Acasa Revista Presei Revista presei. Primăria Capitalei a dat în judecată Apa Nova

Revista presei. Primăria Capitalei a dat în judecată Apa Nova

scris de Z.V.
6 afisari

Suspendarea activității Ambulanței Puls pentru cel puțin 30 de zile, audierea medicului echipei Dinamo Poliția Capitalei, apariția unui număr de 100 de cetățeni români în documentele Panama Papers, evoluția anchetelor desfășurate în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng, continuarea campaniei electorale, dar și intenția Ministrului Agriculturii de a îngreuna cumpărarea terenurilor agricole de către străini, declarațiile adjunctului secretarului de stat american, Antony Blinken precum și victoria echipei de handbal feminin CSM București în Liga Campionilor, dar și a tenismenilor Tecau și Rojer la turneul ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid sunt principalele subiecte ale zilei de 9 mai.

apa nova dna perchezitiiPrimăria Capitalei a dat în judecată Apa Nova, anunță Puterea. Primăria Capitalei a dat în judecată compania Apa Nova, concesionarul serviciului public de apă și canal, din cauză că a plătit cu întârziere dividendele cuvenite primăriei, ca acționar minoritar, din profitul obținut în anul 2012. Apa Nova este controlată de grupul francez Veolia. Compania a avut în anul 2012 un profit net de 118,13 milioane lei, potrivit datelor raportate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, ceea ce înseamnă că Primăriei Capitalei i-ar fi revenit dividende în sumă de 16,2 milioane lei, conform participației de circa 16%.

Serviciul de ambulanță PULS, suspendat pentru neglijențe și abateri grave. Medicamente expirate, defibrilatoare fără baterii, informează România Liberă. Echipa Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne și specialiștii Ministerului Sănătății au finalizat controlul la Serviciul de Ambulanță Puls, care a intervenit în cazul tragicului eveniment în urma căruia fotbalistul echipei Dinamo Patrick Ekeng a decedat. În urma verificărilor s-au constat ”neglijențe și abateri grave”. Totodată, s-a dispus suspendarea pe o perioadă de cel puțin 30 de zile a autorizației de funcționare a firmei private de ambulanță, până la remedierea tuturor deficiențelor.

Medicul echipei Dinamo a fost audiat la Poliția Capitalei. Liviu Bătineanu: „I-am eliberat căile respiratorii. Avea puls, respira, dar gura îi era încleștată”, titrează Evenimentul Zilei. Medicul de la clubul de fotbal Dinamo, Liviu Bătineanu, a fost audiat duminică la Poliția Capitalei în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng. El a declarat că nu a putut să-i facă masaj cardiac sportivului deoarece acesta încă mai respira înainte de a fi urcat în ambulanță.

Precizări MApN în cazul tragediei din Afganistan: Agresorii purtau uniforma forțelor de securitate afgane, informează Economica.net. Comandantul detașamentului românesc de forțe pentru operații speciale din Afganistan a transmis, duminică dimineață, primele constatări ale comisiei care cercetează cauza morții celor doi militari români și rănirea altuia în apropierea localității Kandahar.

Rugă pentru militarii căzuți în Afganistan venită din partea Mitropolitului Banatului ÎPS Ioan, citim în Evenimetul Zilei. Au murit servindu-și patria. Doi militari români au căzut secerați de gloanțele unor afgani. Soldații noștri se aflau într-o bază de pregătire din apropierea localității Kandahar, când s-a deschis focul asupra lor. Un al treilea a scăpat cu viață, dar este rănit. Vestea morții celor doi soldați din Afganistan a îndoliat întreaga țară. Înaltpresfințitul Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a rugat, la sfânta liturghie de duminică, pentru sufletele celor căzuți la datorie.

Ce mare greșeală era pe buletinul de vot pentru primarul Capitalei, scrie Gândul. Biroul Electoral Municipal a dispus duminică înlocuirea pe buletinul de vot pentru Primăria Capitalei a candidatului Partidului Ecologist Român cu cel al Partidului Republican din România, îndreptând astfel o eroare materială. Biroul anunțase anterior că reprezentantul ALDE va ocupa prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerea primarului general al Capitalei, urmat de cei ai PNL și PSD-UNPR, iar lista va fi completată, în ordine, de reprezentanții USB, PRU, PDS, PMP, PNȚCD, PER, PSR, Partidul Prodemo și de candidatul independent Cătălin Berenghi.Eroarea a fost reclamată de Partidul Republican.

Blinken, laude pentru lupta împotriva corupției, relatează Cotidianul. Adjunctul secretarului de stat american, Antony Blinken, a declarat duminică, la o întâlnire cu presa, că Statele Unite ale Americii admiră lupta dusă în țara noastră împotriva corupției, DNA fiind „un fel de model” pentru statele din regiune ce au probleme asemănătoare,

Zegrean despre căsătoriile gay: Calea corectă e cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea, titrează Gândul. Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat duminică, întrebat despre căsătoriile gay, că există o cale corectă — ”cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea”.

Parlamentarii vor liber la angajat nepoți, potrivit ziarului România Liberă. Senatorii și deputații care și-au plătit rudele la cabinetele parlamentare înainte de 2013 ar putea scăpa de acuzațiile de conflict de interese dacă Legislativul va vota un proiect în acest sens.Peste 50 de parlamentari și-au angajat rudele la birourile parlamentare, potrivit datelor Agenției Naționale de Integritate (ANI), iar o parte a acestora au făcut-o înainte de 2013. Unii au fost condamnați la închisoare cu suspendare, iar acum parlamentarii caută să evite, pe viitor, astfel de pedepse.

Vești proaste pentru Zgonea de la CCR, informează Q Magazine. Dacă PSD vrea să-l revoce pe Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților, partidul are toate pârghiile legale să facă acest lucru, spune președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean. Acesta arată că, așa cum scrie în regulament, grupul care l-a propus îl poate revoca și nu există o interdicție potrivit căreia o formațiune n-ar putea să propună și un președinte la Cameră care să nu fie din respectivul partid. Întrebat despre condițiile în care Zgonea poate fi revocat, Zegrean a subliniat că acest lucru este posibil pentru că ”regulamentul spune că grupul care l-a propus”.

Bancnota de 500 de euro va ieși din circulație, informează Capital. Banca Centrală Europeană a anunțat că va opri emiterea bancnotei de 500 de euro. Potrivit unui comunicat al băncii, cea mai mare bancnotă euro va putea fi folosită până în 2018, când va fi retrasă din circulație. Oficialii europeni au motivat această decizie prin încercarea de reducere a activităților ilicite în care se utilizează această bancnotă. Aproape 30% din cele peste 1.000 de miliarde de euro aflate în circulație anul trecut erau păstrate în bancnote de 500 de euro, potrivit datelor BCE. Aceasta este una dintre cele mai valoroase bancnote aflate în circulație la nivel mondial, având o valoare de aproape cinci ori mai mare decât cea mai mare bancnotă americană în circulație, cea de 100 de dolari.

FMI: Statele Europei emergente, printre care România și Polonia, vor depăși liderii Germania și Franța, citim peEconomica.net. Statele din Europa de Est, cum ar fi România, Polonia și Albania, ar putea în curând să depășească Germania și Franța în privința creșterii economice, susține Fondul Monetar Internațional (FMI).

Peste 100 de cetățeni români apar în documentele Panama Papers, transmite Q Magazine. Panama Papers, cea mai mare scurgere de informații din istorie, prinde în cele peste 11 milioane de documente un număr de peste o sută de cetățeni români, conform Rise Project, care a publicat, duminică, pe site-ul propriu o listă cu peste 60 de oameni de afaceri din România care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca.

Profiturile cumulate ale primelor trei bănci din România, BCR, BRD și Banca Transilvania s-au apropiat de 140 mil. euro în T1, informează Ziarul Financiar. Cei mai mari trei jucători din piața bancară românească, BCR, BRD-SocGen și Banca Transilvania, au fost pe profit în primul trimestru (T1) și au reușit să-și majoreze câștigurile cumulate cu circa 5% față de primele trei luni din 2015, în timp ce activele totale ale celor trei bănci au făcut un salt de 9,5%.

Irimescu vrea ca străinii să nu mai poată cumpăra ușor terenuri agricole, potrivit Cotidianul. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, anunță că Legea 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole urmează să fie modificată astfel încât cetățenii străini să poată achiziționa mai greu suprafețe agricole în România.

CERT-RO demarează etapa online a selecției echipei naționale pentru ‘European Cyber Security Championship 2016’, transmite Economica.net. Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), în parteneriat cu Serviciul Român de Informații (SRI) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), organizează, în perioada 8 — 15 mai, etapa online a selecției echipei naționale pentru concursul ‘European Cyber Security Championship 2016’.

Rezultatele Telekom reflectă managementul ineficient din 2014-2015, dar și investițiile sub nivelul optim„, scrie Bursa. Rezultatele Telekom România pe primul trimestru din 2016 reflectă atât managementul ineficient din perioada 2014-2015, dar și investițiile în dezvoltarea rețelei sub nivelul optim, conform politicii de investiții a acționarului majoritar, ne-au transmis, la finalul săptămânii trecute, oficialii Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), care deține 45,99% din Telekom.

Doar șase din cele mai mari 100 de companii ale României după venituri sunt listate la bursă, relatează Ziarul Financiar. Patru companii din cele șase sunt deținute majoritar de stat. Numărul mic de companii listate indică faptul că cele mai mari firme din România ocolesc piața de capital. OMV, Rompetrol, Rom­gaz, Electrica, Nuclear­electrica și Transgaz sunt singurele companii din top 100 cele mai mari în funcție de cifra de afaceri listate la bursă, ca urmare a delistării companiilor străine.

Darea în plată a făcut ca plasamentele imobiliare să fie accesibile doar celor cu dare de mână, aflăm din Capital.Legea dării în plată restricționează drastic accesul micilor investitori interesați de achiziția pe credit a unui apartament care să se achite din chiria lunară, un plasament clasic pentru cei în căutare de alternative la depozitele bancare sau bursă. Majorarea avansului cerut de bănci pentru creditele ipotecare în lei de la 15% la 35% înseamnă creșterea efortului inițial al unui astfel de plasament de la circa 10.000 euro la peste 22.000 euro.

Litiul devine un metal tot mai „prețios”, relatează Bursa. Cererea de vehicule electrice se extinde tot mai mult la nivel global, iar stadiul actual pare să fie doar un început, spun specialiștii, anticipând că, în următorii 5-10 ani, consumul de litiu va fi uriaș. Cererea mare de litiu vine din trei „mega industrii”: cea a dispozitivelor electronice (telefoane, PC-uri etc.), cea a vehiculelor electrice și sectorul stocării de energie.

De povestit nepoților! CSM București a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin după 25-25 și lovituri de la 7 metri cu Gyor!, transmite ProSport. CSM București a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Gyor, 29-26 după executarea aruncărilor de la 7 metri.

Tecău și Rojer au câștigat titlul de dublu la Madrid, anunțăEvenimentul Zilei. Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și Jean-Julien Rojer a câștigat proba de dublu a turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 euro, duminică, după 6-4, 7-6 (5) cu cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna.

Performanța româncelor la Liga Campionilor, lăudată la nivel înalt. Iohannis: „Felicitări handbalistelor de la CSM București”. Cioloș: „E o lecție de patriotism și muncă în echipă”. A fost un „meci de infarct”, susține Vasile Dîncu, scrie Evenimetul Zilei.Președintele Klaus Iohannis laudă performanța handbalistelor de la CSM București într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Și premierul Dacian Cioloș a felicitat echipa pentru câștigarea Ligii Campionilor la handbal, precizând că este victoria tinerelor este „o lecție de patriotism, organizare și muncă de echipă”, iar vicepremierul Vasile Dîncu a numit meciul handbalistelor drept un „meci de infarct”.

Sora și mama lui Ekeng au vorbit pentru BBC. Declarații cutremurătoare: „I-a spus celui mai bun prieten că este foarte obosit și nu se simte în stare să joace”, citim în ProSport. Monique Chantal, sora lui Patrick Ekeng, dezvăluie că fostul jucătorul a acuzat în ultima vreme o intensă stare de oboseală. Potrivit tinerei, Ekeng i-ar fi spus unui bun prieten că nu se simte în stare să joace.

Polițistul Godină, mesaj emoționant despre fotbalistul decedat, aflăm din Cotidianul. Polițistul Marian Godină, devenit cunoscut pentru umorul și talentul său la scris, s-a declarat profund mișcat de cazul fotbalistului mort de la Dinamo.

Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci al României, medaliat cu bronz la Europene de canotaj, scrie Libertatea. Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci al României, alcătuit din Mădălina Bereș și Laura Oprea, a cucerit medaliile de bronz, duminică, la Campionatele Europene de canotaj academic de la Brandenburg (Germania).

Un român a câștigat un milion de euro, anunță România Liberă. Un român a dat lovitura vieții lui. A reușit să câștige peste un milion de euro la poker. Românul Alexandru Papazian s-a impus într-unul din cele mai importante turnee din circuitul european de Poker Texas Hold’em, informează B1 TV. El a reușit să câștige marea finală de la Monte Carlo, unde taxa de înscriere era de peste 25.000 de euro și la care s-au mai înscris alți 230 de jucători, majoritatea celebrități ai circuitului mondial de poker. Locul 1 i-a adus acestuia un premiu de 1,2 milioane de euro, cel mai mare câștigat vreodată de un român la un turneu profesionist de poker.

Concertele anului 2016 în principalele orașe din țară, transmite Capital. Trupe americane celebre pe care le ascultam pe ascuns în perioada comunistă, precum Scorpions sau Smokie, dar și cei mai tari DJ ai momentului își găsesc fanii în orașele mari din România în 2016.

Un nou succes ARCUB. Spectacol grandios de lumini la festivalul Spotlight, relatează Puterea. Zeci de mii de bucureșteni s-au perindat sâmbătă seara, pe Calea Victoriei, în porțiunea închisă traficului, dintre Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței, pentru a vedea spectacolul de lumini organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Atracția maximă a exercitat-o show-ul proiectat pe clădirea Cercului Militar Național, situat la intersecția cu Bulevardul Regina Elisabeta, pe aria ‘Odă Bucuriei’, din Simfonia a IX-a de Beethoven.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult