Acasa Revista Presei Revista presei. Presa si goana dupa aur

Revista presei. Presa si goana dupa aur

scris de Ziua Veche
2 afisari

Adevarul: Ziarişti români în goana după aur. 20 de formatori de opinie şi oameni influenţi din mass-media românească au plecat în Noua Zeelandă la invitaţia companiei Roşia Montană Gold Corporation. Jurnaliştii Robert Turcescu, Emil Hurezeanu şi Mihai Tatulici au acceptat de la controversata companie o excursie ce costă aproximativ 10.000 de euro de persoană.


Bursa: Fiscul ar trebui amendat. Fiscul începe să ne amendeze de poimâine, dar nu ştie de ce. Până pe 25 ale fiecărei luni, cei cu profesii liberale sunt obligaţi să depună declaraţiile de venit şi să plătească taxe, în urma modificărilor Codului Fiscal.

Financiarul: Bancile nu cred intr-o revenire a creditarii in trimestrul al III-lea. Cererea de credite nu se va relua in trimestrul al treilea, afirma bancile intr-un sondaj realizat de BNR. Riscurile pe care le prezinta mediul de afaceri au crescut, iar conditiile de creditare au fost inasprite, in special in ceea ce priveste garantiile.

Gandul: România se împrumută 2 milioane de euro pe oră. Guvernul anunţă că vor creşte salariile. De la începutul anului până acum, statul a împrumutat peste 11 miliarde de euro de la bănci, FMI, CE sau de la investitorii străini. Oficialii guvernamentali susţin că nu există altă soluţie atât timp cât statul cheltuieşte mai mult decât încasează.

Curierul national: Locomotiva americană nu vrea să o ia din loc (articol de personalitate de Adrian Panaite). Jonathan Golub, chief US equity strategist la banca elveţiană UBS, care anterior a deţinut funcţia similară la J.P. Morgan Asset Management, spune că dacă ne uităm la randamentele bondurilor pe zece ani emise de Trezoreria SUA putem anticipa că economia americană va stagna la actualele niveluri pentru următorul deceniu.

Romania libera: Valoare. Prejudiciul creat statului de reţeaua asiatică reprezintă echivalentul a mai mult de o treime din bugetul Capitalei pe 2010. Cum a scos mafia asiatică 600 de milioane de dolari din România.

Ziarul financiar: Cel mai bine plătit executiv plasat de head-hunteri are 25.000 €/lună. Cel mai bine plătit executiv plasat de head-hunteri în 2010 este un expat care primeşte un salariu de 25.000 de euro net pe lună şi a fost recrutat de firma de executive search Stanton Chase International, potrivit unui sondaj realizat de ZF pe baza datelor furnizate de principalii jucători din piaţă.

Evenimentul zilei: De ce s-a certat Ponta cu Geoana. Puterea mogulilor în partid, alianţa cu PNL, proiectul suspendării lui Băsescu şi intrarea la guvernare acestea au fost mizele confruntării dintre fostul şi actualul preşedinte al PSD.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult