Acasa Revista Presei Revista Presei. PSD, între putere şi puşcărie

Revista Presei. PSD, între putere şi puşcărie

scris de Florin BUDESCU
4 afisari

PSD se află, în aceste zile dinainte de alegerile prezidenţiale, la o răscruce: speră să deţină toată puterea, luând cu asalt Cotroceniul şi, dacă nu cucereşte electoral această redută, ştie că problemele pe care le are se vor amplifica mult, explică Adevărul.

PSD (1)

Revista Presei. PSD, între putere şi puşcărie

Următorii baroni locali de pe lista DNA, susţine Naţional, ar fi George Scripcaru (PNL), primarul Braşovului, Olguţa Vasilescu (PSD), primarul Craiovei, Radu Mărginean (PSD), primarul Devei, Marius Stan (PNL), primarul Galaţiului, Bunea Stancu de la Brăila (PSD), Adomniţei de la Iaşi (PNL) şi Govor, pesedistul-şef de la Satu Mare. După cum se observă, DNA aproape că a luat la paritate câte unul de la fostul USL, dar vechilor parteneri li se adaugă un pedelist. Acum înţelegem de ce e Iohannis aşa de ambiguu în declaraţii.

Se-apropie laţul de parul văr bun cu funia lui Sorin Oprescu, susţine Comisarul.ro. Din ciclul “că deratizăm Capitala”, ar fi vorba despre deturnări de fonduri publice de 150 de milioane de europtericşi. Şi Oprescu, ca şi Voiculescu şi Hrebe, este destul de deuzmanizat încât să-şi bage fiul în aceste porcării.

Până la legarea individului de către procurori, acesta face rău în continuare în Bucureşti, arată Puterea. A fost frig? Căldură şi apă caldă ciuciu. RADET ar fuziona cu Elcen, dar e inutil, pentru că datoriile istorice rămân. A nins? Nici o problemă, deszăpezirea s-a făcut de-abia atunci când deja zăpada se topea, ca şi în iarna trecută.

Gen. Ion Hortopan, banditul care a condus reprimarea revoluţionarilor de la baricada de la Batişte, din decembrie 1989, avea trei acoliţi, care au condus trei TAB-uri, evidenţiază Curentul: Dumitru Iliescu a ajuns ulterior şeful SPP-ului lui Ion Iliescu, iar acum face pârtie spre puşcărie; Cătălin Voicu, emblema nesimţirii ilegale a parlamentarilor PSD, e în puşcărie; Nagy Gabriel, fostul şef al SPP, e la încălzire pe tuşă.

EvZ informează că cinci bănci cu subsidiare în România au picat testul de stres: Bancpost, Piraeus Bank România, Volksbank, Banca Românească şi Veneto Banca.

Dar Bursa îl citează pe Nicolae Cinteză afirmând că subsidiarele din România ale acestor bănci sunt sănătoase şi mustoase. Există însă câteva probleme, credem noi: fenomenul de contagiune transfrontalieră de la banca-mamă le poate afecta; chiar dacă acum o bancă pare sănătoasă, mâine un anumit portofoliu de credite ce păreau performante poate deveni o gangrenă, dacă condiţiile economice se schimbă. Marja e de câteva procente.

ASF-ul lui Mişu Negriţoiu are iniţiative autarhice. Ar dori să majoreze capitalul social al brokerilor în asigurări de 10 ori, conform Curierului naţional. Negriţoiu se pare că a păscut oile la ING şi n-a priceput nimic. Activitatea de brokeraj este baza sistemului de insurance de tip occidental.Unii sunt specializaţi în produse de asigurări şi investiţii – asigurătorii, alţii în marketing – brokerii. Dacă le reduci numărul, asigurătorii vor trebui din nou să se apuce de vândut asigurări ca acum 15-20 de ani, ceea ar înseamna un pas înapoi.

Interesantă şi ofertantă soluţia spre care pare că se îndreaptă FRF în alegerea antrenoratului pentru Naţională. România liberă spune că Iordănescu va fi antrenor, dar nu prea va avea timp să se ţină de iordane, pentru că va avea trei secunzi brici: Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea.

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult