Acasa Revista Presei Revista Presei: Proiect OUG privind Codul de procedură penală

Revista Presei: Proiect OUG privind Codul de procedură penală

scris de Z.V.
22 afisari

Ministerul Justiţiei (MJ) a lansat în dezbatere publică, proiectul de OUG pentru luarea unor măsuri de implementare necesare aplicării Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Revista Presei: Proiect OUG privind Codul de procedură penală (foto:citynews.ro)

Gȃndul: Metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun și dacă urmărirea penală este începută in rem, prevede un proiect de OUG, în care se mai precizează că DIICOT va avea competență pe anumite infracțiuni dacă prejudiciul este mai mare de 500.000 de euro. Una dintre modificările aduse de acest proiect de OUG se referă la articolul 138 din Codul de procedură penală, în care ar urma să fie introdus un nou alineat, respectiv acela că „metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun şi în cazul în care urmărirea penală este începută potrivit art. 305 alin. (1)”. Articolul 305 face referire, în alineatul 1, la începerea urmăriririi penale in rem:

Qmagazine: Președintele Traian Băsescu a convocat duminică o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a țării (CSAT) ca urmare a unei solicitări semnate de cinci membri ai CSAT transmisă Administrației Prezidențiale pe 24 ianuarie.

Adevǎrul: Elevii au intrat de sâmbătă în vacanța intersemestrială (1-9 feb.), conform calendarului anului școlar 2013-2014. Ninsorile de săptămâna trecută i-au trimis mai devreme în vacanță pe elevii din mai multe județe.

Capital: Companiile coreene sunt interesate de accesul pe piețele din Sud-Estul Europei și din Balcani, care au un mare potențial de creștere, România fiind „un partener important prin poziția sa geostrategică și apartenența la Uniunea Europeană”, reiese în urma dicuțiilor dintre oficialii români și cei coreeni în cadrul Forumului de Afaceri România — Coreea, încheiat recent.

Romȃnia Liberǎ: Arcul de Triumf, unul dintre simbolurile Bucureștiului, intră în renovare. În jurul monumentului au fost deja montate garduri de protectie, însă lucrările vor începe abia atunci când vremea se va mai încălzi. Arcul de Triumf nu a fost reabilitat niciodată, iar autoritățile spun că lucrările vor fi gata peste doi ani.

Cotidianul: George Banu a împlinit 40 de ani de viață pariziană. Tânărul asistent ajuns în 1973 pe malurile Senei, devenit între timp profesor universitar de studii teatrale la „Sorbonne Nouvelle”, Doctor Honoris Causa al mai multor universități europene, și-a invitat acum prietenii la Sala Bizantină de la Palatul Behague, sub egida Amabsadei și a Centrului cultural din Paris, pentru a sărbători acest eveniment personal.

Pro Sport: România a învins sâmbătă la Cluj pe Portugalia în Cupa Europeană a Națiunilor cu 24-0 și e tot mai aproape de calificarea la Cupa Mondială. Elevii lui Lynn Howells nu au avut emoții, conducând de la un capăt la altul al partidei.

7 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-02-2014 - 16:40

Ca la noi la …nimenea !

O femeie de 71 de ani din Dorohoi a făcut sex în grup, după care a ajuns la spital din cauza amantului gelos. Ca să scape de furia amantului, bătrâna a declarat la poliţie că a fost violată.
O bătrână din Dorohoi, în vârstă de 71 de ani, a sunat la Poliţie şi s-a plâns că a fost bătută de doi prieteni, care ar fi şi violat-o. Femeia a fost dusă la spital având mai multe vânătăi.

După o noapte de anchetă poliţiştii au descoperit că adevărul este altul. Septuagenara a vrut o seară romantică alături de concubinul mai tânăr cu 20 de ani decât ea.

La sfârşitul săptămânii trecute, au cumpărat o sticlă de băutură, s-au îmbătat şi au început să întreţină relaţii sexuale. În casă ar mai fi intrat un prieten comun şi vecin care ar fi fost imediat invitat în pat de cuplul „înfierbântat”. Orgia a durat până aproape de zorii zilei.

Trezit din beţie, amantul şi-a dat seama de ce s-a întâmplat şi ar fi luat-o la bătaie pe femeie fiindcă a căzut prea uşor avansurilor vecinului. Bătaia a fost cruntă, femeia având nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţiştii o vor sancţiona însă contravenţional şi pe femeie fiindcă a inventat povestea cu violul.

Bătrâna, de ruşine că a fost dată în vileag, şi-ar fi retras şi plângerea. Poliţiştii care au anchetat cazul declară stupefiaţi că nu au mai văzut aşa ceva.

ValVerde 02-02-2014 - 16:47

Gelozie usl-ista
Amantul a batut-o pe baba ca a acaparat toata atentia prietenului comun si pentru el vecinul n-a mai avut nimic…frustrari popo.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-02-2014 - 16:50

…IMPO tentulle !

UnUL 02-02-2014 - 16:52

Tentulle?

ValVerde 02-02-2014 - 16:56

Mai tigane, daca te gindesti la resedinta ta, si o faci in engleza, zi corect: the tent.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-02-2014 - 16:58
ancuta 02-02-2014 - 18:28

Deci aia doi erau de la anUSuL contra naturii?
nuuunceleeeg!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult