Acasa Revista Presei Revista presei. Ponta despre spectacolul arestărilor

Revista presei. Ponta despre spectacolul arestărilor

scris de Z.V.
10 afisari

Ce spune Victor Ponta despre spectacolul arestărilor; parlamentarii la cumpărături; o substanță din fructe și legume pune în pericol sănătatea oamenilor; cardul de sănătate este obligatoriu – ce facem cu el?; Udrea, probleme în penitenciar și România, 3 medalii în prima zi a finalelor CE de kaiac-canoe, iată subiectele principale în presa centrală apărută în acest week-end.

Revista Presei. Ponta despre arestari

Revista Presei. Ponta despre arestari

Victor Ponta a explicat că nu este de acord cu arestul preventiv, dacă lăsarea în libertate a presupusului făptuitor nu ar însemna un pericol pentru societate. El a arătat că absentează de la voturile privind solicitările de arestare a unor deputați pentru că nu vrea să voteze împotrivă, scrieEvenimentul Zilei.

Fostul președinte Traian Băsescu susține, într-o postare pe Facebook, că „de șase luni, în România, toată lumea descinde”, făcând referire la DNA, DIICOT, Poliție, ANAF, el adăugând că „trebuie să ne dorim o țară în care instituțiile statului să fie în primul rând respectate și mai puțin temute”, informează Gândul.

Premierul Victor Ponta a declarat că Uniunea Europeană (UE) trebuie să înțeleagă că nu poate construi ziduri în fața emigranților care fug din țări defavorizate, ci trebuie să găsească politici de integrare a acestora, nu de a-i respinge sau a-i lăsa să moară pe mare, scrie Puterea.

Numirea lui George Cristian Maior în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Statele Unite este un semn că România continuă să rămână captiva serviciilor secrete, susține Cotidianul.

Senatul cumpără materiale pentru curățenie și renovări spații, cârpe de praf, găleți de plastic, mături de plastic, vopsea, lac pentru lemn, glet de ipsos, iar Camera Deputaților retehnologizează lifturile din Palatul Parlamentului, conform României Libere.

Republica Moldova a ajuns la sfârșitul iluziilor, iar singurele două opțiuni pe care le are sunt România sau Rusia. Cel mai îngrijorător este faptul că, după 6 ani de guvernare pro-democratică dintre Prut și Nistru, opțiunea pro-estică ia amploare, potrivit ziarului Adevărul.

Pe fondul atenției crescute de care se bucură Diaspora în ultimele șase luni, crește puternic și interesul pentru repatrierea românilor care muncesc și trăiesc în afara țării. Toate acestea sunt lucruri pozitive, însă o întrebare simplă așteaptă răspuns: pe cine vrea economia românească acasă și care e miza repatrierii? Pe larg, în Adevărul.

Creșterea exporturilor de servicii creative este principala sursă de creare rapidă de locuri de muncă bine plătite.Exporturile de servicii ale României au ajuns anul trecut la valoarea de 15 miliarde de euro, în creștere cu 12% față de anul 2013 și la un nivel dublu față de anul 2005, arată datele Băncii Naționale, afirmă Ziarul Financiar.

Guvernul a stabilit clar, printr-o Ordonanță de Urgență adoptată miercuri, care sunt situațiile care duc la suspendarea activității unei firme care încalcă legea. Firmele care își permit să plătească mai mulți bani vor scăpa de suspendarea activității, notează Evenimentul Zilei.

Legea privind limitarea plăților în numerar nr. 70/2015, care va intra în vigoare pe 9 mai, va impune plafoane și pentru liber profesioniști, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, persoane fizice care desfășoară activități independente, persoane fizice, relateazăCapital.

Comisia Europeană a solicitat statelor membre să monitorizeze prezența percloraților în alimente. Este vorba despre o substanță aflată în mod natural în mediu, dar care, în cantități prea mari, poate afecta sănătatea oamenilor. Cele mai afectate pot fi legumele și fructele, potrivit Economica.net.

De la 1 mai, a intrat în vigoare cardul național de sănătate, instrumentul în baza căruia vor fi decontate serviciile medicale. La nivel național, au fost tipărite 14 milioane de carduri, dintre care doar patru milioane au fost validate până în prezent.Problema introducerii cardului de sănătate a născut în România controverse și nemulțumiri aprinse, susține Gândul.

Radu Preda (43 de ani) este, din martie 2014, președintele executiv al IICCMER sau, mai pe românește, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. N-are viață tocmai ușoară: om cu ‘o gândire mai curând de dreapta’, a ajuns să conducă IICCMER numit de un Guvern de stânga. Despre acest paradox, dar și despre altele, în interviul acordat României Libere.

Elena Udrea ar fi fost amenințată cu moartea în închisoare. Ea ar fi primit o scrisoare în care un deținut îi spune că i s-au oferit 15.000 de euro pentru a o infecta cu HIV. Conducerea închisorii s-a autosesizat și a demarat o cercetare administrativă, pentru a verifica dacă viața protejatei lui Traian Băsescu a fost pusă în pericol, informează Jurnalul Național.

România a început în forță prima zi a finalelor la Campionatul European de kaiac-canoe, de la Racice (Cehia), reușind să cucerească până acum trei medalii: una de aur și două de argint. Cea mai spectaculoasă probă a zilei de sâmbătă reușită de români a fost cea de la la canoe 4, pe distanța de 1.000 m, în care elevii lui Florin Popescu au urcat pe podium după o cursă de urmărire, la jumătatea distanței ei aflându-se abia pe locul 5, scrie Pro Sport.

S-a stabilit primul finalist de la CM de snooker! La 10 ani după singura sa victorie, poate obține un succes fabulos, titrează Gazeta Sporturilor. Englezul Shaun Murphy a trecut ușor de conaționalul Barry Hawkins, scor 17-9. Murphy a jucat impecabil și s-a calificat în a treia finală de Campionat Mondial de snooker din carieră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult