Acasa Revista Presei Revista presei. Războiul dronelor dus pe cerul mitingurilor

Revista presei. Războiul dronelor dus pe cerul mitingurilor

scris de Z.V.
27 afisari

Discursul președintelui Klaus Iohannis în plenul Parlamentului și reacțiile politicienilor la mesajul șefului statului, adoptarea bugetului, continuarea protestelor în Piața Victoriei, la Palatul Cotroceni sau în țară, precum și declararea ca fiind neconstituțională a Legii conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric, planurile lui Adrian Mutu cu brazilianul Rivaldinho, fotbalist care a semnat un contract pe trei sezoane și jumătate cu gruparea din Ștefan cel Mare, sau costurile mai mici de 176 de ori ale unui meci de handbal față de un meci de fotbal, golul reușit de Lucian Sânmărtean care a adus calificarea echipei sale în Cupa Arabiei Saudite, dar și cele patru goluri primite de Tătărușanu în poarta Fiorentinei sunt printre principalele știri ale zilei de 8 februarie 2017.

drone protest piata victorieiRăzboiul dronelor dus pe cerul mitingurilor. Protestatarii și-au spionat adversarii politici, dar și pe membrii forțelor de ordine. Protestele care au scos în stradă, în toată țara, sute de mii de oameni au adus cu ele ceva nou, în ton cu tehnologia din ce în ce mai modernă care-și face loc în viața românilor: aparate de zbor de mici dimensiuni, fără pilot. Spionarea adversarilor politici participanți la mitinguri, anticiparea mișcărilor membrilor din forțele de ordine sau, pur și simplu, dorința de a capta imagini spectaculoase au fost motivele pentru care acestea au fost aruncate în luptă. În războiul dronelor dus pe cerul mitingurilor s-au implicat și jandarmii care, cu radare speciale, au ‘doborât’ câteva exemplare, scrie Libertatea. Legea spune clar că un asemenea aparat de zbor trebuie înregistrat la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) ca un avion de mici dimensiuni fără pilot. În caz contrar, proprietarul riscă o cercetare penală. Însă, chiar și înmatriculată, drona poate fi ridicată de la pământ doar în anumite condiții, iar survolul controlat de la sol nu trebuie să coboare — cel puțin în zonele urbane aglomerate — sub plafonul de 300 de metri altitudine. Cu atât mai mult cu cât zborul se desfășoară deasupra a sute de mii de oameni care ar putea fi răniți în cazul unui accident aviatic cauzat de prăbușirea obiectului zburător fără pilot.

Iohannis, atac dur la PSD: Grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor. Demiterea chinuită a unui ministru e prea puțin, alegerile anticipate sunt prea mult, titrează Gândul. Președintele Klaus Iohannis a lansat din nou un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzându-i pe politicienii de la putere că, în loc să se ocupe de aplicarea programului de guvernare, au avut drept prioritate 0 ‘rezolvarea” dosarelor penalilor și arătând că țara se află într-o adevărată criză și că, dacă cei responsabili de apariția ei nu se vor ocupa să o rezolve, atunci el va căuta cea mai bună soluție prin convocarea de consultări la Cotroceni. Națiunea e ‘în alertă, e vie și foarte nemulțumită”, a subliniat din nou Iohannis ideea că voința poporului nu mai poate fi ignorată și, mai mult, le-a transmis celor de la PSD că este de datoria lor să găsească ieșirea din acest impas: ‘Retragerea Ordonanței 13 și demiterea chinuită a unui ministru sunt cu siguranță prea puțin. Alegerile anticipate sunt prea mult”, a mai spus șeful statului.

Predoiu, despre lupii din PSD. Cătălin Predoiu, deputat PNL, a spus, marți, că Partidul Social Democrat și liderii ALDE să nu mai atace justiția cu legi, să nu mai submineze anticorupția și să exercite mandatul pe care l-au primit. „Au primit un mandat să crească pensii, salarii, să facă proiecte economice, să se țină de această treabă și nu de alte lucruri”, a mai spus deputatul PNL, potrivit ziarului Evenimentul Zilei. „Astăzi, PSD și-a dat jos haina de oaie și s-a arătat în toată splendoarea sa de lup. Lupul PSD a defilat în campanie electorală cu un ton mieros, cu mesaje blânde, cu un îndemn la înțelegere, astăzi am văzut care a fost răspunsul PSD-ului la un mesaj coerent, generos, dar ferm în același timp, al președintelui.”

Reacția lui Dragnea la discursul lui Iohannis. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că s-ar fi așteptat ca discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlament să fie de unitate și să îndemne la calm și stabilitate, lucru care nu s-a întâmplat, consemnează Cotidianul. ‘M-aș fi așteptat să fie un discurs de unitate, de îndemn la calm și stabilitate. Din păcate, președintele a ales să vorbească în continuare despre divizare, despre parlamentari buni și parlamentari răi, despre români buni și români răi. Sunt de acord însă cu dumnealui că alegerile anticipate nu reprezintă o soluție. Am înțeles îndemnul ca Guvernul să fie unul performant și puternic, în sensul acesta și îndemnul meu este să lase Guvernul în pace să guverneze, că programul de guvernare este un program bun și românii așteaptă să fie pus în practică. Dacă lăsăm Guvernul să guverneze bine, atunci toată țara va avea de câștigat și toți indicatorii macroeconomici la care făcea referire ? și care într-adevăr sunt buni ? vor fi menținuți și îmbunătățiți’, a spus Liviu Dragnea.

Fostul ministru de Finanțe explică de ce a rămas la discursul președintelui Iohannis, când colegii săi au părăsit plenul. Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici a fost printre puținii parlamentari PSD care nu au părăsit plenul, cu ocazia discursului președintelui Klaus Iohannis, de marți, domnia sa explicând că acesta a fost un gest de normalitate, scrie Bursa. „Eu, totuși, sper să avem, în România, clasa politică pe care ne-o dorim cu toții”, ne-a declarat Eugen Teodorovici, adăugând: „Nu este vorba despre persoane, ci despre instituții. Noi, ca Parlament, trebuie să respectăm relația instituțională, dacă vrem respect de partea cealaltă. Eu așa cred. Mi se pare normal să ascultăm pe fiecare ce are de spus. Astfel de reacții (n.r., părăsirea plenului) mi se par totuși acțiuni care nu pot să aibă loc în secolul XXI, în România, o țară europeană”.

Deputat PSD condamnat definitiv pentru corupție: ‘Iohannis, un penal!’. Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeș, condamnat definit la un an și șase luni pentru corupție, a declarat, marți, că a părăsit sala de plen unde președintele Klaus Iohannis adresa un mesaj Parlamentului pentru că nu vrea să asculte un „penal”, el arătând că Iohannis trebuie să stea cu cei care l-au ales. „Nu vreau să stau să ascult un penal. Am ieșit din sală pentru că nu spune de ce a acceptat ca SRI și DNA, patru ani de zile, să facă echipe mixte să ancheteze oameni, asta trebuie să ne spună, că era președinte, e președinte”, și-a argumentat Rădulescu gestul de a părăsi sala de plen, potrivit ziarului Puterea. El a spus că Iohannis nu îi reprezintă și pe social-democrați. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat pentru dare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. El a candidat pe listele PSD și a fost ales pentru încă un mandat.

Bugetul țării, adoptat în Parlament. Proiectul bugetului de stat pe 2017 a fost adoptat, marți, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, după discuții aprinse pe seama pilonilor pe care e construit, aflăm din Evenimentul Zilei. În deschiderea ședinței plenului, prim-ministrul Sorin Grindeanu a dat asigurări că bugetul pentru 2017 se va încadra în ținta de deficit de sub 3% din PIB, pragul impus de Comisia Europeană.

Bugetul SRI aproape s-a dublat în cinci ani. A crescut de cinci ori mai repede decât bugetul României. În perioada 2012-2016, bugetul SRI a crescut cu 87%, în timp de bugetul de stat al României a crescut, pe partea de cheltuieli, cu 17%, calculeazăEconomica.net. În cei cinci ani, bugetul a crescut de la an la an, iar anul 2017 este primul în care, în forma finală a bugetului, Guvernul a tăiat din cheltuielile celui mai important serviciu secret al țării.

Au sau nu voie miniștrii să aibă întâlniri cu diplomații străini la București? Răspunsul ministrului Meleșcanu. Teodor Meleșcanu a declarat pentru Q Magazine că le-a cerut miniștrilor cabinetului Grindeanu să informeze Ministerul Afacerilor Externe dacă vor să aibă o întâlnire cu ambasadorii acreditați la București. Inițial, surse politice precizau că miniștrilor le-ar fi fost interzise reuniunile cu reprezentanții ambasadelor fără avizul prealabil al Ministerului de Externe. ‘Nu este adevărat. Aceștia trebuie doar să informeze MAE!’, a spus Meleșcanu. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut mai multe ieșiri publice la începutul anului în privința comunicării dintre demnitarii români și ambasadori, menționând că soluția corectă ar fi ca acestea să aibă loc doar cu acordul Ministerului de Externe.

Primarul PSD Mihai Chirica: Da, îmi cer scuze, în numele lui Liviu Dragnea, față de companiile străine din România. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, și-a cerut scuze, în numele liderului PSD, Liviu Dragnea, față de multinaționalele IT din orașul pe care îl conduce, afirmând că „a-ți cere scuze este un element de forță a unui om puternic”, consemnează România liberă. „Un om care își cere scuze arată că este un om puternic. Unele companii din România care s-au simțit, oarecum, atinse în efortul lor de a contribui la creșterea economică a acestui stat trebuie să primească scuze publice. Nu poți promova sub nicio formă o politică de îngrădire, de diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaționale, pentru că acolo muncesc români, care au de crescut familii, de dus copii la școală, de crescut PIB-ul acestei țări și, desigur, de a asigura o viață mai bună pentru noi toți. Eu pot să îmi cer scuze în numele oricărui om care a atins orgoliul acestor companii și chiar vizibilitatea și cifra de afaceri a acestor companii. Dacă îi ajută cu ceva, o fac. Pentru bunul mers al lucrurilor în comunitatea ieșeană, pot să fac și lucrul acesta. (…) Da, pot să îmi cer scuze pentru asta”, a declarat Chirica.

Protest București: Aproximativ 5.500 de manifestanți în Piața Victoriei. Aproximativ 5.500 de manifestanți, potrivit unor surse oficiale, s-au adunat marți seara în Piața Victoriei pentru a protesta față de Guvern, informează Jurnalul Național. Ca și în serile precedente, protestatarilor le-a fost pus la dispoziție ceai cald. Oamenii au pancarte pe care scrie: ”Ghiță, te aștept diseară la portiță, iar pe Bombonica la mititica”, ”Vrem în România, nu în Ro-hoția”, ”Ceaușescu nu a murit, și-a lăsat mustață”, ”Nu amnistie!”, ”#Rezist pentru România mea”, ”Pesediști pensionari, nu mai apărați penali!”, ”Trezirea, pierdem democrația”, ”DNA să vină să vă ia”, ”PSD, reformează-te”, ”Dragnea și Tăriceanu, expirați politic”. Ei au strigat: ”Nu plecăm”, ”Cine nu sare nu vrea schimbare”, ”Noaptea, ca hoții”, ”Rușine să vă fie”, ”Jos penalii”, fluieră și unii manifestanți bat la tobe. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, în Piața Victoriei nu au avut loc incidente.

Un protestatar de la Cotroceni nu știa că OUG 13 e dată de PSD și scanda împotriva hoților care sunt la putere, titreazăCurierul Național. Există oameni revoltați de OUG 13 și la contramanifestațiile de la Cotroceni! Un domn din Iași, intervievat în timp ce protesta în fața sediului președinției, declara senin că protestează „pentru hoții care sunt la putere”.

Isărescu avertizează asupra consecințelor protestelor din stradă. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a atras atenția asupra faptului că instabilitatea și tensiunile politice nu ajută la stabilitatea monetară și financiară, referindu-se la protestele din ultimele zile. ‘Instabilitatea și tensiunile politice nu au cum să ajute în bine stabilitatea monetară și financiară, dar, ca să citez o publicație, după câte vedeți, economia își vede de treabă, dar nu trebuie să o punem la încercare!’, a avertizat Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit ziarului Evenimentul Zilei. În privința bugetului de stat pe anul 2017, guvernatorul BNR a declarat că este ambițios pe partea de venituri, iar pe partea de cheltuieli este optimist, având în vedere cum s-au efectuat acestea în anii precedenți.

Cum i-a legat de glie Gabriel Oprea pe ofițerii de informații. O modificare legislativă, operată de fostul vicepremier pentru a-și subordona serviciile secrete, va fi analizată de Curtea Constituțională, precizează România liberă. O modificare adusă Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, pe vremea când ministru al Apărării era Gabriel Oprea, a crescut gradul de dependență a ofițerilor de informații față de șefii lor numiți politic, favorizând politizarea acestor instituții. În acest mod, Oprea și-a extins influența asupra serviciilor secrete și, implicit, puterea sa politică.

CNA a amânat, pentru joi, o decizie în cazul sancționării postului România TV pentru difuzarea înregistrărilor fostului deputat fugar Sebastian Ghiță. Consiliul Național al Audiovizualului a amânat luarea unei decizii în privința încălcării legislației audiovizuale de către postul de televiziune România TV în emisiunile în care s-au prezentat înregistrările lui Sebastian Ghiță. O nouă ședință în acest sens va avea loc joi, informează România liberă. În ședința de marți, Alexandru Jucan, membru CNA, a solicitat amenda maximă de 200.000 de lei, din cauza încălcării art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului și art. 40 alin. 1, 2, art. 64 alin. 1b și art. 66 alin. 1 din Codul audiovizual. La vot, propunerea a căzut, în trei tururi de scrutin, doar cinci dintre cei nouă membri ai Consiliului votând „pentru”. Pentru adoptare erau necesare minimum șase voturi „pentru”. Radu Herjeu, fost om de televiziune și actual membru al CNA, a afirmat că i s-a părut că amenda este prea mare, decizia implicând o responsabilitate deosebită.

Legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric, neconstituțională. Îndemnul lui Isărescu pentru cei afectați. Curtea Constituțională a decis, marți, că legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric este neconstituțională deoarece încalcă principiul bicameralismului, a precizat președintele CCR, Valer Dorneanu, citat de Gândul. Întrebat cum vede decizia CCR, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că este una corectă, iar celor care au credite în franci elvețieni Isărescu le-a transmis că „soluția e prevăzută în Codul Civil, capitolul de ‘Impreviziune'”. „Se pot găsi soluții prin negocieri bilaterale”, a spus Isărescu.

Finanțele scad comisionul pentru ‘Prima casă’. Pentru garanțiile care se acordă în semestrul I al anului 2017, nivelul comisionului este de 0,45% pe an, în scădere de la 0,49%, cât a fost anul trecut, aplicat la soldul garanției acordate de FNGCIMM în numele și în contul statului, notează Curierul Național. Din plafonul de 2,94 miliarde de lei alocat în 2016 programului ‘Prima casă’ au rămas neutilizați 175.507.153,88 lei, disponibili pentru emiterea de garanții în anul 2017. În baza acestor garanții, băncile pot acorda credite de peste 351 de milioane de lei.

Prima Casă mai are bani pentru 2.000 de apartamente. Urmează suplimentarea. Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că programul de creditare Prima Casă mai are disponibil un plafon de garanții de circa 175 mil. lei, care permite acordarea de împrumuturi în valoare totală de 351 mil. lei. Acești bani sunt suficienți pentru achiziția a circa 2.000 de apartamente, potrivit calculelor Capital.

Nereguli grave la CNAS. Peste 50.000 de morți au primit card de sănătate, titrează Libertatea. CNAS a emis carduri de sănătate pentru aproape 55.600 de persoane decedate și a dublat cardurile pentru alte 150.000 de români.

Ce trebuie să afle românii care pleacă spre Bulgaria. Ministerul Afacerilor Externe îi informează — printr-un comunicat de presă primit la redacția Cotidianul — pe cetățenii români care doresc să călătorească în Bulgaria că, la 31 ianuarie 2017, au intrat în vigoare anumite modificări legislative referitoare la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria. Astfel, începând cu data menționată mai sus, vehiculele care ajung într-un punct de trecere a frontierei având ca destinație teritoriul Republicii Bulgaria pot continua călătoria numai după plata taxei de drum pentru categoria relevantă în unitatea specializată a Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

Din semestrul al doilea, bursele studenților se dublează. Subvenția alocată de MEN pentru constituirea fondului de burse și protecție socială va fi mai mult decât dublă, informeazăEvenimentul Zilei. Creșterea va fi de la 83 de lei pe lună la 201 lei.

Ce materie obligatorie vor avea elevii de gimnaziu. Informatica va deveni materie obligatorie pentru gimnaziu, de anul viitor. Din păcate, nu sunt mulți profesori calificați în domeniu, astfel încât doar elevii de clasa a cincea ar putea studia efectiv informatica, conform ziarului Puterea. Dacă la noi se caută încă soluții, în alte state, precum Marea Britanie sau Estonia, elevii învață programare chiar de la cinci ani.

Tăriceanu critică ancheta DNA de la Ministerul Justiției: O imixtiune nepermisă în activitatea Guvernului. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, marți, ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la Ministerul Justiției (MJ) cu privire la adoptarea OUG 13, susținând că aceasta reprezintă o imixtiune nepermisă a Parchetului în activitatea Guvernului, consemnează Adevărul. Președintele Senatului a calificat ancheta DNA la MJ drept o anomalie. ‘Anchetarea deciziilor politice ale Guvernului nu s-a pomenit nicăieri în nicio țară din Europa și nici în România de 27 de ani ca parchetul să interfereze în modul în care Guvernul elaborează actele legislative. Răspunderea pentru aceste acte este una politică și Guvernul trebuie să dea socoteală până la urmă în fața electoratului. Aceasta este singura cenzură pe care Guvernul o are’, a mai spus el.

CSM îl pune la punct pe Tăriceanu, după interviul de la BBC: ‘Afirmațiile la adresa justiției, de o gravitate extremă’, titreazăGândul. Declarațiile făcute în spațiul public de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care s-a conturat imaginea unui sistem judiciar care nu este independent reprezintă afirmații de o gravitate extremă la adresa justiției din România, potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ministrul Ana Birchall, noi explicații date la Bruxelles despre modificarea Codurilor Penale. Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a făcut noi precizări la Bruxelles despre situația din România și lupta împotriva corupției, la o zi după ce liderul diplomației de la București, Teodor Meleșcanu, prezentase o versiune total distorsionată asupra motivelor pentru care Guvernul a emis ordonanța care modifica legislația penală, apreciază Adevărul. Birchall le-a spus liderilor europeni că Ministerul Justiției, instituție care în ultimele două săptămâni a fost aspru criticată, va coopera cu forurile europene.

Cererea lui Ponta de anulare a ordinului prin care rămâne fără titlul de doctor, respinsă. Magistrații Curții de Apel București au respins, marți, cererea fostului premier al României, Victor Ponta, de anulare a ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor, decizia nefiind definitivă, aflăm dinGândul. Curtea de Apel București a respins, marți, cererea formulată de fostul premier al României, Victor Ponta, de anulare a ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor. Decizia magistraților nu e definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. Avocatul lui Victor Ponta a declarat în fața judecătorilor că ordinul prin care Victor Ponta a primit titlul de doctor în urmă cu 13 ani nu poate revocat tot printr-un ordin.

Kovesi: Ordonanța de modificare a codurilor penale a fost adoptată în timp ce redactam un punct de vedere asupra ei. Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Kovesi, a declarat, marți seară, că a fost surprinsă, cu o săptămână în urmă, de decizia Guvernului de a adopta Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor penale, mai ales că redacta un punct de vedere asupra actului normativ chiar când televiziunile anunțau adoptarea ordonanței, precizând că a crezut, inițial, că jurnaliștii au înțeles greșit, notează Adevărul. Kovesi a relatat că, marțea trecută, era la birou când a primit un e-mail prin care i se solicita un punct de vedere asupra proiectului de ordonanță privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Plângere penală împotriva Ralucăi Prună, fostul ministru al Justiției. Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, spune că PSD a făcut o plângere penală împotriva sa, pentru adoptarea OUG 18/2016, și califică acest fapt drept o strategie ‘ridicolă’, subliniind că își va face ‘apărările’ în fața autorităților judiciare competente, transmite Puterea.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi: Este ridicol și total neadevărat să susținem că tot sistemul judiciar s-a coalizat să fabrice dosare. Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți seara, că „este ridicol să susținem că tot sistemul judiciar s-a coalizat să fabrice dosare”, România liberă. „Este un mit total neadevărat, aș putea spune total mincinos și calomnios. Pentru că un dosar, din momentul în care se depune o plângere penală, până se finalizează cu o hotărâre definitivă de condamnare, să spunem, în acest dosar sunt implicați foarte mulți magistrați, procurori și judecători. De multe ori, peste 10, peste 15 magistrați, care funcționează la parchete diferite, la instanțe diferite, care judecă în complete diferite. Toate dosarele procurorilor sunt judecate de judecători. Judecătorii readministrează probele dispuse de procurori în cursul urmării penale. Este ridicol să susținem că tot sistemul judiciar s-a coalizat să fabrice dosare (…) Este exclus să existe dosare fabricate, este o minciună”, a spus procurorul-șef al DNA.

Avertisment de ultimă oră: ‘Doamne ferește, murim cu toții!’. Ilie Năstase, căpitanul naționalei de Fed Cup, avertizează că Sala Polivalentă este în pericol iminent, în cazul unui cutremur, scrieEvenimentul Zilei. Sala asta e mai bătrână decât mine, cred că are aproape 71 de ani. Doamne ferește, dacă vine un cutremur, murim cu toții”, a declarat Ilie Năstase.

Mutu crede că a dat lovitura! „Briliantul” anunță că Dinamo a pus mâna pe un jucător cu un potențial imens: „Vrem să-l vindem pe 10-15 milioane de euro”. În ziua în care fiul lui Rivaldo a semnat cu Dinamo un contract valabil pe trei sezoane și jumătate, Adi Mutu a vorbit despre adevăratul scop pe care l-a avut în momentul în care l-a adus pe Rivaldinho în Ștefan cel Mare, citim în ProSport. Directorul general al lui Dinamo spune că nu a mers pe faptul că Rivaldinho e fiul legendarului mijlocaș ofensiv al Braziliei, în momentul în care a decis să-l transfere, și că e conștient că și-a asumat un risc cu fotbalistul de 21 de ani, dar așteaptă ca atacantul brazilian să „explodeze” în Ștefan cel Mare pentru ca, mai apoi, să obțină un preț foarte bun în schimbul său, mizând pe vârsta fragedă și pe calitățile vârfului: „Nu l-a recomandat numele sau prietenia pe care o am cu tatăl său. Îl recomandă calitățile și vârsta. E un risc pe care ni-l asumăm. Nu l-am adus că e băiatul lui Rivaldo, că nu joacă Rivaldo. Nu a jucat de câteva luni’.


Seară de coșmar pentru Tătărușanu: a luat patru goluri de la AS Roma. Fiorentina a făcut o partidă catastrofală în capitala Italiei, cedând cu 4-0 meciul cu AS Roma, informează Adevărul. Deși a încasat patru goluri, Tătărușanu nu poate fi învinuit pentru acest scor, ba chiar portarul român și-a scos echipa în alte faze grele. Formația Fiorentina a fost învinsă, marți, în deplasare, cu scorul de 4-0, de echipa AS Roma, în ultimul meci al etapei a XXIII-a a campionatului Italiei.

Un meci de handbal în Liga Națională are un preț de 176 de ori mai mic decât unul în Liga 1 la fotbal. FRH va oferi cluburilor doar 38% din suma obținută pe drepturile TV în sezonul 2016-2017, conform unei analize ProSport. Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a hotârât la sfârșitul săptămânii trecute suma pe care o vor încasa cluburile din drepturile TV, la sfârșitul sezonului 2016-2017. Cele 25 de cluburi care au mai rămas în competiție vor câștiga în total 152.000 de euro, adică 38% din total obținut de FRH de la DigiSport, Dolce Sport și TVR pentru anul competițional în curs (400.000 de euro). Suma pentru cluburi a crescut însă cu 52.000 de euro raportat la sezonul 2015-2016. Dacă ar fi să comparăm cu fotbalul, diferența este enormă în defavoarea handbalului. Pentru Liga 1, televiziunile plătesc 34,1 milioane de euro pe sezon, iar cea mai mare parte din sumă ajunge la cluburi. De fapt, banii proveniți din drepturile TV reprezintă și principala sursă de venit a echipelor de fotbal.

Supergol pentru Lucian Sânmărtean: lovitură magică a mijlocașului în ultimele minute de joc. Lucian Sânmărtean a înscris golul de 3 puncte pentru Al Taawon în meciul cu Al Raed din optimile de finală ale Cupei Arabiei Saudite, anunță Gazeta Sporturilor. Formația lui Costel Gâlcă a câștigat cu 1-0 grație reușitei lui Sânmărtean din minutul 87. Mijlocașul de 36 de ani a punctat direct din lovitură liberă. Sânmărtean mai are contract cu Al Taawon până în vară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult