Acasa Revista Presei Revista presei. Primăria Sectorului 1 dă certificat de urbanism pentru moschee

Revista presei. Primăria Sectorului 1 dă certificat de urbanism pentru moschee

scris de Z.V.
88 afisari

Demisia ministrului Muncii, Ana Costea, controversa legată de desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, citarea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la DNA Brașov în calitate de martor într-un dosar, punerea sub urmărire penală a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, pentru evaziune fiscală, precum și eliberarea certificatului de urbanism pentru moscheea din București, dar și donația făcută de violonistul Andre Rieu pentru supraviețuitorii și rudele victimelor incendiului de la Colectiv sunt principalele subiecte ale zilei de 15 aprilie.

moschee bucurestiPrimăria Sectorului 1 dă certificat de urbanism pentru moschee. Primăria Sectorului 1 a eliberat, pe 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenționează să o construiască pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30, ca etapă premergătoare eliberării autorizației de construire și a planului zonal, informează Gândul. „Certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu care nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizației de construire”, meționează Primăria Sectorului 1, într-un comunicat de presă.

Ministrul Muncii a demisionat. Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat în această după amiază, pe fondul scandalului legat de legea salarizării, anunță Gândul. Ministrul Munciii Ana Costea și-a dat demisia joi, iar premierul Dacian Cioloș i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere președintelui Klaus Iohannis, informează Guvernul. „Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul Cioloș: „Remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine”. Premierul Dacian Cioloș a declarat astăzi, aflat în vizită în județul Prahova, că remanierea nu reprezintă un obiectiv în sine, precizând că îi evaluează periodic pe miniștrii cabinetului său, transmite Bursa. „Nu vreau să discutăm despre remanieri în fiecare zi, ca și cum lăsăm impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm de remanieri. Miniștrii au niște obiective foarte clare pe care și le-au asumat”, a declarat prim-ministrul.

Cioloș: Săptămâna viitoare invit sindicatele la o discuție privind salarizarea în sistemul bugetar. Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că săptămâna viitoare vor începe discuțiile cu sindicatele cu privire la salarizarea din sistemul bugetar, intenția fiind aceea de a găsi o soluție care să fie acceptată de acestea, dar care să fie și fezabilă din punct de vedere bugetar și legal, relatează Capital. „Intenția noastră este să găsim o soluție care să fie acceptată și de sindicate și care să fie fezabilă pentru stat din punct de vedere bugetar și, sigur, din punct de vedere legal”, a declarat Cioloș.

Adriana Săftoiu: După retragerea lui Orban, am acceptat să candidez la Primăria Capitalei. Nu împărtășesc total soluțiile pe care le propune Munteanu. Prim-vicepreședintele PNL Adriana Săftoiu a declarat, joi, că, după retragerea lui Ludovic Orban din cursa electorală, ea a acceptat să candideze la Primăria Capitalei, dar că în final s-a optat pentru Marian Munteanu, potrivit Adevărul. Adriana Săftoiu a povestit, la Digi 24, cum au decurs discuțiile în partid după retragerea forțată a lui Ludovic Orban.

Candidatul PNL la Capitală, pus la zid de ONG-uri și Elie Wiesel. La nici două zile de la momentul în care a fost desemnat în postura de candidat al PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu a început să fie contestat atât de societatea civilă, dar și de Institutul Elie Wiesel sau deputatul evreu Aurel Vainer, scrie Evenimentul Zilei. Ieri, nu mai puțin de 7 ONG-uri, printre care IPP și SAR, au făcut apel la PNL să retragă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei pe motiv că acesta „a avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată”.

PNL: Marian Munteanu a susținut și susține integrarea europeană și euroatlantică a țării noastre. Marian Munteanu a susținut mereu și susține cu consecvență integrarea europeană și euroatlantică a țării noastre, se arată într-o scrisoare deschisă a PNL către contestatarii candidatului liberalilor la Primăria Capitalei, intitulată „Apelul la adevăr”, potrivit Jurnalului Național. „În puținele zile trecute de la desemnarea dlui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Generală a Municipiului București, membrii PNL au constatat faptul că în spațiul public au început din nou să circule aceleași acuzații lipsite de temei care acum un sfert de secol încercau să păteze imaginea Pieței Universității”, se arată în documentul transmis joi presei.

Teodor Atanasiu a fost desemnat șef al campaniei lui Marian Munteanu. Biroul Politic al organizației de București a PNL a decis, joi, desemnarea lui Teodor Atanasiu drept coordonator al campaniei lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei, anunță Jurnalul Național. „Președintele PNL București, Cătălin Predoiu, a supus votului Biroului Politic al Municipiului București aprobarea numirii prim-vicepreședintelui PNL, Teodor Atanasiu, în funcția de șef de campanie al candidatului Marian Munteanu la Primăria Generală a Municipiului București”, se arată într-un comunicat al organizației municipale din București.

PSD și UNPR, protocol de alianță electorală. PSD și UNPR au semnat joi un protocol de alianță electorală pentru alegerile locale din București, anunță Cotidianul. Potrivit protocolului, UNPR va susține candidații PSD la primăriile de sector și la Primăria Capitalei, iar pentru restul funcțiilor vor avea liste comune. Evenimentul s-a desfășurat în parcul Bazilescu din Capitală, documentul fiind semnat de președintele interimar al PSD București, Gabriela Firea, și liderul UNPR, Valeriu Steriu.

Nicușor Dan și-a lansat candidații la Sectoarele din București. Pe mâna cui merge candidatul USB. Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) și-a lansat joi candidații pentru cele șase funcții de primar, astfel: Clotilde Armand (Sector 1), Antoaneta Bugner (Sectorul 2), Roxana Wring (Sector 3), Dumitru Dobrev (Sectorul 4), Florin Georgescu (Sectorul 5) și Mihai Daneș (Sectorul 6), transmite Adevărul. „Vă aducem în față niște oameni care sunt competenți în meseria lor”, a spus candidatul USB pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

Gorghiu: Îi arunc mănușa lui Vanghelie să candideze la sectorul 5, dacă mai are ceva de demonstrat în politică. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că Marian Vanghelie ar trebui să candideze la Primăria sectorului 5, dacă mai are ceva de demonstrat în politică, însă a punctat că nu are niciun fel de emoție deoarece reprezentantul liberalilor Ovidiu Raețchi este unul puternic, conform Jurnalului Național. „Într-o anumită parte a sectorului 5, într-o anumită parte a subconștientului, Marian Vanghelie există. Însă există acest mit, care vă asigur că este doar un mit”, a spus Gorghiu, apreciind că PNL are în persoana lui Ovidiu Raețchi un candidat puternic la sectorul 5.

Vești proaste pentru liberali: Comisia de la Veneția cere evitarea schimbării legislației electorale. Secretarul general al Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, a subliniat astăzi că nu există o nevoie reală pentru schimbarea legislației electorale cu atât de puțin timp înainte de scrutinul electoral, scrie Puterea. Conform comisiei, legislația electorală nu trebuie modificată cu un an înainte de alegeri. Președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a susținut, la rândul său, că legea trebuie aplicată exact așa cum este ea acum.

Klaus Iohannis „Provocările cu care ne confruntăm în prezent necesită un răspuns comun, coordonat”. Provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană în prezent necesită un răspuns comun, coordonat și cuprinzător, dar care să ia în considerare și particularitățile fiecărui stat membru, potrivit mesajului președintelui Klaus Iohannis, transmis în cadrul conferinței „Disintegration and Integration in Central-Eastern Europe. Borders, Identities, Communities: The Road to Reconciliation and Partnership in Central and Eastern Europe”, desfășurată astăzi la Berlin, relatează Bursa. Președintele a precizat: „Într-o perioadă în care extremismul, rasismul, radicalismul și-au făcut din nou apariția, trebuie să lucrăm împreună pentru a crește încrederea publică în instituțiile și politicile europene, să întărim instituțiile, practicile și valorile democratice și să luptăm împotriva euroscepticismului”.

Luca Niculescu, acum ambasador și în Andorra. Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind acreditarea lui Luca Niculescu în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Principatul Andorra, anunță Administrația Prezidențială, potrivit Q Magazine. În ianuarie, Niculescu a fost acreditat ambasador în Franța.

ANAF, surpriză pentru președintele Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis va mai încasa chirie pe casa pierdută în instanță încă cel puțin o lună, notează Cotidianul. Fiscul din Sibiu a trimis greșit către cadastru documentația prin care cere radierea dreptului de proprietate al familiei prezidențiale. Mai exact, reprezentanții ANAF nu au trimis la cadastru decizia în original a Curții de Apel Brașov, au pus la dosar o copie, ceea ce va întârzia trecerea imobilului în proprietatea statului.

Proiect: Autoritățile publice și localurile vor fi obligate să ofere internet wi-fi gratuit. Autoritățile publice și restaurantele, terasele și barurile vor fi obligate să ofere rețele de internet wi-fi gratuit în zona clădirilor pe care le dețin și în zonele turistice, iar operatorii de telefonie mobilă minim 500 MB pe lună, potrivit unui proiect de lege inițiat de deputatul Mihai Sturzu, scrie Ziarul Financiar. „Autoritățile administrației publice locale, în domeniul public administrat de acestea și în zonele turistice din unitatea teritorială aflată în administrare, au obligația să asigure internet gratuit, cu acces neîntrerupt, prin contractarea unui agent economic ce servește drept provider” prevede proiectul de lege.

Călin Popescu Tăriceanu va fi audiat vineri la DNA Brașov. Vineri, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este chemat la sediul DNA Brașov pentru a fi audiat ca martor în dosarul lui Remus Truică, anunță Evenimentul Zilei. Totodată, el acuză că Direcția Națională Anticorupție că scurge informații în presă.

Robert Negoiță, urmărit penal pentru o evaziune de 77 mil. lei. Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru o evaziune fiscală de peste 77 mil. lei, rezultată din neachitarea TVA aferent ansamblurilor rezidențiale și parcărilor vândute în Voluntari și Popești-Leordeni, informează Curierul Național. Potrivit ordonanței procurorilor anticorupție, în perioada 2005 — 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

Ludovic Orban, audiat la DNA: „Îmi pare rău că m-am retras, dar sunt un om de onoare”. Ludovic Orban a fost audiat, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul în care este suspectat că i-ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru a-și promova imaginea prin intermediul a două televiziuni, scrie Adevărul. Tot joi, acesta a fost și la Secția 23 de Poliției din Capitală, așa cum i se impune prin măsura controlului judiciar. Orban le-a mărturisit jurnaliștilor că regretă că și-a retras candidatura.

Dan Șova și Viorel Hrebenciuc, audiați la DIICOT. Senatorul Dan Șova și fostul deputat Viorel Hrebenciuc au fost audiați joi de procurorii DIICOT într-un dosar în care se fac cercetări în legătură transporturi neautorizate de substanțe ce conțin precursori de droguri, relatează Q Magazine.

Zeci de percheziții DIICOT la Regionala CFR Timișoara! Furt de motorină în valoare de 1.000.000 de euro. O operațiune de amploare se desfășoară joi dimineață în 44 de locații din Timișoara, fiind vizată o grupare infracțională ce cuprinde zeci de angajați care au adus un prejudiciu de un milion de euro din furtul de motorină, informează Libertatea. O operațiune a procurorilor DIICOT Timișoara și a polițistilor de la Direcția Generală Anticorupție, Poliția de Frontieră, Direcția Poliției Transporturi și jandarmi desfășurată în dimineața zilei de joi vizează o grupare infracțională ce cuprinde zeci de angajați care golesc depozitele de motorină din depoul Regionalei Timișoara și rezervoarele de combustibil ale locomotivelor, de câțiva ani, anchetatorii vorbind de un prejudiciu de aproape un milion de euro.

Cazul „Kovesi-Mossad”. Mandat de arestare în lipsă pentru „spionul” cu stickul de memorie. Procurorii DIICOT au cerut, luni, Tribunalului București, emiterea unui mandat de arestare pentru israelianul Yossi Barkstein, anunță Evenimentul Zilei. Este al treilea mandat emis în afacerea spionării Laurei Codruța Kovesi. Tribunalul a dat termen pentru judecarea cererii pe 28 mai.

Bogdan Licu: Nu avem un dosar privind Panama Papers. Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a precizat joi că nu există la Parchet un dosar privind dezvăluirile din scandal de evaziune fiscală Panama Papers, însă sunt primite săptămânal sesizări din partea Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) despre posibile fapte de spălare de bani, conform Q Magazine. „Nu avem un dosar privind cazul Panama Papers, prin prisma faptului că noi nu avem ca atare o clasificare a dosarelor după locul în care se întâmplă aceste tranzacții suspecte, respectiv după bănci, off-shore-uri etc.”, a menționat Licu.

Membrii clanului Duduianu, reținuți de poliție pentru că au dat bani cu camătă, în cazinouri. Până ieri, se distrau la petreceri cu lăutari, scrie Curierul Național. Acum, distracția a fost înlocuită cu audieri și cel puțin o noapte în arest. Vorbim despre Clanul Duduienilor, care nu s-a mulțumit în a comite doar acte cu violență. Mai nou, au luat locul Cămătarilor. Au profitat de oamenii care pierdeau bani la cazino și îi împrumutau cu diferite sume la care adăugau o dobândă uriașă.

Raluca Prună: DIICOT va fi construită după modelul DNA și va avea Poliție Judiciară. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat joi, la sediul CSM, că modificările referitoare la legea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism vor viza organizarea acestei structuri după modelul Direcției Naționale Anticorupție, inclusiv înființarea unei poliții judiciare a DIICOT, informează România Liberă. „Modificările sunt în sensul de a face din DIICOT, care e tot o structură specializată, în oglindă, ceea ce este și DNA-ul — le dăm o poliție judiciară, nu știu dacă este o veste bună pentru toată lumea, dar ei trebuie să poată funcționa exact așa cum funcționează și DNA-ul”, a spus Raluca Prună.

Sindicatele din sănătate protestează din 20 aprilie. Federația Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica și Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, împreună cu Organizația Sindicală „Cartel Alfa” vor organiza proteste în fața Guvernului pe 20-22 aprilie, iar Federația SANITAS va picheta mai multe ministere în perioada 9-13 mai, transmite Bursa. Sindicaliștii din Sănătate au programat mai multe proteste în perioada imediat următoare.

Ultima speranța a româncei arestate pentru că și-ar fi răpit propriul copil. Ana Maria Nedelcu, femeia ce a fost arestată în vederea extrădării în Canada pentru că și-ar fi răpit copilul, a înaintat, joi, la Cotroceni, un memoriu prin care îi cere ajutorul președintelui Klaus Iohannis, scrie Gândul. La o zi de când un judecător de la Curtea de Apel București i-a decis arestarea preventivă în vederea extrădării, Ana Maria Nedelcu a trimis un memoriu către președintele Klaus Iohannis. În document, femeia îi cere sprijinul pe motiv că i-au fost „încălcate drepturile constituționale la o judecată corectă”.

André Rieu a donat 150.000 euro victimelor din Colectiv. Artistul André Rieu s-a întâlnit cu victimele incendiului din Clubul Colectiv în cadrul unui eveniment caritabil desfășurat cu scopul de a dona profitul realizat din vânzarea DVD-ului „André Rieu Live în București”, relatează România Liberă. Îndrăgitul artist a anunțat valoarea donației, înmânând președintelui Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, un cec în valoare de 150.000 euro, deși suma obținută din vânzări se ridica la 135.000 euro.

Starea de sănătate a Regelui Mihai este stabilă. Principesa Margareta a plecat în Elveția. Starea de sănătate a Regelui Mihai, operat în urmă cu câteva săptămâni după ce a fost diagnosticat cu cancer, este stabilă, a anunțat miercuri Casa Regală, potrivit Libertatea. Principesa Maragareta, Custodele Coroanei, a plecat în Elveția pentru a fi alături de Majestățile Lor Regele și Regina. Principesa Maragareta a plecat marți și va sta câteva zile în Elveția.

Revolta moților împotriva defrișărilor ilegale, stinsă cu gaze lacrimogene. Protest cu scandal în comuna Mărișel, județul Cluj, notează Curierul Național. Locuitorii au manifestat împotriva nerespectării Legii Moților, dar și a defrișărilor ilegale din zonă. Evenimentul a degenerat și s-a transformat într-o altercație violentă.

Podul Ciurel a primit aviz favorabil pentru construcție. Curtea de Apel a dat câștig de cauză Primăriei în conflictul cu un proprietar din zonă care s-a declarat deranjat de construcția pasajului chiar lângă terenul său, transmite Puterea. Proprietarul a reușit să obțină în instanță în 2012 anularea primei autorizații de construcție a podului Ciurel. Ar fi însemnat demolarea lucrărilor efectuate până atunci. Însă șantierul a continuat, deoarece, primăria a mai eliberat două autorizații noi.

Petiție online pentru salvarea Cazinoului. Radu Cornescu, un arhitect constănțean, a lansat miercuri o petiție online pentru salvarea Cazinoului din Constanța, transmite România Liberă. Acesta a făcut un apel către premierul Dacian Cioloș pentru a lua o decizie administrativă ?i a se implica în deblocarea licitațiilor pentru începerea reparațiilor capitale la clădirea Cazinoului din Constanța. Până la ora redactării acestui articol, peste 1.250 de persoane semnaseră petiția.

O „armată” de translatori. SRI ne poate asculta în 40 de limbi și dialecte. Serviciul Român de Informații (SRI) are translatori care pot face traduceri din 40 de limbi și dialecte, inclusiv unele vorbite în spațiile cu activități de terorism și criminalitate transfrontalieră, în situațiile în care persoane vorbitoare de astfel de limbi sunt interceptate telefonic, arată surse din SRI, conform Puterea. Serviciul are, de exemplu, vorbitori de arabă, chineză sau farsi. De altfel, sunt vizați spre angajare pentru această activitate absolvenții de top ai universităților care au facultăți de filologie.

Cioloș: Creșterea economică, pentru a fi durabilă, trebuie să se bazeze pe investiții și producție. Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, la inaugurarea unei fabrici de ștergătoare auto din județul Prahova, că, pentru a fi durabilă în viitor, creșterea economică trebuie să se bazeze, în primul rând, pe investiții și pe producție, conform Capital. „În continuare, obiectivul Guvernului pe care îl conduc este de a pune în valoare potențialul pe care economia românească îl are încă, să facem din această realitate a creșterii economice pe care o înregistrăm în ultimii ani un atu, fiind convinși, în același timp, că nu e suficient să avem această creștere economică și că această creștere economică, pentru a fi durabilă, solidă în viitor, trebuie să se bazeze în primul rând pe investiții și pe producție”, a declarat Cioloș, în discursul susținut la inaugurarea unei investiții americane.

Lukoil a descoperit rezerve de 32 de miliarde de metri cubi de gaze în sectorul românesc al Mării Negre. Grupul petrolier rusesc Lukoil a anunțat că zăcământul de gaze Lira din perimetrul Trident din Marea Neagră, pe care l-a concesionat de la autoritățile române într-un consorțiu alături de firma americană PanAtlantic și de Romgaz, are în jur de 32 miliarde metri cubi de gaze, potrivit unui comunicat publicat joi de Ministerul Energiei, descoperirea fiind a doua ca mărime în zona economică a României la Marea Neagră, după zăcământul descoperit de consorțiul Exxon-Petrom, scrie Capital. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Lukoil, Vladimir Nekrasov, în cursul unie întâlniri cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Sindicatele din industria alimentară amenință cu proteste în parcările hypermarketurilor și supermarketurilor. Hypermarketurile și supermarketurile din România nu respectă consumatorul român, producătorul român și nici angajatul român, iar dacă este nevoie sindicatele din industria alimentară vor ieși, legal vorbind, în parcările acestor centre comerciale, alături de populație, dacă altfel nu putem rezolva problemele, a declarat, joi, Dragoș Frumosu, președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), în marja congresului dedicat industriei cărnii din România, organizat de publicația „Revista cărnii”, transmite Economica.net.

Hans Klemm: Mi s-a cerut să mă concentrez suplimentar asupra dimensiunii economice a parteneriatului cu România. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la București, Hans Klemm, a declarat, joi, într-o vizită în județul Prahova, că i s-a cerut să se concentreze mai mult asupra dimensiunii economice a parteneriatului cu România, el punctând însă că nu poate instrui investitorii americani să vină în această țară, însă îi poate încuraja să privească spre potențialul existent aici, transmiteEconomica.net. „De când am venit în România ca ambasador al Statelor Unite, președintele Iohannis, primul ministru Cioloș, (…) mai mulți dintre liderii României mi-au cerut să concentrez energie suplimentară asupra dimensiunii economice a parteneriatului nostru, pentru a încuraja și a crește fluxul schimburilor de bunuri și servicii dintre cele două țări, pentru a încuraja și a crește investițiile americane în România”, a spus Klemm în discursul susținut la inaugurarea unei investiții americane.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a purtat discuții despre un proiect România-SUA-Rusia de exploatare a gazelor în Marea Neagră. Ministrul român al Energiei, Victor Grigorescu, a purtat discuții pe tema unui proiect între România, Statele Unite și Rusia de exploatare a resurselor de gaz natural în zona Trident din Marea Neagră, informează Ziarul Financiar. Potrivit Ministerului român al Energiei, citat de AP, Victor Grigorescu a avut în ultimele zile discuții cu Vladimir Nekrasov, un membru al conducerii companiei ruse Lukoil.

Încă un asigurător RCA în redresare financiară: City Insurance intră sub supravegherea ASF. După Astra Asigurări, Carpatica Asig și Euroins, a venit și rândul City Insurance, al patrulea cel mai mare asigurător RCA din piața locală, să intre în vizorul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după ce consiliul instituției a votat în ședința de săptămâna aceasta deschiderea procedurii de redresare financiară, spun mai mai multe surse din piață, anunță Ziarul Financiar. Potrivit calculelor realizate de ASF, City Insurance ar avea nevoie de o majorare de capital de 150 mil. lei (34 mil. euro) pentru a îndeplini cerințele minime de solvabilitate Solvency II.

Câte autovehicule sunt în circulație în România și care este vârsta medie a parcului auto — studiu PwC. Numărul total de autovehicule aflate în circulație în România a crescut cu 21% în perioada 2008-2014, ajungând la 4,9 milioane de autovehicule, însă cea mai mare parte a acestei creșteri a venit din importurile de mașini second-hand, arată o analiză recentă efectuată de consultanții PwC România, potrivit Economica.net. Astfel, vârsta medie a parcului auto național a crescut de la 7,7 ani în 2008 la 12,9 ani în 2014, cu 4,6 ani mai mare decât vârsta medie a parcului auto din Uniunea Europeană. În același timp, ponderea autovehiculelor mai noi de doi ani a scăzut de la 22% din totalul parcului auto la doar 4%.

Cioloș către Alina Cojocaru: Opera Națională are nevoie de artiști și de spectacole de valoare. Premierul Dacian Cioloș i-a transmis, joi, balerinei Alina Cojocaru că Opera Română are nevoie de artiști și spectacole de valoare și că speră ca situația de la Operă șă își găsească rezolvarea în urma dialogului avut cu ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, relatează Cotidianul. „Zilele trecute mi-ați adresat un mesaj public în legătură cu situația tensionată de la Operă. Vreau să vă răspund în tonul sincer și direct în care a decurs discuția noastră și până acum”, se arată într-un mesaj al premierului postat pe Facebook și adresat balerinei Alina Cojocaru.

Reacția Patriarhiei Române la cântecul „Despre smerenie” al trupei Taxi! „Este un cântec anticreștin”. Trupa Taxi a lansat pe 7 aprilie un videoclip despre smerenie, împreună cu „prieteni” faimoși, adică mai multe celebrități din România, noteazăLibertatea. Melodia pledează pentru modestia creștină, în care vedetele repetă pe rând „Dumnezeu preferă lemnul si spațiile mici”. Melodia a stârnit un val de controverse, iar Patriarhia Română a avut prima reacție despre mesajul pe care artiștii au vrut să îl transmită.

România va juca într-o grupă explozivă pentru calificarea la Campionatul European din 2018. Alexandru Dedu dă tonul unei calificări după 22 de ani: „Adversarii nu sunt de pe altă planetă”. Naționala de handbal va juca în grupa 2 preliminară, alături de Polonia, Belarus și Serbia, în tentativa de a ajunge la Campionatul European din 2018, care se va desfășura în Croația, conform tragerii la sorți de joi de la Dubrovnik, informeazăProSport. România nu a mai fost la un Euro de 22 de ani, ultima prezență fiind consemnată la ediția din 1996.

Calificare istorică pentru Concordia. Dinamo — Chiajna 1-1. Ilfovenii vor juca în finala Cupei Ligii, unde o vor întâlni pe Steaua. Chiajna a învins surprinzător în tur cu un scor la care nici nu visau înainte de meci, scrie ProSport. Cu toate acestea, dinamoviștii au crezut că au forța să întoarcă acel 0-3 din tur. Ionuț Negoiță a ținut să-i ambiționeze și el pe jucători și le-a promis că vor primit toți banii pe care Dinamo urmează să-i încaseze pentru prezența în Cupa Ligii, adică 70.000 de euro cu tot cu taxe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult