Acasa Revista Presei Revista presei. Război la Derby de România!

Revista presei. Război la Derby de România!

scris de Z.V.
30 afisari

Începerea urmăririi penale față de trei dintre jurnaliștii de la Sky News, printre care și Stuart Ramsay, pentru infracțiuni de comunicare de informații false, contestarea, de către Gabriel Oprea, a deciziei CNATDCU privind verdictul de plagiat, investițiile CNAS în verificarea plăților pentru serviciile medicale din spitale, excluderea din ANAT a Genius Travel, noi amănunte legate de SII Analytics care va pune la un loc toate bazele de date ale unor ministere și instituții-cheie ale statului, precum și propunerea României la Oscarul pentru film străin a peliculei „Sieranevada” în regia lui Cristi Puiu, dar și rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro sunt principalele subiecte ale zilei de 18 august.

coregrafie dinamoRăzboi la Derby de România! Steaua a răbufnit după umilința din tribune: „Dacă ai ceva în pantaloni, nu faci așa ceva! Tăvălugul e în deal”, citează Gazeta Sporturilor. Antrenorul Stelei promite că roș-albaștrii vor răspunde pe teren dinamoviștilor, după ce aceștia au afișat în tribune mesajul „Doar Dinamo București”, chiar la meciul dintre Steaua și City.

Gabriel Oprea a contestat decizia CNATDCU privind verdictul de plagiat, scrie Jurnalul Național. Fostul vicepremier Gabriel Oprea a depus contestație, miercuri, la CNATDCU privind verdictul de plagiat în cazul lucrării sale de doctorat, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei. La începutul lunii august, după ce CNATDCU a dat verdictul de plagiat, Oprea scria pe Facebook că în anul 2000 a scris lucrarea de doctorat ”respectând toate normele academice și legale în vigoare la momentul respectiv”.

Ce partide se bat pe electoratul naționalist, aflăm din Adevărul. Cu cât se apropie mai mult campania electorală pentru parlamentare, apar tot mai multe partide care lansează mesaje naționaliste. Specialiștii consultați de ‘Adevărul’ arată cine va avea mai mult de câștigat de pe urma „românismului”.

Viitorii parlamentari PMP trebuie să aibă o meserie pe care să o fi practicat, relatează România Liberă. Președintele PMP, Traian Băsescu, le-a recomandat liderilor organizațiilor partidului drept criteriu de eligibilitate pentru candidații la alegerile parlamentare ca aceștia să aibă o meserie pe care să o fi practicat.

Veteranii Parlamentului nu mai prind loc pe liste, scrieJ urnalul Național. Au fost aproape toată viața senatori sau deputați, dar acum riscă să nu mai intre în Parlament. Cum la alegerile din noiembrie se revine la votul pe liste, mulți dintre campionii mandatelor nu vor mai ajunge în următorul Legislativ. Cei care decid acum cine va mai fi sau nu parlamentar sunt șefii partidelor. Pe ultima sută, însă, aleșii tot mai speră și negociază să fie puși pe liste.

Băsescu, către colegii din partid nemulțumiți de fuziunea PMP-UNPR: Fie acceptați deciziile, fie ne despărțim, citează Evenimentul Zilei. Fostul președinte, Traian Băsescu, le-a spus liderilor din teritoriu ai PMP, în cadrul Consiliului Executiv Național al formațiunii, că dacă nu sunt de acord cu decizia conducerii partidului de a fuziona cu UNPR, atunci au varianta de a se „despărți”. Deputatul Nuțu Fonta a reclamat, miercuri, în cadrul CEX al PMP, existența unor probleme în ceea ce privește noua conducere la nivelul filialei din Maramureș a partidului.

Gabriela Firea confundă împrumutul pentru RADET cu banii necheltuiți în 2015, conform ziarului Puterea. Fostul primar general interimar, Ștefănel Marin, o contrazice pe actuala primăriță cu privire la cele „200 de milioane de euro, bani necheltuiți pe anul trecut”. El spune că în toamna anului trecut, Primăria Capitalei era îndatorată deja în procent de 28,6%, iar el a mai accesat un împrumut pentru stingerea datoriei dintre ELCEN și Romgaz, pentru deblocarea conturilor RADET. „Este vorba de un împrumut de 248 de milioane de lei, nu euro, luați de la Trezorerie special pentru RADET”, susține Ștefănel. El spune că banii au o destinație sigură, altfel Firea face o deturnare de fonduri. Ștefănel Marin lansează în aceste zile soluțiile pentru salvarea regiei de termoficare, care iau în calcul majorarea gigacaloriei. Existența a 200 de milioane de euro „necheltuiți în 2015” a fost folosită de Firea ca argument pentru subvenționarea cu 15 milioane de lei a lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului în 2016.

Guvernul va schimba clasificarea orașelor și municipiilor, potrivit Q Magazine. Guvernul va modifica, după 25 de ani, clasificarea orașelor și municipiilor, în funcție de numărul de locuitori, de acces la aeroporturi și drumuri expres sau autostrăzi, astfel că în multe cazuri se vor alipi în componența orașelor și localități apropiate mai mici. De pildă, stațiunea Mamaia va fi inclusă, alături de Palazu Mare, în orașul Constanța.

Ministrul Apărării consideră o idee bună organizarea unei pregătiri militare pentru tineri, transmite Bursa. Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat astăzi că propunerea conducerii diviziei de a organiza un program de pregătire militară voluntară pentru tineri este o idee bună. Ministrul consideră propunerea de bun augur și o soluție pentru realizarea rezervei voluntare necesară României, potrivit unor surse din presă.

Iohannis reinventează rentabilitatea comerțului cu carte, scrie Puterea. De când e președinte, Klaus Iohannis a publicat două cărți. Fostul edil al Sibiului a avut nevoie să dobândească demnitatea supremă, ca să-și descopere vocația, până atunci nu i-a dat prin cap să scrie… Cărțile le-am citit, cu mari eforturi, lectura lor fiind un somnifer imbatabil. Așa că, îmi permit să mă pronunț: sunt absolut inepte, cenușii ca și autorul.

SRI are acces discret și legal la bazele de date ale principalelor instituții de stat. Printre ele se numără Ministerul de Interne, Direcția Vămilor, BNR și CNAS, titrează România Liberă. Recenta controversă legată de sistemul informatic SII Analytics, pe care SRI dorește să-l pună în funcțiune în România, extinde atenția opiniei publice și asupra altor programe ale SRI, din același domeniu.
Foarte interesant este faptul că, încă din anul 2015, SRI a obținut acces practic, legal și discret, la bazele de date ale principalelor instituții ale statului român.

Reporterii Sky News, acuzați oficial de DIICOT de comunicare de informații false, conform Gândul. Procurorii DIICOT au început urmărirea penală față de trei dintre jurnaliștii de la Sky News, printre care și Stuart Ramsay, pentru infracțiuni de comunicare de informații false, după difuzarea reportajului în care susțin că s-au întâlnit cu trei traficanți de arme în România, dispuși să vândă oricui, chiar și teroriștilor. Informația privind începerea urmăririi penale apare în motivarea deciziei de arestare preventivă a celor trei români.

Bogdan Olteanu dă cu subsemnatul la DNA după 5 zile de arest preventiv, notează Evenimentul Zilei. Bogdan Olteanu a fost miercuri la sediul DNA pentru acte de procedură. Fostul viceguvernator al BNR a fost arestat preventiv pentru 16 zile, vineri dimineața. Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

CJ Constanța va iniția acțiuni civile pentru recuperarea prejudiciului în dosarul în care Nicușor Constantinescu a primit 15 ani de închisoare, anunță Adevărul. Consiliul Județean Constanța a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care urmează să inițieze acțiuni civile pentru recuperarea prejudiciului în dosarul în care fostul președinte al CJC Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare, acestea urmând să fie formulate după ce va fi dată o hotărâre definitivă în dosarul respectiv.

Tăriceanu, despre coada de la permise: Există funcții unde oamenii au fost aleși să reprezinte statul, nu să stea la coadă, citează Gândul. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a comentat într-o emisiune tv scandalul în care este acuzat că a profitat de funcția sa pentru a se băga în față la o coadă de aproximativ 1.000 de persoane care așteptau eliberarea permiselor și pașapoartelor. El a spus că există funcții importante în stat, în care oamenii au fost aleși să reprezinte statul și „să se dedice problemelor societății”, nu să stea la coadă.

Agenția de turism Genius Travel a fost exclusă din ANAT pentru prejudicii aduse Asociației și turiștilor, transmiteCapital. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a exclus agenția de turism Genius Travel, pentru prejudicii morale create asociației, prejudicii de imagine create agențiilor de turism membre și nemembre, care funcționează corect și își respectă clienții, prejudicii materiale create turiștilor care au cumpărat vacanțe de la Genius Travel și nu le pot efectua.

Firma Meridian Taxi este singura autorizată în stația București Nord—zona coloane. Celelalte zone din vecinătatea gării unde staționează taxiuri aparțin de Primărie, anunță Capital. Refuzul de a prelua comenzi de către conducătorii taxiurilor existente în zona Gării de Nord este o problemă de conduită a acestora și de respectare a regulilor firmei de care aparțin, susțin reprezentanții CFR SA într-un punct de vedere privind stația de taxi din Gara de Nord.

Piperea: Va veni momentul în care conducerea BNR va fi sancționată, citează Q Magazine. Mai mulți români,debitori în franci elvețieni, au formulatșanse are acest demers? Opinia unui specialist pentru Q Magazine.

Conflictul dintre băncile pentru locuințe și Curtea de Conturi a ajuns la buzunarele clienților, scrie Bursa. Scandalul iscat în urmă cu câteva luni în jurul băncilor pentru locuințe din țara noastră, ca urmare a unui control făcut de Curtea de Conturi a României la cele două instituții care au produse de economisire-creditare (BCR Banca pentru Locuințe și Raiffeisen Banca pentru Locuințe) face deja victime în rândul clienților acestora.

ASF: Consumatorii pot solicita online denumirea fondului de pensii privat la care sunt alocați, transmite Curierul Național. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat astăzi o aplicație, disponibilă pe www.asfromania.ro, prin intermediul căreia participanții în cadrul fondurilor de pensii administrate privat Pilonul II pot afla, în termen de maximum 10 zile, denumirea fondului la care sunt alocați.

ANAF rambursează în august TVA în valoare de peste 735 mil.lei, relatează Ziarul Financiar. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează în luna august TVA în valoare de peste 735 milioane lei, din care 44 milioane lei se compensează, iar 590 milioane lei se restituie. Plata efectivă a sumelor este programată în două tranșe, respectiv 11 august — 204 milioane lei și 31 august — 386 milioane lei.

O treime dintre românii care își anulează vacanțele în străinătate nu își mai pot recupera banii, potrivit Capital. Peste o treime dintre românii care își cumpără vacanțe în străinătate nu își fac asigurare storno, potrivit agenției de turism Paravion. Astfel, aceștia nu își mai pot recupera banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale. De asemenea, 20% dintre români riscă să plătească taxe de spitalizare costisitoare în străinătate, pentru că nu își fac asigurare de sănătate înainte de a pleca în vacanță.

Bumerangul dobânzilor negative s-a întors la poarta băncilor centrale, conform Bursa. Pornirea tiparniței în zona euro nu a fost suficientă pentru readucerea economiilor supraîndatorate pe o traiectorie de creștere sustenabilă. Fidel promisiunii sale de a face totul pentru păstrarea monedei unice, Mario Draghi a trecut, în urmă cu doi ani, și la aplicarea unor dobânzi negative pentru depozitele constituite de băncile comerciale la BCE.

România, printre țările afectate de un nou val de atacuri cibernetice în industrie, potrivit Economica.net. România se află printre țările afectate de un nou val de atacuri cibernetice împotriva domeniului industrial, se arată într-un comunicat de presă al Kaspersky Lab. În iunie 2016, cercetătorii Kaspersky Lab au detectat o serie de e-mail-uri de phishing cu documente infectate.

Milioane de locuințe rămân goale în urma depopulării masive a României, citim în Capital. Numărul de locuințe a depășit oficial numărul de familii din România, situație descrisă într-un document oficial al guvernului ca fiind „foarte neobișnuită” pentu o țară cu venituri medii superioare. România are circa 8 milioane de locuințe la 7,2 milioane de familii, potrivit Strategiei Naționale a Locuirii.

Povestea româncei care l-a înfruntat pe fondatorul Tesla. Forțată să demisioneze după ce a semnalat probleme de calitate ale componentelor Model S, citim în Adevărul. Cristina Bălan, un inginer de proiectare din România, a avut curajul de a semnala calitatea în scădere a componentelor folosite de gigantul Tesla pentru autoturismele Model S și a ajuns să fie forțată de conducerea companiei fondate de Elon Musk să-și dea demisia.

Programul școala după școală. În ce unități de învățământ va fi organizat, în Capitală, scrie Libertatea. Programul „Școala după școală” va fi derulat în 77 de unități de învățământ din Capitală.

Îi puteți adopta mult mai ușor! 3.500 de copii din România caută părinți, relatează Evenimentul Zilei. Legea privind procedura adopției a fost modificată și simplificată. Cei care doresc să adopte un copil nu mai au de depus la dosar munți de hârtii și au apărut elemente noi în sprijinul copilului.

Transportatorii protestează pe 15 septembrie, anunță Curierul Național. Nemulțumiți de tărăgănarea rezolvării situației din piața RCA, transportatorii au anunțat ieri că vor declanșa, pe 15 septembrie, un protest la nivel național, solicitând din nou guvernanților să intervină pentru înghețarea primelor RCA la nivelul din luna iunie, nivel pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îl consideră stabil din punct de vedere financiar.

CNAS investește în verificarea plăților pentru serviciile medicale din spitale, potrivit România Liberă. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a achiziționat de la Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București servicii privind colectarea, prelucrarea datelor și elaborarea rapoartelor în vederea decontării serviciilor medicale spitalicești, potrivit unui anunș publicat miercuri pe SEAP.

Hemoragia pe care niciun ministru al Sănătății nu a fost în stare să o oprească. Imaginea unui sistem paralizat, titreazăGândul. O radiografie a sistemului de Sănătate din România arată că nu există județ în care să nu fie posturi libere pentru medici. Unele sunt scoase la concurs chiar și a treia oară, altele sunt acoperite de medicii rămași prin ture prelungite. Realitatea arată că mirajul muncii în străinătate a acaparat un sistem care oricum nu era sănătos. Și chiar dacă văd dezastrul, autoritățile nu cunosc metodele și nu au pârghiile necesare prin care să oprească exodul medicilor. „Este o hemoragie de medici, dincolo de orice altceva, vom avea o problemă masivă cu exodul medicilor. În niciun sector omul nu este la fel de important precum este în Medicină. Sunt orașe în care specialități întregi nu sunt reprezentate, pur și simplu nu au medici”, recunoaște chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Transfăgărășan. Traficul rutier va fi închis sâmbătă, timp de două ore, scrie Jurnalul Național. Traficul rutier va fi închis sâmbătă, între orele 14.00 și 16.00, pe Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă, de la monument, până la Bâlea Lac, pentru că va avea loc un raliu al mașinilor istorice la care vor participa 72 de echipaje din opt țări, au anunțat organizatorii printr-un comunicat de presă. Turiștii care doresc să parcurgă traseul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, când este închis Transfăgărășanul, o pot face cu telecabina.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii: „Există intenția ca în patru ani să închidem jumătate din centrele de plasament clasice„, citează Bursa. Secretarul de stat în Ministerul Muncii Oana Țoiu a declarat astăzi că există intenția ca în următorii patru ani să fie închise mai mult de jumătate din centrele de plasament de tip clasic, subliniind că acest lucru nu se poate realiza înaintea identificării unor alternative, potrivit unor surse din presă.

Filmul „Sieranevada” în regia lui Cristi Puiu, propunerea României la Oscarul pentru film străin, relatează Libertatea. Filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, este propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Decizia a fost anunțată prin intermediul unui comunicat de presă de către Centrul Național al Cinematografiei (CNC).

11 sportivi vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio De Janeiro, conform ProSport. Un număr de 11 sportivi vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio, care se vor desfășura între 7 și 18 septembrie, aceștia urmând să concureze la atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, caiac, înot și tenis de masă.Președintele Comitetului Național Paralimpic din România, Sally Wood — Lamont, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la prezentarea echipei paralimpice a României, că sportivii au șanse să obțină medalii la ciclism, para — canoe și la judo pentru nevăzători.

Jocurile Olimpice. Atletele Florina Pierdevară și Claudia Bobocea au ratat calificarea în semifinale, la 800 metri, scrieLibertatea. Atletele române Florina Pierdevară și Claudia Bobocea au ratat calificarea în semifinalele probei de 800 m, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Pierdevară a terminat pe locul 7 (penultimul) în prima serie, cu timpul de 2 min 03 sec 32/100, în timp ce Bobocea s-a clasat a șasea în seria a doua, cronometrată în 2 min 03 sec 75/100.

JO de la Rio. Atleta română Alina Rotaru a ratat calificarea în finala probei de săritură în lungime, informează Puterea. Atleta română Alina Rotaru a ratat calificarea în finala probei de săritură în lungime, la Jocurile Olimpice de la Rio, aceasta reușind două din cele trei încercări. Alina Rotaru a evoluat în Grupa A de calificare și a reușit două din cele trei încercări, prima, cu 6,40 m, și a treia, cu 6,38 m. Românca a ratat finala în condițiile în care 6,40 m a fost a 18-a performanță din calificări, la 13 cm de ultima atletă care a prins finala, britanica Jazmin Sawyers.

Bișniță la nivel mondial, președintele Asociației Comitetelor olimpice europene, arestat pentru vânzare ilegală de bilete, titrează Jurnalul Național. Președintele Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), irlandezul Patrick Hickey, a fost arestat pentru vânzare ilegală de bilete la Jocurile de la Rio de Janeiro, a anunțat miercuri poliția din metropola braziliană.

Irina Begu a fost eliminată în primul tur la Cincinnati!, scrieGazeta Sporturilor. Irina Begu a pierdut în primul tur la Cincinnati, în fața jucătoarei suedeze Johanna Larsson (locul 67 WTA), în trei seturi, 3-6/6-4/3-6. După ce a pierdut primul set, românca a revenit în cel de-al doilea act și a trimis meciul în decisiv. Deși a început setul al treilea cu un break, românca și-a pierdut serviciul, mai întâi la scorul de 2-1, iar apoi la 4-3 pentru Larsson și i-a dat suedezei ocazia de a servi pentru meci.

Un nou club din Primera, interesat de Stanciu. Antrenorul le cere șefilor să facă „un efort” pentru stelist. Prețul cerut de Becali, titrează ProSport. Zilele lui Nicolae Stanciu la Steaua par numărate, după ce talentatul decar al vicecampioanei a avut parte de un start de sezon excelent. Presa din Spania scrie astăzi că, după Celta Vigo, o nouă echipă din Primera Division a intrat în cursă pentru semnătura sa.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult