Acasa Revista Presei Revista Presei. Pricopie şi vulpea

Revista Presei. Pricopie şi vulpea

scris de Florin BUDESCU
2 afisari

După ce a rezistat eroic pe meterezele reformei făcute de predecesorul său, Daniel Funeriu, Pricopie şi-a revenit.

Revista Presei. Pricopie şi vulpea (foto:incont.ro)

Revista Presei. Pricopie şi vulpea (foto:incont.ro)

Pricopie păcălit de vulpe! Se uita într-o dimineaţă copilul Pricopie la tembelvizor, dintre fustele mamei sale. Era Telecioclopedia. Zahareasca citea despre Latium şi cum a fost chestea cu primii latini. Cum a venit Enea, cum a fost cu Romulus şi Remus, “pe care i-a adoptat şi i-a alăptat o…”… “Vulpe!” – strigă atunci mama Pricopie. Iar de atunci în mintea copilului Pricopie s-a născut legenda. După ce a rezistat eroic pe meterezele reformei făcute de predecesorul său, Daniel Funeriu, Pricopie şi-a revenit. S-a terminat reforma, începe contrareforma în Învăţământ, cum explică Puterea.

Şi HotNews dezvăluie glorioasa listă a universităţilor cu ştaif de mătasea broaştei care primesc studenţi fără bacalaureatul luat. Glorie lor, tustreişpe, azi şi mâine dimineaţă!

Mazăre s-a dezlănţuit la o agapă de partid a PSD. Ruperea lanţurilor a fost atât de violentă, încât în cursul ei s-au auzit şi înjurături. Martoră ne este România liberă. Acum s-a pus cu plângerea penală pe el DNA. E groasă!

Dar dacă până atunci nu va ajunge la-ntristare, vrea să-i aducă la Carnavalul de la Mamaia de anul viitor pe fiii lui Che Guevara şi Fidel (Castro, desigur), conform Curentul. Pe fiul lui Che Guevara îl costumează în Ramses, pe cel al lui Fidel în Nabucodonosor, iar pe Ponta în Bombonel.

Sibiul, fostă capitală europeană, este oraşul corupţiei cu ştaif, al saşilor plecaţi în Germania, al cetăţenilor mândri că sunt sibieni, care se plimbă sâmbătă prin Dumbravă, visând cum vor vota Iohannis preşedinte. Dar Capital arată care sunt minusurile Neamţului.

Dacă Scoţia face referendum pentru independenţă, de ce n-ar face şi maghiarii din România acelaşi gest? – se întreabă Adevărul. E simplu: istoria nu e deloc aceeaşi. Scoţienii îşi doresc din Evul Mediu independenţa. Englezii au fost întotdeauna ocupanţii, ca şi în Irlanda.

În Transilvania, când a fost alipită la Ungaria sau la Austro-Ungaria, ungurii au fost ocupanţii, iar românii de aici, mai norocoşi decât scoţienii, având o ţară-mamă, s-au unit cu ea. Şi Gândul are alte argumente.

Ieri au dat drumul la robinetul cu gaz, iar azi ruşii au început să-l închidă din nou. Curierul naţional a consemnat. L-am auzit pe Valentin Ionescu, fost ministru al Privatizării pe vremea Cabinetului Ciorbea, explicând de ce: România nu are probleme cu necesarul intern, dar aşa nu va mai avea destul, de unde să dea Ucrainei.

Simona Halep s-a calificat pentru turneul BNP Paribas WTA Finals Singapore (turneul campionilor), din 20 – 26 octombrie anul acesta, informează WTA Finals. Ea este a treia calificată, după Serena Williams şi Maria Şarapova. La eveniment vor lua parte primii opt jucători de simplu şi de dublu din topul mondial, concurând pentru premii în valoare de 6 milioane de dolari.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult