Acasa Revista Presei Revista presei. Ponta vs. Dragnea, înă o lovitură teribilă!

Revista presei. Ponta vs. Dragnea, înă o lovitură teribilă!

scris de Z.V.
171 Afisari

Demisia europarlamentarului Sorin Moisă din PSD, anunțul ministrului Agriculturii, Petre Daea, referitor la sesizarea Consiliului Concurenței în privința scumpirii alimentelor, precum și afirmațiile fostului principe Nicolae, dar și posibila eliminare a lui Ovidiu Hațegan de pe lista arbitrilor care vor merge la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018 sunt printre principalele subiecte ale zilei de 19 noiembrie.

Revista Presei. Dragnea şi Ponta !

Ponta vs. Dragnea, înă o lovitură teribilă! Liderul PSD a încercat un șantaj istoric. „Partidul e confiscat de Cartelul Tel Drum’. Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a reactionat după demisia lui Sorin Moisa (europarlamentar) din PSD și a transmis pe pagina sa de Facebook faptul că este nemulțumit de direcția în care se îndreaptă partidul care l-a propulsat către Palatul Victoria. Ponta a subliniat că ideologia partidului este greșită și această stare de lucruri poate duce în viitor chiar și la dispariția formațiunii de pe scena politică, conform Evenimentului Zilei.

Europarlamentarul Sorin Moisă și-a dat demisia din PSD: „Domnul Dragnea împinge România, pentru a se salva, înspre un proiect autoritar’. Europarlamentarul Sorin Moisă, politicianul care a negociat acordul comercial dintre UE și CETA, a scris sâmbătă, într-o lungă postare pe Facebook, că își dă demisia din PSD și grupul parlamentar S&D. Europarlamentarul aduce acuze dure liderilor dinpartid și susține că „PSD aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe domnul Dragnea de propriul trecut’, transmiteAdevărul.

Demersul lui Daea cu privire la prețuri. Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat sâmbătă, că a sesizat Consiliul Concurenței cu privire la creșterea prețurilor la mai multe produse, după ce, din discuțiile cu producătorii, a înțeles că nu a intervenit nicio majorare, dar cu toate acestea ouăle și carnea sunt mai scumpe la raft. „Noi am văzut ce s-a întâmplat în piață. Prețurile au început să crească și am căutat să analizăm la fiecare produs, să vedem în raft ce se întâmplă, apoi la producători. La producători am văzut că nu există modificări în costul de producție. Am solicitat sprijin la Consiliul Concurentei, pentru că știm că prețul se realizează de piață, dar noi nu găsim elemente care să justifice un asemenea preț și am cerut răspuns de la Consiliu’, a spus Daea la Sibiu, informează Cotidianul.

Planul în patru pași al României pentru a evita o condamnare istorică la CEDO. Cum vrea Ministerul Justiției să rezolve problemele din închisori. România va transmite CEDO pe 25 ianuarie 2018 planul de măsuri pentru a se alinia cerințelor cu privire la condițiile din penitenciare, ministerul Justiției punând pe listă construirea de noi închisori, reevaluarea normelor de hrană, recursul compensatoriu, dar și grațierea totală sau parțială a deținuților. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a cerut României, printr-o decizie pilot din aprilie, să prezinte un calendar pentru introducerea de măsuri pentru a rezolva situația din penitenciare, în șase luni de la rămânerea definitică a deciziei, scrie Gândul.

Ministerul Dezvoltării, despre lucrările din dosarul Tel Drum-Dragnea: Corecțiile de milioane de euro au fost plătite din bugetul de stat, în 2014. Corecțiile financiare de milioane de euro decise în cazul a două lucrări care fac acum obiectul dosarului Dragnea-Tel Drum, deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA), au fost plătite în anul 2014, de la bugetul de stat al României, a confirmat oficial Ministerul Dezvoltării Regionale (MDRAPFE). Prin aceste corecții, România a suportat din bugetul propriu cheltuielile efectuate în poiectele europene în cauză, neutilizând în loc banii de la Uniunea Europeană. Într-un răspuns oferit vineri, ministerul precizează că la una dintre lucrări MDRAPFE va fi nevoit să se constituie parte civilă într-un eventual proces penal în acest caz, pentru a-și putea recupera acest prejudiciu de la presupușii vinovați, conform Hotnews.ro.

Fostul principe Nicolae face acuzații dure Casei Regale. Fostul principe Nicolae susține că declarația sa din august 2015 referitoare la acceptul retragerii titlului nu a fost scrisă de el, a fost obligat să o accepte și a refuzat să o semneze și că nu există niciun acord semnat privind plecarea sa definitivă din România. Mai mult, el susține că sprijinul financiar oferit de Casa Regală nu era de fapt un ajutor, ci prețul pentru exilul, tăcerea și îndepărtarea sa, lucruri de care Regele Mihai, „el însuși un exilat”, ar fi străin.
Fostul principe a postat, sâmbătă, pe Facebook, un comunicat de presă în care aduce lămuriri cu privire la statutul său în Casa Regală și la modul în care a fost exclus, potrivit Jurnalului Național.

A apărut site-ul statulparalel.ro; Ce sfat ți se dă să scapi de el. A apărut site-ul statulparalel.ro, care încearcă să dea o definiție a acestui concept. Apariția paginii de internet vine la o zi după ce liderii PSD au adoptat, la Băile Herculane, o rezoluție în care denunță existența unui așa numit „Stat Paralel și Ilegitim’ care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice din România, notează Libertatea.

Înalta Curte: există o strânsă legătură între comisionul pretins de Constantin Niță și contractul încheiat de UTI cu Primăria Iași. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a apreciat că între comisionul de 5% pretins Constantin Niță și contractul încheiat de UTI cu Primăria Iași există „o strânsă legătură”, potrivit motivării sentinței prin care fostul ministru al Energiei a fost condamnat, în primă instanță, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, transmite România Liberă.

Lovitură catastrofală pentru România! UE va cere 250.000 euro pentru fiecare imigrant neacceptat. Europarlamentarul Laurențiu Rebega a atras atenția pe paginasa de facebook că ‘noul algoritm de calcul al numărului de solicitanți de azil pe care țările membre sunt obligate să îi primească ar fi pentru România o catastrofă. La un calcul rapid, peste 73.000 de azilanți ar urma să revină statului român! O cifră imposibil de onorat în raport cu posibilitățile țării noastre. Și nu vorbim aici decât despre cei care sunt deja intrați în UE. Dar, cu siguranță, solicitanții de azil se vor înmulți vertiginos în anii ce vin’, conformStiripesurse.ro.

Liviu Pop: Manualele de clasa a V-a ajung luni în școli sau editurile care nu fac livrările vor fi sancționate. Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat sâmbătă la Iași că manualele de clasa a V-a vor ajunge de luni în școli, susținând că editurile care nu au făcut livrările vor fi sancționate cu 0,5 % din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere. Liviu Pop a declarat jurnaliștilor prezenți la inaugurarea unei școli din localitatea Păun, județul Iași, că manualele de clasa a V-a vor ajunge în unitățile de învățământ luni dimineață și că toate inspectoratele școlare din țară se ocupă de acest lucru, informează Rfi.ro.

Primarul care a mers pe jos de la Copșa Mică până la București a primit un răspuns halucinant de la Guvern. Primarul din Copșa Mică, județul Sibiu, care a mers pe jos până la București, a primit, după o lună, de la Secretariatul General al Guvernului un răspuns care se termină la jumătatea frazei: „Urmează ca, în termenul legal, instituțiile sesizate să”. Documentul este semnat de un director, dar semnătura nu este însoțită de niciun nume. Primarul din Copșa Mică a mers pe jos până la București în semn de protest pentru că locuitorii nu au apă potabilă, scrie Ziare.com.

Telemeaua de Sibiu ar putea fi protejată și exportată în UE anul viitor. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat sâmbătă că va sprijini produsul „Telemea de Sibiu” pentru a fi protejat la nivel european și astfel să fie exportat în statele continentului. „Vă salut, dragi sibieni. În instituția statului, luați azi semnalul de botez al unei rețete pe care ați pus-o în mișcare cu zeci de ani în urmă. Dacă în 1908 ați făcut telemeaua de Sibiu, în 2017 semnați actul de naștere al acesteia, pentru a vă face cunoscuți și de a scoate de pe piața țării pe cei care se ascund în spatele unei asemenea rețete, denaturând valoarea și uneori înșelând consumatorul”, a declarat sâmbătă, la Sibiu, ministrul Daea, potrivitEconomica.net.

Hotărârea de Guvern care schimbă regulile: Lista produselor care se vor vinde după reguli noi. Care sunt schimbările normative. Hotărârea de Guvern 668/2017, privind comercializarea produselor pentru construcții, publicată în Monitorul Oficial din 20 septembrie, schimbă regimul de certificare a acestor materiale. Normativul este prevăzut să intre în vigoare la data de 18 noiembrie 2017. „HG 688/2017 intră în vigoare la 18 noiembrie 2017 (la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial), dată la care HG 622/2004 își încetează aplicabilitatea’, se arată într-un document al Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții din România (APMCR), transmite Ziarul Financiar.

Show la primul meci oficial! Oltenii, la două puncte de locul 1. Oltenii lui Devis Mangia au făcut show pe noul stadion „Ion Oblemenco”. Mitriță și Gustavo și-au trecut numele pe lista marcatorilor. CS Universitatea Craiova a învins Juventus București, scor 3-1, în meciul din etapa a 18-a, iar oltenii lui Devis Mangia s-au apropiat la două puncte de FCSB, echipă care ocupă primul loc în clasamentul Ligii 1 Betano, scrieFanatik.ro.

Lovitură năucitoare din partea FIFA pentru Ovidiu Hațegan: „Din păcate, așa va fi”. Ovidiu Hațegan își frânge aripile de mare arbitru la numai 37 de ani! După o ascensiune fulminantă în ultima perioadă, „centralul” arădean primește o lovitură năucitoare din partea FIFA: a fost scos de pe lista arbitrilor europeni care vor merge la Campionatul Mondial din Rusia, din 2018, anunță Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult