Acasa Revista Presei Revista presei. Preoți pedepsiţi că au vândut prea puține lumânări

Revista presei. Preoți pedepsiţi că au vândut prea puține lumânări

scris de Z.V.
13 afisari

Declarațiile fostului președinte Traian Băsescu de la Școala de Vară a Organizației de tineret a Partidului Mișcarea Populară de la Mamaia, cazul morții ex-secretarului general adjunct al PNL Mihail Bălășescu, legalizarea atențiilor pentru medici, eliminarea de către BCR a comisioanelor la bancomate pentru persoanele fizice, dar și pedeapsa primită de 60 de preoți din Bacău care au vândut prea puține lumânări, precum și calificarea Simonei Halep în Turneul Campioanelor sunt principalele subiecte ale zilei de 6 septembrie.

Ioachim Băcăuanul

Ioachim Băcăuanul

Cum au fost pedepsiți 60 de preoți din Bacău care au vândut prea puține lumânări. Peste 60 de preoți din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au fost transferați în parohii mai sărace, relatează Gândul. Aceștia suspectează că măsura a fost luată deoarece nu ar fi reușit să vândă suficiente lumânări și alte obiecte de cult. Cei mai mulți sunt preoți de peste 50 de ani, vechi duhovnici în localitățile în care aceștia slujeau, care nu și-au îndeplinit planul financiar impus de IPS Ioachim Băcăuanul.

Unirea cu R. Moldova, adusă din nou în discuție de Băsescu: Mi-aș dori să se întâmple în mandatul domnului Iohannis. Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că și-ar dori ca unirea României cu Republica Moldova să se realizeze în mandatul președintelui Klaus Iohannis, precizând că acest proiect este unul care poate fi realizat în patru-cinci ani, important fiind să existe voință politică, relatează Adevărul. Fostul președinte al României a reiterat, sâmbătă, la Școala de Vară a PMP de la Mamaia, că următorul proiect de țară ar trebui să fie unirea României cu Republica Moldova.

Traian Băsescu spune că lui Victor Ponta „îi duduie economia în cap”. Ce părere are fostul președinte despre noul Cod Fiscal. Traian Băsescu susține că în România creșterea economică este generată de consum, și nu de investiții, și că premierului Victor Ponta „îi duduie economia în cap cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008”, iar noul Cod Fiscal lovește în micii întreprinzători, transmite Gândul. Fostul președinte Traian Băsescu a fost întrebat, sâmbătă, la Școala de Vară a PMP de la Mamaia, de către unul dintre participanți, care este părerea sa despre situația economică a României. „România are o creștere economică, din păcate nu este generată de investiții, este generată de creșterea consumului”, a afirmat Traian Băsescu.

Gorghiu le urechează pe femeile din PNL: Îmi pare rău că nu sunteți mai îndrăznețe. De misoginism e plină politica. Copreședintele PNL Alina Gorghiu le-a reproșat femeilor din partid că nu au fost îndrăznețe și foarte puține și-au depus candidatura în competiția internă pentru alegerile locale, adăugând că nu pot schimba lucrurile decât concurând, altfel, politica este plină de misoginism, scrie Adevărul. Gorghiu a spus sâmbătă, la școala de vară a Organizației de Femei a PNL, că deși dinamica politică se schimbă, femeile întârzie să-și facă apariția în administrație, în diverse funcții, precizând că s-a uitat peste candidaturile pentru alegerile locale și trebuie să mărturisească, cu tristețe, că se aștepta ca femeile să fie mai îndrăznețe.

Băsescu, despre candidatura la șefia PMP: Întâi să mă înscriu în partid. Traian Băsescu spune că este prematur să își anunțe candidatura la președinția PMP, potrivit Adevărul. „Întâi să mă înscriu în partid”, a declarat fostul președinte al României, prezent sâmbătă la școala de vară a Organizației de Tineret a PMP. Întrebat de unul dintre participanții la cursurile școlii de vară a Organizației de Tineret a PMP, care se desfășoară la Mamaia, dacă va candida la șefia PMP, la viitorul congres al formațiunii, Traian Băsescu a răspuns, râzând: „Întâi să mă înscriu în partid. Vreți să-l schimbăm pe Tomac acum?”.

Traian Băsescu, atac la instituțiile europene, depășite de criza refugiaților: „Politicienii europeni nu fac nimic altceva decât în mod demagogic să plângă de mila refugiaților”.Traian Băsescu susține că instituțiile europene s-au prăbușit, iar politicienii nu aduc soluții concrete pentru criza refugiaților, conform Evenimentului Zilei. Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Școala de Vară a PMP, la Mamaia, că instituțiile europene s-au prăbușit și sunt depășite de criza refugiaților.

Despre criza refugiaților. Băsescu: Nu pot privi doar umanitar aceste lucruri, mă uit și la securitatea țării. Prezent sâmbătă, la Mamaia, la Școala de vară a Tineretului PMP, Traian Băsescu a spus referitor la criza refugiaților că nu poate privi doar din punct de vedere umanitar situația, relatează Cotidianul. Fostul președinte a precizat că alineatul 4 din Constituția României nu permite mutări de mase de populație străină pe teritoriul țării. „Eu nu pot să privesc numai din punct de vedere umanitar lucrurile acestea. Pentru că am trecut prin experiența de a fi zece ani la Cotroceni, mă uit și la securitate”, a afirmat Traian Băsescu la Școala de vară a Tineretului PMP.

Bogdan Aurescu: Criza migrației este o „provocare”, alături de „situația gravă de securitate” din vecinătatea estică. Bogdan Aurescu a pledat, la reuniunea miniștrilor de externe din statele UE, de la Luxemburg, pentru adoptarea unor soluții urgente, la nivel european, în problema refugiaților, migrația fiind „unul dintre cele mai sensibile dosare”, prin implicațiile umanitare și provocările la adresa politicilor UE, informeazăGândul. Discuția privind fenomenul migrației, din cadrul reuniunii informale a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfășurat la Luxemburg vineri și sâmbătă, a prilejuit „un schimb amplu de opinii cu privire la modul în care UE este chemată să răspundă acestei provocări majore”, informează MAE, printr-un comunicat de presă.

Guvernele sârb și român vor colabora în privința crizei imigranților și refugiaților. Premierul Victor Ponta s-a întâlnit vineri, la Belgrad, cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, cei doi discutând despre criza refugiaților și stabilind ca cele două guverne să se informeze reciproc și să continue eforturile comune pentru combaterea traficului de persoane la nivel regional, transmite România Liberă. „Un subiect regional de actualitate discutat de premierii român și sârb a fost afluxul de refugiați în Europa din ultima perioadă și modul în care Uniunea Europeană precum și alte state europene pot face față acestei situații. Cele două guverne se vor informa reciproc pe această temă în perioada următoare, vor continua eforturile comune pentru a preveni și combate traficul de persoane la nivel regional și vor avea în atenție inițiativele la nivel european pentru o gestionare eficientă a acestei crize”, se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă.

Blaga: Cântecele de lebede nu trebuie luate în considerare. Copreședintele PNL Vasile Blaga a susținut sâmbătă că opiniile potrivit cărora ar exista un consens cu social-democrații nu trebuie luate în considerare, scrie Cotidianul. Adversarul liberalilor a fost și este PSD, a atras atenția Blaga. „Sunt două tipuri de discurs în zilele acestea și mie nu-mi plac și nu ne plac la mai mulți de altfel. Toată clasa politică să plece, toți sunt o apă și un pământ. Nu-i adevărat, chiar dacă sunt mulți politicieni deplorabili, foarte mulți oameni repudiază propriile lor partide și țin încă cu mâna de scaunele pe care le au uitând că fac mult rău țării”, a spus Blaga la Școala de vară a OFL.

Adrian Năstase: Nimeni nu mai investește în fotbal. „Operația a reușit”, s-a făcut curățenie în fotbal, finanțatorii din fotbal au ajuns în închisoare, iar consecința este că nimeni nu mai investește în acest domeniu, a scris sâmbătă pe blog fostul premier Adrian Năstase, conform României Libere.

Guvernatorul Mugur Isărescu lasă BNR pentru postul de prim-ministru. Guvernatorul Mugur Isărescu își pregătește plecarea din fruntea BNR pentru a deveni premierul unui guvern de uniune națională, scrie Puterea. Isărescu urmează să-și părăsească funcția chiar luna viitoare. Chiar dacă mandatul său cu BNR expiră abia peste patru ani, surse citate de ziarul Bursa susțin că el ar urma să conducă un guvern de tehnocrați, susținuți politic de toate partidele, care să organizeze viitoarele alegeri, mai ales că Guvernatorul BNR este foarte bine văzut de reprezentanții tuturor forțe politice.

Fostul socru, principalul suspect în cazul morții lui Mihail Bălășescu. Fostul socru, tatăl ultimei soții al lui Mihail Bălășescu, este principalul suspect în cazul morții ex-secretarului general adjunct al PNL, conform Puterea. Cadavrul lui Bălășescu a fost găsit chiar locuința fostului său socru, acesta din urmă lăsând și un bilet în care își anunța crima. Bălășescu, însurat de patru ori, a fost găsit mort în casa tatălui ultimei sale soții, în județul Ilfov, de o femeie, care a sunat la 112.

Procurorul care l-a anchetat pe Dragnea, cercetat penal. Înalta Curte de Casație și Justiție a redeschis un dosar penal în care fostul șef al Secției a I-a de combatere a corupției din DNA, procurorul Lucian Papici, este urmărit penal, alături de Cristian Boureanu, fostul deputat, Alexandru Mirea, Ciprian Horațiu Andrei și Roxana Fazakaș — „Barbie” de România, condamnată, urmărită internațional și arestată, pentru pornografie infantilă, potrivit Evenimentului Zilei.

Atențiile pentru medici, legalizate. La finalul lunii octombrie, atențiile pentru medici vor fi legalizate, a declarat ministrul Sănătății, Nicolaie Bănicioiu, potrivit Puterea. „Dacă ai reguli clare și tarife foarte clare, și, bineînțeles, înainte de toate, fiscalizate, atunci nu mai este nicio problemă cu absolut nimic”, a spus ministrul Sanatatii, sâmbătă, la Cluj Napoca.

Transilvania va avea spital regional de urgență. Cât costă și cine plătește. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că vor fi actualizate studiile de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, informează România Liberă. Potrivit ministrului, proiectul se va realiza în trei ani, iar investiția se ridică la circa 150 de milioane euro. Nicolae Bănicioiu a spus că finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Primarul Piedone a oficiat simultan 32 de căsătorii. Un număr de 32 de cupluri și-au unit sâmbătă destinele în cadrul unei ceremonii speciale, organizată în Parcul Lumea Copiilor, la inițiativa primarului Cristian Popescu — Piedone, anunță Cotidianul. Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 4, mirii au rostit la unison „DA!” și au primit din partea lui Piedone ”sfaturi pentru un drum în doi, în armonie și înțelegere, flori, diplome de îndrăgostiți și câte o ramă foto pentru prima lor fotografie ca proaspăt căsătoriți”.

Crucea Roșie: Festival de Prim Ajutor. Săptămâna viitoare, pe 11 și 12 septembrie, Bucureștiul va fi capitala primului ajutor. Crucea Roșie Română organizează primul festival de acest fel din țara noastră, scrie Jurnalul Național. Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene vor lua parte la competiția FACE (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Roșii Române. Pentru prima oară din 1987, porțile FACE sunt deschise publicului larg din România, sub forma unui festival menit sa încurajeze românii de toate vârstele să afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor.

BCR elimină comisioanele la bancomate. Banca Comercială Română va elimina toate comisioanele percepute pentru tranzacțiile efectuate la bancomate de persoanele fizice începând din luna octombrie, a anunțat, în urmă cu puțin timp, Dana Demetrian, vicepreședinte în cadrul băncii, informează Bursa. Domnia sa a subliniat că acesta este doar un pas dintr-un amplu program de fidelizare a clienților BCR.

Bucureștiul devine vizibil pe harta turistică a Europei. Hotelurile din București au avut în prima jumătate a anului un grad de ocupare de 78,2%, în urcare față de perioada similară din 2014 cu circa șase procente, potrivit Ziarului Financiar. Deși gradul de ocupare al hotelurilor din Capitală avansează, semn că Bucureștiul devine tot mai prezent pe harta turistică a Europei, ritmul de creștere este deocamdată insuficient pentru a prinde din urmă alte capitale din regiune precum Praga, Budapesta sau Varșovia. În cazul fiecăreia dintre cele trei capitale gradul de ocupare depășește 80%.

Victor Ponta: Ediția din 2017 a Festivalului George Enescu va continua să crească în valoare și prestigiu! Premierul Victor Ponta a transmis sâmbătă, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că ediția din 2017 a Festivalului Enescu va continua să crească în valoare și prestigiu și i-a felicitat pe directorul artistic al Festivalului, Ioan Holender, și pe ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu „pentru întreaga implicare și deciziile înțelepte pe care le-au luat”, transmite Evenimentul Zilei.

Simona Halep s-a calificat pentru Turneul Campioanelor: „Voi face tot ce voi putea pentru a avea rezultate și mai bune”. Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat pentru Turneul Campioanelor, competiție ce va avea loc în Singapore, în perioada 25 octombrie — 1 noiembrie, anunțăProSport. Halep este a doua jucătoare calificată pentru ediția din acest an, după liderul mondial, sportiva americană Serena Williams. La competiția din Singapore vor participa cele mai bune opt jucătoare ale lumii.

Urmările violențelor de la Budapesta. Patru români au fost arestați. Ca urmare a violențelor ce au avut loc după meciul Ungaria — România, 51 de suporteri au fost arestați, informeazăGazeta Sporturilor. Potrivit reprezentanților poliției, 38 de persoane (15 fani maghiari și 23 de polițiști) au fost rănite în timpul incidentelor din apropierea Groupama Arena. Înaintea meciului și după meci, suporteri ce făceau parte dintr-un grup de 1.500-2.000 de fani a atacat în mod repetat forțele de ordine cu sticle, petarde, pietre, indicatoare rutiere și chiar coșuri de gunoi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult