Acasa Revista Presei Revista Presei. Prezentarea raportului MCV în ianuarie 2014

Revista Presei. Prezentarea raportului MCV în ianuarie 2014

scris de Z.V.
6 afisari

Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru România va fi publicat la „începutul anului 2014”.

Revista Presei. Prezentarea raportului MCV în ianuarie 2014 (foto:rfi.ro)

Gȃndul: Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru România va fi publicat la „începutul anului 2014”, a anunțat marți, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray. Inițial, Comisia Europeană anunțase că raportul va fi publicat în decembrie 2013, ceea ce dădea speranțe României că, dacă evaluarea era pozitivă, se putea începe lărgirea — cu frontierele aeriene — a spațiului Schengen pentru țara noastră și vecinii bulgari.

Adevǎrul: Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, spune că DNA are o performanță foarte bună și că trebuie să rămână o instituție independentă și să primească sprijinul tuturor pentru a continua lupta împotriva corupției.

România Liberă: Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că este pregătit să renunțe la pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, întrucât nu dorește sa fie la remorca unui mitoman și nici să mențină în vigoare o înțelegere doar pentru a-i minți pe partenerii externi.

Puterea: Șeful Executivului a prezentat, în plenul Legislativului, Acordul de parteneriat dintre România și Uniunea Europeană privind bugetul alocat în perioada 2014-2020, și a subliniat că țara noastră va primi puțini bani pentru că șeful statului a negociat prost cu liderii europeni.

Q Magazine: Plenul Senatului a adoptat, în ședința de marți, Ordonanța Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, care vizează realizarea capacității de apărare aeriană prin Ministerul Apărării și care prevede inclusiv achiziționarea unui avion destinat transportului demnitarilor.

Bursa: Avocații practicieni în insolvență au criticat dur, în aceste zile, Ordonanța prin care Guvernul a adoptat Codul Insolvenței. Ei spun că Executivul a făcut praf legislația din domeniu, introducând în Cod prevederi neagreate de specialiști și spulberând principii elementare ale insolvenței. Avocații speră ca noul Cod al Insolvenței să fie „reparat” de parlamentari în Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului.

Curierul Național: După mulți ani în care creditorii au incriminat procedurile de insolvență considerându-le o „umbrelă” a datornicilor, autoritățile au trecut în extrema cealaltă, punând la zid debitorii prin eliminarea posibilității reale de reorganizare. O astfel de măsură ar putea aduce însă insolvențe în lanț și chiar falimente ale unor mari companii care depind de mărfurile furnizate spre exemplu de RAAN (apa grea destinată reactoarelor nucleare de la Cernavodă) sau Oltchim, companii aflate în plin proces de reorganizare, după cum susțin specialiștii Casei de Insolvență Transilvania (CITR).

Capital: Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a început procedurile de reziliere a contractului pentru lucrări de marcaje încheiat la începutul lunii august 2013 cu Anduna Servimob și Teo Trans Consulting, un contract de peste 6 milioane de euro fără TVA, care a intrat și în atenția Agenției Naționale de Integritate.

Ziarul Financiar: Electroputere Craiova (simbol bursier EPT), cândva una dintre companiile fanion ale industriei locale, a ajuns să valoreze în prezent pe bursă 0,6 mil. euro, de 76 de ori mai puțin decât la privatizare, în 2007, când a fost preluată de arabii din grupul Al-Arrab și avea o valoare de piață de 47 mil. Euro.

Cronica Romȃnǎ: Cea de-a treia ediție a Festivalului Filmului Evreiesc se va desfășura în perioada 20-24 octombrie 2013, la Studioul „Horia Bernea” de la Muzeul Național al Țăranului Român și la cinematograful Elvira Popescu din Capitală, gala de deschidere fiind dedicată regizorului Radu Gabrea.

7 comentarii

UnUL 09-10-2013 - 15:27

Deci în ianuarie vom mai lua un MCV peste bot.

Antibasistul 09-10-2013 - 16:11

Voi basistii veți lua tone de cacat peste bot!

pathfinder 09-10-2013 - 16:42

Ti-am mai zis bre.
Basisti nu exista.
Doar antibasisti.
Care vor prelua „tonele de cacat peste bot”!

Salut 09-10-2013 - 16:45

Nu, doar bate vantul !

Cand spun ca basismul e boala psihica…hehehe, va repeziti sa confirmati, nu-i asa?

pathfinder 09-10-2013 - 17:20

Hehehe.
Cand spun ca basisti nu exista.
Doar antibasisti exista.
„… va repeziti sa confirmati, nu-i asa?”
Hehehe!

UnUL 09-10-2013 - 17:28

Salaud, se pare că o luași și tu peste bot de la dl. Pathfinder.

vlad 09-10-2013 - 18:56

JAF LA CFR CALATORI ? CONSILIUL DE ADMINISTRATIE , CA DE OBICEI , NU STIE NIMIC…

PENTRU DNA SI DIICOT .
CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI VIS A VIS DE ACHIZITIILE PRIN NEGOCIERE CU SI FARA PUBLICARE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO „CONTRAFACUTE” DE MANAGERUL, DOROBANTU VALENTIN SI PUPILA ACESTUIA DIRECTOAREA DE ACHIZITII , POPESCU CARMEN , NU MAI SUNT NICI PENTRU CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, NICI PENTRU CEL AL PRIMULUI MINISTRU SI NICI PENTRU CURTEA DE CONTURI.
ASA CEVA NU S-A MAI INTALNIT IN ISTORIA CFR CALATORI , JAF LA DRUMUL MARE ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult