Acasa Revista Presei Revista Presei. Proiectul privind reducerea CAS a trecut de Senat

Revista Presei. Proiectul privind reducerea CAS a trecut de Senat

scris de Z.V.
110 Afisari

Proiectul de Lege care prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale a trecut, luni, 25 august, de Senat.

Proiectul de Lege care prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale a trecut, luni, 25 august, de Senat. (foto:psnews.com)

Proiectul de Lege care prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale a trecut, luni, 25 august, de Senat. (foto:psnews.com)

La dezbaterile din Senat pe legea privind reducerea CAS la angajator, Ioana Petrescu a spus că a deranjat-o foarte mult că măsura a devenit o polemică politică și a dat asigurări că există resurse în buget. Senatul a respins solicitarea de reexaminare a legii privind reducerea CAS la angajator, informează Q Magazine.

Țara noastră se va alege cu un nou infrigement din partea Comisiei Europene și riscă penalizări de 30.000 de euro pe zi, din cauză că nu am transpus corect și la timp legislația europeană din domeniul energiei, întrucât Senatul nu a mai ajuns să dezbată, ieri, modificarea Legii energiei și completarea Legii petrolului, scrie ziarul Bursa.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleșilor locali să își aleagă partidul fără a-și pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităților locale și ieșirea din minciună și ipocrizie, transmite Evenimentul Zilei.

Pe zi ce trece, proiectul de lege anunțat de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care aleșii locali — primari, consilieri locali, președinți de CJ, consilieri județeni — vor putea trece liniștit la alt partid politic, fără să-și piardă mandatul, prinde tot mai mult contur, notează Adevărul.

Premierul francez, Manuel Valls, a prezentat luni demisia Guvernului său președintelui François Hollande, care l-a invitat imediat să constituie o nouă ‘echipă coerentă, cu orientările fixate pentru țară, componența urmând a fi anunțată marți’. Perfect sincronizat cu Președinția, Valls va reforma echipa, eliminând o minoritate de miniștri care criticau politica de austeritate a premierului, susținută de Hollande, scrie România Liberă. Analiștii vorbesc însă despre o criză politică majoră, o criză a regimului, a instituțiilor, un război între ‘aripile’ stângii.

Ce măsuri noi aduce PNDR 2014-2020, titrează publicația Capital. Programul Național de Dezvoltare Rurală, ce se preconizează că va fi demarat la începutul anului viitor, va ajuta în mod prioritar fermele medii ce vor să se dezvolte în următorii ani.

Autoritățile locale vor prelua de la Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) activitatea de clasificare a hotelurilor, autorizarea plajelor, emiterea brevetelor de turism și omologarea pârtiilor de schi, potrivit unei strategii de descentralizare a turismului elaborată de Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism, informează Adevărul. Patronatele din turism se opun descentralizării.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat statele UE și pe cele membre ale Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animală despre apariția bolii limbii albastre în rândul bovinelor din România, transmite Cotidianul.

Mai mult de jumătate dintre românii care lucrează legal au venituri nete din contractele muncă de cel mult 1.000 lei pe lună. Concluzia se desprinde din analiza datelor publicate de Ministerul Muncii. Potrivit acestora, o treime dintre salariați obține cel mult 850 lei net, informează publicația Capital.

George Copos, fostul patron al clubului de fotbal Rapid, a mai primit pentru evaziune fiscală alți patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria, transmite Economica.net. În luna martie a acestui an, omul de afaceri a primit trei ani și opt luni de închisoare cu executare în dosarul Transferurilor.

Primăria Capitalei plătește peste 27.000.000 de lei pentru achiziționarea unor noi semne de circulație pentru străzile Bucureștiului, dar nu știe câte sunt necesare, scrie Puterea. Administrația Străzilor nu are o evidență în acest sens.

Pe final de sezon estival, Galațiul a devenit deținătorul unui record de neinvidiat, fiind probabil singurul port de pe întreg cursul Dunării în care nu mai funcționează nici o plajă, scrie România Liberă. Orașul este înconjurat de trei cursuri de apă, Dunărea, Siretul și Prutul, și totuși gălățenii nu au acces la o plajă care să le ofere condiții decente la prețuri accesibile tuturor, având ca alternative cele 3-4 piscine administrate de firme cu capital privat, la care accesul și câteva ore de plajă costă câteva zeci de lei.

Compania Romavia, aflată în coordonarea Ministerului Apărării, care a asigurat timp de aproape 20 de ani deplasările demnitarilor români cu avionul, a intrat în faliment la propria cerere, potrivit hotărârii publicate de Tribunalul Ilfov. Nici oficialii Romavia și nici cei de la Ministerul Apărării nu au răspuns solicitării Ziarului Financiar până la închiderea ediției print de a comenta această situație.

La 31 august în Parcul Titan, acolo unde Centrul Cultural Casa Artelor organizează a II-a ediție a evenimentului ‘Ziua Limbii Române’, va veni Eugen Doga. Ca invitat special, domnia sa va susține, în aer liber, de la ora 18:30, concertul extraordinar ‘Muzica tinereții noastre’ cu Orchestra Simfonică București, dirijată de Tiberiu Soare, și grupul coral Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, transmite Jurnalul Național.

Ciclistul român născut în Republica Moldova, Serghei Tvetcov (Jelly Belly), a încheiat, duminică, pe locul trei în clasamentul general al Turului Colorado, relatează Pro Sport. Tvetcov a încheiat pe poziția a patra în ultima etapă a cursei din SUA, în același timp cu americanul Alex Howes, care a câștigat sprintul.

Simona Halep, locul 2 WTA, a câștigat mai greu decât se aștepta primul meci de la US Open, împotriva americancei Danielle Rose Collins, notează Gazeta Sporturilor. Sportiva noastră s-a impus în 3 seturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS