Acasa Revista Presei Revista Presei: Ponta comparǎ regimul Bǎsescu cu cel nazist

Revista Presei: Ponta comparǎ regimul Bǎsescu cu cel nazist

scris de Z.V.
11 afisari

Victor Ponta a acuzat regimul lui Traian Bǎsescu cǎ ar fi lǎsat efecte asupra societăţii româneşti asemǎnǎtoare celor lăsate de regimul nazist în Germania.

Revista Presei: Ponta comparǎ regimul Bǎsescu cu cel nazist (Foto:europeanul.org)

Revista Presei: Ponta comparǎ regimul Bǎsescu cu cel nazist (Foto:europeanul.org)

Premierul Victor Ponta trivializează tragedia Holocaustului, prin compararea regimului Băsescu cu regimul nazist, susțin specialiștii contactați de România Liberă. În schimb, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel consideră că declarația lui Ponta este ‘o declarație dată în contextul campaniei electorale pentru prezidențiale’ și nu a dorit să se pronunțe pentru că ‘institutul nu face politică’.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că protestează cu toată forța față de declarația lui Victor Ponta, care aseamănă regimul Băsescu cu cel nazist, șeful statului spunând că aceasta „aduce grave prejudicii statului român și credibilității României”, scrie Adevărul.

Președintele PPE, Joseph Daul, a declarat, luni, că este „de-a dreptul scandalos” faptul că premierul unui stat UE îl compară pe președintele țării sale cu naziștii și face apel la socialiștii europeni să se delimiteze de afirmațiile lui Victor Ponta, relatează Gândul.

Deputatul Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, l-a criticat pe premierul Victor Ponta după ce a făcut o comparație între regimul Băsescu și regimul nazist din Germania, informează Evenimentul Zilei.

Traian Băsescu se află în fața celei de a treia suspendări din funcție, după ce Parlamentul nu a reușit nici în 2007 și nici în 2012 să îl demită. Ziarul Puterea vă prezintă o comparație

Premierul Victor Ponta a declarat luni că România trebuie să cheltuiască până la finalul anului curent, adică în următoarele patru luni, o sumă de peste trei miliarde de dolari, după ce investițiile publice, tăiate pentru a controla deficitul bugetar, s-au prăbușit cu 29% în primele șapte luni. Întrebarea este dacă nu cumva acești bani se vor duce acum în pușculițele de partid, iar amânarea investițiilor a fost o strategie deliberată, pentru a cheltui aproape un miliard de dolari pe lună în contextul alegerilor prezidențiale din noiembrie, notează Ziarul Financiar.

Românii care au apucat să restituie banii statului ca urmare a calculelor greșite făcute de autorități își vor primi înapoi sumele achitate, dar începând cu 1 ianuarie 2015, notează Puterea. Conform ministrului Muncii, Rovana Plumb, aproximativ 100.000 de persoane vor beneficia de legea amnistiei, printre aceștia 8.000 de mame și aproape 50.000 de pensionari care au apucat deja să achite sumele considerate inițial restante.

Solicitarea NATO ca țările din flancul estic al alianței să cheltuie 2% pentru apărare complică socotelile de la București, notează Economica.net. Va fi nevoie de cheltuieli suplimentare totale pentru apărare de peste 13,9 miliarde de lei, în următorii patru ani. Suma este de peste două ori mai mare decât cea prevăzută în primăvară, conform planului de a crește alocația bugetară pentru cheltuieli militare cu 0,2% din PIB anual.

Într-o Europă tot mai separatistă, proiectul de autonomie a regiunii din centrul României locuite în majoritate de maghiari are șanse mici de reușită din cauza subdezvoltării economice, scrie publicația Capital.

O noutate introdusă în Codul Rutier, valabilă de la sfârșitul lunii august, care prevede că, în cazul unui accident rutier, probele biologice care arată concentrația de alcool din sânge pot fi recoltate la fața locului de echipajele de prim ajutor, a băgat în ceață personalul care lucrează în domeniul medicinei de urgență, scrie Adevărul.

La grădiniță, doar cu acte medicale pe bani, titrează Evenimentul Zilei. Atât pentru avizul epidemiologic, cât și pentru alte analize cerute pentru înscrierea la grădiniță părinții trebuie să scoată din buzunar și 100 de lei la început de an școlar. Unele analize sunt inutile și chiar periculoase.

Apple, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața mondială de IT&C, va lansa astăzi, 9 septembrie 2014, noile terminale iPhone, scrie Economica.net. După doi ani de la lansarea terminalelor cu ecran de 4 inci, Apple s-a decis să urmeze trendul pieței și a crescut dimensiunea ecranului la 4.7 inci pentru un model și la 5.5 inci pentru primul phablet iPhone, ambele urmând să fie prezentate în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 9 septembrie la ora 21.00 (ora României).

Teatrul ‘Ion Creangă’ din București organizează, între 27 septembrie și 4 octombrie, cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii ‘100, 1.000, 1.000.000 de povești’, instituția deschizând cu acest eveniment și stagiunea 2014-2015, informează Jurnalul Național. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult