Acasa Revista Presei Revista presei. Ponta și Leancǎ au inaugurat gazoductul Iași-Ungheni

Revista presei. Ponta și Leancǎ au inaugurat gazoductul Iași-Ungheni

scris de Z.V.
2 afisari

Gazoductul Iași-Ungheni care va alimenta cu gaz o parte din Republica Moldova  a fost inaugurat miercuri, 27 august, de premierii României și Republicii Moldova.

Revista presei. Ponta și Leancǎ au inaugurat gazoductul Iași-Ungheni (foto:europalibera.org)

Revista presei. Ponta și Leancǎ au inaugurat gazoductul Iași-Ungheni (foto:europalibera.org)

Premierul Ponta a refuzat să spună cine va furniza gazul (Romgaz sau OMV Petrom?) el afirmând doar că ambele sunt companii românești aflate în competiție, notează Ziarul Financiar. Ponta a susținut însă că gazul din România nu doar că va fi mai ieftin, dar prin acest proiect Republica Moldova nu va mai sta niciodată cu frica că rămâne fără energie. Premierul Republicii Moldova Iurie Leancă a precizat că în prezent se află în ultima etapă de finalizare con­tractele de furnizare a gazului, iar primele cantități vor fi livrate începând cu 1 septembrie.

Victor Ponta nu a mai putut ajunge la ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov în calitatea de ministru al Bugetului. Traian Băsescu a refuzat să fie organizat evenimentul, invocând lipsa premierului, pe care l-a acuzat că dorește să nu își asume răspunderea pentru nominalizarea lui Vâlcov datorită unor plângeri pe care acesta le-a primit în perioada când era primar PDL la Slatina, scrie Q Magazine.

Aleșii locali, dar și supleanții lor vor avea la dispoziție zece zile pentru a-și schimba partidul fără a-și pierde mandatul, potrivit ordonanței de urgență pe care Guvernul o va discuta joi, transmite România Liberă.

Guvernul își duce mai departe strategia prin care PSD ar urma să obțină voturi mai multe la prezidențiale cu ajutorul primarilor: ordonanța prin care timp de două săptămâni, primarii, șefii de consilii județene și consilierii se pot muta la un alt partid, fără a-și pierde mandatul, așa cum prevede legislația actuală, scrie Puterea. Proiectul de ordonanță a fost postat deja pe site-ul Ministerului Dezvoltării, iar potrivit unor surse, în ședința de Guvern de joi, actul normativ ar putea fi adoptat, urmând să intre imediat în vigoare.

Aleșii locali vor avea timp 10 zile să treacă de la un partid la altul fără să-și piardă mandatul, arată o ordonanță de urgență scrisă de Liviu Dragnea. Proiectul, plin de greșeli gramaticale, nu prezintă niciun argument concret, ci doar situații posibile, notează Adevărul.

Societatea civilă cere Guvernului să nu emită ordonanța care reglementează traseismul politic al primarilor, titrează Evenimentul Zilei. Mai multe organizații neguvernamentale susțin într-o scrisoare deschisă că această modalitate de lucru induce sentimentul că ‘unde e lege, e tocmeală’.

Guvernul vrea să impoziteze autostopul, titrează ziarul Bursa. Cei care „iau la ocazie” autostopiști ar putea fi amendați cu până la 5.000 de lei. Așa poate fi tradus, pe scurt, proiectul inițiat de Ministerul Transporturilor și aprobat, marți, de Guvern, care prevede că persoanele fizice sau juridice ce transportă persoane cu un autoturism fără să aibă autorizație de transport pot fi amendate cu sume între 1.000 și 5.000 de lei.

Acciza suplimentară de 7 eurocenți pe litrul de carburant nu este un experiment nou. În 2006, guvernul introducea taxa pe viciu în accizele pe țigarete și alcool. De atunci, statul a colectat aproape 10 miliarde lei din această taxă, după cum arată datele ANAF obținute de Capital, fără ca scopul inițial — construcția de spitale — să fie îndeplinit.

De ce intră la apă producția de vin din 2014, titrează Curierul Național. Vremea nu prea a fost un aliat în acest an pentru producătorii de vinuri din România, la fel cum nu a fost prietenoasă nici cu alți producători din alte țări, iar producția din acest an va avea de suferit, mai ales în ceea ce privește cantitatea.

Trebuie să fii un împătimit al meseriei alese și un îndrăgostit de locul în care te-ai născut, pentru a te implica într-un proiect precum cel inițiat la Piatra Neamț de cineastul Andrei Dăscălescu: Festivalul ‘Filmul de Piatră’. A VII-a ediție a evenimentului desfășurat, începând cu 2013 ‘fără subvenții publice’ și numai pe bază de voluntariat, va fi organizată de aproximativ 80 de voluntari, susținuți de echipa Tășuleasa Social, informează Jurnalul Național.

Steaua este eliminată de Ludogoreț după o evoluție slabă, care a dus-o la loviturile de departajare. Eroul serii este însă Cosmin Moți, care probabil va intra în Cartea Recordurilor, notează Pro Sport. Fundașul lui Ludogoreț a intrat în poartă în minutul 119, după ce Stoyanov a fost eliminat. Moți a apărat două lovituri de departajare și a calificat-o astfel pe Ludogoreț în grupe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult