Acasa Revista Presei Revista presei. Politrucii, disperaţi, vor fuziunea DIICOT – DNA

Revista presei. Politrucii, disperaţi, vor fuziunea DIICOT – DNA

scris de Florin BUDESCU
24 afisari

Surse politice citate de Ştiri pe surse afirmă că un grup tranpartinic de politicieni disperaţi vor face încă o încercare, impulsionaţi de miliardarii sugători de bugete, care le sunt clienţi buni, pun la cale o iniţiativă legislativă de contopire a DIICOT cu DNA.

diicot si dnaSigur că da, şi noi ne gândeam că ar fi bine, pentru eficientizarea activităţii, ca ÎCCJ să fuzioneze cu CCR, cum voiau cei din USL. Dar de ce să nu fuzioneze şi Camera cu Senatul, să se reducă la 300 de membri? E, ce ziceţi?

Mihai Răzvan Ungureanu este noul şef al Serviciului de Informaţii Externe, după ce coaliţia PSD – UNPR a decedat (cel puţin) momentan, cu ocazia votului pentru învestitura acestuia, explică Pagina de Politică.

Declinul PSD este inexorabil. Staţi, băieţi, cât mai mult cu Ponta de gâtul vostru, într-un an şi ceva veţi fi istorie.

Klaus Iohannis a declarat pentru Financial Times că este necesară demisia lui Ponta din funcţia de premier, informează Gândul: „Dacă nu este vinovat, aşa cum susţine, care-i problema?! E inacceptabil pentru o ţară europeană să aibă un prim ministru acuzat de procurori de fapte ilegale„.

Un semn că PSD se pregăteşte să plece de la guvernare este că dă pomeni acum, când nu este an electoral, de parcă încearcă să încarce pasivul viitorului Executiv şi să imobilizeze sume masive de bani ce ar putea fi investite pentru relansare economică. Ar putea fi şi subminare naţională.

De exemplu, acum Executivul măreşte cu 35% salariile personalului TESA din învăţământ. Adică exact clientela sa politică. Secretarele, femeile de serviciu, fochiştii… aproape 54.000 de salariaţi, conform Curierului naţional.

HotNews a anunţat că teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat şi că aceasta nu este singura problemă a lucrării. Oprea a reacţionat, afirmând că e un om corect, care a respectat legile ţării şi o face şi acum.

Sunt atâtea persoane publice care au afirmat acest lucru, ascuţindu-şi credibilitatea, iar apoi s-au dovedit nişte mincinoşi, încât…

Conform României libere, George Scripcaru va fi cercetat sub control judiciar, ceea ce este considerat de către unii drept un eşec al DNA. Ar fi un eşec pentru DNA dacă procurorul de caz va da NUP sau dacă după trimiterea în judecată, ultima instanţă va decide că Scripcaru e nevinovat. Până atunci mai bate ceva vânt pe Tâmpa.

Cristi Danileţ, judecător, membru CSM, cere ca acei puşcăriaşi care plagiază pentru a scăpa mai repede de închisoare să fie reîncarceraţi, consemnează Adevărul.

UEFA a scos de pe website sigla veche a clubului Steaua Bucureşti a lui Gigi Becali, anunţă Naţional.

Tehnic, Grecia a intrat deja în faliment. Bursa a urmărit ieri live evoluţiile din Elada. De facto, nici una din părţi nu va lăsa probabil să se întâmple acest lucru. Va fi acelaşi „la o pop-a fost un câine” ca şi până acum, pentru că nici executivul de la Atena nu are interesul să pună Grecia în default (presupunând că Tsipras nu trădează ţara pentru interesele lui Putin, de exemplu), nici Bruxelles nu are interesul ca acest lucru să se întâmple. Dansul acesta al nervilor poate continua ani de zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult