Acasa Revista Presei Revista presei. Raport: nereguli majore în intervenția serviciilor de urgență în cazul Colectiv

Revista presei. Raport: nereguli majore în intervenția serviciilor de urgență în cazul Colectiv

scris de Z.V.
10 afisari

Motivarea deciziei Curții Constituționale a României în cazul interceptărilor, votul deputaților în privința cererii DNA de încuviințare a arestării preventive a social-democratului Cristian Rizea, declarațiile premierului Dacian Cioloș din timpul vizitei în Olanda, rezultatul final al analizelor efectuate de Institutul Cantacuzino la tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic, precum și incendiul din cartierul bucureștean Titan, dar și anunțul lui Ion Țiriac referitor la vinderea turneului de tenis ATP de la București sunt principalele subiecte ale zilei de 10 martie.

explozie club colectivRaport: nereguli majore în intervenția serviciilor de urgență în cazul Colectiv. Dificultatea în stabilirea unui număr estimativ de victime cât mai apropiat de realitate, alertarea individuală a fiecărui echipaj, în mod gradual, neutilizarea frecvenței unice la locul intervenției (ISUBIF și SABIF), imposibilitatea de a forma o imagine de ansamblu unitară a resurselor medicale și de prim ajutor calificat SMURD și SABIF — sunt câteva dintre problemele identificate în urma evaluării Departamentului pentru Situații de Urgență, după incendiul de la clubul Colectiv, relatează România Liberă.

Cioloș: România este capabilă să își asume fără să fie monitorizată din exterior lupta împotriva corupției și independența justiției. Premierul Dacian Cioloș i-a transmis miercuri omologului său olandez Mark Rutte că societatea românească este capabilă să își asume „fără să fie monitorizată din exterior” lupta împotriva corupției și independența justiției, informează România Liberă. „Am avut astăzi timp, cu ocazia acestui prânz, să intrăm în detalii legate de situația politică din România, de stabilitatea economică pe care o avem, de maturizarea societății românești care este capabilă să își asume, ea singură, fără să fie monitorizată din exterior, anumite responsabilități, inclusiv în privința luptei împotriva corupției și a independenței justiției”, a afirmat Cioloș într-o conferință de presă comună cu Mark Rutte.

Deputații l-au scăpat de arestare pe Cristian Rizea. Aleșii au fost de acord doar cu reținerea pesedistului. Deputatul PSD Cristian Rizea nu poate fi arestat, a decis miercuri plenul Camerei Deputaților, după ce a încuviințat reținerea acestuia, au declarat surse parlamentare, conform Gândul. Pentru reținere deputații s-au pronunțat cu 141 de voturi „pentru” și 114 „împotrivă”. Înaintea voturilor pe cererile DNA, Rizea îi rugase să nu-i ridice imunitatea, spunând că a acționat ‘cu bună credință”. Social-democratul a vorbit despre copilul pe care l-a adoptat, arătând că, prin votul lor, deputații vor decide dacă băiatul va avea sau nu o familie.

Iohannis: Oficialii statului Israel îi apreciază pe cei veniți din România, iar acest lucru m-a uns la suflet. Președintele Klaus Iohannis le-a spus miercuri seara românilor din Israel că oficialii statului israelian îi apreciază foarte mult și le-a mulțumit pentru că sunt „ambasadori pentru România”, scrie Ziarul Financiar. „Peste tot am găsit oameni care au vorbit românește și peste tot mi-au spus oamenii că sunt bucuroși că a venit cineva din România și că sunt bucuroși să spună câteva cuvinte în limba română în fața unui oficial din România, dar mult mai important, oficialii statului Israel, cu toții mi-au spus că-i apreciază foarte mult pe cei veniți din România și originari din România și acest lucru, pot să vă spun, m-a uns la suflet”, a spus președintele, într-un discurs ținut în fața unei comunității de români din Israel.

Gestul făcut de Iohannis la Zidul Plângerii din Ierusalim: „Am lăsat un bilețel cu o dorință”. Președintele României, Klaus Iohannis, care se află în vizită oficială în Israel, a vizitat, miercuri, Zidul Plângerii din Ierusalim și a lăsat un bilet pe care a scris o dorință, scrie Evenimentul Zilei. „Am mai multe (n.r. ? dorințe). Una am și scris-o pe bilețel și am lăsat-o acolo”, a declarat Iohannis întrebat dacă și-a pus o dorință la Zidul Plângerii.

Gorghiu: PNL a depus acțiune în contencios-administrativ prin care contestă Hotărârea de Guvern privind alegerile locale. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat, că formațiunea pe care o conduce a depus miercuri acțiunea în instanța de contencios-administrativ prin care contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale care prevede un singur tur de scrutin, transmite Adevărul. Astăzi am depus acțiunea la instanța de contencios-administrativ. Se va judeca, după cum știți, de urgență. Așteptăm, așa cum am așteptat până acum, să vedem termenele pe care instanța de contencios-administrativ ni le va da”, a declarat Alina Gorghiu, la finalul Biroul Politic Naționale al PNL.

Cioloș: România poate să ofere un sediu pentru agenția de pază europeană a frontierelor. Premierul Dacian Cioloș a afirmat, miercuri, după întrevederea cu șeful guvernului olandez Mark Rutte, că România susține ideea creării unui sistem european de pază de coastă și de frontieră, țara noastră putând să ofere un sediu pe teritoriul său, anunță Economica.net. „Noi susținem ideea aceasta a unui sistem european de pază de coastă și de frontieră care să vină și să întărească ceea ce FRONTEX-ul face în momentul de față și care să vină în complementaritate cu capacitățile naționale de control ale frontierelor”, a spus Cioloș într-o conferință comună cu Mark Rutte.

Blaga nu exclude o negociere cu UNPR: După ce își alege conducerea analizăm. Blaga nu exclude o negociere cu UNPR, notează Gândul. „Nu. UNPR este un partid parlamentar care are problemele lui și a luat o decizie, după părerea mea trebuia să o ia cu mult timp în urmă, vor avea un Congres, își vor stabili conducerea și linia politică. După aceea vom face analiza în partid și vom discuta”, a răspuns copreședintele PNL Vasile Blaga, la TVR 1, întrebat dacă PNL va negocia cu UNPR.

Deputatul Liliana Mincă a părăsit UNPR și s-a înscris în PSD.Deputatul Liliana Mincă a demisionat, miercuri din Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), urmând să se înscrie în Partidul Social Democrat (PSD), transmite Jurnalul Național. Mincă a declarat că decizia a fost luată în semn de nemulțumire față de votul „împotrivă” pe care colegii săi din UNPR l-au dat proiectului de lege privind majorarea alocației de stat pentru copii, pe care l-a inițiat.

CCR: SRI nu are atribuții de cercetare penală. Curtea Constituțională a făcut publică motivarea deciziei privind interceptările, subliniind în analiza sa că SRI nu are atribuții de cercetare penală, anunță Cotidianul. Este vorba de decizia prin care Curtea a declarat neconstituțional un articol din Codul de procedură penală care permitea serviciilor secrete să facă interceptări în dosarele penale. „Curtea constată că legiuitorul a inclus, în cuprinsul art.142 alin.(1) din Codul de procedură penală, pe lângă procuror, organul de cercetare penală și lucrătorii specializați din cadrul poliției și a altor organe specializate ale statului. Aceste organe specializate ale statului nu sunt definite, nici în mod expres, nici în mod indirect în cuprinsul Codului de procedură penală”, precizează CCR în motivarea deciziei.

CCR: Decizia privind interceptările se aplică dosarelor aflate pe rol. Curtea Constituțională precizează, în motivarea deciziei care interzice interceptările SRI în dosarele penale, că decizia sa privind supravegherea tehnică se va aplica dosarelor aflate pe rolul instanțelor de judecată, nu cauzelor definitiv soluționate până la data publicării sale, conform Cotidianul. „Cu privire la efectele prezentei decizii, Curtea reamintește caracterul erga omnes și pentru viitor al deciziilor sale (…). Aceasta înseamnă că, pe toată perioada de activitate a unui act normativ, acesta se bucură de prezumția de constituționalitate, astfel încât decizia nu se va aplica în privința cauzelor definitiv soluționate până la data publicării sale, aplicându-se, însă, în mod corespunzător, în cauzele aflate pe rolul instanțelor de judecată”, se arată în motivarea deciziei CCR prin care a declarat ca neconstituțională sintagma „alte organe specializate ale statului” din articolul care reglementează efectuarea interceptărilor.

DNA vrea aproape 10,5 milioane de euro pentru tehnică de interceptare și detașarea a 130 de polițiști, după decizia CCR. DNA cere, după decizia CCR privind interceptările, suplimentarea bugetului cu aproape 10,5 milioane de euro, pentru a putea să achiziționeze tehnică de interceptare și a detașa 130 de ofițeri care să se ocupe de supravegheri operative și înregistrări ambientale, scrie Jurnalul Național. Activitatea DNA ar putea reveni la standardele din prezent în aproximativ doi ani după asigurarea acestor resurse.

DIICOT: Decizia CCR presupune înființarea unui serviciu tehnic pentru care este nevoie de 20 milioane euro. DIICOT va solicita Ministerului Justiției promovarea unei ordonanțe de urgență de modificare a Legii 508/2004 prin care va solicita înființarea serviciului tehnic al Direcției, având în vedere decizia CCR privind neconstituționalitatea unor reglementări privind realizarea activităților de supraveghere tehnică, conformEconomica.net. „Această modificare va impune achiziția de echipamente tehnice specifice și detașarea inițială a unui număr de 200 de lucrători de poliție în cadrul DIICOT, precum și asigurarea trainingului acestora. Aceste măsuri presupun un efort bugetar de peste 20.000.000 de euro, această sumă fiind susținută la acest moment doar de sumele utilizate de alte unități specializate de parchet în același demers, sumele absolute putând fi precizate numai după un calcul judicios efectuat împreună cu specialiștii în domeniu”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis miercuri presei.

IGPR: E nevoie de suplimentarea cu 1.000 de posturi. IGPR precizează într-un comunicat că pentru realizarea supravegherii tehnice, după decizia CCR privind interceptările, că se impune suplimentarea structurii organizatorice a Poliției Române cu 1.000 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, precum și rectificarea bugetului instituției cu aproximativ 30 de milioane de euro, conform Cotidianul. „Poliția Română a luat act de motivarea Curții Constituționale Române și o va respecta întocmai”, se afirmă în comunicatul IGPR.

Kovesi dorește dezvoltarea Serviciului tehnic al DNA, ca să poată asculta mai bine telefoanele. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, consideră necesară dezvoltarea Serviciului tehnic al Direcției Naționale Anticorupție, relatează Curierul Național. Potrivit proiectului de management, Kovesi susține că „este necesară dezvoltarea Serviciul tehnic, prin suplimentarea resurselor umane și materiale, dar și prin asigurarea unor forme de pregătire profesională specifică”.

CSM va finaliza pe 25 martie procedurile de avizare a reînvestirii Laurei Codruța Kovesi. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va finaliza pe 25 martie procedurile de avizare a propunerii ministrului Justiției de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, potrivit calendarului aprobat miercuri de Secția pentru procurori, transmite Capital. „Secția pentru procurori (…) a aprobat calendarul de desfășurare a activităților prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiției pentru reînvestirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei procuror Laura Codruța Kovesi”, se precizează într-un comunicat al CSM.

DNA cere pedepse cu executare pentru inculpații din dosarul Microsoft. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au terminat de judecat ieri dosarul Microsoft, în care sunt inculpați pentru fapte de corupție fostul ministru Gabriel Sandu și fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, relatează Bursa. Judecătorii au anunțat că vor da sentința în acest caz pe data de 24 martie. La acest ultim termen al procesului procurorul de ședință a solicitat condamnarea la închisoare cu executare a celor patru și confiscarea specială a unor sume de bani, respectiv 2 milioane euro de la Gabriel Sandu, 2 milioane euro de la Dorin Cocoș, 7,5 milioane dolari și 2 milioane euro de la Nicolae Dumitru și 4 milioane euro de la Gheorghe Ștefan.

Fostul ministru Predoiu s-a prezentat ca martor la DNA. Dosarul este legat de ANRP. Președintele PNL București, Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar de corupție, anunță România Liberă. Conform unor surse judiciare, este vorba de dosarul despăgubirilor de la ANRP, unde Ministerul Justiției are un membru. Astfel, Predoiu a dat declarații pe aspecte procedurale și metodologice de desemnare a membrilor ANRP, în calitate de fost ministru al Justiției.

DNA: Gigi Becali, pus sub învinuire pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Procurorii DNA au transmis printr-un comunicat de presă că finanțatorul echipei Steaua, George Becali, a fost pus sub învinuire pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în legătură cu dosarul în care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu, conformGândul. „Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 și 15 februarie 2016, în dosarul 9577/2/2012 al Curții de Apel București — Secția I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea”, explică procurorii DNA în comunicatul de presă.

Senatoarea Doina Tudor va fi cercetată în arest la domicliu. Instanța a înlocuit controlul judiciar. Senatoarea Doina Tudor va fi cercetată în arest la domiciliu, măsură cu care instanța supremă a înlocuit miercuri controlul judiciar, dispus în cazul ei pe 4 martie, decizia fiind definitivă, conform Adevărul. DNA a cerut arestarea Doinei Tudor în dosarul în care este acuzată că a intermediat mita de la patronul Carpatica Asig, Ilie Carabulea, pentru fostul său soț Daniel Tudor, fost vicepreședinte ASF.

Florian Walter rămâne în arest preventiv. Judecătorii Curții de Apel Ploiești au respins contestația omului de afaceri. Judecătorii Curții de Apel Ploiești au respins miercuri ca nefondată contestația depusă de omul de afaceri Florian Walter la măsura arestării preventive, scrie Adevărul. Contestația a fost depusă de avocații lui Florian Walter după confirmarea de duminică a mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia. Omul de afaceri Florian Walter a fost adus în țară în cursul serii de sâmbătă, din Emiratele Arabe Unite, iar duminică a fost adus la Tribunalul Prahova, unde magistrații au confirmat mandatul de arestare emis pe numele său.

Percheziții la Primăria Focșani pentru fapte de corupție. Procurorii DNA au descins miercuri dimineață la Primăria Focșani pentru a face percheziții într-un dosar ce vizează fapte de corupție, anunță Adevărul. Procurorii, însoțiți de polițiști, fac în total șapte percheziții. Dosarul vizează infracțiuni de corupție comise în perioada 2013-2014. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de contracte de achiziții publice în legătură cu reabilitarea de școli și iluminatul public.

Profesorul universitar care a ucis o profesoară de chineză, în urmă cu 18 ani, este liber. Profesorul Dan Păcurariu de la Universitatea Hyperion, bănuit că a ucis-o, în urmă cu 18 ani, pe profesoara de chineză Mihaela Fulga, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, transmite Libertatea. Tribunalul București a respins propunerea de arestare preventivă, formulată de procurori, însă decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

E.Coli nu a fost transmis de brânză și de pui. Institutul Cantacuzino a efectuat analiza asupra tulpinilor găsite la trei copii din Argeș, Sibiu și Bacău, descoperind că tulpinile sunt diferite între ele, scrie Curierul Național. Tulpinile umane sunt diferite și de cele recoltate din brânza și carnea de pui, confirmând astfel că nu firma Brădet a fost sursa îmbolnăvirilor
Ministerul Sănătății a informat ieri că la Spitalul Marie Curie din Capitală mai erau internați doar trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic.

Un român, rănit în atentatul de aseară de la Tel Aviv. Printre persoanele rănite în atentatul care a avut loc aseară, la Tel Aviv, se află și un cetățean român, care în prezent este internat într-un spital din capitala Statului Israel, în stare stabilă, informează un comunicat al MAE, transmite Evenimentul Zilei. Ministerul Afacerilor Externe informează că printre persoanele rănite în atentatul care a avut loc în seara zilei de 8 martie 2016 la Tel Aviv se află și un cetățean român, care în prezent este internat într-un spital din capitala Statului Israel, în stare stabilă.

Incendiu devastator în cartierul Titan din Capitală. Peste 200 de garsoniere afectate! Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la mansarda unui bloc cu patru etaje din Bulevardul 1 Decembrie din Capitală, la fața locului aflându-se 12 echipaje de pompieri, patru autoscări, opt autospeciale de stingere și echipaje medicale de prim ajutor, transmite Q Magazine. Aproximativ 400 de persoane care locuiesc în blocul cuprins de incendiul au fost evacuate și un număr de 202 garsoniere au fost afectate, în urma operațiunilor de stingere, a anunțat Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

Protest de amploare în portul Constanța. Membrii Federației Naționale a Sindicatelor Portuare au protestat miercuri, 9 martie, în Portul Constanța, relatează Jurnalul Național. Mircea Burlacu, liderul sindicatului, susține faptul că vor protesta până când actuala conducere a administrației portului va fi înlăturată.

Firma care a îmbolnăvit oameni la pomană, amendată și închisă. Firma de catering care a furnizat o parte din alimentele gătite pentru praznicul din comuna băcăuană Traian, la care s-au intoxicat peste 100 de persoane, a fost amendată, conformLibertatea. Dintre cei 250 de oameni care au mers la pomană, peste o sută au avut nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul Județean Bacău, inclusiv 10 copii.

O nouă disciplină obligatorie în Legea Educației. Deputații au adoptat tacit introducerea unei noi discipline obligatorii în școli numită „Noțiuni de prim ajutor”, conform Libertatea. Noțiunile de prim ajutor vor fi, astfel, introduse în toate nivelurile sistemului național de învățământ, atât cel preuniversitar, cât și universitar: Excepție se face numai în cazul preșcolarilor.

Românii gestionează tot mai greu echilibrul între viața personală și cea profesională — studiu EY. Peste jumătate (51%) dintre respondenții unui studiu consideră că este mai dificil acum decât în urmă cu trei ani să gestioneze echilibrul între viața personală și cea profesională, potrivit studiului „Generațiile urbane și prioritățile lor”, prezentat miercuri de Andreea Mihnea, directorul de Resurse Umane, EY România, scrieEconomica.net. Referindu-se la perioada 2012 — 2015 și evaluând capacitatea de a gestiona echilibrul între viața personală și cea profesională, 51% dintre respondenți consideră că este mai dificil acum decât în urmă cu trei ani să gestioneze echilibrul între viața personală și cea profesională, 23% consideră că a fost la fel ca și înainte de 2012, dar 26% apreciază ca a fost mai ușor de păstrat echilibrul.

Ungaria se pregătește să ridice un gard la frontiera cu România în zece zile. Ungaria face pregătiri la frontiera cu România pentru a putea ridica un gard în termen de zece zile dacă va fi necesar, a declarat miercuri ministrul de interne Sandor Pinter, care a anunțat că țara sa va trimite mai mulți militari și polițiști pentru a patrula la granițele sale sudice, potrivit Evenimentului Zilei. Ungaria a construit deja garduri la frontierele sale cu Serbia și Croația. „Ungaria va consolida protecția la frontierele sale și declarăm situație de criză pentru întreaga țară din cauza migrației”, a afirmat Sandor Pinter.

Angela Filote, Comisia Europeană: „Deși economia crește, cetățeanul rămâne la fel de sărac”. România este în topul creșterii economice în Uniunea Europeană, dar în același timp este și în topul sărăciei, ceea arată că actualul model de creștere nu lucrează în interesul cetățeanului și, prin urmare, nu este un model pe care să îl încurajăm la nivelul Comisiei Europene, spune șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, conform Bursa. Domnia sa a declarat ieri, cu ocazia prezentării Raportului de țară pentru România, realizat de Comisia Europeană: „Competitivitatea economică din România este obținută prin salarii mici, nu prin calitate, iar încadrarea deficitului bugetar în ținta stabilită s-a realizat prin sacrificarea investițiilor. România are nevoie de relansarea investițiilor”.

Crește inegalitatea între venituri în România. Creșterea economică se simte atât în veniturile populației cât și în avuția acesteia însă inegalitatea între cei mai săraci și cei mai bogați a crescut și se află peste media europeană, susține economistul-șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea, potrivit Capital. „Nu este adevărat (că actuala creștere economică nu se simte în nvelul de trai al populației—n.r.). Se translatează atât în venituri cât și în avuție. Nu se poate compara nivelul de acum cu cel din urmă cu 10 — 15 ani. (…) Inegalitatea a crescut”, a explicat miercuri Lazea în cadrul conferinței de prezentare a Raportului de țară pentru România elaborat de Comisia Europeană.

Anca Dragu: Legea dării în plată reprezintă un risc la adresa stabilității financiare a României. Legea dării în plată, votată în Senat, reprezintă un risc la adresa stabilității financiare a României, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, conform Capital. La începutul săptămânii trecute, plenul Senatului a votat în unanimitate Legea dării în plată, după ce a respins un amendament prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garanții guvernamentale, cum ar fi Prima Casă.

Voinea, BNR: Legea dării în plată ar putea ieftini locuințele și majora „substanțial” dobânzile la credite. În cazul în care se va aplica în forma actuală, Legea dării în plată ar putea avea ca efect creșterea „substanțială” a avansului și a dobânzilor cerute de bănci pentru creditele imobiliare, în timp ce valoarea imobilelor ar putea să scadă, a declarat, miercuri, viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Liviu Voinea, potrivit Economica.net. Oficialul BNR a susținut, la fel ca ministrul Finanțelor, că Legea dării în plată reprezintă principala amenințare la adresa stabilității financiare a României și a sugerat câteva posibile efecte negative.

Eliminarea plafonului indemnizației pentru mame va avea un impact bugetar de 210 milioane de lei. Impactul bugetar al eliminării plafonului pentru indemnizația de creștere a copilului va fi de aproximativ 210 milioane de lei anul acesta și de 850 de milioane de lei în 2017, potrivit datelor comunicate de Ministerul Muncii, relatează Ziarul Financiar. Impactul bugetar al eliminării plafonului pentru indemnizația de creștere a copilului va fi de aproximativ 210 milioane de lei anul acesta și de 850 de milioane de lei anul viitor, potrivit datelor comunicate de Ministerul Muncii.

Ministrul economiei apără siderurgia românească: Fără ea nu putem susține alte industrii. Vicepremierul Costin Borc, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a declarat, miercuri, după o vizită la Alro Slatina, că România are nevoie de o industrie puternică și că trebuie să facă tot posibilul pentru a păstra în țară investitorii din acest domeniu, conformZiarului Financiar. Costin Borc a vizitat, miercuri, fabrica Alro din Slatina, despre care a declarat că este o prezență importantă în economia românească și a Uniunii Europene.

Studiu Novel Research: Contrabanda la țigări a urcat la 17,8%, în ianuarie. Piața neagră a țigaretelor a urcat la 17,8%, în ianuarie 2016, față de 17,5% în noiembrie 2015, conform studiului „Novel Research”, informează Bursa. „Și în ianuarie 2016, regiunea nord-est continuă să fie cea mai afectată de comerțul ilegal cu țigarete, cu o cotă a pieței negre de 36,8%, cu toate că se află în scădere față de noiembrie 2015, cu peste 10 puncte procentuale”, a declarat Marian Marcu, Directorul Companiei de Cercetare Novel Research.

Valurile bucuriei! România a învins Norvegia după o pauză de 15 ani și „zburdă” spre turneul preolimpic din Danemarca. Naționala feminină de handbal a făcut o partidă fabuloasă în fața Norvegiei, campioana olimpică, mondială și europeană en-titre, și s-a impus cu 25-20, notează ProSport. Jocul s-a desfășurat la Cluj, cu 7.200 de suporteri în spate care au creat o atmosferă de vis, și a contat în Grupa 1 preliminară de calificare la Campionatul European din 2016. În urma acestui rezultat, naționala lui Tomas Ryde și-a asigurat în mare măsură calificarea la turneul final din decembrie, dar în același timp a luat un bagaj imens de moral înaintea turneului preolimpic de la Aarhus, programat în 18-20 martie.

Încă o lovitură pentru sportul românesc. Țiriac a anunțat că vinde turneul BRD Năstase Țiriac Trophy de la București: „Așa nu se mai poate!” Ion Țiriac a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că va vinde turneul ATP BRD Năstase Țiriac Trophy de la București și că anul acesta va avea loc ultima ediție, conform ProSport. Țiriac a luat decizia după ce terenul central de la Arenele BNR nu a primit avizul ISU. „Turneul este de vânzare! E ultima oară când mai vedeți acest turneu aici. Eu nu pot să-mi bat joc de imaginea mea, într-un sport în care am fost cineva. Ce să facem? Să facem grevă? Să ne ducem în fața Guvernului? Nu moare nimeni. Viața merge înainte. Ne-am chinuit 21 de ani, dar așa nu se mai poate”, a declarat Țiriac.

Veste proastă pentru România! Larisa Iordache s-a accidentat și va rata calificările olimpice. Gimnasta Larisa Iordache și-a rupt un deget la antrenament, trebuie operată și nu mai poate evolua în aprilie la Test Events, anunță Gazeta Sporturilor. Fără ea, șansele echipei de a termina în primele 4 scad. Larisa Iordache, 19 ani, a căzut la bârna în timpul antrenamentului și și-a fracturat un deget de la mână. A primit din partea medicilor o pauză de 6 săptâmâni, care o scoate din calcule pentru calificarea la Jocurile de la Rio.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult