Acasa Revista Presei Revista presei. Ponta Gazele de şist dezavantajează Gazprom

Revista presei. Ponta Gazele de şist dezavantajează Gazprom

scris de Florin BUDESCU
7 afisari

Curierul naţionalPonta: Explorarea gazelor de şist va pune în dezavantaj Gazprom „Premierul a anunţat ieri că se continuă negocierile cu americanii de la Chevron pentru explorarea perimetrelor din judeţul Constanţa. În Polonia,  gazele de şist se vând cu 80 dolari/mia de mc, în timp ce Gazprom ne exportă cu 450 dolari/mia de mc”

Gazprom-LogoPutereaRareş Mănescu face o propunere inedită: Republică parlamentară cu preşedinte ales direct de popor „Din punctul mede vedere, cred că cel mai potrivit sistem constituțional pentru România este republica parlamentară. Este nevoie de un sistem în care Guvernul să fie unul puternic pentru a-și putea pune proiectele în practică, mai ales în această perioadă în care se impune reconstrucția statului. De asemenea, cred că românii trebuie să-și aleagă în continuare direct președintele”

EvZANAF trece în subordinea primului ministru „Analistul politic Dan Andronic a dezvăluit, în această seară, în exclusivitate, la postul RTV, că Agenția Națională de Administrare Fiscală va trece în subordinea primului ministru. ”ANAF va trece în subordinea primului ministru”, a spus Dan Andronic. Prezent în emisiune, Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților a confirmat informația. Un anunț în acest sens va fi făcut zilele viitoare, odată cu definitivarea noului Guvern”

ZFGuvernul Ponta II are de rambursat în patru ani 13 miliarde de euro „Guvernul Ponta II, care va fi anunţat în curând, se va confrunta în anii următori cu rambursarea celor mai mari sume din împrumutul record de 19 mld. euro contractat de România de la finanţatorii externi, credit avizat în 2009 de guvernarea PDL-PSD”

Cronica românăNoul Guvern va avea 24 de ministere. Componenţa Cabinetului, pe surse! „Ponta a fost întrebat dacă a închis lista cu nominalizările pentru viitorii miniştri sau mai are semne de întrebare. “Am închis negocierea între PSD şi ACD”, a spus Ponta, arătând că în privinţa reprezentanţilor PSD în Guvern are numele acestora în această seară, iar miercuri le va prezenta Comitetului Executiv”

România liberăCe impact va avea un guvern cu mai multe ministere asupra problemelor de fond ale economiei? „Întrebarea care se pune este dacă merita deranjul construcţiei de trei noi ministere în loc de a desemna un secretar de stat la Finanţe care să aibă în grijă Bugetul, unul la ministerul Economiei pentru politica energetică, iar gestionarea proiectelor importante de infrastructură să se facă tot din interiorul Ministerului Dezvoltării”

CurentulNegocieri la sânge în USL pentru „prada de război“ de după alegeri „După lupta lejeră dusă la aceste alegeri parlamentare, PSD are dificultăți în a împărți „prada de război” cu liberalii lui Crin. După ce a pierdut prima rundă legată de racolarea UDMR la guvernare, Ponta vrea acum să obțină cele mai bune portofolii în dreptul social-democraților”

AdevărulCrin Antonescu: „Am semnat un acord cu UDMR pentru guvernarea la comun, dar foarte multe lucruri nu au decurs după cum am stabilit” „A fost un angajament semnat între trei oameni: eu, Ponta şi Kelemen Hunor. Era vorba de intenţia de a construi împreună o guvernare, pe nişte elemente, pe nişte principii. Acordul n-a fost pus în aplicare, pentru că cineva nu şi-a respectat. Ei ştiu că noi nu vom schimba niciodată articolul 1 din Constituţie. Cuvântul «naţional» nu schimbă cu nimic viaţa nici a românilor, nici a maghiarilor. O minimă înţelegere putea să existe, dar răspunsul lor a fost: «Noi vrem ministere»”

GândulPonta: Băsescu mi-a propus o formă de acord în septembrie, dar nu s-a finalizat „Am semnat acum ca să evităm o criză politică majoră. Preşedintele putea să fi numit pe altcineva, noi îl suspendam imediat.(…) Din acest motiv m-am dus miercuri seară cu Crin Antonescu şi cu Dragnea să mă văd cu Traian Băsescu. Să nu credeţi că Băsescu s-a gândit vreodată că mă iubeşte sau că eu mi-am dat seama deodată că mi-e prieten. Şi el a zis că nu mai poate fi o criză, dar şi eu am zis că dacă nu mă duc să discutăm nu va mai fi pace în România”

BursaPonta: „Guvernul a avizat înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară” „În mare grabă, Guvernul a avizat, ieri, înfiinţarea, prin ordonanţă de urgenţă, a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit declaraţiilor premierului desemnat Victor Ponta”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult