Acasa Revista Presei Revista presei. Procurorii cer condamnarea fostului președinte al ANAF Sorin Blejnar

Revista presei. Procurorii cer condamnarea fostului președinte al ANAF Sorin Blejnar

scris de Z.V.
8 afisari

Decizia deputaților care permite revocarea lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, declarațiile făcute de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, audierea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, la Parchetul General, solicitarea procurorilor referitoare la condamnarea fostului președinte al ANAF Sorin Blejnar la 15 ani de închisoare, precum și citarea reprezentanților companiei KazMunayGas la DIICOT, dar și sărbătorirea Zilei Regalității în premieră la Castelul Peleș din Sinaia sunt principalele subiecte ale zilei de 11 mai.

sorin-blejnarrrProcurorii cer condamnarea fostului președinte al ANAF Sorin Blejnar la 15 ani închisoare. Procurorii au cerut marți judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea fostului președinte al ANAF Sorin Blejnar la 15 ani închisoare, în dosarul în care acesta este judecat alături de soții Radu și Diana Nemeș pentru complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat, potrivit Capital. Magistrații de la Curtea de Apel București au terminat de judecat marți acest dosar, urmând ca sentința să fie dată pe 25 mai.

Zgonea, la un pas de revocare. Dragnea: „A fost Mihai Viteazul, acum a evoluat la Zorro”. Comisia de statut a Camerei Deputaților a decis că Valeriu Zgonea poate fi revocat din funcția de președinte al Camerei Deputaților, relatează Gândul. Hotărârea vine în urma unei noi cereri pe care PSD a depus-o marți, în care social-democrații au invocat, de această dată, articolul 32 din Regulament care menționează că, dacă unui deputat sau senator i se retrage sprijinul din partea partidului, acest lucru determină și pierderea oricărei funcții obținute prin susținere politică. Decizia finală urmează să fie luată în ședința Birourilor permanente reunite ale celor două camere din Parlament. Liderul PSD, Liviu Dragnea și președintele Camerei Deputaților au avut și un schimb de ironii pe marginea unor fotografii editate postate pe Facebook de Zgonea, în care acesta apărea cu masca lui Zorro.

Zgonea, exlus din PSD pentru „manifestările individualiste” și pentru că „nu a respectat disciplina democratică”. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost exlus din PSD pentru „manifestările individualiste” prin care a încercat dezbinarea partidului și pentru că „nu a respectat disciplina democratică” a partidului, excedând procedura dezbaterii interne, scrie Adevărul. Conform hotărârii Comitetului Executiv Național al PSD din 27 aprilie, la ședință au participat 61 din cei 70 de membri cu drept de vot, care au decis în unanimitate excluderea lui Valeriu Zgonea din partid.

Cioloș: Vom modifica procedura de achiziție a biocidelor. Testele de sanitație vor fi reluate. Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți seara, că vor fi modificate mai multe acte normative, urmând să fie emise ordine de ministru și HG-uri care să vizeze partea de teste pe infecții nosocomiale, dar și procedura de achiziție a biocidelor, potrivit Ziarului Financiar. „Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordine de ministru și de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancțiuni va intra pe ordinea de zi de la Guvern de mâine, la fel un ordin de ministru care va fi semnat astăzi”, a afirmat Cioloș la ieșirea de la Ministerul Sănătății.

Cioloș (cazul Hexi Pharma): Sper ca miercuri să avem primele rezultate pe testele de concentrație. Premierul Dacian Cioloș și-a manifestat speranța ca în cursul zilei de miercuri să fie făcute publice primele rezultate pe testele de concentrație la produselor de la Hexi Pharma, teste realizate la ICECHIM, conformJurnalului Național. „Sper eu ca începând de mâine să avem primele rezultate la ICECHIM pe testele de concentrație care au fost făcute pe probele prelevate de la Hexi Pharma, urmând ca în zilele următoare să se preleveze probele și să se facă testele și de la celelalte firme producătoare care livrează produse în România”, a afirmat premierul în urma unei întâlniri cu secretarii de stat din cadrul Ministerul Sănătății.

Cioloș: Dacă domnul Cadariu a afirmat că apăr grupuri de interese, să spună exact care sunt acestea. Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că nu crede că fostul ministru al Sănătății l-ar fi acuzat că apără grupuri de interese, dar a precizat că, în cazul în care Patriciu Achimaș-Cadariu ar fi susținut acest lucru, ar trebui să spună exact, public, care sunt aceste grupuri, relatează Evenimentul Zilei. „Eu n-am auzit, că nu stau la televizor să văd ce spune domnul Cadariu. Eu îl cunosc foarte bine și știu, am încredere în ceea ce spune că ceea ce spune o face argumentat și, dacă aici are elemente precise, sunt autorități publice care au responsabilități în acest domeniu, care pot fi informate legat de acest lucru”, a explicat Cioloș, răspunzând unei întrebări, la Parlament, după ce a participat la votul pachetului de legi privind achizițiile publice.

Cioloș: Viitorul ministru al Sănătății, un om care, sper, va avea credibilitatea sistemului. Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că în câteva zile va găsi un nou ministru al Sănătății, afirmând că speră că acesta va avea credibilitatea sistemului, potrivit Ziarului Financiar. „O să-l găsim (viitorul ministru al Sănătății — n.r.), nu asta e problema. Acum important este să nu blocăm activitatea ministerului, mai ales anumite decizii pentru faptul că noi căutăm un ministru”, a declarat Dacian Cioloș, la Palatul Parlamentului.

Deputații au adoptat pachetului de legi privind achizițiile publice. Cioloș: Guvernul are pregătite hotărârile pentru aplicare. Camera Deputaților a aprobat, marți, cele patru legi privind achizițiile publice deși, în cursul dimineții, era luată în calcul amânarea votului final din plen, informează Adevărul. La ședință a participat și premierul Dacian Cioloș, care, după vot, a declarat că Executivul are deja pregătit pachetul de Hotărâri de Guvern pentru aplicarea acestor legi cât mai repede, astfel încât să poată fi deblocate și licitațiile pe fonduri europene.

Primarul Pandele a fost dat afară din PSD de propria nevastă. Gabriela Firea l-a exclus din partid pe primarul de la Voluntari. Întrucât dorește să candideze independent, primarul din Voluntari, Florin Pandele, a fost dat afară din PSD, scrieEvenimentul Zilei. Cea care l-a exclus este Gabriela Firea, soția sa, șefa organizației PSD din Ilfov, susține deputatul PNL Florin Secară, care este contracandidatul lui Pandele la primăria din această localitate.

Camera Deputaților: Moțiunea simplă pe agricultură va fi dezbătută lunea viitoare. Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată „Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă”, inițiată de PSD și ALDE, va fi dezbătută lunea viitoare în plenul Camerei Deputaților, potrivit Bursa. Biroul permanent al Camerei a stabilit că moțiunea se va dezbate luni, la ora 16,00, iar marți se va da votul final.

Ordonanța privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, adoptată de Camera Deputaților. Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, scrie Economica.net. OUG 109/2011 reglementează guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, intervențiile legislative vizând delimitarea sferei întreprinderilor publice, stabilirea atribuțiilor autorității tutelare a unei întreprinderi publice, a condițiilor în care sunt selectați administratorii și managerii societății, reglementarea unor norme pentru o mai accentuată protecție și reprezentare a acționarilor minoritari, precum și asigurarea transparenței deciziei de administrare față de acționari și public.

Deputatul Zamfir vrea să propună o lege pentru beneficiarii Primei Case care nu mai pot plăti: „Fiscul să vândă către ANL imobilele, iar debitorii să rămână în casă încă cinci ani”. Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir intenționează să depună la Parlament un nou proiect de lege, care să vină în ajutorul beneficiarilor Programului Prima Casă ajunși în imposibilitate de plată, scrie Bursa. Inițiativa ar urma să prevadă ca imobilul pus garanție în contractul de credit să fie vândut către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), urmând ca Fiscul să dea băncii banii încasați, iar debitorul, care va continua să fie dator la ANAF (după ce Fondul de Garantare a plătit băncii 50% din valoarea împrumutului), să poată rămâne în casă încă cinci ani.

Preoții pot fi verificați dacă au colaborat cu Securitatea, fără solicitarea Bisericii. Proiectul de lege prin care preoții și șefii cultelor religioase pot fi verificați dacă au colaborat cu Securitatea și fără acordul reprezentanților cultelor din care fac parte, așa cum cere în acest moment legea, a fost adoptat, marți, tacit de către Camera Deputaților, transmite Cotidianul. Proiectul de lege adoptat tacit modifică articolul 3, alineatul u) din OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, eliminând a doua teză care prevede că verificarea se face la cererea reprezentanților cultului religios de care aceștia aparțin.

Inițiativă legislativă. Regreți fapta, scapi. Senatorul independent Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai a depus în Parlament un proiect de lege prin care se introduce în Codul Penal „regretul efectiv”, astfel înlăturându-se răspunderea penală pentru unele infracțiuni prin auto-denunț, conformPuterea. Infractorii la prima încălcare a legii pot invoca „regretul efectiv” dacă denunță fapta și își recunosc vina, nu a trecut mai mult de două treimi din termenul de prescripție și repară prejudiciul, potrivit proiectului de lege, aflat în dezbatere publică la Senat.

Robert Negoiță, în campanie: Parcul IOR, cu câteva etaje mai sus decât Central Park din New York. Parcul IOR este cu câteva etaje mai sus decât Central Park din New York, iar cine vrea să vadă diferența dintre administrația PSD și cea PNL să viziteze sectoarele 3 și 6, a spus Robert Negoiță la lansarea candidaturii sale pentru un nou mandat de edil al sectorului 3 din partea social-democraților, relatează Gândul. Cuminți, așezați la mese, cu un suc și-o apă în față, dar și cu tacâmuri, peste 500 de social-democrați din sectorul 3 i-au primit în aplauze pe liderii partidului, în frunte cu Liviu Dragnea, Robert Negoiță și Gabriela Firea, deși trecuse mai bine de jumătate de oră de la ora anunțată pentru debutul evenimentului.

Predoiu: Nu văd de ce parlamentarii trebuie să stea izolați, înconjurați de ziduri. Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, candidat la Primăria Capitalei, a prezentat luni proiectul realizării unei mari grădini în jurul Parlamentului, subliniind că zidul clădirii explică mentalități trecute și nu vede de ce parlamentarii trebuie să fie izolați, înconjurați de ziduri, scrie Jurnalul Național. „Este un proiect foarte interesant pentru că vine să acopere un gol, o lipsă a sectorului 5 și anume aceea a spațiilor verzi. Sectorul 5 are cea mai mică suprafață de spațiu verde raportat la suprafața sectorului și la numărul de locuitori”, a spus Predoiu, la o întâlnire cu bucureștenii.

Radu Carp: PNL depune sesizare la CCR pentru felul în care a fost votată Irina Radu la TVR. Secretarul executiv al PNL, Radu Carp, a anunțat marți că liberalii depun o sesizare la Curtea Constituțională în câteva zile, pentru că nu au fost respectate procedurile parlamentare în cazul votului pentru Irina Radu la conducerea TVR, transmite Ziarul Financiar. „Probabil că acestea (sesizările privind votul din comisiile de cultură și din plenul reunit-n.r) vor fi judecate cu celeritate pentru a detensiona situația și așa tensionată din cadrul televiziunii publice. Noi considerăm că vom avea câștig de cauză pentru că și în 2012 s-a depus o plângere la CCR pe exact același motiv, încălcarea procedurilor parlamentare în privința numirii la acea dată a Consiliului de Administrație, nu doar a președintelui-director general”, a declarat Carp, la Parlament.

Stratfor, previziuni sumbre: România va intra în conflict direct cu Rusia. Poziția geografică și dezvoltarea României și Bulgariei vor dezavantaja cele două state în viitor, notează Gândul. Cele două vor fi prinse din ce în ce mai puternic în conflictele și crizele dintre vecinii mai puternici afirmă analiști de la Stratfor, în analiza publicată luni. Bulgaria și România vor deveni „tot mai implicate” în cele mai iportante crize ale Eurasiei, dar „ca și în trecut mai mult vor reacționa la evenimente decât să-și realizeze interesele”.

Laura Codruța Kovesi, despre abuzul în serviciu: Dacă infracțiunea dispare, funcționarii își vor îndeplini atribuțiile după ureche. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți, la Europa FM, că dacă Curtea Constituțională a României (CCR) va decide dezincriminarea abuzului în serviciu, funcționarii își vor îndeplini atribuțiile după ureche, conformPuterea. „Dacă infracțiunea de abuz în serviciu dispare din legislația noastră, funcționarii își vor îndeplini atribuțiile după ureche și nu după lege. Și trebuie să ne gândim dacă suntem pregătiți ca fiecare funcționar să acționeze cum își dorește, fără a-l putea investiga”, a precizat Laura Codruța Kovesi la EuropaFM.

Kovesi: Am tras multe semnale de alarmă despre corupția din sănătate. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a atras atenția, în repetate rânduri, asupra corupției din sistemul sanitar românesc, a declarat, ieri, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul scandalului privind dezinfectanții neconformi din spitale, relatează Bursa. În ultimii doi ani, DNA a fost foarte focusat pe ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate, a mai spus Kovesi, adăugând că a avut multe investigații deschise și finalizate.

Kovesi, la DIICOT: Am dat declarații în calitate de martor cu privire la ceea ce s-a întâmplat în cazul Black Cube. Laura Codruța Kovesi a afirmat marți că a fost audiată ca martor la DIICOT în dosarul în care mai mulți cetățeni israelieni, membri ai organizației Black Cube, sunt cercetați pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a șefei DNA, conformJurnalului Național. „Am dat declarații în calitate de martor cu privire la ceea ce s-a întâmplat, atât mie cât și familiei mele. Membrii familiei mele au fost audiați, persoanele din anturajul meu care au fost sunate de acele persoane au dat declarații. (…) Sunt convinsă că procurorii DIICOT vor afla cine este clientul, vor lămuri toate detaliile acestui caz”, a declarat Kovesi la Europa FM.

Dosarul „Coloane oficiale”, aproape de finalizare. Kovesi spune se va da o soluție în curând. Dosarul privind folosirea coloanelor oficiale, în care sunt cercetați fostul vicepremier Gabriel Oprea și fostul procuror general Tiberiu Nițu, este aproape de finalizare, dar încă se așteaptă răspunsuri de la alte instituții, a transmis procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, potrivit România Liberă. Șefa DNA a transmis că au fost făcute câteva puneri sub acuzare dar „mai sunt dispuse câteva activități specifice unor astfel de dosare, respectiv niște expertize tehnice, am cerut și calcularea unor prejudicii materiale”.

Patronul Hexi Pharma, audiat la Parchetul General. Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a prezentat marți la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul dezinfectanților din spitale, conform Q Magazine. La intrare în sediul Parchetului, Dan Condrea nu a dorit să facă nicio declarație.

Scandalul Hexi Pharma. Cum încercă Sorin Oprescu să se apere de acuzații. Numele lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei și fost director al Spitalului Universitar din București, a început să fie tot mai vehiculat în scandalul Hexi Pharma, notează România Liberă. Fostul edil încearcă să se detașeze de orice informație care l-ar incrimina. El a declarat marți că nu îl cunoaște pe patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, și a susținut că „este exagerată chestiunea cu infecții care provoacă moartea oamenilor”.

Ziua Regalității, sărbătorită în premieră la Castelul Peleș din Sinaia. 5.000 de români la evenimentele regale. Peste 5.000 de persoane au participat marți, la Sinaia, la evenimentele prilejuite de Ziua Regalității și de jubileul de 150 de ani al Coroanei Române, transmite Adevărul. În costume populare sau în ținute elegante, românii veniți la Peleș din toată România au strigat „Trăiască Regele!” După scurte ceremonii la București, ziua de 10 Mai, Ziua Regalității, a început la Sinaia, la ora 13.30, cu arborarea Stindardului Regal.

Șefii KazMunayGas, chemați la DIICOT. Reprezentanții companiei KazMunayGas au fost chemați astăzi la DIICOT și vor da explicații în dosarul în care a fost pus sechestru pe sediul rafinăriei Petromidia din Năvodari, dar și pe benzinăriile Rompetrol din toată țara, transmite Q Magazine. Sechestrul pus de DIICOT pe rafinaria Petromidia din Năvodari, dar și pe benzinării amână vânzarea a 51% din acțiunile KMGI, fostul Rompetrol Group, către investitorii chinezi.

Ce spun kazahii de la KazMunayGas despre sechestrul pus de DIICOT. La o zi după ce DIICOT a pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale KazMunayGas International, Oilfield Exploration Business Solutions și Rompetrol Rafinarem, kazahii proprietari ai rafinăriei Petromidia au declarat că KMG International, fostul Rompetrol Grup, este victimă colaterală în dosar iar înțelegerea cu investitorii chinezi care vor să ia 51% din grup nu este afectată de acest sechestru, potrivit Cotidianul. „Nu ar trebui să fie afectată înțelegerea cu chinezii. KMGI nu a comis nicio infracțiune. Este o victimă coletarală”, a declarat Azamat Zhangulov, senior vicepreședinte KMG International.

Teza de doctorat a lui Victor Ponta va fi, din nou, analizată de Ministerul Educației. Universitatea din București a trimis marți, 10 mai 2016, către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) dosarul referitor la teza de doctorat a lui Victor Ponta, anunță Evenimentul Zilei. Copia tezei a fost transmisă ca răspuns la solicitarea înaintată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice la începutul săptămânii, pentru a putea fi analizată de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNADTCU), în contextul suspiciunilor de plagiat.

Avocatul Poporului, investigație în cazul morții lui Patrick Ekeng. Avocatul Poporului s-a autosesizat și a deschis o anchetă în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng, cercetările vizând atât împrejurările în care s-a petrecut evenimentul cât și situația sistemului de ambulanță la nivel național, se arată într-un comunicat al instituției, conform Cotidianul. Într-un comunicat al instituției se notează că verificările „vizează atât împrejurările în care s-a petrecut tragicul eveniment cât și starea în care se găsește sistemul de ambulanță la nivel național, iar concluziile vor fi incluse în viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul național de sănătate.”

Căutat cu scafandrii pe lac! Viceprimarul din Corbeanca a lăsat un bilet de adio și a dispărut! Căutări disperate, astăzi, după ce viceprimarul din localitatea Corbeanca, județul Ilfov, a lăsat un bilet de adio și a dispărut, notează Libertatea. Salvatorii scotocesc localitatea și împrejurimile și au trimis chiar și scafandrii să îl caute pe lac. Azi dimineață apropiații lui Dumitru Tudor au sunat disperați la 112, cerând ajutorul poliției, după ce au găsit un bilet în care bărbatul își ia adio de la ei.

Candidat indepenedent la Primăria Reșița, reținut după ce a atact cu un cuțit un inspector ANAF. Un candidat independent la Primăria Reșița, Laurențiu Bora, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin, după ce l-ar fi atacat cu un cuțit pe unul dintre inspectorii din cadrul Serviciului Antifraudă Deva, aflat în control la restaurantul pe care acesta îl administrează, transmiteRomânia Liberă. „Inspectorii din cadrul Serviciului Antifraudă Deva au efectuat un control la un restaurant din Reșița. Pentru faptul că a fost sancționat contravențional și urma să i se închidă restaurantul, administratorul acestuia, un bărbat de 34 de ani, din Reșița, l-ar fi atacat cu un cuțit pe unul dintre inspectori, cauzându-i leziuni ce necesită 12 zile de îngrijiri medicale și, de asemenea, i-ar fi sustras acestuia un laptop și actele de constatare pe care le întocmise”, afirmă Cecilia Dăneț, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Rezultate îngrijorătoare ale unui studiu realizat în școli. Unul din patru elevi, umilit în fața colegilor. Un sfert dintre elevi au fost umiliți în fața colegilor și trei din 10 sunt amenințați cu bătaia sau lovirea în școlile din România, relevă un studiu făcut public, marți, de organizația „Salvați Copiii”, potrivit Puterea. Cercetarea a urmărit fenomenul de bullying în școlile românești în vederea unei bune înțelegeri a motivelor care stau la baza comportamentelor de violență între copii.

Creșterea economică va scădea cu câteva zecimi de procent din cauza dării în plată — Isărescu. Guvernatorul BNR a arătat că implementarea legii dării în plată va conduce la o scădere a ritmului de creditare pe zona imobiliară, fenomen care se va reflecta și asupra creșterii economice din acest an, conformEconomica.net. El a precizat însă că scăderea economică generată de acest fenomen va fi de nivelul a câtorva zecimi de procent. Acesta a anunțat și scăderea prognozei de inflație pe 2016 și 2017 ca urmare a implementării acestei legi, precizând că băncile comerciale vor fi obligate să își majoreze provizioanele în consens cu regimul prestabilit de acestea cu societățile de audit.

Reducerea TVA de la 24% la 20% s-a transmis în proporție de 70% în prețuri — Isărescu. Reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20% de la 1 ianuarie 2016 s-a transmis în proporție de peste 70% în prețuri, însă procentul este mai mic decât în cazul scăderii TVA la pâine și produse de panificație, când coeficientul de transmisie a fost de 93%, sau la scăderea TVA la alimente în general, care s-a reflectat 80% în prețuri, a declarat marți guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, în cadrul conferinței de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflației, transmite Economica.net.

Cabinetul Cioloș nu susține legea prin care hipermarketurile să fie obligate să vândă 51% produse românești. Într-o scrisoare trimisă astăzi, 10 mai 2016, către Asociația Marilor Rețele Comerciale—AMRCR, Guvernul își exprimă din nou dezacordul față de propunerea de modificare a Legii 321 privind comercializarea produselor alimentare, trimisă astăzi spre aprobare Parlamentului, scrie Capital. „Referitor la tema ridicată prin scrisoarea dumneavoastră, Guvernul și-a exprimat constant punctul de vedere negativ cu privire la propunerile de modificare a legii menționate mai sus, ținând cont că măsurile preconizate pot aduce atingere, între altele, principiului constituțional al economiei de piață bazată pe libera inițiativă și concurență, cât și legislației europene privind libera circulație a mărfurilor”, se arată în scrisoarea primită de asociație.

Corpul de control al premierului face verificări inopinate la Metrorex. Corpul de control al premierului face verificări la această oră la sediul Metrorex, anunță Libertatea. Verificările vizează contracte privind achiziția de trenuri de metrou. „În data de 10.05.2016, Corpul de control al primului-ministru desfășoară o acțiune de control inopinată la sediul Societății Comerciale de Transport cu Metroul București ‘Metrorex’ — S.A. din Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, în temeiul Ordinului nr. 59/29.04.2016, cu preluarea documentelor aferente următoarelor obiective: 1. Atribuirea și derularea unor contracte de achiziție a unor trenuri de metrou; 2. Atribuirea și derularea unor contracte de achiziție a unor lucrări la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei — Pantelimon”, se arată într-un anunț publicat pe site-ul Corpului de control al premierului.

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al Netcity Telecom. Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al Netcity Telecom și a efectuat inspecții inopinate la sediul companiei și la punctele de lucru ale acesteia, informează Capital. Conform unui comunicat, inspecțiile au avut loc în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă al Netcity Telecom, manifestat prin aplicarea unor tratamente discriminatorii pe piețele pe care acesta acționează (piața serviciilor de acces la infrastructura fizică asociată rețelelor de comunicații electronice pentru amplasarea în subteran a acestora, servicii de închiriere canalizație subterană, piața de închiriere fibră optică echipată/neechipată și piața serviciilor adiacente).

Irina Radu, noul șef al TVR. Plenul reunit al Parlamentului a validat, marți, noul președinte-director general al SRTV, pe Irina Radu, după ce 304 parlamentari au votat „pentru” și doar opt „împotrivă”, anunță Q Magazine.

Cinci filme românești în programul Festivalului de la Cannes 2016. Anul acesta, cinci filme românești sunt incluse în programul Festivalului de la Cannes 2016, ce se va desfășura în perioada 11-22 mai, scrie Libertatea. Programul, care se află la cea de-a 17-a ediție, este organizat anual de European Film Promotion în cadrul Festivalului de film de la Cannes.

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Roma. Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) va evolua, miercuri, împotriva sportivei australiene Daria Gavrilova (32 WTA), în turul doi al turneului de tenis de la Roma, disputat pe zgură și dotat cu premii totale în valoare de 2.399.000 de euro, transmite ProSport. Marți, în primul tur, Gavrilova a trecut de germanca Sabine Lisicki (44 WTA), scor 6-1, 7-6. De cealaltă parte, românca a beneficiat de un prim tur liber, întrucât este favorita cu numărul 6 la câștigarea competiției din capitala Italiei.

Înfrângere neașteptată pentru Monica Niculescu. Românca a fost eliminată în primul tur la Roma, anunță Gazeta Sporturilor. Monica Niculescu a fost eliminată surprinzător în turul I al turneului de la Roma, fiind învinsă de columbianca Mariana Duque-Marino. Deși pornea cu prima șansă, românca, locul 34 WTA, a pierdut categoric în fața adversarei, locul 109 WTA, scor 4-6, 1-6, după un meci care a durat o ora și 40 de minute.

Trofeul Cupei României ajunge în Camerun. Inițiativa celor de la Dinamo în memoria lui Ekeng. Dinamo urmează să joace pe 17 mai în finala Cupei României, cu CFR Cluj, la doar câteva zile după decesul lui Patrick Ekeng, care s-a prăbușit pe teren în meciul cu Viitorul și a decedat vineri noaptea la spital, scrie Gazeta Sporturilor. Conducerea formației dinamoviste vrea ca, indiferent cine câștigă Cupa, trofeul să ajungă în Camerun, acolo unde va fi înmormântat Patrick Ekeng.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult