Acasa Revista Presei Revista presei. PNL Tăriceanu, Aripa Roşie

Revista presei. PNL Tăriceanu, Aripa Roşie

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat înfiinţarea Partidul Reformator Liberal (PRL), menţionând că “sute de persoane” l-au asigurat de sprijinul lor.

Revista presei. PNL Tăriceanu, Aripa Roşie

Ponta alimentează Gruparea Tăriceanu ”Fostul premier PNL, Călin Popescu Tăriceanu, vrea să înfiinţeze un nou partid şi să candideze la prezidenţiale. Actualul premier, Victor Ponta promite posturi pentru opozanţii liberali, în încercarea de a acredita imaginea păstrării USL.” (România liberă)

Zestrea lui Tăriceanu pentru PSD: un cameraman al regimului comunist și un martor într-un dosar de prostituție ”Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a ales să-și îngroape cariera politică într-un mod penibil. Totul din cauza ambițiilor personale puse înaintea pragmatismului politic, din dorința de a urca și mai sus” (Curentul)

Tăriceanu înfiinţează Partidul Reformator Liberal şi va candida la prezidenţiale “Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu” (Cronica română)

Pentru prima oară două oraşe mari ale României vor fi legate prin autostradă de vestul Europei. Din păcate, Timişoara şi Arad se leagă mai repede de Budapesta decât de Bucureşti ”Autostrada Nădlac-Arad (39 km) va fi gata în decembrie, iar cum ungurii vor termina şi ei în aceeaşi lună autostrada Mako-Nădlac (23 km), pentru prima oară două oraşe mari ale României, Arad şi Timişoara, vor fi legate prin autostradă de vestul Europei” (ZF)

Vin alte zile negre în asigurări? “Campioană la plângeri în 2013, Euroins anunţă că îşi va majora capitalul social cu 100 mil. lei, până la 238,5 mil. lei. Înainte de a intra în administrare specială, şi Astra Asigurări a recurs la o manevră similară. Decizia Euroins poate însemna fie că vrea să îşi mărească cota de piaţă, profitând de impasul Astra, fie că ASF i-a cerut să crească indicele de solvabilitate” (Curierul naţional)

Băncile, bănuite de cartel în cazul comisioanelor bancare la carduri ”Consiliul ia în calcul o intervenţie dacă se va dovedi că băncile au format un cartel care a impus un nivel ridicat al comisioanelor la carduri. Într-un asfel de caz, instituţiile de credit care se fac vinovate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri pe anul trecut” (Puterea)

Mihai Bogza: “Profitabilitatea mare a băncilor din România este o legendă” ”Filialele din ţară noastră a unor bănci străine nu au fost niciodată mai profitabile decât operaţiunile din ţările dezvoltate ale respectivelor instituţii de credit, dacă excludem efectul inflaţiei, a declarat Mihai Bogza, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bancpost, care a catalogat informaţiile despre această profitabilitate drept o legendă” (Bursa)

Decizie istorică pentru Republica Moldova. Parlamentul European a votat eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni ”Parlamentul European a votat, joi, eliminarea vizelor pentru cetăţenii R. Moldova care călătoresc în UE. Astfel, cetăţenii moldoveni, posesori ai unui paşaport biometric, vor putea călători liber, oriunde în Schengen, timp de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile” (Gândul)

Crimeea vrea referendum pentru a se rupe de Ucraina ”Guvernul interimar al Ucrainei, aprobat ieri de parlamentarii de la Kiev, a avertizat că orice acţiune a trupelor ruseşti, în afara bazei lor militare din Sevastopol, va fi considerată un act de agresiune” (EvZ)

Crimeea sub asediu. Tancuri la intrarea în Simferopol. Parlamentul şi Guvernul, ocupate de miliţii pro-ruse ”Vladimir Putin a declarat stare de alertă pentru trupele armate ruse şi a mobilizat avioane de luptă la graniţa cu Ucraina. La intrarea în Simferopol, capitala peninsulei Crimeea, se află tancuri ruseşti care „aşteaptă paşnic pe marginea drumului”. Parlamentul şi Guvernul peninsulei au fost ocupate de grupuri pro-ruse, cu arme automate” (Adevărul)

StareaPresei.ro

2 comentarii

UnUL 28-02-2014 - 08:13

Cer drepturi de autor! Asta cu „aripa roșie” eu am scris-o primul pe acest forum.

urbos 28-02-2014 - 14:42

Deschide gura mare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult