Acasa Revista Presei Revista presei. Război politic total

Revista presei. Război politic total

scris de Z.V.
62 afisari

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge candidatura lui Sevil Shhaideh propusă de PSD și ALDE pentru conducerea Guvernului, reacțiile liderilor politici la refuzul lui Iohannis de a o desemna premier pe Sevil Shhaideh, respingerea de către Senat a cererii președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii Dragnea pentru anularea a 102 taxe nefiscale, respingerea de către ÎCCJ a solicitării DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiță, dar și cutremurul produs miercuri, la ora 1:20, în zona Vrancea sunt principalele subiecte ale zilei de 28 decembrie.

iohannis-dragneaRăzboi politic total. Liviu Dragnea, după respingerea propunerii de premier a lui Sevil Shhaideh: Decizia lui Iohannis este în dispreț total față de români, față de cei care au votat, fără nicio explicație. Dacă vom ajunge la concluzia că pentru țară este mai bine să îl suspendăm pe președinte, nu o să am nicio ezitare, titrează Ziarul Financiar. Împreună cu colegii mei am încercat să găsim care ar putea fi resorturile cinstite sau constituționale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a președintelui. Nu am reușit să găsim niciun motiv constituțional, nici alt motiv care să țină de alte elemente sau riscuri, și părerea noastră este că acest om de fapt vrea să declanșeze o criză politică în România, a spus Liviu Dragnea drept răspuns la respingerea propunerii PSD pentru premier de către președinte de marți.

Lovitură dură pentru PSD. Klaus Iohannis a refuzat propunerea ca Sevil Shhadieh să devină premier. Surse din PSD anunță declanșarea procedurii de suspendare a președintelui, informează Evenimentul Zilei. Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului a refuzat să o nominalizeze pe Sevil Shhaideh propusă pentru funcția de premier. El a solicitat coaliției PSD — ALDE să facă o altă propunere de prim-ministru. Numai că, săptămâna trecută președintele PSD Liviu Dragnea a avertizat că Sevill Shhaideh este singura propunere de premier pe care o face.

Răspunsul lui Liviu Dragnea la refuzul lui Iohannis de a o accepta pe Sevil Shhaideh. Liviu Dragnea a făcut o declarație de presă legată de refuzul lui Klaus Iohannis de o a accepta pe Sevil Shaidehh pentru funcția de premier, scrie Jurnalul Național.Șeful PSD a declarat că a urmărit cu stupefacție răspunsul lui Iohannis. Dragnea a spus că a analizat și el resorturile care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. Părerea sa este că președintele statului vrea să declanșeze o criză politică.

Liviu Dragnea: Cred că președintele vrea suspendarea. Vom decide până mâine, poimânie. După refuzul lui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Sevil Shhaideh, Liviu Dragnea îl amenință pe președinte cu suspendarea, acuzându-l că a încălcat Constituția, neacceptând propunerea coaliției PSD-ALDE, potrivit ziarului Gândul ‘În opinia mea, președintele vrea suspendarea’, a spus liderul social-democrat, dându-și termen până mâine, cel târziu poimâine, pentru a lua o decizie. La umărul lui Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu a susținut că șeful statului s-a angajat într-un ‘război total’ și i-a spus la întâlnirea din a doua zi după alegeri că ‘va face tot ce-i stă în putință să nu numească un premier al PSD’. ‘Se dorește declanșarea unei crize majore’, a mai spus liderul ALDE. Ca argument în plus, Liviu Dragnea a spus că Iohannis a sunat-o joia trecută pe Shhaideh spunându-i că poate să o numească și că o invită luni sau marți la Cotroceni, pentru ca ulterior să nu îi mai dea niciun semn, iar aceasta să afle de la televizor că a fost refuzată.

Primele reacții din PSD, după respingerea lui Sevil Shhaideh: Președintele a declanșat o criză politică. Cea mai bună propunere e Liviu Dragnea, citim în Evenimentul Zilei. Liderii PSD spun că președintele Klaus Iohannis a declanșat „o criză politică” și a insultat alegătorii prin refuzul desemnării ca premier a lui Sevil Shhaideh.

Ce spun lideri ai PSD și ALDE despre suspendarea lui Iohannis după refuzul de a o numi pe Shhaideh, aflăm din Gândul. Președintele ALDE Hunedoara a declarat că orice variată e posibilă, de la dizolvarea Parlamentului și până la suspendarea președintelui, după ce Klaus Iohannis a respins nominalizarea lui Sevil Shhaideh în fruntea Guvernului. Mihai Chirica, vicepreședintele PSD și lider al organizației de Iași, spune însă că refuzul președintelui de a o numi pe Sevil Shhaideh în funcția de premier este un semn al luptei politice, dar cu toate acestea țara nu este pregătită pentru suspedarea șefului statului.

Olguța Vasilescu: PNL a fost relaxat în campania electorală, pentru că știa că Iohannis nu va nominaliza un premier PSD, scrie Jurnalul Național. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte PSD, susține că PNL a fost relaxat în campania electorală, întrucât știa că președintele Klaus Iohannis nu va nominaliza un premier de la PSD, indiferent de scorul electoral. ‘Lăsați filmele de spionaj și toate aberațiile aruncate zilele acestea în spațiul public! Pentru mine a fost relevanta discuția cu Cristian Bușoi din campania electorală: „Uitați de nominalizarea PSD la funcția de premier, chiar dacă câștigați alegerile. Iohannis nu va nominaliza un PSD-ist, indiferent de scor!” De asta a fost PNL atât de relaxat în campanie… Acum e clar, nu?”, a scris, marți seara, Lia Olguța Vasilescu pe pagina de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu: „Se dorește declanșarea unei crize politice majore”, titrează Evenimentul Zilei. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că respingerea nemotivată a propunerii de premier reprezintă un exces de putere al lui Iohannis.

C. P. Tăriceanu: Președintele mi-a spus că vrea război total, citim în Q Magazine. Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu susține că, într-o discuție purtată la Cotroceni cu șeful statului, a doua zi după alegeri, Klaus Iohannis i-ar fi spus că nu intenționează să desemneze un premier din partea PSD. La respectiva discuție ar fi asistat și celălalt copreședinte al formațiunii, Daniel Constantin.

Uniunea Turcă din România îi cere socoteală președintelui Klaus Iohannis pentru respingerea lui Sevil Shhaideh. Presedintele Uniunii Democrate a Turcilor din România (UDTR) , Osman Fedbi, nu îndelege de ce Klaus Iohannis a respins propunerea PSD de numire a lui Sevil Shhaideh în funcția de premier al României, cerându-i președintelui să-și argumenteze refuzul. Liderul UDTR crede că șeful statului ‘a plecat urechea’ către diverse persoane care nu au ținut cont de faptul că Sevil Shhaideh, membru al comunității turce din România, este un cetățean român, „vina” ei fiind, probabil, faptul că este de confesiune musulmană. ‘Sincer, nu înțeleg ce a stat la baza acestui refuz. Sevil este un cetățean român, loial și devotat acestui stat. Suntem oameni ca toți ceilalți, ne-am născut aici, avem eroii și martirii noștri care au luptat pentru România’, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, președintele comunității turcilor din România, Osman Fedbi.

Kelemen Hunor: Dragnea trebuie să vină cu o altă propunere; votul UDMR depinde de viitoarea propunere de premier.Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că președintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să vină cu o altă propunere de premier în locul lui Sevil Shhaideh și că acordarea votului de învestitură din partea formațiunii sale va depinde de viitoarea propunere de premier, notează Jurnalul Național. ‘Nu cred că Dragnea va veni cu aceeași propunere, va veni cu altă propunere. Sunt convins că nu va repeta. Nu se poate repeta. Dacă o dată a fost refuzată persoana doamnei Sevil Shhaideh va fi refuzată și a doua oară. Aici nu se poate juca. Trebuie să vină cu o altă propunere’, a subliniat Kelemen Hunor.

Reacția PNL după ce Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh: ”Salutăm decizia! Guvernul să fie ferit de vulnerabilități”, titrează Gândul. Președintele interimar al PNL Raluca Turcan a salutat marți decizia lui Klaus Iohannis de a respinge propunerea PSD-ALDE de premier, afirmând ca viitorul guvern trebuie ferit de vulnerabilitati si nu trebuie sa fie transformat intr-un „guvern personal”.

Raluca Turcan, atac dur la Liviu Dragnea: ‘Își exercită puterea prin amenințări cu suspendarea. Se revine la practicile nedemocratice care au ținut România pe loc în anii ’90’, citim în Evenimentul Zilei. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, că liderul PSD, Liviu Dragnea vrea doar să-și satisfacă interesul personal, acela de a guverna prin interpuși și că „niciun partid nu a primit de la cetățeni mandatul de a exercita puterea recurgând la amenințări cu suspendarea”.

Predoiu: Nu există nici un risc de suspendare, scrie Cotidianul. Cătălin Predoiu a comentat decizia președintelui Iohannis de a respinge propunerea șefului PSD Liviu Dragnea la funcția de prim-ministru. ‘Decizia președintelui de a respinge propunerea domnului Dragnea în persoana lui Sevil Shhaideh este făcută în interesul României. Este atributul suveran al președintelui, potrivit Constituției, să respingă sau accepte prin desemnare o propunere făcută de un partid politic sau de o alianță. Din păcate, domnul Dragnea nu a citit cu atenție toate legile care au impact pe funcția de prim-ministru, a făcut o propunere pripită și a adus lucruri în asemenea situație neplăcută, nu numai pentru dânsul și PSD-ALDE, ci și pentru români.

Bușoi: PSD are tot timpul să facă o altă nominalizare de premier, titrează Evenimentul Zilei. Liderul liberal, Cristian Bușoi, a spus că PSD are tot timpul să facă o nouă nominalizare pentru funcția de premier, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a refuzat astăzi să o desemneze pe Sevil Shhaideh.

Nicușor Dan: Sperăm ca PSD să facă o nouă nominalizare de premier, care să întrunească toate condițiile, citim în Jurnalul Național. Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, își exprimă speranța că PSD va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier, care să întrunească „toate condițiile, profesionale, morale și legale”.

Iliescu, despre respingerea propunerii PSD de premier. Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, marți, că respingerea de către Klaus Iohannis a propunerii PSD — ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcția de prim-ministru prelungește un proces care necesita o mai mare urgență, fiind necesar dialogul pentru clarificarea situației, scrie Cotidianul.

Trebuie găsită ”calea către compromisul onorabil’. Emil Constantinescu: Apel către Președinte, Parlament și partide, citim în Cotidianul. Fostul președinte Emil Constantinescu afirmă că, în condițiile în care „alegerile din decembrie au confirmat aspirația electoratului către echilibru și cooperare”, trebuie găsită ”calea către compromisul onorabil, către dialogul calm și către solidaritate”.

Băsescu, după ce Iohannis a refuzat propunerea PSD de premier: ”Trebuie găsită imediat o soluție”. Traian Băsescu a reacționat pe Facebook, la câteva minute după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD pentru funcția de premier, Sevil Shhaideh, notează Gândul.

Victor Ponta: Iohannis 2016 = Basescu 2009 !, citim în Jurnalul Național. Fostul premier, Victor Ponta, a postat pe Facebook, opinia sa despre refuzul lui Iohannis de a o desemna pe Shhaideh pentru funcția de prim ministru. Ponta compară situația prezentă cu cea din anul 2009 când Traian Băsescu nu a vrut să-l desemneze ca premier pe Iohannis. ’14 Octombrie 2009 — Basescu refuza sa il desemneze pe Klaus Iohannis ca Prim Ministru ( desi era sustinut de majoritatea parlamentara )! A ramas Guvernul demis Boc ( ca Ciolos acum)! Si a dorit sa aiba guvern PDL ( cum vrea acum Iohannis guvern PNL). E clar ce model politic are Klaus Iohannis ?!?!

Fostul șef al CCR: Nu-l poate obliga nimeni pe Iohannis să desemneze un premier pe care nu îl dorește, scrie Gândul. Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, marți, că șeful statului nu poate fi obligat să desemneze ca prim-ministru o persoană pe care nu o dorește, iar acesta nu poate fi un motiv de suspendare.

Senatul a respins reexaminarea legii privind eliminarea a 102 taxe, informează Bursa. Plenul Senatului a respins marți, cu 82 de voturi, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe. Împotriva solicitării președintelui Klaus Iohannis au votat senatorii PSD, ALDE, UDMR, iar în favoarea acesteia s-au pronunțat reprezentanții PNL, USR și PMP (36 de voturi),

După respingerea în Senat a reexaminării cerute de președinte, USR va ataca la CCR eliminarea taxei radio-tv, aflăm din Cotidianul. Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunțat marți că partidul va ataca la Curtea Constituțională din nou legea Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv radio-tv, pe motiv că legea fundamentală prevede că serviciile publice de radio și televiziune sunt autonome.

Senatul a validat, marți, lista magistraților care vor face parte din Consiliul Superior al Magistraturii, anunță România Liberă. Plenul Senatului a validat, marți, lista magistraților aleși membri în Consiliul Superior al Magistraturii. Lista a fost validată, prin vot secret cu bile, înregistrându-se 113 voturi ‘pentru’ și niciun vot ‘împotrivă’.

Opt deputați, incompatibili. Olguța Vasilescu nu a decis dacă renunță la Primăria Craiova pentru mandatul de deputat, citim în Gândul. Opt deputați din noul Parlament sunt în situație de incompatibilitatea, potrivit notificărilor pe care le-au transmis Biroului Permanent, urmând ca în termenul legal noii aleși să opteze între mandatul de deputat și funcția incompatibilă, demisionând potrivit opțiunilor lor.

Cutremur puternic simțit în București. Seismul a fost urmat de mai multe replici, informează Jurnalul Național. Seismul estimat inițial 5,6 s-a produs miercuri dimineață la orele 01.20 în România, în zona Nereju, județul Vrancea, anunță pe site-ul său Institutul american de geodezie (USGS). Epicentrul a fost localizat la 6 kilometri vest de Nereju și la o adâncime de 81 de kilometri.

Dispărut de șase zile, Sebastian Ghiță ”rămâne” sub control judiciar și cu interdicția de a părăsi țara, anunță Gândul. Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, marți, să respingă solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiță, astfel că fostul deputat rămâne cu control judiciar pe cauțiune.

Prințul Paul și omul de afaceri Remus Truică rămân cu interdicția de a părăsi țara, aflăm din Libertatea. Prințul Paul și omul de afaceri Remus Truică, judecați sub control judiciar în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa, rămân cu obligația de nu părăsi teritoriul României, în urma deciziei magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), hotărârea fiind definitivă.

Craioveanul acuzat de propagandă în favoarea ISIS rămâne în arest preventiv. El este acuzat că a participat la activități de instruire online, organizate de membri ai grupării jihadiste, informează România Liberă. Tânărul din Craiova, acuzat de propagandă în favoarea grupării Stat Islamic și că ar fi pregătit un atac terorist, rămâne în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins o contestație depusă de acesta. Astfel, se menține decizia de arestare dată pe 9 decembrie de Curtea de Apel București. Craioveanul de 18 ani, acuzat de propagandă ISIS a fost arestat, în 9 decembrie. Potrivit procurorilor DIICOT, Constantin Luigi Boicea a accesat site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți aparținând grupării teroriste ISIS, încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai organizației pentru a obține sprijin logistic și financiar. Totodată, el ar fi luat lecții pe internet despre cum să fabrice bombe artizanale.

Românii scot banii din depozite, pentru că nu câștigă nimic la bancă, aflăm din Capital. Tot mai mulți românii ar putea renunța, pe termen scurt, la depozitele din bănci în favoarea consumului, deoarece dobânzile practicate de instituțiile de credit se mențin la un nivel extrem de scăzut, se arată în ultimul raport asupra stabilității financiare realizat de Banca Națională a României. De altfel, majoritatea deponenților, mai exact 4 milioane de persoane, au în conturi până în 100 de lei. Dobânzile medii ce pot fi obținute la depozitele în lei erau de 1,08% la lei și de 0,4% la euro în iunie 2016, potrivit datelor BNR.

Peste 36.000 de români vor avea salarii nete cu 400 de lei mai mari din 2017, anunță Ziarul Financiar. Peste 36.000 de angajați din România care au salarii mai mari de 15.000 de lei brut pe lună vor câștiga, în medie, la salariu, câte 400 de lei net pe lună, ca urmare a plafonării contribuțiilor de sănătate la 5 salarii medii brute pe economie. Această măsură va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017, fiind prevăzută în Codul Fiscal. Astfel, potrivit Codului Fiscal de anul viitor, salariile în valoare de peste 5 salarii medii brute pe economie (adică mai mari de 15.000 de lei brut pe lună) vor plăti contribuții de sănătate (CASS) doar până la acest prag. Până în prezent, CASS se plătea pentru întreaga sumă, indiferent de care era nivelul salariului, contribuția angajatului fiind de 5,5% din salariul brut, iar a angajatorului de 5,2 % din salariul brut.

Guvernul a aprobat un buget 661,7 milioane de lei pe 2017 pentru restituirea de supraaccizei pe motorină către transportatori, citim în Adevărul. Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, un buget estimativ de 661,7 milioane de lei pe anul 2017 pentru restituirea de unei părți din acciza suplimentară pe carburanți utilizată de transportatori. Potrivit aceluiași act normativ, a fost adoptat și bugetul pentru 2016, iar aici vorbim despre o sumă mai mică decât cea pentru 2017 — 643,2 milioane de lei.

Primăria Capitalei vrea să țină în 2017 taxele și impozitele locale la același nivel cu cele din 2016, aflăm din Curierul Național. Primăria Capitalei vrea să țină în 2017 taxele și impozitele locale la același nivel cu cele din 2016, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi discutat miercuri în Consiliul General al Municipiului București. Rămâne de văzut dacă majoritatea PSD—ALDE va fi de acord cu această înghețare.

CFR Călători inaugurează un vagon destinat transportului de biciclete și schiuri, informează Adevărul. CFR Călători le-a pregătit o surpriză amatorilor de schi sau de ciclism. Începând cu a treia zi de Crăciun, va fi pus în circulație un vagon special dedicat transportului de biciclete și schiuri. Vagonul este un prototip din cadrul unui proiect pilot de reamenajare și vine în sprijinul călătorilor cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru pasageri și un spațiu bar-bistro.

Băieții deștepți din energie au pierdut procesele cu Hidroelectrica, scrie Evenimentul Zilei. Ultimii „băieți deștepți” din energie au pierdut definitiv procesele cu Hidroelectrica privind rezilierea contractelor. potrivit EURO INSOL. Tribunalul București a dat în fond câștig de cauză Euro Insol și Hidroelectrica în toate acțiunile formulate de traderii de energie, de producătorii Alro, Elsid, Electrocarbon și de contractorii Romelectro și Andritz.

Ministerul Energiei cere Consiliul Concurenței să analizeze prețul la care Nuclearelectrica cumpără uraniu canadian, aflăm din Adevărul. Ministerul Energiei a anunțat marți, la o săptămână după ce ministrul a devenit interimar, că a sesizat Consiliul Concurenței privind ‘necesitatea efectuării unei analize’ a condițiilor de piață pentru produsele obținute din minereul de uraniu, inclusiv a aspectelor legate de modul de construcție a prețurilor de comercializare.

Brașov: Din 2017, turiștii ar putea să nu mai aibă acces cu mașinile în Viscri pentru a nu distruge autenticitatea satului, citim în Jurnalul Național. Turiștii care vor vizita anul viitor satul Viscri din județul Brașov ar putea să nu mai aibă acces cu mașinile în localitate în perioada aprilie-octombrie, ci vor fi transportați cu căruțele din parcarea de la marginea satului până în centru. Măsura va fi luată pentru a nu distruge autenticitatea satului, a declarat consilierul județean Caroline Fernolend, expert la Consiliul Europei pentru Convenția de la Faro-Portugalia.

Pliculețe cu etnobotanice, puse la vânzare într-un magazin ANAF. Într-un magazin al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) se vând pliculețe cu etnobotanice, la prețul de 25 de bani, potrivit ziarului România Liberă. O comisie din cadrul Biroului Vamal a decis ca aproape o mie de pliculețe cu substanțe etnobotanice să fie scoase la vânzare în magazinul ANAF din Târgu Jiu, fără să se verifice legislația. Substanțele ar fi fost confiscate de ofițerii DIICOT în 2011, pe când legislația nu interzicea comercializarea lor. Între timp, a fost actualizată și în prezent nu mai permite comercializarea substanțelor.

Peste 8.000 de sancțiuni au fost date de către polițiști în perioada Crăciuniului. 556 de șoferi au rămas fără permise auto, aflăm din Adevărul. Peste 1.700 de infracțiuni au fost înregistrate de căte polițiști în perioada Crăciunului. Totodată, Poliția Română a aplicat 8.267 de sancțiuni, în valoare de peste 2 milioane de lei și a confiscat bunuri în valoare de 43.000 de lei. De asemenea, în această perioadă, peste 550 de șoferi au rămas fără permise de conducere. Potrivit Poliției Române, au fost constatate 1.736 de infracțiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 983 de persoane, față de 55 dintre acestea fiind luate măsuri preventive.

Cod galben de ninsori în toate zonele de munte, anunțăAdevărul. Meteorologii au emis marți atenționare de cod galben de ninsori în zonele de munte a 25 de județe. Vântul va bate cu viteze de până la 90 de km pe/h pe creste. Avertizarea este valabilă de marți, 27 decembrie, ora 20.00, până joi, 29 decembrie, ora 10.00.

IGSU: 2.600 de pompieri sunt pregătiți să intervină în zonele ce ar putea fi afectate de ninsori, informează Ziarul Financiar. Potrivit unui comunicat de presă emis de IGSU, marți, peste 2.600 de pompieri sunt pregătiți să intervină, în perioada următoare, cu 540 de mijloace tehnice, în sprijinul autorităților locale și populației din zonele care ar putea fi afectate de fenomenele meteorologice, având în vedere atenționarea cod galben de ninsori și viscol emisă de meteorologi, care este valabilă până joi, la ora 10.00.

Miriam Abrudan, balerina în vârstă de 15 ani gata să ajungă pe marile scene ale lumii, citim în Libertatea. Miriam Abrudan, o româncă de 15 ani din Oradea, care studiază baletul la Dresda, în Germania, are minte de matematiciană și ochi de viorea și este gata șă-și ia zborul spre New York, SUA. Miriam se trezește în fiecare dimineață cu acceași determinare: aceea de a mai pune o cărămidă la visul ei. Știe că într-o zi, nu prea îndepărtată, va dansa pe cele mai mari scene ale lumii, acolo unde vrea să fie prim-solistă.

Un navigator francez a stabilit un nou record mondial. A făcut înconjurul lumii singur în 49 de zile și trei ore, citim înRomânia Liberă. Navigatorul francez Thomas Coville a bătut recordul mondial la navigat în jurul lumii fără oprire. El a stabilit noul record cu o barcă manevrată de un singur pilot și într-o cursă continuă, fără oprire. În cea de-a cincea sa încercare, Thomas Coville, a terminat cursa cu 12 zile mai devreme față de recordul anterior. El a plecat din portul francez Brest pe 6 noiembrie și terminat voiajul în 49 de zile, timp în care nu a dormit decât două—trei ore la fiecare 24 de ore.

Un fotbalist român, inclus în topul celor mai reușite transferuri ale iernii. Împarte lista cu Suarez, Torres, Higuain și Evra, scrie Gazeta Sporturilor. Adrian Ilie a fost inclus într-un top al celor mai reu?ite transferuri realizate în perioada de iarnă, în primele cinci campionate ale Europei. Este vorba despre trecerea lui Adrian Ilie de la Galatasaray la Valencia, în iarna sezonului 1997/1998, în schimbul a aproximativ patru milioane de euro. Topul s-a bazat pe randamentul dat ulterior de fotbaliști la noile echipe și nu pe suma de transfer, iar pe listă au mai fost incluși Diego Costa, Higuain, Luis Suarez, Fernando Torres, Rakitici, Evra sau De Bruyne.

Povestea lui Bogdan Vătăjelu. Drumul de la „noul Bănel” pe când juca pentru Steaua la transferul în Cehia pentru 1,3 milioane ?. Fundașul a refuzat ieri o ofertă de la VfB Stuttgart. Bogdan Vătăjelu (23 ani), unul dintre cei mai buni fundași de bandă din Liga 1, este protagonistul transferului iernii în străinătate, citim în ProSport. Fotbalistul a fost cumpărat de Sparta Praga de la CSU Craiova pentru o sumă vehiculată în jurul a 1,3 milioane de euro și începe, astfel, prima sa aventură în fotbalul din străinătate. Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai oltenilor din acest sezon, căpitan și lider de vestiar, Vătăjelu are o poveste veche la echipele de top din Liga 1 și a ajuns să joace în Cehia doar după ce a refuzat posibilitatea de a merge la VfB Stuttgart, în 2.Bundesliga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS