Acasa Revista Presei Revista presei. Preoţii nu mai au obligaţia purtării măştii

Revista presei. Preoţii nu mai au obligaţia purtării măştii

scris de Z.V.
114 afisari

AUR în Parlament – răspunsul societăţii româneşti la criză. Analizând, la scară istorică, ultima sută de ani, fiecare criză a adus cu sine şi un val de radicalism. Fie că vorbim de anii ‘30 sau de criza din 2009, mereu au apărut mişcări cu cerinţe maximale. Astăzi, România se află într-o criză profundă, atât din punct de vedere medical, cât şi economic, potrivit Adevărul.

Preoţii nu mai au obligaţia purtării măştii: Ce reguli au stabilit Patriarhia şi Guvernul pentru slujbele de Sărbători. Guvernul şi Patriarhia Română au stabilit un set de reguli pentru slujbele de Sărbători, făcut public de reprezentanţii cultelor. Una din prevederile principale este faptul că preoţii nu sunt obligaţi să poarte mască la slujbe, potrivit Gândul.ro.

O mare speranţă: va începe suspendarea. În prima sa declaraţie după alegeri, cel care ocupă funcţia de preşedinte şi-a continuat marşul în cizme cu pas de gâscă peste cadavrul democraţiei. Omul a declarat fără jenă că obiectivul său a fost să aducă la putere doar o anumită grupare pe care el o numeşte de centru – dreapta „şi din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public”. Este vorba nu despre o opinie politică, ci despre recunoaşterea unor fapte, care, alături de atâtea altele, îl fac tot mai eligibil pentru suspendarea din funcţie, menţionează Cotidianul.

Profesorii rămân fără stimulentele de risc în pandemie. Curtea Constituţională a decis. Curtea Constituţională a României (CCR) a dezbătut sesizarea Guvernului asupra legii pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul epidemiei, arată Evenimentul Zilei.

Eugen Tomac a demisionat de la şefia PMP. Eugen Tomac şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PMP, ca urmare a faptului că partidul nu a intrat în parlament. El a precizat că, potrivit ultimelor date, PMP a obţinut la alegerile parlamentare de duminică 4,94% din voturi, ceea ce înseamnă că nu intră în Parlament, conform Hotnews.ro.

Firea, despre carantinarea Capitalei: Să sufere toată lumea! „Carantinarea Capitalei e primul cuvânt rostit după alegeri de către noii aleşi locali de dreapta. În loc de testare extinsă, pregătirea tuturor spitalelor, o bună organizare. Să sufere toată lumea”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de facebook, anunţă Jurnalul.ro.

Cum ajung românii să voteze un partid, dar să fie reprezentaţi de altul. Câteva exemple concrete de la acest scrutin: votezi USR şi ajungi să fii reprezentat de PSD, votezi PSD şi ajungi să fii reprezentat de AUR. Modul de redistribuire al voturilor la nivel de ţară face ca în anumite circumscripţii votul popular să nu se regăsească în mandatele date de circumscripţia electorală respectivă în Parlament, arată România Liberă.

Lista deputaţilor şi senatorilor aleşi la alegerile din 6 decembrie. Conform procedurii, Parlamentul României va fi convocat pe 21 decembrie în prima sesiune. Întâi în fiecare din cele două camere ale Parlamentului se va forma câte o comisie de validare a mandatelor şi abia apoi cei validaţi vor fi confirmaţi şi vor depune jurământul, menţionează Stiripesurse.ro.

Şefa de cabinet a lui Ludovic Orban a demisionat din guvern. Mădălina Simion, directorul de cabinet al premierului Ludovic Orban a demisionat din funcţia de la guvern, potrivit unui anunţ publicat in Monitorul Oficial. Anunţul vine la scurt timp după ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din funcţia sa de premier, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de PNL la alegerile parlamentare, precizează Ziare.com.

Nemţii se cumpără între ei pe piaţa asigurărilor din România. Allianz Ţiriac a preluat Gothaer. Grupul german Allianz, acţionar majoritar al Allianz Ţiriac, a bătut palma cu grupul Gothaer pentru preluarea afacerilor din România ale acestora din urmă. Tranzacţia a ajuns la aprobare, la ASF, proces care durează în general 3-5 luni, potrivit Economica.net.

Avertisment în Marea Britanie după prima zi de vaccinări: Cei care au un istoric de alergii ar trebui să evite vaccinul Pfizer-BioNTech. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) i-a avertizat pe cetăţenii cu un istoric semnificativ de alergii să evite vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech împotriva Covid-19, după ce doi britanici au raportat efecte secundare în prima zi a campaniei de vaccinare, scrie Ziarul Financiar.

AUR şi UNICEF cer redeschiderea şcolilor. UNICEF lansează un apel către guvernele lumii să redeschidă şcolile, avertizând că închiderea şcolilor este răspunsul greşit la pandemia de coronavirus. Agenţia ONU atrage atenţia că prea multe şcoli se închid fără a fi necesar, în contextul în care există puţine dovezi că acestea contribuie la ratele ridicate de transmitere a coronavirusului, potrivit QMagazine.ro.

Colţescu, „Politically correct” şi planeta care s-a smintit! Sebastian Colţescu a comis o imensă inabilitate, care s-a trasformat într-o prostie. Admitem. De aici şi până la a fi răsturnată întreaga planetă, care a uitat de coronavirus şi de orice altceva şi îl prezintă pe Colţescu ca fiind rasistul numărul 1 al lumii e totuşi mult prea mult, menţionează Gsp.ro.
Veşti proaste pentru FRF! “Bulgărele” Colţescu îl afectează din plin şi pe Răzvan Burleanu. Răzvan Burleanu a anunţat, cu o săptămână în urmă, că va candida la un post de membru în Consiliul FIFA, un succes în cadrul acestor alegeri aducându-i automat şi funcţia de membru în Comitetul Executiv al UEFA. Numai că, odată cu izbucnirea acestui scandal uriaş de rasism care pune focusul pe tot fotbalul românesc, şansele lui Răzvan Burleanu în a obţine acel loc scad vertiginos şi tind spre zero după apariţia acestei situaţii regretabile, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult