Acasa Revista Presei Revista presei. Prigoana spune la revedere PDL

Revista presei. Prigoana spune la revedere PDL

scris de Ziua Veche
3 afisari

Prigoană pleacă din PDL. Alege afacerile – titreaza Adevarul. In acest moment s-ar putea pune bazele unui nou moment zero al acestui partid. In urma cu opt ani metoda a mers. Printre cei care paraseau atunci prim-planul politicii, alegand afacerile, se afla, daca ne mai aducem aminte, un om de afaceri si deputat PD pe nume Adriean Videanu.

Nu l-a tinut mult. A reintrat in politica, devenind primar general dupa ce Basescu a fost ales presedinte. Foarte frumos. Sunt foarte curios ce face acum, pentru ca nu tin minte sa fi renuntat la afacerile cu marmura si travertin de Ruschita, care, dupa cate stiu eu, sunt cumva si cu statul.

Tavalugul efectelor crizei din Grecia nu se opreste, explica Curierul National, citandu-l pe fostul sef al BERD, francezul Jacques Attali, care este sceptic privind viabilitatea solutiilor actuale pan-europene de rezolvare a crizei din Grecia. Si nu numai.

Attali, in opinia mea, are dreptate. Nu inteleg insa de ce nici unul dintre acesti tipi doxati si echilibrati nu ating punctul nevralgic, cauza crizei: nevoia de schimbare a paradigmei din spatele lumii afacerilor, conform careia piata regleaza totul si poate fi lasata complet liber.

Eu cred ca este o eroare: masina defecta a fost lasata libera, iar acum a iesit de pe autostrada si tot da prin balarii, de ne-am izbit cu capul de toti peretii habitatului. Cineva sa opreasca masina si sa schimbe directia, franele… Farurile, oameni buni, farurile, sa vedem si noi ce se apropie.

Ștergerea datoriilor firmelor de stat este la mâna UE, arata Puterea. Autoritatile romane asteapta ausvais de la Bruxelles pentru ceva ce in vremuri normale ar fi fost considerat ajutor de stat neautorizat si ar fi fost interzis de Comisia Europeana cu vehementa.

Dar acum traim altfel de vremuri, de neinchipuit pana de curand.

Conform Romania libera, statul avertizeaza ca ori tăiem 25% acum, ori 70% anul viitor. Da, asa este, dar anul trecut Emil Boc trebuia sa nu doarma, sa nu se bata cu balenele ucigase-n Marea Neagra, sa nu fanfareze dirijarele imbracat in haine vanatoresti, sa nu aiba liniste, sa nu manance, sa nu doarma, pana cand nu lua masurile de austeritate bugetare corespunzatoare, dure, radicale, dar mai putin dureroase decat a fost nevoit sa ia anul acesta pe drept.

Asa, nu mananca, nu doarme, nu fanfareaza, nu nimic anul acesta, acum.

Stareapresei.ro 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult