor portofolii precum Transporturile sau Sănătatea, scrie România Liberă.

Tăriceanu şi Dragnea, scrisoare către Juncker-Timmermans: Ne exprimam îngrijorarea faţă de modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cel al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au semnat, miercuri, o scrisoare comună adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans în care explică faptul că dezbaterea legilor justiţiei s-a făcut transparent, cu implicarea tuturor participanţilor la actul de justiţie. Cei doi îşi exprimă ”îngrijorarea cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor” şi afirmă că reacţia Comisiei Europene este ”surprinzătoare”, confom Adevărul.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit. Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit, miercuri, din cauza unor afecţiuni pulmonare. Parlamentarul,  care urma să împlinească 64 de ani în martie, suferea de cancer. Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela a precizat că senatorul era bolnav de câteva luni şi urma un tratament la Viena, informează Cotidianul.

Cum se vede de la Bruxelles implicarea Binomului în actul de justiție. Un portal de știri dedicat afacerilor europene, EU Today, a publicat un raport dur privind sistemul justiției din România, care analizează motivele pentru care reformele judiciare și penale care au fost solicitate României înainte de aderarea la UE nu au fost încă îndeplinite. În Raport se vorbeşte despre implicarea serviciilor secrete în actul de justiție, precum şi despre condițiile inumane din penitenciare. Raportul poartă un nume sugestiv: „Justiție în stil românesc: corupție, politizare, lipsa reformelor”, transmite Evenimentul Zilei.

Comisia Europeană avertizează România în privinţa legilor Justiţiei. Mesajul fără echivoc transmis Parlamentului de şeful CE, Jean-Claude Juncker. Comisia Europeană avertizează România că ridicarea MCV va fi posibilă în condiţiile în care reformele în domeniul justiţiei sunt ireversibile şi face apel la Parlamentul de la Bucureşti să regândească actiunile în acest sens şi să ţină cont de avizul Comisiei de la Veneţia. „Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans, scrie Gândul.

Codrin Ştefănescu, întrebat de ce PSD permite persoanelor cu probleme penale să facă parte din Guvern: De ce? Pentru că putem. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că partidul permite persoanelor cu probleme penale să facă parte din Guvern pentru că poate face acest lucru şi a anunţat că vor urma modificări ample ale Codurilor Penale, într-un interviu. Întrebat dacă vor urma discuţiile în Comisia Iordache pe marginea Codurilor Penale, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Vor fi modificate Codurile Penale mult. (…) În sens pozitiv”, relatează Hotnews.ro.

Guvernele PSD au primit doar mărunțis de la Bruxelles. Absorbţia fondurilor europene, record negativ în 2017. Anul 2017 pare să fie cel mai slab în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene de după 2012. Cu numai 3,648 miliarde de euro primite de la Comisia Europeană, potrivit datelor preliminare ale Ministerului Fondurilor Europene, la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2017, cele două guverne PSD care au trecut până acum pe la Palatul Victoria au toate şansele să bifeze un record negativ, după ce la începutul anului, ministrul Finanţelor de la acea vreme anunţa că există garanţia că vor intra în ţară 4,7 miliarde de euro, notează Jurnalul Naţional.

Mesaj dur al președintelui Iohannis către coaliția PSD-ALDE de Ziua Unirii Principatelor Române. Președintele Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj dur coaliției PSD-ALDE. Progresul României este legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, care să sancţioneze abuzurile şi necinstea, a declarat Klaus Iohannis. „«Fă ca legea să înlocuiască arbitrarul; fă ca legea să fie tare!» –  aşa îl îndemna Mihail Kogălniceanu pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Este un îndemn care şi-a păstrat vie semnificaţia. Astăzi, când destinul nostru european se fundamentează pe domnia statului de drept şi pe egalitatea în faţa legii, progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, capabile să sancţioneze abuzurile şi necinstea”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, conform Rfi.ro.

Fugită în Costa Rica, Alina Bica rupe tăceara: Dezvăluiri incredibile ale fostei şefe antimafia. Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a dispărut din România de câteva săptămâni. S-a zvonit că ar fi fugită în America Centrală, apoi avocata Maria Vasii a spus că aceasta ar fi la Londra. Mai mult, s-a spus că aceasta a suferit un grav accident rutier şi că ar avea mari probleme de sănătate, potrivit Stiripesurse.ro.

Surse EUObserver: CE nu exclude posibilitatea lansării procedurii de sancţionare a României. Scrisoarea trimisă de Comisia Europeană premierului desemnat Viorica Dancilă şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului privind situaţia justiţiei din România reprezintă un „avertisment”, iar Executivul UE nu exclude declanşarea procedurii folosite în cazul Poloniei, afirmă surse UE. Conform publicaţiei EUObserver, Comisia Europeană a trimis scrisori în care le cere decidenţilor de la Bucureşti să nu adopte modificările privind Legile Justiţiei, dar ele reprezintă doar „un foc de avertisment”, după cum a declarat, sub protecţia anonimatului, un funcţionar UE, transmite Ziare.com.

Militarii şi poliţiştii învaţă pe de rost răspunsurile pentru a trece testele psihologice. Cum păcălesc angajaţii MAI şi MApN evaluările. Psihologul Cezar Laurențiu Cioc a explicat, pentru Libertatea, cum militarii şi poliţiştii învaţă pe de rost răspunsurile la testele psihologice pentru a trece cu brio de evaluările anuale. „În structurile militare, testarea psihologică este obligatorie. Face parte dintr-o ramură a psihologiei numită psihometrie. Sunt teste de personalitate proiective prin care se încearcă anticiparea comportamentului viitor al subiectului. Dar, această anticipare nu este exactă. Tendinţa criminală nu poate reieşi exact dintr-un test proiectiv. Pentru că angajaţii din structurile Ministerului Apărării şi Ministerului Afacerilor Interne au învăţat să răspundă la aceste teste astfel încât să le treacă”, a spus psihologul Cezar Laurențiu Cioc.

Noi reguli pentru furnizorii de gaze. ANRE schimbă modul în care recunoaşte costul gazului în facturile populaţiei. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a schimbat metodologia de recunoaştere a costurilor de achiziţie a gazelor naturale furnizate consumatorilor alimentaţi în regim reglementat. Teoretic, consumatorii vor plăti cel mai mic preţ posibil, potrivit Economica.net.

Ca să se încadreze în Prima Casă, dezvoltatorii imobiliari au ajuns să vândă apartamente mai mici decât suprafaţa prevăzută în lege: două camere au 45 mp utili când trebuie să aibă 52mp, trei camere au 54 mp utili când minimul trebuie să fie 66 mp. Mai multe ansambluri reziden­ţia­le din Bucureşti aduc pe pia­­ţă apartamente ale căror supra­fe­ţe utile sunt mai mici decât mi­ni­mele prevăzute în Le­gea lo­cu­inţei. Astfel, se vând garsoniere cu su­pra­fe­ţe uti­le de 27 mp sau apartamente cu trei ca­me­re de 54 mp. Legea locuinţei 114/1996, la ca­pi­tolul „Exi­gen­ţe minimale“ preve­de însă că su­pra­faţa mi­nimă utilă pentru o garsonieră este de 37 mp, iar la un aparta­ment cu trei camere este de 66 mp, transmite Ziarul Financiar.

Programul complet al grupei României în Liga Naţiunilor. Echipa naţională a României este cap de serie în Grupa C a Ligii Naţiunilor. A avut ghinion la tragerea la sorţi efectuată de fostul internaţional finlandez Jari Litmanen, notează Fanatik.ro.

Piți e tranșant: „Tot ce s-ar câștiga la FCSB ar fi din întâmplare!” + Îi explică lui Hagi cum să-l „repare” pe Ianis. Victor Pițurcă a vorbit despre jucătorii tineri de la FCSB și spune că, pe vremea când o antrena pe Al Ittihad, voia să-l transfere pe Dragoș Nedelcu, care atunci juca la Viitorul. Fostul selecționer a vorbit și despre inadaptarea lui Ianis Hagi la Fiorentina, scrie Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS