Acasa Revista Presei Revista Presei. Prima întâlnire Iohannis – Ponta după alegeri

Revista Presei. Prima întâlnire Iohannis – Ponta după alegeri

scris de Z.V.
5 afisari

Proaspăt instalat la Cotroceni, Klaus Iohannis a confirmat imaginea neamțului serios și harnic, bifând deja pe agendă câteva acțiuni.

Revista Presei. Prima întâlnire Iohannis – Ponta după alegeri

Revista Presei. Prima întâlnire Iohannis – Ponta după alegeri (foto:epochtimes.com)

După recepția privată de bun-venit, organizată la Cotroceni, el l-a chemat pe Victor Ponta la o discuție, apoi i-a acordat o decorație unui fost deținut politic. Tot Iohannis l-a instalat însă în fruntea consilierilor prezidențiali pe Dan Mihalache, un politician controversat, afirmă Adevărul. Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta au avut luni o întâlnire la Palatul Cotroceni, care a durat aproximativ o oră. Cei doi au discutat despre prioritățile guvernării și perspectivele colaborării instituționale între Președinție și Guvern.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a vorbit într-un interviu acordat Gândul despre relația pe care a avut-o cu Nicolae Ceaușescu, cum a ajuns în sediul TVR la 1989, dacă au existat teroriști, ce s-a întâmplat în zilele Revoluției și cum percepe astăzi acuzele colegilor de partid că este un ‘comunist’.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vrea să dea lovitura la sfârșit de an și, în doar șapte zile lucrătoare, să trimită la Bruxelles facturi de 400 de milioane de euro, pentru a evita ca România să piardă acești bani. În 2014, România trebuia să cheltuie 2,8 miliarde de euro. Dacă nu atinge acest barem, diferența va fi pierdută, afirmă Evenimentul Zilei.

Un grup de 13 ONG-uri îi solicită președintelui Klaus Iohannis să nu promulge noua lege a securității cibernetice, pentru a nu permite intruziunea în viața personală. Actul normativ, adoptat de Parlament, oferă serviciilor secrete acces, fără mandat, la datele stocate de furnizorii de internet și telefonie. Măsura, considerată necesară de către structurile de informații, e însă contestată de unele ONG-uri, susține România Liberă.

CE a adoptat primele două programe operaționale 2014-2020 pentru România, PO Asistență Tehnică, în valoare de 251 milioane de euro, și PO Competitivitate, 1,58 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene la București. Programul Operațional Asistență Tehnică, în valoare de 251 milioane de euro — contribuția europeană fiind de 212 milioane de euro—, adoptat joi, vizează întărirea capacității administrative a României de a coordona, desfășura și supraveghea Fondurile Europene Structurale și de Investiție, notează Puterea.

Numerarul este cea mai răspândită formă de plată în România, având în vedere că 80% dintre plățile realizate de firmele mici și mijlocii sunt „cu banii jos”, față de 29% în Polonia, conform unui studiu realizat de Visa Europe și preluat de Jurnalul Național.

Rezerva de aur a României administrată de Banca Națională, de 103,7 tone, este mai mică decât cea din anul 1985. Pe de altă parte, rezerva actuală plasează țara noastră pe locul 35 în TOP 100 global, realizat de World Gold Council, înaintea Poloniei, Australiei, Braziliei și Danemarcei, potrivit Economica.net.

Autoritățile nu au învățat mare lucru în urma inundațiilor catastrofale care au avut loc în ultimii 10 ani, dovadă în acest sens stând concluziile prezentate de Curtea de Conturi în raportul său de audit privind eficiența și eficacitatea programelor și măsurilor întreprinse atât în scopul de a preveni, cât și pentru a înlătura efectele inundațiilor pe teritoriul României, scrie Curierul Național.

Chiar dacă în ultimii ani E-urile periculoase au fost scoase din alimentele pe care le găsim în magazinele autohtone, acest lucru nu înseamnă că produsele pe care le cumpărăm sunt cele mai sănătoase. Ce găsim în cozonacii din magazinele românești, aflăm din Capital.

Politicieni și oameni de afaceri vor să-și petreacă sărbătorile acasă, astfel că au contestat mandatele de arestare emise pe numele lor. Printre aceștia Viorel Hrebenciuc și fiul său, oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dan Besciu, patronul Euroconstruct, potrivit ziarului Cotidianul.

UEFA a avertizat echipele Astra și CFR Cluj din cauza încălcării regulilor de fair-play financiar și riscă să fie excluse din competițiile europene, timp de trei ani, scrie Gazeta Sporturilor. Cele două cluburi au primit și amenzi din partea UEFA: CFR Cluj — 150.000 de euro, iar Astra — 100.000 de

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult