Acasa Revista Presei Revista presei. Ponta, vizat într-o nouă anchetă a DNA

Revista presei. Ponta, vizat într-o nouă anchetă a DNA

scris de Z.V.
11 afisari

Decizia prin care Curtea Constituțională a admis sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind Statutul aleșilor locali, anunțul referitor la posibila eliminare a vizelor pentru pentru români de către Canada, știrea conform căreia fostul premier Victor Ponta este vizat într-o anchetă a DNA în legătură cu ștergerea datoriei Rompetrol, sesizarea Parchetului în urma controlului de la Spitalul de Urgențe Oftalmologice București, precum și învestirea noilor miniștri, dar și numirea lui Christoph Daum în funcția de antrenor al echipei naționale de fotbal a României sunt principalele subiecte ale zilei de 7 iulie.

ponta5-300x20Ponta, vizat într-o anchetă a DNA în legătură cu ștergerea datoriei Rompetrol. Victor Ponta este vizat într-o nouă anchetă a DNA, scrie Curierul Național. Procurorii vor să stabilească modul în care compania kazahă KazMunayGas a scăpat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol, după ce Ponta a semnat o Hotărâre de Guvern.

Dragnea apără inițiatorii. Reacțiile liderilor principalelor partide la decizia CCR privind modificările statutului aleșilor locali. Președintele PSD Liviu Dragnea a luat apărarea parlamentarilor care au inițiat legea de modificare a Legii statutului aleșilor locali, declarată neconstituțională de CCR, foarte probabil pentru că între inițiatori sunt nu mai puțin de șase deputați social-democrați, scrie Puterea. Dragnea a fost întrebat dacă ar trebuie să răspundă în vreun fel parlamentarii care au produs această lege, deoarece în decizia CCR se spune că prin acest proiect s-ar fi creat un regim discriminatoriu și ar fi deturnat scopul Legii 393/2004 de a apăra integritatea funcției de ales local.

Propunerile pentru cei patru noi miniștri ajung la Cotroceni. Ce decizie a luat Iohannis. Propunerile de numire a celor patru noi miniștri — la Educație, Transporturi, Comunicații și Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni — au ajuns la Cotroceni, anunță Evenimentul Zilei. Klaus Iohannis a decis ca ceremonia de învestitură să aibă loc joi.

După ce a primit un telefon de la Cioloș, Dragnea spune un singur lucru: „Sunt dezamăgit”. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că este dezamăgit de faptul că premierul Dacian Cioloș nu i-a inclus pe lista min iștrilor remaniați și pe Raluca Prună și Achim Irimescu, menționând că nu înțelege de ce Adrian Curaj a fost schimbat cu „domnul rector de la Universitate”, relatează Gândul. În schimb, Dragnea a ținut să precizeze că Dacian Cioloș și Costin Borc acționează ca niște oameni politici și că abordarea actualului Guvern este una de tip „ONG”.

Liviu Iolu: Premierul a vorbit cu toți liderii politici despre remaniere. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a precizat că premierul Dacian Cioloș a vorbit cu toți liderii partidelor despre remanierile din Guvern care au avut loc marți, potrivit Evenimentului Zilei. „Premierul are dialog cu domnul Dragnea, așa cum are cu toți liderii partidelor. A avut o convorbire aseară cu dumnealui, dar nu știu alte detalii”, a spus Iolu la Palatul Victoria.

Dacian Cioloș nu și-a pus niciodată problema remanierii Ralucăi Prună. Prim-ministrul Dacian Cioloș a afirmat la TVR în această seară că nu s-a gândit niciodată să o schimbe pe Raluca Prună din funcția de ministru al justiției, conform Q Magazine. Cioloș este de părere că actualul ministru al justiției „își face foarte bine treaba”, mai ales că aici în România „avem atâtea păreri legate despre modul în care trebuie să funcționeze justiția”. În aceste condiții, Dacian Cioloș a declarat că o susține pe Raluca Prună în complicata ei activitate de la minister.

Cum motivează premierul Cioloș schimbarea unor miniștri. Ce obiective prioritare are în mandat. Premierul Dacian Cioloș a afirmat că în mandatul ministrului Adrian Curaj s-au făcut unele progrese pe partea de învățământ universitar, însă s-ar fi așteptat ca până acum să fie rezolvată problema plagiatelor pentru care au fost depuse plângeri, relatează România Liberă. „La Educație s-au făcut progrese pe partea de cercetare, mai ales pe partea de învățământ universitar. A fost o întârziere pe pregătirea CNATDCU, acea structură abilitată să ia decizii în privința suspiciunilor de plagiat unde a fost nevoie de modificare legislativă, după care această instituție a trebuit restructurată”, a spus Cioloș la TVR1.

Victor Ponta, despre Mircea Dumitru: „Încă un Ťtehnocratť de mare valoare care să se ocupe de Educația din România”. Fostul premier Victor Ponta l-a ironizat miercuri pe Mircea Dumitru, propus pentru portofoliul Educației, despre care susține că nu știe limba germană, dar apare ca fiind traducător a două cărți, scrie Bursa. „Iată încă un „tehnocrat” de mare valoare care să se ocupe de Educația din România / un demn exemplu pentru profesorii noștri pe care tot îi ceartă Guvernul „Cioloș”! Ce dacă nu știe limba germană, dar apare ca traducător a două cărți?!?”, a scris Ponta pe Facebook.

Dragnea: Nu cad în capcana de a nominaliza un prim-ministru. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu va cădea în capcana unora sau altora de a nominaliza un premier care să fie distrus până la alegerile parlamentare, afirmând că obiectivul PSD este să formeze o majoritate parlamentară cu ALDE după alegerile din toamnă, conformCotidianul. „În legătură cu posibilitatea ca eu să fi premier, sunt onorat de propunerea sau gândurile unora sau altora, numai că PSD va face această propunere după alegerile parlmentare”, a declarat Liviu Dragnea, cu privire la posibilitatea de a fi premier după alegeri.

Dacian Cioloș, despre eliminarea vizelor pentru Canada. Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că lucrurile se mișcă în vederea eliminării vizelor pentru Canada, precizând că va ține legătura cu premierul canadian, Justin Trudeau, în acest sens, scrie România Liberă. „Sper eu să vedem progrese foarte clare și chiar decizii (…) până la sfârșitul mandatului acestui Guvern. Discuția pe care am avut-o cu prim-ministrul Trudeau a fost una eu consider foarte bună”, a spus premierul Cioloș, la TVR 1, fiind întrebat când vor fi ridicate vizele pentru Canada.

Dacian Cioloș nu își va lua concediu în această vară. Premierul Dacian Cioloș i-a anunțat pe miniștri că nu își va lua concediu în această vară, rugându-i să plece în vacanță doar o săptămână, în luna august, dar fără să părăsească țara, conform Adevărul. „Premierul Dacian Cioloș i-a anunțat pe miniștri că el nu își va lua concediu de odihnă și le-a cerut ca în cazul în care ei o fac să nu lipsească 2-3 săptămâni deodată și să încerce să fie în țară sau pe aproape”, au declarat surse guvernamentale, miercuri, la finalul ședinței Guvernului.

Guvern: Normele Legii accesului la informațiile publice au fost modificate. Guvernul a revizuit normele de aplicare a Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru a impulsiona administrația să publice din oficiu informații de interes public sau, la cerere, să comunice cât mai mult în mediul online, informează Executivul potrivit unui comunicat de presă, transmite Bursa. Potrivit sursei citate, propunerea de modificare a Normelor de aplicare a legii nr. 544 uniformizează practica de calculare a termenelor maximale până la care instituțiile sunt obligate să furnizeze informații de interes public.

Activitatea acționarilor în AGA nu va mai fi remunerată. Guvernul a aprobat astăzi un memorandum prin care activitatea acționarilor în Adunările Generale ale Acționarilor (A.G.A.) operatorilor economici, la care statul deține direct sau indirect o participație majoritară, va fi considerată sarcină de serviciu pentru angajații acționarului și nu va fi remunerată, transmite Q Magazine. Până în septembrie 2016, Ministerul Finanțelor Publice, împreună cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri vor propune, spre aprobare, Guvernului, actul normativ care va constitui baza legală pentru măsurile dispuse prin memorandumul de astăzi.

Cancelaria Prim-ministrului și Secretariatul General al Guvernului se reorganizează. Guvernul a aprobat două hotărâri prin care atât Cancelaria Prim-ministrului, cât și Secretariatul General al Guvernului s-au reorganizat, informează Curierul Național. Ambele măsuri se subscriu priorităților Programului de guvernare, și anume îmbunătățirea eficienței administrației publice, cu accent pe reforma Centrului Guvernului.

Tudorache: În Guvern apare postul de coordonator pentru tehnologia informației. Șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache, a anunțat miercuri că la nivelul Guvernului, în cadrul Cancelariei prim-ministrului, va apărea postul de coordonator pentru tehnologia informației, conform Capital. „Apare o nouă poziție în peisajul guvernamental, și anume aceea a coordonatorului pentru tehnologia informației. (…) S-a discutat mult în ultimele luni pe coerența investițiilor în domeniul IT făcute în România în spațiul administrației centrale în ultimii ani”, a precizat Tudorache, ministru interimar al Comunicațiilor, la Palatul Victoria.

Răspunsul lui Victor Ponta referitor la o posibilă anchetă în dosarul Rompetrol. Fostul premier Victor Ponta a scris, miercuri seara, pe o rețea de socializare, că s-a tot întrebat astăzi de ce „Propaganda Securității a reîncălzit brusc ciorba cu mine cercetat pentru ștergerea datoriilor Rompetrol?”, la câteva ore după ce mai multe site-uri au publicat informații citând surse din DNA potrivit cărora procurorii anticorupție au în derulare o investigație care îl vizează pe Victor Ponta referitoare la încheierea memorandumului cu KazMunaiGas pentru vânzarea acțiunilor Rompetrol Rafinare către kazahi, potrivit Capital.

Iolu întrebat dacă DNA a cerut informații legate de KazMunayGas: Guvernul, ca practică generală, răspunde Parchetelor. Guvernul răspunde cu promptitudine solicitărilor venite dinspre Parchete, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, întrebat dacă Executivul a primit de la DNA o solicitare legată de informații privind Memorandumul cu KazMunayGas semnat de fostul premier Victor Ponta, relatează Jurnalul Național. „Nu putem comenta cazuri punctuale, dar Guvernul, ca practică generală, răspunde solicitărilor venite de la Parchete cu promptitudine”, a afirmat Iolu.

Guvernul a alocat peste 200 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru zonele afectate de inundațiile din mai-iunie. Guvernul a alocat în ședința de miercuri suma de 201,423 milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate de inundații, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, potrivit Economica.net. „Guvernul alocă peste 200 de milioane de lei pentru localitățile afectate de inundații. Așadar, s-a aprobat în ședința de Guvern acordarea a 201,423 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructuri locale afectate de precipitațiile din perioada mai-iunie 2016”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, la finalul ședinței de guvern.

Firea: Vom susține un viceprimar PSD+UNPR și unul ALDE. PSD va susține un viceprimar al Alianței PSD+UNPR și unul al ALDE, a declarat miercuri primarul general al Capitalei Gabriela Firea, conform Cotidianul. „Mâine, la ora 12,00, începe ședința de Consiliu General. În această seară voi avea întâlnire cu grupurile politice și fiecare va avea o propunere pentru poziția de viceprimar. La acest moment nu știu care sunt aceste propuneri”, a spus Firea, aflată la sediul central al PSD.

Este oficial: canadienii discută cu CE eliminarea vizelor pentru români și bulgari. Ministrul canadian al Migrației, John McCallum, va participa săptămâna viitoare la o întâlnire cu Comisia Europeană (CE) privind reciprocitatea exonerării vizelor, în contextul în care România și Bulgaria ar putea vota împotriva Acordului UE-Canada, ca reacție față de refuzul Guvernului de a elimina vizele pentru români și bulgari, anunță Gândul. Următoarea etapă pentru ratificarea Acordului comercial UE-Canada trebuie să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, când ministrul canadian al Migrației este așteptat la Bruxelles pentru a rezolva problema generată de refuzul Guvernului de la Ottawa de a elimina vizele în cazul cetățenilor români și bulgari.

Curtea Constituțională a admis sesizarea lui Klaus Iohannis: Primarii condamnați cu suspendare își pierd mandatele. Curtea Constituțională a României (CCR) a luat astăzi în discuție sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind statutul aleșilor locali, lege care spune că aleșii locali nu-și pierd mandatul dacă sunt condamnați la închisoare cu suspendare, ci doar dacă sunt condamnați cu executare, scrie Evenimentul Zilei. CCR a admis, în unanimitate, sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind neconstituționalitatea legii referitoare la statutul aleșilor locali. „O singură decizie am luat astăzi, în unanimitate, aceea de a admite sesizarea președintelui cu privire la Legea 393 pe care am declarat-o în totalitate neconstituțională”, a declarat președintele interimar al CCR, Valer Dorneanu.

CCR a amânat decizia privind dezincriminarea conflictului de interese. Curtea Constituțională a României a amânat miercuri o decizie privind dezincriminarea conflictului de interese pentru ședința din 13 septembrie, informează Gândul. Legea care prevede că aleșii care și-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzați de conflict de interese a fost atacată la CCR de 98 de deputați de la PSD, UDMR, minorități, plus un reprezentant PNL.

Curtea Constituțională: există abuz în serviciu doar când se încalcă o lege sau o ordonanță de urgență. Curtea Constituțională a stabilit că incriminarea unui funcționar public pentru abuz în serviciu se poate face doar dacă acesta încalcă o lege promulgată de președinte sau o Ordonanță de Urgență a Guvernului, transmite Adevărul. Nu și dacă funcționarul încalcă o hotărâre de Guvern sau alte reglementări secundare. Curtea Constituțională a motivat miercuri decizia într-una din cele mai mediatizate teme de discuții publice: infracțiunea de abuz în serviciu.

Zegrean despre dezincriminarea conflictului de interese: Toate legile trebuie respectate. Judecătorul CCR Augustin Zegrean a declarat miercuri, îniantea începerii ședinței Curții în care se judecă dezincriminarea conflictului de interese și statutul aleșilor locali, că „toate legile trebuie respectate” și că în „codul penal nu se vorbește despre o categorie anume de oameni”, conform Ziarului Financiar. „În general, codul penal nu vorbește despre o categorie anume de oameni, se referă în mod general. Nu trebuie să scrie în lege că n-ai voie să furi ca să știi că nu trebuie să furi, de exemplu”, a declarat judecătorul Augustin Zegrean.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a găsit nereguli în mai multe contracte încheiate de Spitalul de Oftalmologie. În urma unei acțiuni a Corpului de Control al Ministerului Sănătății au fost constatate mai multe nereguli în ceea ce privește contracte de închiriere între unitatea spitalicească și mai multe societăți comerciale, transmite Jurnalul Național. În ceea ce privește închirierea unui spațiu destinat unui bufet de incintă, Corpul de Control nu a putut identifica, de exemplu, aprobarea Consiliului de Administrație a DSP București, caietul de sarcini al licitației sau aprobarea Ministerului Sănătății conform HG 517 / 1991.

În dosarul Rompetrol II, ICCJ a ridicat parțial sechestrul asigurator în cazul fostului ministru Sebastian Vlădescu. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au decis astăzi să ridice parțial sechestrul pus de DIICOT pe un cont bancar al fostului ministru Sebastian Vlădescu, urmărit penal în dosarul Rompetrol II, anunță Bursa. Vlădescu este acuzat, în dosar, de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

Medicul Mihaela Duță, audiată în cazul morții lui Patrick Ekeng. Mihaela Duță, medicul de pe ambulanța Puls care l-a preluat de la stadion pe fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, este audiată miercuri de procurorii Parchetului Capitalei, informeazăJurnalul Național. Mihaela Duță, medic specialist medicină de urgență în cadrul serviciului de ambulanță privat Puls, a fost pusă sub acuzare săptămâna trecută pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Ea s-a aflat pe stadionul Dinamo, în momentul în care lui Patrick Ekeng i s-a făcut rău.

Vâlcea: Mircia Gutău, validat primar al municipiului reședință. Tribunalul Râmnicu Vâlcea l-a validat, miercuri, pe Mircia Gutău, câștigătorul alegerilor din 5 iunie, drept primar al municipiului reședință de județ, anunță Jurnalul Național. Decizia Tribunalului vine după ce, în primă instanță, Judecătoria din Râmnicu Vâlcea invalidase candidatura acestuia pe motiv că „nu existase o hotărâre judecătorească privind reabilitarea acestuia după ispășirea pedepsei cu închisoarea”.

Percheziții la mai multe firme-fantomă din România. Prejudiciul: 5 milioane de euro. Astăzi, polițiștii de la investigarea criminalității economice prahova au descins în 7 județe, unde au efectuat 36 de percheziții, atât la domiciliile celor implicați în afacerile ilegale, dar și la sediile unor societăți comerciale, transmite Libertatea. Emilia Stănciulescu, capul rețelei infracționale, are 48 de ani și este din Prahova. Ea a fost adusă la audieri împreună cu alte 21 de persoane implicate.

Alertă la ambasada Tunisiei, s-a cerut sprijinul pirotehniștilor SRI. Un colet suspect a fost observat miercuri de un jandarm din dispozitivul de pază al Ambasadei Tunisiei din București, care a solicitat sprijin pentru control pirotehnic din partea Serviciului Român de Informații, relatează Cotidianul. „Jandarmii care asigurau paza pe Clucerului 46 au observat un troller cu aspect uzat care era lăsat nesupravegheat în apropierea ambasadei”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Crucea de pe Caraiman va fi reabilitată cu fonduri de la buget. Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, înscrierea Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război mondial de pe Masivul Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale și actualizarea anexei nr. 4 la HG nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, se arată într-un comunicat al Guvernului, potrivit Q Magazine. După preluare, imobilul se va reabilita din fonduri de la bugetul de stat sau prin atragerea de fonduri structurale pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.

Firea: Voi introduce criterii selective pentru autorizarea evenimentelor în centrul Capitalei, unul fiind amploarea. Primăria Capitalei va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfășurate în centrul Capitalei, unul dintre ele fiind amploarea manifestărilor care ar trebui să justifice devierea traficului din zona centrală, a declarat primarul Gabriela Firea, precizând că nu va reloca evenimente precum „Street Delivery”, „Femei pe Mătăsari” sau „Color Run”, scrie Adevărul. Primarul general al Bucureștiului a declarat că, în pofida presiunilor din ultimele zile, PMB va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfășurate în aer liber în zona zero a Capitalei, că nu va interzice niciun eveniment stradal, cultural, sportiv sau de divertisment, dar că cea mai mare parte a acestora vor fi autorizate în alte zone centrale ale orașului pentru a evita blocarea traficului.

Căminele pentru persoane vârstnice pot fi finanțate în cadrul unui nou program național. Guvernul a aprobat astăzi Programul național pentru creșterea calității vieții persoanelor vârstnice care trăiesc în cămine, anunță Curierul Național. Căminele pentru persoane vârstnice pot fi finanțate de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile personalului de specialitate și a cheltuielilor curente de funcționare, astfel încât să asigure revizuirea și implementarea planului individualizat de asistență și îngrijire, precum și scurtarea timpului de soluționare a cererilor în așteptare, acordând prioritate identificării de soluții pentru acordarea serviciilor de îngrijire în comunitate și la domiciliu.

Bani pentru calculatoare pentru elevi și studenți. Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor și studenților în vederea achiziționării de calculatoare este finanțat în acest an cu 15 milioane lei, pentru 12.024 de beneficiari, iar forma bonului valoric echivalent în lei a 200 de euro a fost aprobată, miercuri, de Guvern, transmite Puterea. „Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie”, informează Executivul

Gabriela Firea susține că Maratonul Internațional București va avea loc în aceleași condiții ca în anii precedenți. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că Maratonul Internațional București va avea loc în aceleași condiții ca în anii precedenți, scrie Puterea. Social-democrata a ținut să precizeze că nu a spus niciodată că vrea să interzică acest eveniment. „Nu am spus niciodată că vreau să interzic Maratonul Internațional București! Este o competiție care are deja tradiție și promovează cu deosebit succes în lume Capitala României, având în vedere că se află deja la a 9-a ediție!”, a precizat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al PMB.

Românii, în topul străinilor care lucrează în alte țări UE. Aproape 3,7 milioane de cetățeni din state central și est-europene membre UE lucrează în Europa Occidentală, pe primele locuri fiind românii și polonezii, arată date prezentate de Institutul austriac pentru Studii Economice Internaționale (WIIW), informează site-ul publicației Der Standard, conform România Liberă. Imigrația cetățenilor din Europa Centrală și de Est în scopul găsirii unor locuri de muncă s-a intensificat semnificativ în ultimii ani, notează Der Standard, precizând că românii și bulgarii sunt cei mai mobili cetățeni europeni.

Studiu: Peste 90% dintre viitorii studenți afirmă că își aleg singuri facultatea. 96,3% dintre tineri spun că au ultimul cuvânt în alegerea universității, părinții situându-se pe loc secund, într-o proporție de doar 3,7%, potrivit unui studiu, scrie Libertatea. 96,3% dintre tineri au ultimul cuvânt în alegerea universității, părinții situându-se pe loc secund, într-o proporție de doar 3,7%, potrivit unui studiu realizat de D&D Research, la inițiativa Universității Româno-Americane.

Guvern: Veniturile la bugetul de stat au crescut în 2015 cu 9,8% față de 2014. Veniturile la bugetul de stat au crescut în 2015 cu 9,8% față de 2014, iar deficitul bugetar a fost de 21.448,2 milioane de lei, sub nivelul prevederilor bugetare aprobate, se arată într-un comunicat al Guvernului remis presei, conformEconomica.net. Conform sursei citate, Executivul a adoptat miercuri un proiect de lege privind aprobarea contului general anual de execuție a bugetului de stat, a contului anual de execuție a bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și a contului general anual de execuție al datoriei publice aferente anului 2015.

Câți fermieri vor primi bani pentru subvenții în acest an. Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016, în cadrul căreia au fost înregistrate un număr de de 900.927 cereri, s-a încheiat cu o suprafața declarată la plată de 9.492.575,01 hectare, se arată într-un comunicat remis de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), transmiteCapital. Cele mai multe cereri unice de plată au fost depuse în județele Suceava (48.970 cereri), Dolj (39.717 cereri), Bihor (37.795 cereri), Bistrița Năsăud (36.038 cereri) și Maramureș (35.011 cereri).

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Albalact de către grupul Lactalis. Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică realizată prin preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA și SC Albalact Logistic SRL de către B.S.A. Internațional, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, remis, miercuri, presei, anunță Economica.net. B.S.A. Internațional este deținută de către B.S.A., companie franceză care este societatea-mamă a grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în România atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate și Dorna, cât și produse lactate fabricate în străinătate și importate pe teritoriul României.

Guvernul este la un pas să aducă o investiție IBM în România, pe zona tehnologiei cognitive. Ministrul Marius Bostan a prezentat în ședința de guvern o informare referitoare la semnarea unui memorandum de înțelegere între Guvernul României și IBM, privind înființarea centrului de inovare pentru tehnologiile cognitive, transmite Ziarul Financiar. Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională împreună cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice au identificat ‘cognitive computing’ ca fiind una din specializările inteligente ale României prin care aceasta poate deveni un lider în inovația tehnologică și pentru a accelera dezvoltarea națională.

Daum a ajuns la București! Germanul va primi un salariu uriaș din partea FRF. Antrenorul german Christoph Daum, în vârstă de 62 de ani, a ajuns astăzi la București și urmează a fi numit în cursul zilei de joi în funcția de selecționer al României, informează ProSport. Evident, dacă va fi votat de membrii Comitetului Executiv al FRF. Unul dintre aceștia, Florin Prunea, l-a contestat vehement pe Daum pentru trecutul său.

Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la Rio. Halep și Neagu erau creditate cu cele mai mari șanse. Reacția emoțională a gimnastei: „Wow! Nici nu mă gândeam…” COSR a decis în jurul prânzului ca portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio să fie Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena și unica gimnastă din lume care a cucerit medalii la JO la o distanță de opt ani, anunță ProSport. Propunerea a venit de la Alin Petrache, dar decizia răspândește confuzie în contextul în care Federația Română de Gimnastică trebuia să aleagă între Ponor și Larisa Iordache pentru unicul loc de care beneficiază România la JO.

Simona Halep, decizie finală înainte de turneul de la București: „Este greu să treci de la iarbă la zgură”. Simona Halep, locul 5 WTA, a anunțat că va participa cu siguranță la turneul de la București, care începe pe 11 iulie, conform Gazetei Sporturilor. „Vin la București. Vreau să ajung cât mai departe în turneu. Trecerea de la iarbă la zgură va fi dificilă, așa că trebuie să reiau antrenamentele”, a spus Halep la DigiSport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult