Acasa Revista Presei Revista presei. Ponta: Impozitarea diferenţiată ciuciu

Revista presei. Ponta: Impozitarea diferenţiată ciuciu

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Premierul Victor Ponta a anunţat că una din promisiunile principanle din campania electorală, impozitarea diferenţiată, nu va fi realizată în 2013.

Revista presei. Ponta: Impozitarea diferenţiată ciuciu

Curentul: Ponta anunță că una din promisiunile principale din campanie nu va fi realizată în acest an ”Impozitarea diferenţiată a veniturilor nu va fi probabil introdusă în acest an, dar principiul conform căruia taxarea trebuie sa fie mai redusă pentru unele categorii sociale va fi avut în vedere în continuare, a declarat marţi seara premierul Victor Ponta”

Cronica română: Principele Nicolae, la primul Revelion în România ”Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills este fiul Principesei Elena, cea de-a doua fiica a regelui Mihai. S-a născut în 1985 la Geneva în Elveţia, iar copilăria şi-a petrecut-o în nordul Angliei. Prinţul s-a stabilit aici în urmă cu patru luni si a însoţit familia regală la Săvârşin”

Adevărul: Planurile partidelor pentru 2013: pentru cine pregătesc ghilotina “Preşedintele PSD Victor Ponta şi liderul PNL Crin Antonescu vor să-i decapiteze pe rivalii din partid la congresele din 2013, în timp ce Vasile Blaga ar putea fi schimbat de la şefia PDL”

Bursa: Traian Băsescu: ” 2012 a fost un an aventuros politic” ”Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în 2013 îşi doreşte să se adeverească programul de guvernare al USL, considerând că alianţa şi-a propus un program “cu multe beneficii pentru români” şi stabilitate politică”

Gândul: Noul ministru al Turismului, Maria Grapini, taie cablul de la telegondola Elenei Udrea “Noua titulară de la Turism, Maria Grapini, s-a gândit că odată ajunsă la minister o va urmări comparaţia cu Elena Udrea, însă susţine că nu o deranjează. Primul lucru pe care îl va face după numire: un audit ale cărui rezultate să fie publice”

Curierul naţional: Electricitatea se scumpeste, accize mai mari, plata TVA la încasare şi… taxa de primă vânzare auto ”Anul 2013 va aduce scumpirea energiei electrice şi a gazelor, creşterea accizelor, obligativitatea Cardului Electronic de Asigurări de Sănătate, plata TVA la încasare, precum şi reintroducerea taxei de primă vânzare auto”

EvZ: Manuscrisele lui Victor Atanasie Stănculescu nu mai sunt secrete ”Este prima oară când cineva pătrunde în caietele Generalului Stănculescu. El este la Spitalul Penitenciarului Jilava şi scrie în fiecare zi. Ne-a arătat sute de pagini cu însemnări. Unele pasaje sunt încercuite cu portocaliu, altele cu verde”

Puterea: Flota rusă va efectua exerciţii de amploare în Marea Mediterană şi Marea Neagră “Rusia va efectua la sfârşitul lui ianuarie exerciţii militare care vor implica toate flotele ruse din Marea Neagră, Marea Nordului, Oceanul Pacific şi Marea Baltică, în mările Neagră şi Mediterană, a anunţat serviciul de presă al Ministerului Apărării”

România liberă: Europa, “risc pentru economia mondială” “Începutul noului an a însemnat preluarea preşedinţiei UE de către Irlanda pentru următoarele şase luni, premierul Enda Kenny putându-se baza pe susţinerea tactică a FMI”

StareaPresei.ro

27 comentarii

BULA 03-01-2013 - 07:50

USL va da in romani la fel ca PDL. Cele doua grupari rivale (sanchi) sunt ramuri ale organizatiei complotiste FSN, care a distrus industria Romaniei (munca noastra si a parintilor nostri, pe mai mult de o jumatate de secol) si care ne-a lasat si fara resursele naturale, date cadou la straini.

Huhu Ciu 03-01-2013 - 08:20

Aici nu are cine ce zice, ai dreptate si gata! Astie e banditi maricei, inca putin si ajung de nivel european.

Europeanuul 03-01-2013 - 12:55

Bula, ar fi cazul sa admiti ca “marili realizari” ale epocii de aur (construite in anii ’70-’80 pe credite) au invechit.. in timp. La sfirsitul anilor ’80 CAERul s-a prabusit, iar statul roman, chiar daca si-a achitat datoriile (prin sacrificii deosebite) nu ar mai fi primit noi credite pentru retehnologizarea si modernnizarea fabricilor de stat. Din pacate, dupa ’89, liderii politici au reusit sa atraga investitori numai pentru o parte din fostele „realizari”. Nu a fost foarte convingatori sau interesele nu au fost foarte mari (o parte din companiile de stat au fost capusate chiar de clientela lor). Apoi, pe linga o serie de factori precum lipsa infrastructurii, stabilitatii si predictibilitaii, lozincile si isteriile cu „nu ne vindem tara” au jucat si ele un rol.

BULA 04-01-2013 - 07:32

Bai ciumi, industria a fost data jos in toate tarile din Est, dupa un plan asemanator cu ce s-a aplicat in Germania dupa ce a fost invinsa in Primul Razboi Mondial. Tu esti contabil, habarnist in materie de tehnica si industrie, nu ai cum sa emiti judecati de valoare in domeniile astea.
Europa de Est era in ’89 mult mai avansata industrial decat China si putea sa creeze mari probleme Occidentului, daca era lasata se dezvolte in continuare.

Huhu Ciu 04-01-2013 - 07:40

lasata se dezvolte in continuare… dar unde vindea ce ar fi produs?

BULA 04-01-2013 - 07:49

Unde a vandut si inainte si unde au vandut China si India. Distrugerea industriei din blocul comunist a fost mana cereasca pentru asiatici, care si-au marit exporturile.

Bai asta, tu nu esti vechiul Huhu. Ai alt stil.

Europeanuul 04-01-2013 - 10:41

Vin deai pe dracu. China si-a deschis portile si a chemat investitorii sa vina si sa construiasca frabrici noi, cu fluxuri moderne de productie si performante. Azi pe o mare parte a produselor (incl. computere, televizoare si alte electronice performante) scrie Made in China.

BULA 04-01-2013 - 11:03

Ti-am mai spus ca esti pe dinafara la tot ce tine de industrie si de tehnica. Ai si recunoscut ca inainte de ’90 erai un pu.lica la liceu. N-ai vazut cum aratau fabricile romanesti, dar iti prmiti sa faci pe desteptul.
Tot ce fabrica IPRS Baneasa se face acum la CDIL in India. Au umplut indienii piata cu tranzistoare si circuite integrate. Eu lucrez cu asa ceva, asa te rog sa taci si sa nu ma contrazici.
Sunt mii de produse de calitate inalta pe care Romania le exporta. In China exportam in ’89 televizoare si luam de acolo conserve de carne de porc si textile. Exportam in sute de tari, de la tractoare si chimicale, pana la medicamente si electronice.

Europeanuul 04-01-2013 - 13:23

Daaa, IPRS Baneasa salva economia Romaniei (azi Romania era lider global si cel mai mare distribuitor pe piata tranzistoarelor).

Europeanuul 04-01-2013 - 10:39

Gogomanule, la sfirsitul primului razboi mondial economia Germaniei se numara printre cele mai performante din lume, pe cand tehnologiile si liniile de productie in fostul bloc de est, construite pe credite candva (prin anii ’70) invechisera, au devenit depasite. La sfirsitul anilor ’80, calitatea produselor lor, in mare parte nu mai corespundea noilor norme si cerinte pe piata mondiala. Lipsa vinzarilor (si a copetitivitatii) a condus economiile intregului bloc de est in faza de default (incapacitate de plata). Colaps. Romania lui Ceasca a reusit cumva (numai noi stim cum) sa-si plateasca ratele datoriilor, insa perspectivele economiei romanesti „de stat” erau si ele foarte sumbre (cine iti mai acorda noi credite pentru retehnologizarea si modernizarea fluxurilor de productie gogomanule?)

BULA 05-01-2013 - 06:49

Vad ca imi sunt sterse comentariile, in timp ce astora care denigreaza tot ce e romanesc li se da voie sa ne jigneasca. Ii rog pe domnii de la ZV sa-mi repuna in pagina tot ce am scris, sau daca nu vor, atunci sa stearga si mizeriile scrise de Europeanuul.

ValVerde 05-01-2013 - 07:05

Bula, ZV sint mina in mina cu aia care fura industria tarii. Degeaba ii rogi. Lor le place sa denigreze tot ce e romanesc si aproape oltean.

Oh…cum mai denigreaza !
Rusine !

BULA 05-01-2013 - 07:20

Esti de o imputiciune totala.
Economiile din Est au fost blocate prin decizie politica, venita de la servicii si de la activistii de partid din esalonul al doilea, atunci cand de la Moscova s-a dat semnalul ca sistemul comunist va fi dat jos. Au primit ordin sa falimenteze, dar au si urmarit interese personale, sa apuce macar o particica din averea statului.
Tot dezastrul din Est a fost planificat de NATO si pus in practica de tradatorii din tarile respective, racolati cu mult timp inainte. NATO a reusit sa inlocuiasca vechea conducere a URSS-ului cu agenti (Gorbaciov&Co). Lucratura s-a facut prin intermediul evreilor din PCUS. In momentul in care sistemul ultracentralizat de putere a inceput sa se zgaltaie, toti (activisti, securisti) din esaloanele inferioare s-au pus pe furat, sa nu ramana neprivatizati. Asta a fost mecanismul blocajului
intreprinderilor de stat.
Baza materiala a intreprinderilor din Est era excelenta, nu ce spui tu. Mi-au confirmat acest aspect inginerii si muncitorii de la Daewoo-Craiova, care au fost trimisi la specializare in Coreea. Au fost uimiti si dezamagiti de ce au vazut acolo. Se lucra mult manual, la cheie de strans suruburile, iar la calculatoare aveau Windows-ul 3.11 si programe vechi, pentru ca nu platisera licenta pentru soft mai nou.
Si forta de munca era bine calificata. Dovada e ca muncitori de la noi lucreaza in Israel, Italia, Germanial, etc. Muncitorii de la fabrica de transformatoare din cadrul uzinei Electroputere Craiova lucreaza in Ungaria, pe un salariu de 600 euro, plus masa si cazare.
Si sa nu ignoram faptul ca multe produse industriale romanesti au fost premiate la targurile internationale. De exemplu IPRS-Baneasa a luat medalie de aur la un targ din SUA, pentru calitatea tranzistoarelor si circuitelor integrate exportate.

ValVerde 05-01-2013 - 07:28

Esti bine informat. Detii detalii intime ale lucraturii.
Ti le-au spus functionarele de la posta, sau ai avut o sedinta de lucru cu spiritul lui Stalin imediat inainte de a te rapi extraterestrii aia veniti cu
tigaia zburatoare ? (Farfuriile sint pentru colonistii occidentali)

Huhu Ciu 03-01-2013 - 08:13

HAHAHA !
„Impozitarea diferenţiată ciuciu”
DECI MA LASA PE MINE SA HOTARASC…
ati pelit bula!

Cercul 03-01-2013 - 11:52

Ma gandeam la o chestiune. Daca iti vin la masa ingineri din greseala fara sa tina cont ca invitati in lumea buna sunt doar cei cu facultate, sa le dai masa in bucatarie sau la o masa separata mai joasa.

ValVerde 03-01-2013 - 15:56

„Ponta: Impozitarea diferenţiată ciuciu”

Pensie marita canci !

Aduceti-l inapoi pe Boc 🙂

urbos 03-01-2013 - 16:16

Daca mesteci cacatul „presei” lui Closetescu, e normal sa ti se urce la creier.
Mars ma in mortii ma-tii de paduche ratat. Hahaha.

Salut 03-01-2013 - 16:38

Limbrica asta nu citeste nici macar presa lui Closetescu, o acuzi degeaba. E doar o frustrata care s-a ratat in SUA (pe bune). Ca sa nu cada in depresie totala, precum Bula, cauta si se bucura la tot ce este rau in Romania. Cauta pe internet, gaseste articole total nesemnificative in relatie cu subiectul, le citeaza la si mai mare distanta de discutia ce se poarta (uneori se contrazice singura de la o postare la alta, dar in a trei se da exemplu „vezi ca m avut dreptate?”)…doar doar o baga-o cineva in seama ca sa-si ostoiasca frustrarile de gospodina ratata.
E basista nu pentru ca ar pricepe ceva din politica romaneasca ci pur si simplu pentru ca ingemaneaza cele trei atribute specifice basismului:
– rautatea (in cazul de fata invidia si frustrarea)
– prostia crunta, hotarata, asezata, de nezdruncinat, ardeleneasca, a la Cluj
– fudulia agresiva, vocala, care potenteaza si este catalizata de atributul anterior.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 03-01-2013 - 16:44

@ saliut-saliut !
Mai , TORQUEMADA bloghuletzului,
Cum faci astfel de asemanari , Ditamai
Wakka verte , asemanta cu un limbrica !
Nici makarr metaforic ,nu tzine !

ValVerde 03-01-2013 - 16:50

Ce-i asta mai bouleana?
Wishful thinking ???
🙂

ValVerde 03-01-2013 - 16:54

@urbos
Azi siteti Salubros, ca boul salut e mai agresiv.
Pina miine, el poarta pantalonii in relatia voastra.

Cere-i proteza inapoi sa poti musca si tu mai eficient.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 03-01-2013 - 16:32

SARCINA momentan IREALIZABILA !
Subiectul posteaza pentru o EMISIUNE
FILATELICA ca simbol al EFICIENTEI
Si unde tooot romanasul aplica cu scuipat !

Salut 04-01-2013 - 16:22

@ europeanuul

Mai neuronas stingher,

Acum vreun an de zile, la un articol ce anunta ca UE (bani publici) va dona nu stiu cate zeci de miliarde unor banci private (too big to fail !) ajunse in pragul falimentului din cauza lacomiei, te-am intrebat cum se impaca asta cu sloganurile alea despre capitalism pe care le repeti la nesfarsit. Ai scremut ca „iti eSprimi regretul” … iar in postarile imediat urmatoare te-ai grabit sa recuperezi timpul pierdut si sa postezi aceleasi ineptii din cele cinci pagini citite de tine in cei opt ani in care studiezi „Capitalism pentru prosti”.

Mai neuronas stingher, orice om rational a realizat ca ceea ce se intampla acum sub denumiri pompoase gen „globalizarea” si altele, NU ESTE CAPITALISM. Ramane ca istoricii sa defineasca numele sistemului actual (mai bine zis „excrescentei actuale”)- eu l-am denumit „Cooperativa Politiciano-Bancara”, Bula ii spune simplu „bisnitareala”, dar in orice caz, ca model sustenabil de dezvoltare umana NU MERGE.

Orice, dar absolut orice este in afara controlului acestui sistem, FUNCTIONEAZA…mai bine sau mai putin bine…dar e capabil sa genereze un pic de mai bine azi decat ieri, un pic de mai bine maine decat azi. Nu conteaza ca se numeste capitalism (in sensul clasic!) sau socialism (vezi China) sau chiar comunism (vezi Vietnamul, Coreea de nord), uneori in pofida unor dificultati enorme (vezi Cuba, embargoul) genereaza cel putin acel pic de mai bine pentru cetatenii guvernati.

Chiar daca spune si un milion de prostii, unul ca Bula e mai realist ca 200 ca tine. Doar tu, esti in criza de aproape sase ani, criza va mai dura o perioada indefinita, nimeni nu vede durata, nimeni nu vede iesirea, nimeni nu vede ameliorarea, doar tu ii dai inainte cu sloganuri aiuritoare.

Ceausescu vroia sa strangem cureaua (si a strans-o!) dar oferea o perspectiva, o speranta. Astia vor sa ne obisnuim cu situatia ca va fi din ce in ce mai rau…ba inca sa le multumim pentru asta, ca „nu stim ce alt rau „ne-a trecut pe la ureche” (prelucrare din Basescu)”. Iar ei sa devina un soi de feudali, abonati permanent la exploatarea gratuita a resurselor comunitatii….si sa va dea lectii despre UE.

Desteptarea, amaratule ! Incearca sa pricepi ceva cu neuronul ala stingher.

ValVerde 04-01-2013 - 16:38

Mare ti-e grajdul doamne…si multi boi incap in el…

Salut 04-01-2013 - 17:09

Vacuta tatii, postarea se adreseaza unuia care are cel putin un neuron. Tu nu te califici.

ValVerde 04-01-2013 - 17:38

Cum poti tu evalua neuronii umani, cu masa amorfa care o ai intre coarne ??

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult