Acasa Revista Presei Revista presei. Ponta, MPPI (multi political pressure injection)

Revista presei. Ponta, MPPI (multi political pressure injection)

scris de Florin BUDESCU
5 afisari

Adrian Nǎstase îi reproşează lui Victor Ponta că nu a făcut totul pentru a-l scăpa de închisoare, în timp ce Ion Iliescu îl contrazice.

Revista presei. Ponta, MPPI (multi political pressure injection)

România liberă: Efect de bumerang. Jocul dublu al premierului nemulţumeşte atât corupţii din partid, cât şi partenerii de alianţă şi cancelariile occidentale. Ponta, presat din trei direcţii “Graba dovedită în apărarea lui Adrian Năstase chiar şi cu riscul atacării independenţei Justiţiei nu-l scapă pe Victor Ponta de judecata propriilor colegi. Ex-premierul condamnat îi reproşează că nu a făcut totul pentru a-l scăpa de închisoare, în timp ce Ion Iliescu îl contrazice, spunând că nu vede vreo conexiune între politic şi Justiţie. Liberalii se plâng, la rândul lor, de presiuni”

Cronica română: Adjunctul secretarului de Stat american vine la Bucureşti “La Bucureşti, Nuland se va întâlni vineri şi sâmbătă cu oficiali de rang înalt şi membri ai societăţii civile, cu care va discuta despre relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept”

Naţional: Ce lovitura ii pregatesc Serviciile lui Crin Antonescu! ”Tocmai atunci cand ii va fi lumea mai draga, Crin Antonescu se va trezi din nou pe cap cu „pleasca” dosarului sau de la Securitate. Si chiar daca acum trei ani presedintelui PNL doar i s-a aratat „Porumbacu”, de aceasta data cazul va fi dezgropat cu tam tam-ul mediatic de rigoare“

EvZ: Surse: Chiţoiu şi Stroe cer liste comune PSD-PNL la europarlamentare. Antonescu refuză ”Apropiaţi de PSD, vicepremierul Daniel Chiţoiu şi ministrul de Interne Radu Stroe vor ca la europarlamentare PSD şi PNL să meargă împreună. Crin Antonescu nici nu vrea să audă“

Puterea: Turnaţi la Firea – Pandele “Comisia parlamentară de anchetă „Nana”, privind terenurile Ioanei Băsescu îşi pregăteşte un site pe care, aşa cum a anunţat senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, vor putea intra cei care au informaţii despre caz, să le pună la dispoziţia comisiei şi se pot înscrie la audieri”

Curierul naţional: Fost ministru al Agriculturii, acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu “Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, este urmărit penal de procurorii anticorupţie după ce ar fi “uitat” să îndeplinească un act de serviciu în cadrul unei executări silite, ceea ce ar fi dus la vânzarea ilegală, prin licitaţie organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiţi societăţii la care asociată era sora sa”

Adevărul: Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate de către un apropiat din partid “Pupilul baronului Relu Fenechiu, Mugurel Cozmanciuc, s-a lepădat de mentorul său cu câteva zile înainte de ultimul termen de judecată al fostului ministru. Cozmanciuc s-a întâlnit cu patronul de presă din Iaşi care de mai mulţi ani îl atacă pe liderul liberal“

Curentul: Vești proaste de la guvern pentru românii cu datorii la stat “Românii care au dreptul la despagubiri de la institutiile statului, cum ar fi cele în urma unui proces cu statul, le vor primi integral doar daca nu au datorii la  impozite, taxe, contributii si alte venituri datorate bugetului general consolidat, se arata intr-un act normativ aprobat publicat recent in Monitorul Oficial”

Bursa: Mihai Bogza: ”Am putea rata şansa unui 2014 de succes” “Unele dintre măsurile adoptate anterior au fost transpuse în practică într-un mod în care şi-au putut manifesta doar într-o mică măsură efectele pozitive – uitaţi-vă la modul cum s-a implementat OUG 109/2011 privind introducerea managementului profesionist în companiile de stat, o iniţiativă foarte bună aproape de a fi compromisă total. Şi peste toate, au fost câteva măsuri care riscă să dea o lovitură puternică mediului privat şi să greveze semnificativ performanţa economică nu numai din 2014, ci şi din anii viitori”

StareaPresei.ro

22 comentarii

UnUL 09-01-2014 - 10:09

Greierele şi Furnica

*VERSIUNEA AMERICANA
Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă. Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.
Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.
Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.
Greierele tremurând de frig nu are nici hrană nici adăpost şi moare îngheţat.
SFÂRŞIT

*VERSIUNEA ROMANEASCĂ
Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă.
Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.
Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.
Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine…
Greierele tremurând de frig organizează o conferinţă de presă şi întreabă de ce furnica are dreptul să stea la căldură şi să mănânce bine în timp ce alţii, mai puţin norocoşi decât ea, suferă de frig şi foame.
Televiziunea realizează emisiuni în direct care arată greierele tremurând de frig şi difuzează extrase video cu furnica stând frumos la căldură într-o casă confortabilă, cu o masă plină de provizii.
Românii sunt şocaţi de faptul că, într-o ţară atât de bogată, bietul greiere e lăsat să sufere în timp ce alţii trăiesc în huzur.
Ziariştii fac interviuri în care întreabă de ce furnica s-a îmbogăţit pe spinarea greierului şi interpelează guvernul pentru a mări impozitele furnicii, astfel încât aceasta să plătească „cât se cuvine”.
Se organizează manifestaţii în faţa casei furnicii.
Funcţionarii publici decid să facă grevă de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioadă nelimitată.
Un filosof la modă scrie o carte care demonstrează legăturile furnicii cu torţionarii de la Auschwitz.
Ca răspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economică şi o lege (aplicată retroactiv asupra perioadei de vară) anti-discriminare.
Impozitele furnicii sunt mărite şi furnica primeşte o amendă pentru că nu l-a angajat pe greiere ca asistent.
Casa furnicii este confiscată de autorităţi pentru că furnica nu are destui bani ca să-şi plătească şi amenda şi impozitele.
Furnica pleacă din România şi se instalează în SUA unde contribuie la bogăţia economică.
Televiziunea face un reportaj despre greiere care de acum s-a îngrăşat.
Acesta este pe cale să termine proviziile furnicii, chiar dacă primăvara e încă departe. În casa furnicii se ţin în mod regulat întruniri ale artiştilor şi scriitorilor de stânga.
Cântăreţul Ickxsulescu compune cântecul „Furnică, opreşte-te!”
Fosta casă a furnicii, devenită locuinţă socială pentru greiere, se deteriorează pentru că acesta nu face nimic pentru a o întreţine.
Guvernului îi este reproşată lipsa mijloacelor.
Este înfiinţată o comisie de anchetă ce va costa 50 milioane de euro.
Greierele moare de supradoză cu etnobotanice.
Ziarele şi televiziunile comentează eşecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechităţii sociale.
Casa este invadată de o bandă de gândaci tuciurii, emigranţi.
Gândacii organizează cămatăria, prostitutia, taxele de protectie, traficul de droguri şi terorizează comunitatea.
Guvernul se felicită pentru diversitatea multiculturală a României.

pathfinder 09-01-2014 - 10:16

Superb!

UnUL 09-01-2014 - 10:56

Dar infinit de trist.

mircea 09-01-2014 - 11:21

ai uitat prea repede ce-a patit Iorgovan daca s-a contrat cu cine nu trebuia,Nastase are de tras mult si bine contrele din anii 2003-2004 cu Iliescu????sau ai primit sarcina dela partid sa taci???Dar pretinu tau Stolojan care a fost ascultator s-a facut bine si o duce foarte bine.Aparatorul lui Basescu este Iliescu

UnUL 09-01-2014 - 11:28

În sfârșit o postare din care se poate înțelege ceva, mirciulică. E drept că e total aberantă, impregnată de scenarită și ridicolă – și că nu are nici cea mai mică legătură cu fabula mea, dar cel puțin are cap și coadă. Felicitări și multe „succesuri” în continuare !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-01-2014 - 17:59

Iarasi ai dat pe COPY/PASTE ,
Mincinosul -mincinosilor !
indica -SURSA !
=====================================================

Agentia de presa Erevan News a intrat in posesia copiei cererii de reabilitare inaintata presedintelui Romaniei d-l Basescu Traian, Stapanul cheilor justitie romane, a celor doi celebri criminali, Terente si Ramaru.
Urmasii acestora au luat aceasta decizie dupa ce au vazut cum, la ordinele basescului, Justitia Romana libera si neatarnata, a solutionat cazul Nastase, dar mai ales pe cel al groparului CFR Nicolaiciuc, care tocmai ce a fost achitat de un complet de judecatori din capitala, dupa ce a fost adus via aero, gratis (pe banii statului) din SUA, de catre Interpol, pentru a da socoteala pentru faptele penale care au dus la falimentarea CFR si la un prejudiciu vizibil din Cosmos (judecatorii se pare ca nu au acces la Hubble) de 3 milioane de dolari.
Ca argument suplimentar la cererea lor, descendentii lu’ Terente, subliniaza faptul ca organul de reproducere al inaintasului lor este expus, intru slava si lauda virilitatii mioritice, in borcan la Institutul Mina Minovici.
Tot agentia noastra a intrat si in posesia interogatoriului luat lui Nicolaiciuc de presedintele completului de judecata, cu ocazia audierii acestuia, in urma carora invinuitul aq fost achitat, stenograma pe care o redam in continuare:
Presedintele:- Inculpat este adevarat ca ai umflat exagerat de mult preturile unor achizitii facute din bani publici?
Nicolaiciuc:- Este adevarat d-le presedinte, dar nu singur…
P:- Taci, ba, din gura ca nu te-am intrebat cu cine. Este adevarat ca ai falsificat acte care au creat un prejudiciu de 3 milioane de dolari?
N:- Este adevarat, d-le presedinte, dar nu singur….
P:- Taci, ba dracu din gura, ca nu te-am intrebat cu cine. Este adevarat ca banii respectivi ti i-ai insusit si te-ai sustras urmarii penale, fugind in SUA de unde ai fost adus de Interpol deoarece ai motivat ca nu ai maruntis pentru avion?
N:- Este adevarat, domnule presedinte, dar banii i-am impartit cu…
P:_ Ba, tu esti surd, n-auzi sa taci din gura. Avand in vedere ca ti-ai recunoscut faptele si ai precizat ca le-ai comis singur, instanta iti acorda circumstante atenuante si te achita in prezentul dosar. Sunteti liber, d-le Nicolaiciuuc, ne cerem scuze pentru deranj si la plecare va rugam sa treceti pe la secretariat pentru a va ridica un bilet de avion la Clasa I pentru SUA, unde am inteles ca va asteapta noile dvs. afaceri. Totodata puteti da in judecata statul roman pentru toate necazurile pe care vi le-a provocat incompetenta procurorilor.
N:- Va multumesc, d-le preszedinte, Traiasca Justitia Romana in frunte cu presedintele ei, d-l Basescu Traian!
A consemnat pentru dvs.
Varujan Arachelian

Sursa CUNOSCUTa !

urbos 09-01-2014 - 13:56

Dementa Sa, Canalia Nationala, Traian Basescu se baga cu copitele peste Justitie, da ordine, da telefoane, ameninta, da sentinte in direct, dar el nu ameninta independenta Justitiei, el singura javra cu imunitate absoluta, inventata ilegal de Morar. Dar ce sa ceri starpiturilor basiste?

UnUL 09-01-2014 - 15:43

Boule, repeți a mia oară aceleași acuzații calomnioase. false și tâmpite. Parcă ești un papagal c r e t i n sau o placă de patefon stricată.

pathfinder 09-01-2014 - 15:53

Nu ai vazut ca el nu trebuie sa sustina nici o afirmatie?
E posesorul „adevarului” absolut…
E de la sine inteles…
Marlanul absolut, cu zeci de frustrari si obsesii, le stie pe toate!

UnUL 09-01-2014 - 15:55

Atâta ai priceput tu din respectivul telefon, cu cei doi neuroni încă valizi, dar care cam „patinează” deja.

pathfinder 09-01-2014 - 16:16

@urbos
Dovada ta e „evidenta”?

Unde mai pui ca tu stii exact ce a vorbit Basescu cu ala la telefon. Dar numai tu! Stii cum se cheama boala asta?

Uite aici ce declara „inculpatul” tau:
„Vreau să vă spun că nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Eu nu m-am întâlnit cu acest om. Singura dată când m-am întâlnit cu procurorul Papici a fost telefonic, astăzi, când l-am sunat și i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal. Atât am făcut. Este prima dată când am vorbit cu procurorul Papici, astăzi, la telefon, și i-am cerut scuze că involuntar a fost amestecat într-un astfel de scandal”

Dar tu stii mai bine…
Medicamente, urboase, medicamente!!!!!

urbos 09-01-2014 - 16:20

Hahahahahaahahahaha!
Doamne ce imbecil!!!

urbos 09-01-2014 - 16:23

Ba lepadatura, eu vorbeam de telefonul catre Nitu. Nici sa citesti nu poti schizofrenicule. Hahaha.
Apoi las l ao parte ca trebuie sa fii cretin complet sa crezi in asemenea aberatii spuse de un asa zis sef de stat, care cic ada telefoane pentru scuze, dar da tot textul leprei tale de Basescu. Ia da-l pe tot boule, ca sa vezi cum minte cretinul. Hahahaha!
Ce schizofrenic!

pathfinder 09-01-2014 - 16:29

@urbos
Dracu’ mai stie despre ce vorbesti tu.
Dar, daca tot amintesti, ia uite aici:

Presedintele Basescu l-a contactat telefonic pe Tiberiu Nitu pentru a-l atentiona sa nu cedeze la presiuni politice

Comunicat de presa al Administratiei Prezidentiala

Purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, domnul Bogdan Oprea, face urmatoarea declaratie de presa:

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, se arata ingrijorat de faptul ca, in ultimele zile, prim-ministrul Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, a intervenit in justitie de o maniera fara precedent de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. In virtutea prevederilor Articolului 80, aliniatul (2) din Constitutia Romaniei, potrivit carora ‘presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice’, domnul presedinte Traian Basescu a discutat, marti, 1 octombrie a.c., dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, cu ministrul Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cerandu-i sa respecte Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in care se precizeaza ca procurorul-sef al DNA face propuneri pentru functiile de conducere din aceasta institutie. Ulterior, miercuri, 2 octombrie a.c., domnul presedinte Traian Basescu l-a contactat telefonic pe procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Tiberiu-Mihail Nitu, pentru a-l atentiona sa nu cedeze la presiunile politice care se fac asupra domniei sale si sa tina cont de faptul ca, potrivit Regulamentului de ordine interioara al DNA, procurorul-sef al Directiei recomanda ‘delegarea procurorilor la Directia Nationala Anticoruptie'”.

Deci, ramai la medicamentele tale…

digital 09-01-2014 - 18:22

………..miercuri, 2 octombrie a.c., domnul presedinte Traian Basescu l-a contactat telefonic pe procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Tiberiu-Mihail Nitu, pentru a-l atentiona sa nu cedeze la presiunile politice…………

pe sistemul, ponta să nu se bage dar eu pot să mă bag!

câtă retardeală bășită în creierii disperați ai slugilor kioriste!

urbos 09-01-2014 - 18:28

Da, schizofrenicul da citatul dar tot nu pricepe. Mori de ras cu cretinii astia.

UnUL 09-01-2014 - 19:11

Tu mori de râs tot timpul; e din cauza dereglării de la „mansardă”, Scârboșel.

urbos 09-01-2014 - 16:32

Hahahaha schizofreniculeeee, da ce-a spus Bashina, asta ti-am zis.
Dar nu, schizofrenicul o ia pe aratura cu ale lui.

pathfinder 09-01-2014 - 16:34

@urbos
Ia du-te mataluta la un proces si spune ca dovada ta e „evidenta”.
Sa postezi dupa aia de la spitalul de nebuni sa ne spui si noua cum te trateaza aia acolo…

urbos 09-01-2014 - 16:39

Ba cretinule, ce proces visezi? Aici e proces tampitule? Aici se diccuta cretinule.
Apoi, vad ca stii sa grohai ca nu „evidenta” tine loc de PROBA in PROCES(in proces tampitule, nu in discutiile de pe un forum) insa nu ti-am auzit guitatul TOCMAI la cum a fost condamnat Nastase, pe baza de „asa crede lumea, ca e personalizarea coruptiei”. Ia-l pe lindic cu mataluta si aruncati-va dreacu de pe pod, cretinii dreacu!

pathfinder 09-01-2014 - 16:44

🙂
Pacat ca ti-au taiat astia postarea in care ne explicai cum e cu evidenta…

urbos 09-01-2014 - 16:35

Asa facea si Ceasca, veghea la respectarea legii.
Du-te ma sectantule la balamuc!
Doamne Dumnezeule!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult