Acasa Revista Presei Revista presei. Posibilă creştere a fondurilor UE pentru România

Revista presei. Posibilă creştere a fondurilor UE pentru România

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

România ar putea obţine de la Bruxelles o creştere de 5% a fondurilor europene în cazul în care se va cădea de acord asupra actualei variante de buget pentru 2014-2020.

România liberă: Buget UE. Lovitură de teatru la Bruxelles după ultima variantă prezentată statelor membre: România ar putea obţine de la Bruxelles o creştere de 5% a fondurilor europene “Negocierile pornesc de la o reducere de peste 100 de miliarde de euro. România nu se va ridica de la masă. După frământările europene din ultima săptămână pe marginea cadrului financiar multianual (MMF) pentru perioada 2014-2020, ziua de ieri a venit cu o propunere-bombă agreată atât de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, cât şi de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso”

Adevărul: Consiliul European. Bugetul Uniunii Europene: se schimbă miza “Consiliul European s-a amânat până vineri la prânz. A fost avansată o nouă propunere de buget, iar negociatorii români şi-au schimbat direcţia de atac”

Gândul: Traian Băsescu, prezentat la Bruxelles drept “premierul României” “Aflat la Bruxelles pentru summit-ul dedicat bugetului UE, Traian Băsescu a fost prezentat de serviciul de media al Comisiei Europene, care transmite informaţiile oficiale, drept premierul României. Este vorba de prezentarea filmuleţului de sosire, care a fost pe site-ul oficial prezentat sub titulatura, “Arrival of Traian Basescu, Romanian Prime Minister”. Greşeala a fost corectată ulterior”

Cronica Română: Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu, aviz negativ pentru şefia DNA, respectiv a PÎCCJ ”Ioan Irimie, propus de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie , a primit joi aviz negativ de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Şi Tiberiu Niţu, propus de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru funcţia de procuror general al României, a primit joi aviz negativ de la Secţia pentru procurori a CSM”

Puterea: Sondajele îşi aşteaptă confirmarea la vot. Obiectivul Blaga: 20 – 30% din voturi “Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că un scor electoral mai mic de 20% ar fi unul „rău“ pentru partid şi pentru Alianţa România Dreaptă (ARD), în timp ce obţinerea a circa 25-30% din opţiunile de vot ale românilor ar reprezenta un rezultat foarte bun. În schimb, sondajele făcute până acum arată că ARD nu sare de 24%”

EvZ: Operațiunea „Bani pentru partid!” Deputatul PSD Ion Stan strângea bani negri pentru campania electorală a USL “Maşinăria de propagandă a USL a primit o grea lovitură în plină campanie electorală, din partea procurorilor anticorupţie. Unul dintre greii Uniunii, deputatul PSD de Dâmbovița, Ion Stan (57 de ani), a fost pus ieri sub acuzare pentru trafic de influență”

Curentul: Violeta Tudorie, candidată USL în București, condamnată pentru hărțuirea obsesivă a unei rivale “Violeta Tudorie a plătit 3.000 de lei amendă penală, dar și daune morale de 10.000 de lei unei ”rivale” pe care a insultat-o și a amenințat-o cu moartea, prin mii de apeluri telefonice. La mijloc s-a aflat un bărbat, dar nici una dintre combatante n-a recunoscut în fața judecătorilor că ar fi avut o relație cu acesta”

Bursa: Cel puţin un ciclu, până când lucrurile se vor îndrepta. Pogonaru: “Companiile nu se vor mai atinge de fondurile europene” ”Firme care au avut o activitate perfectă 20 de ani se află în pragul falimentului, întrucât statul nu le-a rambursat banii pentru proiectele derulate din fonduri europene, potrivit lui Florin Pogonaru”

ZF: Operatorii de telefonie mobilă testează ideea lansării unor abonamente cu voce şi SMS-uri nelimitate ”De la planurile tarifare din anii ’90, care includeau doar câteva minute sau SMS-uri către numere din reţea, până la ofertele actuale cu sute sau chiar mii de minute de apeluri şi SMS-uri, operatorii locali de telefonie mobilă fac paşi din ce în ce mai hotărâţi spre un nou model: abonamentele cu voce şi SMS-uri nelimitate spre orice destinaţie naţională, în care diferenţa o vor face viteza şi volumul de date incluse”

eNaţional: Economistii anunta Al Treilea Razboi Mondial in 2013 ”Studiind ritmul natural al dezvoltarii societatilor si cauzele care le predispun la suisuri si plonjari in haos, se poate alcatui un grafic al ciclurilor razboiului. Economistul Larry Edelson este de parere ca 2013 va fi un an al marilor conflicte”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult