Acasa Revista Presei Revista presei. Preoții acuzați de șantajarea episcopului Hușilor

Revista presei. Preoții acuzați de șantajarea episcopului Hușilor

scris de Z.V.
108 afisari

Cătălin Ivan declară că Statutul PSD îl apără pe Dragnea de membrii partidului, Tudose crede că se impune introducerea vaccinării obligatorii, precum și Primăria Sectorului 3 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, dar și Mutu susține că Rivaldinho aleargă mult și prost sunt printre principalele subiecte ale zilei de 29 iulie.

Preoții acuzați de șantajarea episcopului Hușilor voiau bani, mașini de lux și funcții: ‘Îmi fac ăștia oferte pe Coasta de Azur, toată viața pe iahturi’. „Să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa!”. Zicala populară s-ar potrivi de minune în cazul scandalului de șantaj în care au fost implicați trei preoți. Fețele bisericești au fost trimise în judecată pentru șantajarea episcopului Hușilor. Stenogramele discuțiilor relevă că aceștia aveau dorințe cât se poate de lumești: bani, funcții și mașini de lux, relatează Adevărul.

Ponta: Sper ca această bulibășeală să treacă repede. Deputatul Victor Ponta a scris vineri, pe Facebook, unde a postat o analiză despre impactul trecerii contribuțiilor sociale exclusiv în sarcina angajatului, că speră ca această „bulibășeală” să treacă repede pentru a nu se ajunge la scăderea salariilor cu 22%, notează Cotidianul.

Cătălin Ivan: ‘Statutul PSD îl apără pe Dragnea de membrii partidului! E o situație nocivă pentru democrație!’ „Statutul PSD, ca lege fundamentală a tuturor membrilor începând cu președintele partidului, trebuie să apere membrii de abuzurile unor lideri vremelnici, cu porniri dictatoriale. Astăzi, Statutul PSD îl apară pe Liviu Dragnea de membrii partidului. O situație nocivă nu doar pentru PSD, dar și pentru democrația din România”, a scris Ivan, potrivit Evenimentul Zilei.

Tudose continuă cu avertismentele pentru ministrul Sănătății: Dacă lucrurile nu funcționează, mergem pe lanț în sus. Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, într-un interviu acordat RRA, că i-a solicitat ministrului Sănătății Florian Bodog ‘să folosească bisturiul’ în problema legată de vaccinare, afirmând că până acum au fost așteptate ‘măsuri făcute la solicitări blânde’, scrie Gândul.

Tudose: Cred că se impune introducerea vaccinării obligatorii. Părinții care refuză vaccinarea sunt iresponsabili. Tudose a adus ca argument în sprijinul vaccinării obligatorii faptul că „pe tot ceea ce înseamnă civilizație europeană nord-atlantică sau centru, trebuie să fie peste 95% din copii vaccinați. Iertați-mă, când noi stăm în jur de 50%, suntem departe de lumea civilizată”, informează Hotnews.ro.

‘Comisia 2009’ vrea două răspunsuri de la Kovesi. Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis să trimită noi scrisori procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, și procurorului general Augustin Lazăr. Luni, coaliția de guvernare PSD-ALDE urmează să decidă dacă va sesiza CCR după refuzul procurorului general de a pune la dispoziția comisiei dosarul care vizează sufrageria Generalului Oprea, titrează Jurnalul.ro.

Schimbarea taxării muncii. A fi sau a nu fi. Lucrurile sunt tot mai confuze. Recent, președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța intenția ca, începând cu anul viitor, Guvernul să mute contribuțiile sociale din contul companiei în cel al angajatului. Cu precizarea clară că aceste contribuții vor fi plătite, în continuare, de angajator și că această schimbare nu va fi o povară birocratică pentru angajat. În urmă cu două zile, premierul Mihai Tudose a lăsat să se înțeleagă, într-o intervenție în prezența mass-media, că nu se vor mai transfera contribuțiile sociale de la angajator la angajat, precizează Rfi.ro.

Președintele Curții Constituționale, fotografiat la o întâlnire în benzinărie cu un fost deputat trimis în judecată în Dosarul Retrocedărilor, în care este implicat și Viorel Hrebenciuc.Reacția lui Valer DorneanuExclusiv. „A fost un eveniment întâmplător. Treceam prin Brașov și m-am întâlnit cu Ioan Adam, întâmplător. M-a văzut că stăteam de vorbă cu un prieten, a venit, m-a salutat, a spus că și-a rezolvat problemele penale și a plecat. Mă mir că nu recunoaște. Am fost colegi, suntem civilizați. Eu am plecat, mă grăbeam spre Harghita.’, a spus Valer Dorneanu, potrivit România Liberă.

Rovana Plumb anunță marea lovitură a României: S-au semnat contracte de două miliarde de euro. Ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, a anunțat, joi, că au fost semnate contracte în domeniul transporturilor de 2 miliarde de euro, iar declarațiile în ceea ce privește cererile de rambursare vor fi transmise către Bruxelles, informează Stiripesurse.ro.

Ministerul Justitiei nu mai știe nimic de extrădarea lui Sebastian Ghiță. „Soluționarea cererii de extrădare privindu-l pe numitul Ghiță Sebastian este supusă exclusiv legislației naționale a Republicii Serbia, prin aceasta înțelegând inclusiv procedura, durata de soluționare a cauzei și termenele”, precizează Ministerul Justiției (MJ). Conform sursei citate, autoritățile din România nu au fost informate cu privire la stadiul procedurilor de extrădare, notează Ziare.com.

Ministrul Transporturilor: Avem 14 nume pe lista neagră a firmelor care participă la lucrările de investiții. Lista se va mări. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că în următoarea perioadă ANAF va da publicității numele unor firme trecute pe ‘lista neagră’ a ministerului după ce au participat la licitații sau lucrări de investiții, precizând că în perioada următoare ‘lista se va mări’, publică Economica.net.

Atenție unde parcați: Primăria Sectorului 3 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Consiliul Local al Sectorului 3 a decis să fie ridicate toate vehiculele care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcările publice de reședință, a celor care blochează alte mijloace de transport, sau a celor care sunt parcate neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, scrie Ziarul Financiar.

Achiziții în Parlament: De la frigidere, la cuptoare cu microunde, mașini de spălat rufe și cafetiere; Aleșii se pregătesc să găzduiască Adunarea Parlamentară NATO. Palatul Parlamentului va găzdui în octombrie 2017 sesiunea de toamnă a Adunării parlamentare a NATO. La eveniment sunt invitate 800 persoane, printre acestea numărându-se și parlamentari din cele 28 de state membre NATO, alături de secretarul general al NATO și președintele Adunării Parlamentare a NATO, Hugh Bayley, relatează Libertatea.

Unul dintre cei mai titrați rapidiști poate reveni ca antrenor la noua echipă: „Toți trebuie să tragă pentru promovare”. Dan Tudorache, primarul sectorului 1, anunță că în proiectul prin care primăria dorește să preia Rapidul s-ar putea implica și Marius Măldărășanu, unul dintre cei mai titrați jucători din Giulești, care ar putea fi antrenorul noii echipe, titrează Gsp.ro.

GOLAZO Rivaldinho, dar Mutu îl critică: ‘Aleargă mult și prost!’. Rivaldinho a înscris un gol fantastic în remiza pe care Dinamo a înregistrat-o contra lui Athletic Bilbao (1-1), în turul al treilea din Liga Europa. După această performanță a brazilianului, Adrian Mutu făcut o declarație care e menită să-l țină cu picioarele pe pământ pe fiul celebrului Rivaldo. Managerul grupării din Ștefan cel Mare a precizat că Rivaldinho mai trebuie să crească și că aleargă mult și prost, notează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS