Acasa Revista Presei Revista presei. PSD revine în forţă!

Revista presei. PSD revine în forţă!

scris de Z.V.
126 Afisari

Iohannis: Tragediile istoriei nu trebuie uitate, pentru a nu se mai repeta vreodată. ”(…) Sprijinul acordat supravieţuitorilor Holocaustului dă consistenţă unei astfel de atitudini. Rămân profund angajat în păstrarea şi onorarea memoriei suferinţelor persoanelor persecutate din motive etnice în România mijlocului secolului trecut”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia de Hanuka, organizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, potrivit Adevărul.

PSD revine în forţă! Traian Băsescu: „O spun cu îngrijorare”. Traian Băsescu crede că Partidul Social Democrat are destul de multe resurse, astfel încât să revină în forţă în 2020, pentru alegerile locale, respectiv alegerile parlamentare. De asemenea, fostul preşedinte al României e de părere că următorul an va fi crucial pentru Partidul Naţional Liberal, publică Evenimentul Zilei.

Cea mai lungă noapte a dictaturii. Procesul cuplului criminal Ceauşescu a fost o creaţie criminală, aşa cum dezordinea şi victimele produse în serie o atestă. Judecata capitală permisă de legislaţia momentului avea totuşi nevoie de un rechizitoriu care să cuprindă întreaga reţea care a făcut posibilă o putere incontrolabilă, de o asemenea forţă. Cu fiecare an revine tema revoluţiei într-un sens lipsit de orice relevanţă, scrie Ioan Vieru în Cotidianul.

Ciolacu intervine în disputa Orban-Firea: Neruşinare este să pedepseşti cetăţenii pentru că sunt conduşi de un primar de altă culoare politică. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a criticat pe premierul Ludovic Orban, care a afirmat că i se pare lipsită de bun simţ cererea Gabrielei Firea de a primi bani de la fondul de rezervă. ”Bun simţ e să aloci banii publici transparent”, a afirmat Ciolacu, menţionează Gandul.

Băsescu: Generalul Creţu, un om de o seriozitate absolută. Pot fi şi erori de încadrare a unui ceai. Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu crede că fostul general SPP Gabriel Creţu se droga, fiind un om de o seriozitate absolută. ”Nu e vreun naiv pe care să-l păcălească cineva. Pot fi şi erori de încadrare a unui ceai”, a mai spus el, notează Hotnews.ro.

Ludovic Orban, întâlniri cruciale pentru a obţine sprijin pe proiectul de buget. (…) Ludovic Orban încearcă să îi convingă pe cei din UDMR şi USR să sprijine în continuare guvernul şi doreşte sprijin şi pentru următoarea sesiune parlamentară din februarie anul viitor, publică Jurnalul.ro.

Hellvig promite că nimeni nu va mai „înăbuşi libertatea românilor”. Directorul SRI, Eduard Hellvig, a transmis un mesaj, la 30 de ani de la Revoluţie. Hellvig arată că ultimii 30 de ani de libertate au fost nepreţuiţi pentru un popor care a trăit în totalitarism, iar în prezent niciun alt regim nu va mai reuşi să înăbuşe libertatea românilor, menţionează România Liberă.

Băsescu, avertisment dur pentru Orban: ”Eu îi dau scris că, dacă face asta, pe instabilitate politică mai pierdem o gradaţie la ratingul de ţară”. „Ludovic Orban trebuie să fie atent, guvernarea trebuie să meargă ceas, iar povestea introducerii ţării într-o bâlbă de asta să cadă Guvernul de două ori, de trei ori, e o copilărie ca să genereze alegeri anticipate. Eu îi dau scris că, dacă face asta, pe instabilitate politică mai pierdem o gradaţie la ratingul de ţară (…), a declarat Traian Băsescu, potrivit Stiripesurse.ro.

Guvernul face şedinţă luni, pentru a analiza amendamentele depuse pentru Legea bugetului şi OUG 114. Astfel, urmează sa fie analizate amendamentele depuse pentru proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020, proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 şi proiectul Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, scrie Ziare.com.

32.000 de pensionari din sistemul public iau şi salariu la stat. Cumulul celor două venituri va fi interzis. În această ultimă variantă a legii sunt enumerate clar şi explicit categoriile de pensie pentru care se interzice cumulul cu salariul la stat: pensia de serviciu, pensia militară, pensia pentru limită de vârstă, anticipată sau anticipată parţială, de la Casa Naţională de Pensii sau de la o Casă Sectorială de Pensii – a MApN, MAI şi SRI, informează Economica.net.

România, sub o nouă dictatură: Dacă nu vă convine, duceţi-vă în altă parte/ţară! Totul a pornit de la un articol din ZF din 11 decembrie: Încă o lună în care România a pierdut 3.000 de oameni. Ce politici trebuie să adopte România pentru a stopa declinul demografic? Sociologii: Avem nevoie de studii, să ştim de ce tinerii iau decizia de a nu face copii, sau de ce nu pleacă în străinătate, scrie Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar.

FCSB – Craiova 2-0. Gigi Becali a stabilit preţul! Pe ce sumă poate fi scoasă FCSB la vânzare. „Dădusem 40 de milioane, mi-am recuperat banii şi acum mi se pare că am împrumutat iar societatea cu vreo cinci milioane. Nu mai ştiu exact. Dacă vând acum Steaua, eu zic că minim, minimorum face 50 de milioane de euro. Asta ar fi valoarea, dar nu o vând nici cu 200 de milioane. (…)”, a declarat Gigi Becali, scrie Gsp.ro.

Caţi bani au încasat din transferuri echipele din România în 2019! Viitorul, lider cu peste 9.000.000 de euro + sumele primite de fiecare club din prima ligă. Viitorul vinde pe sume bune în fiecare perioadă de mercato, acelaşi lucru întâmplându-se şi în 2019. În iarnă, Gică Hagi dădea lovitura şi vindea pentru prima oară în Premier League, după ce clubul dobrogean ajungea la un acord de transfer cu Brighton pentru Tudor Băluţă, precizează Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS