Acasa Revista Presei Revista presei. PNL este în derută

Revista presei. PNL este în derută

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Lupta pentru Ministerul Transporturilor a făcut la finele săptămânii trecute mai multe victime interne în PNL.

pnl

Revista presei. PNL este în derută

Curentul: Partidul Național Liberal, măcinat de războaie interne pentru putere ”Lupta pentru Ministerul Transporturilor a făcut la finele săptămânii trecute mai multe victime interne în PNL iar liberalii și-au produs în interiorul partidului mai multe pagube”

Gândul: Ramona Mănescu, propunerea USL pentru Ministerul Transporturilor: „Vreau să fac mai puţin până la Braşov, pe autostradă” ”Nu mi-e teamă, o iau ca pe o provocare. Această nominalizare a venit foarte repede. Când voi şti sigur că eu voi ocupa acel scaun, împreună cu echipa pe care o voi avea, voi veni cu soluţii”

EvZ: Scheletul din şifonierul Ramonei Mănescu: şi-a falsificat CV-ul în engleză ”După două tentative eşuate, PNL a reuşit să propună un candidat la Transporturi, acceptat şi de Ponta: europarlamentarul Ramona Mănescu. În CV-ul în engleză de pe site-ul Parlamentului European, Mănescu se laudă cu un doctorat, care însă nu apare în varianta în limba română“

Puterea: CSM: Magistraţii trebuie să declare dacă sunt masoni ”Judecătorii şi procurorii au obligaţia de a completa în cadrul declaraţiei de interese prevăzută de art. 5 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 şi de Legea nr. 176/2010, modificată, calitatea de membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale, inclusiv cele masonice”

Cronica română: Mişcarea Populară preia frâiele Opoziţiei ”Într-un timp foarte scurt, Mişcarea Populară a reuşit să se impună ca o formaţiune politică redutabilă, cu lideri tineri şi credibili, capabili să reacţioneze tranşant la provocările politice, economice şi sociale ale anului 2013″

Adevărul: Urzeala tronurilor: cum s-au ales ţiganii cu doi regi ”Florin Cioabă, fostul rege autoproclamat al romilor, a fost înmormântat vineri, la Sibiu. În aceeaşi zi, au fost încoronaţi, spre surprinderea tuturor, ambii fii ai defunctului: fiul cel mic a moştenit coroana tatălui, iar cel mare a fost înscăunat rege internaţional al romilor”

Curierul naţional: Zeci de miliarde de euro, la control ”În primele şase luni, la cererea ONPCSB, procurorii au pus sechestru pe conturi de peste 18,1 mil. euro, suma sechestrată fiind de 10 ori mai mare decât în tot anul trecut. Cazurile suspecte de spălare a banilor au fost descoperite în urma analizei a 3 milioane de raportări de tranzacţii în numerar, pentru 38,2 mld. euro intrate în ţară şi 33,6 mld. euro ieşite. Criza economico-financiară şi măsurile de austeritate impuse în încercarea de a depăşi această perioadă au intensificat fenomenul de spălare a banilor”

Bursa: Iranul avertizează SUA să nu pornească ofensiva militară împotriva Siriei ”Un lider militar din Iran a avertizat, ieri, SUA să nu pornească ofensiva militară împotriva Siriei, relatează presa internaţionă. Generalul Masoud Jazayeri a avertizat că SUA se va confrunta cu consecinţe grave dacă va ataca Siria, susţinând că războiul din Siria a fost creat de SUA, Arabia Saudită şi Quatar”

România liberă: Pentagonul, pregătit pentru orice opţiune militară ”Marea Britanie şi SUA l-au avertizat pe preşedintele sirian că va urma „un răspuns serios“, guvernul acestuia fiind responsabil de atrocităţile prezentate în înregistrările video. Toate opţiunile militare sunt pregătite. Rusia şi Iranul sunt în alertă”

StareaPresei.ro

1 comentariu

UnUL 26-08-2013 - 08:10

UN EXCELENT ARTICOL DIN PRESA DE AZI:
O mare famiglie: PNL sub Crin Antonescu

Câteva fapte. Printr-o fericită coincidenţă, doi din cei cinci europarlamentari PNL – Adina Vălean şi Ramona Mănescu – sunt şi soţii ale unor lideri liberali, Crin Antonescu şi Rareş Mănescu. Altă situaţie: doi dintre preşedinţii liberali de consilii judeţene, Horia Uioreanu şi Florin Ţurcanu, şi-au trimis soţiile în Parlamentul României.
Şi astfel de enumerări despre legăturile de sânge şi de afaceri din PNL ar putea continua mult şi bine. Aş adăuga doar la acest tablou un element aparent fără legătură: sâmbătă, Relu Fenechiu a fost reconfirmat, cu doar trei voturi contra, preşedinte al organizaţiei Iaşi a PNL.
Din 1990 până acum, toate partidele mari din România au fost nişte structuri medievale, cu regi, domniţe, baroni şi istorii desprinse din Decameronul lui Boccaccio. Relaţiile informale au fost criteriul esenţial de promovare. În timp, unele formaţiuni au evoluat şi au dus aceste relaţii la un anumit nivel de sofisticare: de exemplu, legăturile între lideri şi succesori erau cimentate prin doctorate, nu prin clasicele cumetrii. PNL, sub Crin Antonescu, nu este doar un exemplu de involuţie, ci un studiu de caz al neruşinării în politica românească
A spune că în acest partid a fost instaurată dictatura este puţin. În fapt, cred că este o situaţie la graniţa dintre psihologie şi psihiatrie. Nimeni nu supravieţuieşte în PNL fără să-l idolatrizeze pe Lider, dar asta nu este suficient. Promovările se fac doar din interiorul unui cerc intim, grupat în jurul soţilor Antonescu – dovadă că societatea românească a trecut peste sindromul „cabinetului nr.2” din regimul Ceauşescu.
Crin Antonescu, tot mai obsedat de teorii conspiraţioniste, respinge orice formă de critică şi crede că tot ce i se întâmplă este parte a unui mare complot în care sunt implicaţi: Băsescu, presa vândută, serviciile secrete, DNA, ANI, Angela Merkel, Departamentul de Stat al SUA şi cine mai ştie cine. S-a ajuns într-o situaţie complet hilară în care Sorin Roşca Stănescu, fostul turnător al securităţii promovat senator liberal şi consilier personal al lui Crin Antonescu, să fie exilat din vârful partidului sub suspiciunea că este complice cu Evenimentul Zilei în campania îndreptată împotriva lui Nini Săpunaru.
Nu-mi place să fac predicţii pe termen lung – politica românească este prea iraţională, iar în momentul în care te apuci de predicţii trebuie să-ţi cumperi şi un glob de sticlă – dar cred că, în această etapă, preşedintele PNL nu mai câştigă alegerile prezidenţiale nici cu ajutorul PSD. După opinia mea, Ponta ştie că există acest risc şi, în acest moment, se pregăteşte să se debaraseze de aliatul său. Are însă nevoie de un incident puternic care să justifice faptul că nu-şi mai ţine cuvântul.
Preşedintele PSD va candida la preşedinţia României, pentru că propriul partid nu va accepta ca, în 2016, să fie la mâna unui personaj impredictibil şi să-l lase pe acesta să decidă cine va fi prim-ministru. Social-democraţii sunt conştienţi că problemele pe care le-au avut cu Băsescu vor părea minore, prin comparaţie cu ceea ce le-ar putea face aliatul liberal.
Crin Antonescu mai mâzgâleşte istoria României până prin 2014, la alegerile prezidenţiale. Problema este ce mai rămâne, după plecarea sa, din istoricul partid liberal, pe care Antonescu l-a impregnat până în fibra sa cea mai adâncă cu alde Fenechiu, Chiţoiu sau fam. Mănescu. Cine poate asigura succesiunea, când se va termina regimul regelui Ubu? Într-un fel, aş regreta să ajungă un fel de PNŢCD.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult