Acasa Revista Presei Revista Presei. Ponta, luare de mită, trafic de influenţă

Revista Presei. Ponta, luare de mită, trafic de influenţă

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

Ponta este implicat, în Dosarul Microsoft, în luare de mită şi trafic de influenţă. Ca şi tutorele său politic, Adrian Năstase. Laţul se strânge rău de tot.

Revista Presei. Ponta, luare de mită, trafic de influenţă (foto:balkanpress.ro)

Revista Presei. Ponta, luare de mită, trafic de influenţă (foto:balkanpress.ro)

Un martor, al cărui nume nu este dezvăluit, susţine că Ponta avea o relaţie personală cu unul dintre coordonatorii grupului infracţional, Claudiu Florică de la Fujitsu-Siemens, informează Gândul.

Adevărul spune că acest domn i-a jucat pe degete pe politicieni. Nu, noi credem că nu i-a jucat deloc, aceştia au fost lacomi şi au bus botul la slănină.

Dacă lucrurile stau aşa, Adrian Năstase îşi poate face bagajele pentru puşcă(rie), comentează Naţional. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, acolo va ajunge. Practic, aici vorbim despre un grup infracţional, din care fac foarte mulţi politicieni care se gândesc aşa: ori rămânem la putere, ori intrăm toţi la bulău.

Există şi unul, Alexandru Bittner, care a făcut înţelegere cu FBI şi IRS (fiscul american), ca să-i dea în gât pe aceşti posibili infractori, susţine Curentul.

Există un Trabant cu faţă de carton asemănătoare cu Mercedesului, care continuă să încerce să candideze la Preşedinţie. Problema acestui teuton este că s-ar putea să ajungă preşedinte şi să se uzbească de zidul sentinţei ÎCCJ, că e incompatibil. Trabantul se numeşte Klaus Iohannis, iar publicaţia care a scris despre aceasta Puterea.

Ponta şi acoliţii săi continuă să pună fitile chinezeşti la temelia Uniunii Europene şi NATO. Ambasadorul Chinei spune pentru Curierul Naţional că va pe acelaşi drum cu România în parteneriatul cu UE. Doamna ambasador, România şi-a încheiat de vreo şapte ani parteneriatul cu UE şi acum e membru UE, mai intraţi şi dv. pe Internet, poate aflaţi.

Dacă discutăm despre aprofundarea relaţiilor militare dintre România şi China, iarăşi avem o problemă, explicată de EvZ: China este în Asia pentru SUA cam ce e Rusia în Europa. Îşi imaginează cineva vreodată că Filipine (ce are un tratat militar cu SUA – EDCA) sau Japonia (care are un tratat militar cu SUA – MOFA), parteneri militari ai SUA în Asia, ar putea vreodată să-şi aprofundeze militar relaţiile cu Rusia?

Deja manifestaţiile din Hong Kong depăşesc o anumită limită, explică Bursa. Dacă ele mai continuă, un mare centru financiar al lumii va avea probleme şi o dată cu el China. Nu ar fi bine, Reverberaţiile unei crize a Chinei vor fi devastatoare pe tot mapamondul.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult