Acasa Revista Presei Revista presei. Puterea se crede Justiţie

Revista presei. Puterea se crede Justiţie

scris de Florin BUDESCU
3 afisari

EvZ: Puterea dă cu pumnul în masă: Justiţia sunt eu! “Guvernul Ponta vrea să intervină în activitatea instituţiilor pe care încă nu le controlează: DNA, ANI, Parchetul General şi Curtea Constituţională. Mandatul şefului DNA, Daniel Morar, expiră la sfârşitul lui august, iar cel al procurorului general, Codruţa Kovesi, în septembrie”

palatul_victoria guvernGandul: Ce judecă, de fapt, Consiliul de Etica? Cei 11 “judecători”, faţă-n faţă cu sesizarea privind plagiatul lui Ponta: azi o vedem si nu e “Profesorul Horia Iovu, membru al consiliului, susţine că de fapt nici nu ar exista o reclamaţie, cu toate că însuşi premierul a anunţat public că a sesizat Consiliul Naţional de Etică. Petru Andea, fost deputat PSD, şi el membru al consiliului, spune că de fapt există o sesizare, dar că el nu a vazut-o personal. Patru din cei 11 membri ai consiliului au declarat că nu se ştie când exact se va întruni comisia şi nici dacă vor discuta în următoarele zile «dosarul Ponta»”

Romania libera: ANI avertizează Legislativul că nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti poate atrage plângere penală. Strategia pro-corupţie a Parlamentului României “În Parlamentul României îşi exer­cită de câteva luni mandatele doi deputaţi (Sergiu Andon şi Florin Pâslaru, de la PSD) pe care justiţia şi ANI i-au declarat definitiv incompatibili, deci ar fi trebuit excluşi. Refuzul Parlamentului de a-i demite intră în contradicţie flagrantă cu declaraţia Came­rei Deputaţilor şi a Senatului privind sprijinirea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie”

Puterea: DNA cere strămutarea dosarului de întrerupere a executării pedepsei lui Năstase “Procurorii DNA solicită ICCJ strămutarea dosarului încare avocaţii lui Adrian Năstase cer TribunaluluiBucureşti întreruperea executării pedepsei, de laaceastă instanţă la un alt tribunal din ţară, din cauzasuspiciunilor de imparţialitate, au declarat sursejudiciare”

Curentul: Liviu Pop – conflict de interese și acte de corupție cu bani europeni ”Lăcomia lui Liviu Pop, care nu s-a mulțumit să câștige doar el bani din fonduri europene, ci a implicat-o și pe soția sa în proiect, ar putea duce la periclitarea acestui proiect și la obligația FSLI de a restitui sumele care au fost deja trase”

Adevarul: Două luni de guvernare toxică ”În cele două luni de mandat, Executivul s-a remarcat mai mult prin gafe şi decizii controversate decât prin realizări”

Bursa: Transelectrica, afectată indirect de insolvenţa Hidroelectrica ”Cererea şi declararea ulterioară a stării de insolvenţă a Hidroelectrica afectează indirect relaţiile bancare ale Transelectrica”

Curierul national: Vară imobiliară cu scăderi de preţuri, dar şi de oferte ”Luna iunie a adus preţuri medii pe locuinţe cu 5% mai mici decât cele din ianuarie. În primele şase luni, oferta a înregistrat o contracţie pe toate categoriile de imobile. Anunţuri particulari: Aceste scăderi sunt acum mai mult de ordin moral”

StareaPresei.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult