Acasa Revista Presei Revista presei. Putin a amenințat România

Revista presei. Putin a amenințat România

scris de Z.V.
15 afisari

Deciziile luate în ședința de vineri a CSAT, reținerea de către procurori pentru 24 ore a directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, condamnarea definitivă la închisoare a omului de afaceri Dan Adamescu, începerea urmăririi penale în cazul Secției de Arși de la Floreasca, precum și critica pe care o face ministrul Justiției, Raluca Prună, companiei Metrorex, dar și depistarea pozitivă la meldoniu a tuturor componenților lotului național de kaiac-canoe al României sunt principalele subiecte ale zilei de 28 mai.

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Putin a amenințat România astă seară, la Atena. Președintele rus, Vladimir Putin, a spus astă seară, într-o conferință susținută la Atena că România „s-ar putea găsi în raza de acțiune a rachetelor rusești pentru că găzduiște elemente ale scutului american antirachetă”, relatează Q Magazine. Este pentru prima oară când președintele rus recurge la această retorică agresivă. Până acum, declarațiile au fost mai rezervate, Rusia spunea că va lua măsuri pentru inaugurarea scutului de la Deveselu.

Președintele Iohannis: „Am convenit în CSAT elaborarea unui plan de acțiune privind sistemul sanitar”. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a fost aprobat un plan de acțiuni privind situația din sănătate, urmând ca, până la sfârșitul lunii iunie, Executivul să elaboreze norme privind procedurile, măsurile de control și laboratoarele medicale, transmite Bursa. „Am discutat și convenit un plan de acțiune, concretizat printr-o hotărâre a Consiliului, care stabilește în câteva puncte măsuri referitoare la norme, proceduri, control și laboratoare”, a declarat Iohannis, într-o conferință de presă, după ședința CSAT.

Iohannis: Unitățile 3 și 4 de la Centrala Cernavodă — proiect prioritar de investiții. CSAT a aprobat vineri un raport al ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu, cu privire la proiectul unităților 3 și 4 de la Centrala Cernavodă, stabilind că este o investiție prioritară pentru România, a anunțat președintele Klaus Iohannis, potrivit Evenimentului Zilei. „În cadrul ședinței Consiliului am analizat și aprobat raportul ministrului Energiei privind stadiul și evoluția proiectului unităților 3 și 4 de la Centrala Cernavodă stabilind că acesta reprezintă un proiect prioritar de investiții pentru România”, a declarat șeful statului la Palatul Cotroceni.

România poate trimite 2.184 de militari, polițiști și civili la misiuni în afara țării. România poate trimite în 2017, în misiuni și operații în afara țării, 1.401 militari și civili din Armata României și 783 militari și polițiști din Ministerul de Interne, s-a decis vineri în ședința Consiliului Național de Apărare a Țării, anunță Evenimentul Zilei. „Consiliul a aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, conduse de NATO, UE, ONU și OSCE în 2017. Armata României va putea participa cu 1.401 militari și civili”, a declarat președintele Klaus Iohannis după ședință.

Când va fi adoptată ordonanța privind salarizarea. Guvernul „încearcă” să adopte ordonanța privind salarizarea bugetarilor marți, în caz contrar aceasta va fi aprobată în săptămâna imediat următoare, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, relatează Cotidianul. „La Ministerul Muncii, aceste discuții (cu sindicatele din Educație ? n.r.) continuă, au fost discuții în cursul acestei săptămâni. Ordonanța este în stadiul spre finalizare. Așteptăm clarificarea tuturor detaliilor și eventuale noi negocieri cu partenerii sindicali din Educație”, a precizat Suciu, la Guvern.

Dacian Cioloș: Guvernul acționează pentru o schimbare durabilă, nu ca să obțină rezultate pentru imagine. Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, referitor la criticile la adresa Executivului, că Guvernul va acționa pentru o schimbare durabilă, de mentalitate, nu ca să obțină rezultate pentru imagine, conform Puterea. „Aud de câteva luni că acest Guvern nu lucrează în interesul românilor, că nu lucrează în interesul țării, că nu performează, că nu arată rezultate. (…) Atunci când vrei să vezi rezultate de pe-o zi pe alta, faci lucruri superficiale. Atunci când faci lucruri cu consistență, rezultatele se văd mai târziu, dar ele încep să prindă rădăcini”, a afirmat Dacian Cioloș, la Gala Premiilor Capital.

Când își va plăti Teodorovici datoria la ANAF. Fostul ministru al Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, care figurează pe lista restanțierilor la Fisc, cu peste 73 000 de lei, a declarat vineri la Alba Iulia că o să plătească în funcție de cum poate, eventual apelând și la un împrumut pentru a-și achita penalitățile, ca acestea să nu crească în continuare, conform Q Magazine. „O să plătesc în funcție de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalități, ca să nu crească în continuare”, a spus, într-o conferință de presă, fostul ministru de finanțe.

ANI cere aplicarea sancțiunilor disciplinare în cazul a doi deputați. Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că a solicitat Camerei Deputaților aplicarea sancțiunilor disciplinare în cazul deputaților Florin Costin Pâslaru și Ionaș Florin Urcan, informează Puterea. Potrivit sursei citate, în cazul deputatului Ionaș Florin Urcan, ANI a cerut încetarea de drept a mandatului de deputat, în conformitate cu prevederile legale potrivit cărora „președintele Camerei ia act de situația de încetare a mandatului de deputat (…) și supune votului plenului Camerei (…) adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat”.

Guvernul își retrage reprezentanții din CES. Reprezentanții Guvernului în Consiliul Economic și Social (CES) vor fi retrași din această instituție tripartită, urmând să fie înlocuiți cu reprezentanți ai societății civile, a anunțat Executivul într-un comunicat, potrivit Cotidianul. Executivul a abrogat vineri Hotărârea 175/2009 privind numirea reprezentanților Guvernului în CES, decizie care este în concordanță cu reglementările Legii 248/2013 privind organizarea și funcționarea CES.

Expert Forum: 449 de candidați nu au vârsta legală pentru a candida la locale. ONG-ul Expert Forum a dat publicității un studiu din care reiese că 449 de persoane ce se regăsesc pe listele de la alegerile locale nu au împlinit vârsta de 23 de ani, cerută de lege pentru a candida, iar alte 28 de persoane figurează pe listele a cel puțin două formațiuni politice, scrie Adevărul. Potrivit legii, candidații la alegerile locale din 5 iunie trebuie să îndeplinească o serie de condiții printre care să aibă cel puțin 23 de ani, să nu le fie interzise drepturile electorale și să domicilieze în unitățile administrativ-teritoriale în care urmează să candideze.

Scutul antirachetă american din România ”va avea consecințe minore asupra securității Iranului” — expert. Scutul antirachetă american din România nu va reprezenta o amenințare pentru securitatea Iranului, a estimat Farhang Jahanpour, profesor la Colegiul Kellogg din cadrul Universității Oxford, într-un interviu publicat vineri de cotidianul The Tehran Times, transmite Economica.net. ”Chiar și în trecut, rolul Iranului în scutul de apărare a fost folosit mai ales în scop de propagandă, pentru că Iranul nu poseda arme nucleare sau rachete balistice internaționale”, a subliniat profesorul iranian.

Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, scoasă cu cătușe la mâini; este acuzată de 99 infracțiuni de înșelăciune în formă continuată. Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost scoasă vineri seara cu cătușele la mâini din sediul Parchetului General și a fost dusă în arestul Poliției Capitalei, anunță Jurnalul Național. Ea a fost reținută reținută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale, fiind acuzată de săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și 29 de infracțiuni de înșelăciune în formă simplă, precum și infracțiunea de participație improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Omul de afaceri Dan Adamescu, condamnat la patru ani și patru luni de închisoare. Sentința este definitivă. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, vineri, definitiv, condamnarea omului de afaceri Dan Adamescu la patru ani și patru luni de închisoare, acesta fiind acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvență, scrie Capital. Astfel, în ceea ce îl privește pe Adamescu, magistrații hotărât menținerea pedepsei care a fost dispusă în prima instanță.

Procurorii au reconstituit parțial traseul lui Dan Condrea înainte de producerea accidentului. Parchetul General anunță vineri că a reconstituit parțial traseul mașinii lui Dan Condrea înainte de producerea accidentului, inclusiv prin valorificarea unor înregistrări video surprinse de camerele de supraveghere stradală, conform Jurnalului Național. „În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind accidentul rutier produs la data de 22 mai 2016, soldat cu decesul conducătorului auto, procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au reconstituit parțial traseul dinaintea producerii accidentului de circulație, inclusiv prin valorificarea unor înregistrări video surprinse de camerele de supraveghere stradală”, se arată într-un comunicat remis vineri presei.

Tribunalul București a hotărât că Hexi Pharma poate plăti utilitățile, salariile, impozitele si materiile prime comandate deja. Compania Hexi Pharma poate efectua plăți pentru achitarea salariilor și a utilităților, dar și pentru returnarea produselor de către clienți și a cheltuielilor de distrugere a produselor la centre specializate, a decis vineri Tribunalul București, potrivit Adevărul. Instanța a menținut măsurile preventive dispuse anterior de Judecătoria sectorului 5, însă a admis cererea companiei Hexi Pharma de efectuare a unor plăți și transferuri bancare.

Misterul informărilor SRI în cazul situației din Sănătate. Parchetul face o anchetă. Procurorul General Augustin Lazăr anunță verificări în cazul informărilor SRI privind problemele din sistemul medical, conform Gândul. Mai exact, ce s-a întâmplat cu documentele ajunse la parchete. „Există un număr de astfel de informări care au fost transmise autorităților statului român. Unele dintre ele au fost transmise mai multor parchete. Aceste sesizări privesc o varietate de încălcări în domeniul medical, nu se referă exclusiv la o anumită chestiune. Noi suntem în faza în care facem o evaluare a modului în care ele au fost verificate”, a declarat Lazăr.

Procurorii încep urmărirea penală în cazul Secției de Arși de la Floreasca. Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu neregulile descoperite de Corpul de control al ministrului Sănătății la Secția de Arși a Spitalului Floreasca, transmite Libertatea. „În urma controlului, au fost dispuse următoarele: informarea Curții de Conturi a României pentru deficiențele consemnate în raportul de control; sesizarea ANAP pentru posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la întocmirea documentației de atribuire a contractului de achiziție aparatură medicală pentru Unitatea de îngrijire a arșilor gravi și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 București, pentru posibile fapte de natură penală, având în vedere întocmirea nereală a procesului verbal de punere în funcțiune a Barocamerei și plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL”, se arăta într-un comunicat al Guvernului.

Piedone, la primul termen al dosarului Colectiv, judecat la TB: Ești om, normal că îți pare rău de absolut tot. Tribunalul București a început, vineri, judecarea procesului lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 și al celor trei funcționare din primărie, la termen ajungând și o parte dintre supraviețuitorii incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, scrie Adevărul. Primul termen, judecat în cameră preliminară, fără accesul publicului, a vizat eventuale excepții ridicate de părțile din dosar.

Udrea: Prin Gala Bute, am urmărit să ajung cel mai bun dintre politicieni și președinte al României. Elena Udrea a declarat vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că prin organizarea Galei Bute a urmărit să ajungă cel mai bun ministru din Guvernul Boc și chiar președinte al României, însă s-a ales cu „huiduielile” a 8.000 de spectatori și un dosar penal, relatează Jurnalul Național. În cadrul procesului în care este acuzată de corupție, Elena Udrea a fost întrebată la un moment dat de avocatul lui Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, dacă prin organizarea Galei Bute a urmărit un interes politic personal.

Udrea cere ca Predoiu, Boc și Cocoș să fie audiați în „Gala Bute”. Elena Udrea a solicitat vineri, în timpul audierilor de la Curtea Supremă din dosarul „Gala Bute”, ca în proces să fie audiați, ca martori, Cătălin Predoiu, Emil Boc și Dorin Cocoș, fostul ministrul aducând și detalii despre o întâlnire cu Emil Boc pentru sponsorizarea evenimentului, scrie Gândul. Vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc un nou termen din procesul „Gala Bute”, în care Elena Udrea este judecată alături de Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ion Ariton și Ana Maria Topoliceanu, ședință la care Elena Udrea a cerut instanței audierea fostului ministru Cătălin Predoiu, a fostului premier Emil Boc și a fostului său soț, omul de afaceri Dorin Cocoș.

ÎCCJ: Încă 30 de zile de arest pentru Neculai Onțanu. Primarul suspendat al sectorului 2, Neculai Onțanu, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, a decis joi Înalta Curte de Casație și Justiție, conform Evenimentului Zilei. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins o contestație depusă de Neculai Onțanu la decizia dată de Curtea de Apel București, instanță care a admis pe 18 mai cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv pentru primarul suspendat din sectorul 2, în dosarul în care acesta este cercetat pentru luare de mită.

Mici și bere pentru un vot. Un primar din Olt a fost reținut pentru mită electorală. Gheorghe Periețeanu, primarul comunei Icoana, candidat pentru un nou mandat, a fost reținut pentru 24 de ore, joi seara, fiind acuzat, potrivit unor surse, că a împărțit bonuri pentru mici și bere în schimbul voturilor, sâmbătă, la ziua localității, transmite Gândul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Olt a confirmat că, joi seara, Gheorghe Periețeanu a fost adus în arestul poliției, el fiind reținut pentru 24 de ore, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Zegrean: Actuala Constituție este foarte modernă, pentru că a permis aderarea României la NATO și UE. Actuala Constituție este foarte modernă, pentru că a permis aderarea României la NATO și UE, a declarat, vineri, la Suceava, președintele Curții Constituționale (CCR), Augustin Zegrean, care a contribuit la redactarea Constituției din 1991, revizuită în 2003, transmiteRomânia Liberă. ”Am scris această Constituție și istoria ne-a confirmat că este o Constituție bună pentru că, sub această Constituție, România a aderat la NATO și UE. Aderarea României la UE o consider cea mai mare realizare a românilor de la Decebal încoace”, a spus Zegrean.

Ce a pățit ministrul Justiției la metrou, la ora 10 noaptea. Mesajul către Metrorex. Raluca Alexandra Prună, ministrul Justiției, a fost protagonista unui incident surpinzător, joi seara, la metroul bucureștean, scrie Libertatea. Surprinzător pentru ea desigur, nu pentru bucureștenii de rând care se confruntă cu această situație zi de zi. Ministrul a fost invitat să intre neregulamentar la metrou, adică fără să plătească, pentru că era închisă casa de bilete. Raluca Alexandra Prună a povestit pe pagina ei de Facebook întâmplarea detaliată și felul cum a fost invitată de paznic să sară peste bară/tourniquet.

Ministerul Mediului, precizări privind depozitarea deșeurilor aduse din Italia. Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) precizează, într-un comunicat transmis presei, că Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) nu a primit nicio notificare din partea ECO SUD sau a autorităților competente din Italia referitor la intenție vreunei societăți de a aduce pe teritoriul țării noastre deșeuri din Italia, potrivit Q Magazine. Un astfel de transport poate fi realizat doar după ce expeditorul notifică autoritățile din țara destinatară și obține un acord preliminar scris în acest sens, se mai arată în document.

Institutul Cantacuzino are un nou Consiliu de Administrație. Institutul Cantacuzino are un nou Consiliu de Administrație, a anunțat vineri ministrul Educației, Adrian Curaj, pe pagina sa de Facebook, conform România Liberă. „Unul dintre obiectivele mele ca ministru este repornirea activită?ii Institutului „Cantacuzino”, dat fiind rolul strategic al acestuia.

CNADNR, despre montarea separatoarelor de sens pe DN 1. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță prin intermediul unui comunicat că montarea separatoarelor de sens pe DN 1 va începe luni, potrivit Cotidianul. Lucrările ar urma să se desfășoare în anumite intervale orare, când traficul este mai scăzut, și pe etape, precizează compania.

Cel mai mare curs de resuscitare din lume, mâine, la București. Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București Ilfov organizează mâine cel mai mare curs de resuscitare organizat în România, anunță Libertatea. Evenimentul „Record pentru viață-110 ani de Salvare a Vieții” va avea loc pe pe Arena Națională din București.

120 de turiști au fost evacuați după izbucnirea unui incendiu într-un hotel din Predeal. Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineața, la un hotel de patru stele din Predeal, 120 de turiști fiind evacuați, incendiul pornind dintr-un vestiar de la demisol, relatează Ziarul Financiar. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru situații de Urgență (ISU) Brașov, cpt. Ciprian Sfreja, toți cei 120 de turiști care se aflau în hotel au fost evacuați.

O turistă de origine română a decedat în naufragiul produs în Thailanda. O turistă de origine română a murit în naufragiul produs vineri dimineață în Golful Thailandei, anunță surse citate de presa thailandeză, care precizează că la bordul navei răsturnate erau numeroși turiști occidentali, inclusiv câțiva cetățeni români, potrivit Ziarului Financiar. Naufragiul a avut loc joi seară în Golful Thailandei. Nava de mare viteză Aang Thong plecase din zona Parcului național Mu Ko Ang Thong și se îndrepta spre Lomphraya, în Golful Thailandei. Din cauza valurilor puternice, ambarcațiunea s-a răsturnat în largul Insulei Ko Samui.

Pentru prima dată se organizează un protest în România față de impunerea unui salariu minim în Franța pentru transportatori. Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), alături de asociații profesionale ale transportatorilor rutieri din mai multe State Membre UE, protestează împotriva impunerii abuzive a legii salariului minim din Franța (MACRON) transportatorilor rutieri, care va intra în vigoare pe 01.07.2016 — măsură protecționistă similară legii MiLoG din Germania, potrivit unui anunț al UNTRR, scrie Ziarul Financiar. O delegație UNTRR va depune la Reprezentanța Comisiei Europene în România o Rezoluție comună împotriva legii MACRON, adresată Președintelui Comisiei Europene — Jean Claude Juncker și semnată de asociațiile transportatorilor rutieri din Portugalia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Estonia, Lituania, Ungaria, România și Polonia.


Enache Jiru, MFP: „Populația va putea vinde oricând titlurile de stat deținute, fără a pierde dobânda; prețul va fi stabilit de bancă”. Persoanele fizice care vor subscrie la emisiunea de titluri de stat a Ministerului Finanțelor pentru populație le vor putea vinde oricând, prin intermediul băncilor din consorțiul de emisiune, fără a pierde dobânda pentru perioada de deținere, însă prețul va fi stabilit de bancă în funcție de dobânzile din piață la momentul tranzacției, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Enache Jiru, conform Bursa. „Titlurile se pot vinde oricând și nu se pierde dobânda acumulată până la momentul vânzării. Prețul va varia pe piață în funcție de fluctuația de dobânzi în piața interbancară”, a explicat Jiru.

Ministrul Transporturilor: „Am propus autorităților de la Bruxelles înființarea unei Agenții Europene Rutiere, care să fie găzduită de România”. România a propus autorităților de la Bruxelles înființarea unei Agenții Europene Rutiere, care să fie găzduită de țara noastră, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în cadrul unei conferințe organizate de către Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), transmite Bursa. El a arătat că țara noastră, deși și-a achitat încă de acum trei ani din punct de vedere tehnic toate obligațiile, nu a fost primită în Schengen.

Georgescu (BNR): Dezvoltarea este mai lentă decât creșterea economică din cauza calității slabe a creșterii. PIB a crescut de 4 ori în 15 ani, iar indicele dezvoltării umane doar cu 12,2%. Dezvoltarea în România este mai lentă decât creșterea economică din cauza calității relativ slabe a creșterii, în ultimii 15 ani PIB-ul sporind de 4 ori, iar indicele dezvoltării umane doar cu 12,2%, se arată într-o prezentare a prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, conform Capital. „Dezvoltarea în România este mai lentă decât creșterea economică din cauza calității relativ slabe a creșterii (probleme structurale în economia reală, principala forță de creare a PIB și deficiențelor în repartiția PIB), îngreunată de obturarea canalelor distribuirii primare și secundare, ca efect al indisciplinei financiare și ilegalităților din societate”, se arată în document.

Mai ții minte planul de privatizare în masă de la începutul anilor ’90? Iată câte acțiuni de atunci mai au românii. Valoarea acțiunilor deținute de români în urma planului de privatizare în masă derulat la începutul anilor ’90 se ridică la 400 — 600 de milioane de euro, a declarat vineri Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București, la Târgul Banii Tăi Expo, scrie Capital. „Sunt sute de mii de români care au acțiuni rezultate din planul de privatizare în masă la începutul anilor ’90. Foarte mulți dintre ei au uitat sau nici nu știu că au aceste acțiuni. În cele două zile de târg, vineri și sâmbătă, au ocazia să descopere, gratuit, de la Depozitarul Central dacă au sau nu acțiuni”, a spus Lucian Anghel.

Statul român, dat în judecată pentru 1 milion de euro. Una dintre societățile producătoare de apă îmbuteliată, al cărei nume a apărut pe lista neagră a ANPC în luna martie a acestui an, va acționa în judecată statul român și va cere daune în valoare totală de 1 milion de euro, anunță Curierul Național. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a întreprins mai multe controale la începutul lunii martie, în urma cărora a descoperit o problemă gravă la apa de băut vândută în supermarket-urile și hypermarket-urile din București.

Legea dării în plată: BCR a anunțat un client că nu mai are pretenții pentru datoria restantă. BCR este prima instituție bancară care a confirmat legea dării în plată, fără a se mai adresa instanței, scrie Curierul Național. „BCR a anunțat un client pentru care am depus notificare de dare în plată în data de 13 mai, că este de acord ca săptămâna viitoare să remită datoria reziduală. Mai pe scurt, l-au programat pentru a semna împreună cu banca un act prin care BCR nu mai are niciun fel de pretenție față de datoria rămasă restantă”, a declarat av. Adrian Cuculis.

România, lăudată de un grup de experți pentru reformele dure implementate în timpul crizei economice. Grupul european de experți IREF a dat România drept exemplu de stat care a demonstrat că, pe timp de criză economică, este necesară implementarea unor reforme dure și că, tot în această perioadă, nu trebuie să se facă deloc concesii sub presiunea protestelor, notează Curierul Național. IREF susține că, deși aceste state au fost printre cele mai lovite de criză, ele au reușit să se redreseze și în acest moment înregistrează o creștere economică solidă.

Guvernul ar putea aproba în luna iunie Master Planul General de Transport. Guvernul va aproba luna viitoare Master Planul General de Transport, care se va axa pe dezvoltarea proiectelor de infrastructură rutieră, a declarat, vineri, Dan Costescu, ministrul Transporturilor, în cadrul unei conferințe organizate de către Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), scrie Economica.net. „Master Planul General de Transport este prioritatea legislativă a mandatului meu ca ministru. Este un document început cu ceva vreme în urmă și care a încercat să compenseze acea lipsă de strategie și viziune pe care România a experimentat-o în ultima perioadă și cred eu că aceasta a fost una dintre cauzele stării infrastructurii în acest moment”, a susținut Costescu.

Ursache, ASF: Peste 300 de brokeri falși au fost scoși din piață și sunt cercetați. Peste 300 de brokeri falși au fost scoși din piață și sunt cercetați, iar acesta este un semn de însănătoșire a pieței autohtone de capital, a declarat vineri Mircea Ursache, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), conform Economica.net. „Alerta publică se referă la faptul că piața de capital invadată de așa-zișii falși brokeri a ajuns la momentul adevărului. Instituțiile statului și-au făcut datoria. Peste 300 de brokeri falși au fost scoși din piață și sunt cercetați”, a spus Mircea Ursache la a doua ediție a „Banii Tăi Expo”.

Donații prin SMS și teledon pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, vineri, că donațiile în campania de subscripție publică pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului” de Constantin Brâncuși se vor putea face și prin SMS, dar și prin campanii de tip teledon, informează Puterea. „În ordonanța pe care Guvernul a aprobat-o astăzi creăm mecanismele de colectare și de colaborare cu persoane juridice interesate pentru a sprijini această acțiune”, a precizat Dan Suciu,

Disctinție specială pentru actorul Ion Caramitru. Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, a fost distins, de către Comitetul Festivalului Internațional de Teatru „Actor al Europei”, cu titlul onorific de Actor al Europei pentru întreaga activitate, anunțăRomânia Liberă. Cu aceeași ocazie, „Universitatea de Arte Audiovizuale ESRA”, care se numără printre organizatorii Festivalului, îi va acorda lui Ion Caramitru titlul de Doctor Honoris Causa, potrivit unui comunicat.

Șoc în sportul românesc! Tot lotul României de kaiac canoe a fost depistat pozitiv cu meldonium. Problemele din cauza dopajului în sportul românesc continuă, notează Gazeta Sporturilor. Toți componenții loturilor de kaiac canoe din România au fost depistați pozitiv cu meldonium, nu doar componenții celor 4 bărci calificate la Jocurile de la Rio. De asemenea, pe lista sportivilor dopați se află și atleta Daniela Stanciu, care a fost depistată cu aceeași substanță.

Prima reacție a lui Lucian Bute după scandalul de dopaj: „Sunt dezamăgit, am o lungă carieră în spate și nu am avut vreodată vreun test pozitiv!” Poziția firmei care îl reprezintă pe român: „Sperăm că e o greșeală!” Lovitură grea pentru Lucian Bute, după ce Comisia de Box și Lupte din DC a notificat WBC că pugilistul român a fost depistat pozitiv pentru „Ostarine”, substanță interzisă, se arată într-un comunicat al forului mondial, scrie ProSport. Sportivul român se consideră nevinovat și spune că nu a folosit niciodată în cariera sa substanțe interzie. Bute așteaptă și rezultatele celui de-al doilea test.

Visul unei semifinale românești la Roland Garros continuă. Simona Halep și Irina Begu s-au calificat în optimile de finală ale competiției. Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros, după o victorie deloc simplă cu japoneza Naomi Osaka, scor 4-6, 6-2, 6-3, anunță ProSport. La câteva minute distanță a câștigat și Irina Begu, care s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-1 în partida cu Annika Beck. În optimi, Simona Halep o va întâlni pe Samantha Stosur (24 WTA), în timp ce Irina Begu se va confrunta cu Shelby Rogers (108 WTA).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult