Acasa Revista Presei Revista presei. Reacţia lui Liviu Dragnea la decizia lui Iohannis

Revista presei. Reacţia lui Liviu Dragnea la decizia lui Iohannis

scris de Z.V.
13 afisari

Măsurile anunțate de ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, în legătură cu funcționarea Centrului pentru Eliberarea Permiselor din Pipera, neregulile descoperite la RA-APPS de Corpul de control al premierului, raportul Inspecției Sanitare în legătură cu Spitalul „Sf. Maria”, amânarea deciziei în ceea ce privește eliberarea condiționată a lui Dan Voiculescu, precum și verificările pe care le face ANAF în privința veniturilor obținute de șoferii care sunt parteneri Uber, dar și decizia prin care boxeurul Lucian Bute a scăpat de suspendare sunt principalele subiecte ale zilei de 26 noiembrie.

liviu dragneaLiviu Dragnea reacționează cu privire la decizia președintelui Iohannis de a nu-l invita la ceremoniile de 1 Decembrie: Nu este ziua lui Iohannis. Cine l-a sfătuit să facă această mișcare a greșit. Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat că Ziua Națională nu este sărbătoarea șefului statului și nici sărbătoarea premierului Dacian Cioloș, ci este o celebrare a conștiinței naționale și orice român are dreptul de a se bucura de ceea ce reprezintă această zi, potrivit România Liberă. „Sper ca după aceste alegeri toată lumea să înțeleagă, președintele Iohannis, toate partidele, toți liderii de partide, că un război politic permanent nu ajută națiunea română. Nu ajută. Eu nu știu, de exemplu, cine l-a sfătuit să facă această greșeală uriașă cu interdicția de a participa la Ziua Națională, pentru că aici, în cazul ăsta, a confundat politica cu națiunea”, a spus Dragnea, la Realitatea Tv.

Dacian Cioloș: „Avem nevoie de o reformă profundă a statului, o reîmprospătare a clasei politice”. Premierul Dacian Cioloș a declarat că pentru dezvoltarea țării noastre este nevoie de o reformă profundă a statului, de o reîmprospătare a clasei politice și de o Constituție care să reflecte lecțiile și experiențele democratice și consensul real al societății asupra drepturilor și libertăților cetățenilor, potrivit Bursa. „În 2018, România va celebra centenarul Marii Uniri. 100 de ani au însemnat cicluri dramatice de la totalitarism către democrație, de la războaie și crize profunde la integrarea în NATO și UE. Dacă vrem ca România să crească, dacă vrem ca România să se dezvolte, avem nevoie de o reformă profundă a statului, avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, le asumăm”, a afirmat Cioloș, la ședința festivă a Curții Constituționale a României (CCR) prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea celei din 1991.

Cioloș: Avem nevoie de o nouă generație politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii. Premierul Dacian Cioloș afirmă, într-o postare pe pagina sa de socializare, că răul cel mai mare pe care l-a făcut regimul comunist societății românești a fost minciuna promovată la rang de guvernare, iar pentru a pune adevărul în locul minciunii este nevoie de curaj, asumare individuală, dar și de o nouă generație politică, conformJurnalului Național. „Istoricul Neagu Djuvara spunea că cel mai mare rău pe care regimul comunist l-a făcut societății românești a fost minciuna, promovată la rang de guvernare și înrădăcinată în toate sistemele vitale”, spune Cioloș, în comentariul postat vineri seara pe Facebook.

Decizia care ar putea duce la anularea alegerilor parlamentare: ”Am sesizat CCR”. Președintele executiv a PMP Eugen Tomac a declarat, vineri, că a sesizat CCR cu privire la neconstituționalitatea normei de reprezentare a cetățenilor români care locuiesc peste hotare, afirmând că, dacă CCR va admite excepția, alegerile din 11 decembrie vor fi anulate, scrieGândul. „În calitate de deputat am sesizat eu prin instanță CCR cu privire la neconstituționalitatea legii 208/2016 (…) Legea trebuie urgent verificată de CCR pentru că în cazul în care excepția de neconstituțioalitate ridicată de mine va avea câștig de cauză la CCR, alegerile vor fi anulate și va fi modificată legea astfel încât articolele pe care le sesizăm să fie în conformitate cu aspectele de legalitate”, a declarat președintele executiv al PMP Eugen Tomac.

Băsescu: Iohannis a greșit că nu a invitat unii politicieni la Ziua Națională. Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la Bacău, că președintele Klaus Iohannis „face o mare greșeală” că nu a invitat unii parlamentari la demonstrația ce va avea loc la Arcul de Triumf pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, conform Puterea. „Nu poți să etichetezi, tu ca șef de stat, pe cineva ca fiind penal atât timp cât nu a fost judecat de o instanță. E ușor să spui penali, dar fără ca cineva să fi fost condamnat”, a precizat Traian Băsescu.

Dacian Cioloș: „România nu are încă partide populiste sau extremiste în Parlament”. România nu are partide populiste sau extremiste în Parlament, a declarat vineri premierul Dacian Cioloș, precizând că speră ca situația să rămână la fel și după alegerile parlamentare, relatează Evenimentul Zilei. „În continuare, România este una din rarele țări din această zonă care nu are încă partide populiste sau extremiste în Parlament și sper să nici nu fie cazul chiar și după aceste alegeri. Asta nu înseamnă că anumite formațiuni politice nu folosesc abordări populiste, mai ales în campanii electorale”, a afirmat Dacian Cioloș, la Forumul Societății Civile din Europa Centrală și de Est, organizat vineri la București.

Corpul de Control a descoperit prejudicii de 12,1 milioane lei aduse RA-APPS. Corpul de Control al primului-ministru a verificat patru din cele opt contracte de asociere în participațiune încheiate de RA-APPS în perioada ianuarie 2012-mai 2016 și a descoperit că acestea au adus Regiei pagube estimate la 12,1 milioane de lei, transmite Cotidianul. ‘Suma totală a prejudiciilor care rezultă din constatările echipei de control, care rezultă din încheierea contractelor de asociere în participațiune de către RA-APPS este de minim 12.137.459 lei, fără a include valoarea lipsei de folosință și profitul nerealizat’, se arată în sinteza raportului Corpului de Control.

Produse cosmetice în valoare de 86.500 de lei, parfumuri, farduri și ojă, toate, s-au găsit pe lista de cumpărături a RAAPPS. Ce alte nereguli a mai descoperit Corpul de Control al premierului. Corpul de Control al premierului a descoperit o serie de nereguli la Societatea de Transport ‘Bucureștii Noi’ din subordinea RA-APPS, printre care, achiziționarea, în perioada 2012-2015, de produse cosmetice în valoare de 86.533 de lei, scrieRomânia Liberă. Potrivit sursei citate, de la societatea Mega Image S.R.L. STBN a cumpărat 48 sticle whisky (Chivas, Chivas Regal, Ballentines 0,7 l) pentru care a plătit suma de 7.540,69 lei și 77 coșuri cadou pentru Paște/Crăciun, pentru care a plătit suma de 16.038 lei.

Președintele Camerei: Trebuie neapărat modificat articolul care definește foarte clar familia. Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, vineri, în Palatul Patriarhal, că politicienii trebuie să aibă tăria și să spună foarte clar că trebuie păstrate tradiția și identitatea României, afirmând că trebuie neapărat modificat articolul care definește foarte clar familia, conform Gândul. „Așa cum seniorii noștri parlamentari au făcut acum 25 de ani un text constituțional care au pus bazele noii societăți democratice, la fel cred că trebuie să avem curajul să recunoaștem că în România de astăzi este nevoie de o nouă Constituție care să reflecte atât statutul de țară membră a UE cât și NATO pentru că la momentul 2003 când a fost elaborată actuala Constituție nu făceam parte nici din NATO și nici nu eram membri ai UE”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

Nicușor Dan: Vom negocia exclusiv cu Dacian Cioloș, exclusiv pe program. USR va negocia numai pe programul de guvernare și „exclusiv” cu Dacian Cioloș, în situația în care acesta va fi susținut după alegeri de noua majoritate parlamentară pentru a forma guvernul, a afirmat vineri, la Slatina, președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, potrivit Jurnalului Național. Acesta a subliniat că USR nu va negocia poziții de miniștri, nu va sprijini un guvern cu persoane controversate și că este legitim ca celelalte partide care susțin guvernul să propună miniștri.

Nicușor Dan: „Principalul pericol pentru România este corupția, care generează întârziere de dezvoltare și sărăcie”. Principalul pericol pentru România îl reprezintă fenomenul corupției, care are ca efect întârzierea dezvoltării și perpetuarea sărăciei, a afirmat vineri, la Pitești, președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, transmite Bursa. „Principalul pericol pentru România este corupția, care generează întârziere de dezvoltare și sărăcie. (…) Fie că se referă la administrația publică, fie că se referă la educație, fie că se referă la sănătate, fie că se referă la mediul economic”, a declarat liderul USR, în cadrul unei conferințe de presă.

Băsescu merge, sâmbătă, la Chișinău pentru a evalua situația de după alegerile prezidențiale. Președintele PMP, Traian Băsescu, a anunțat vineri, în cadrul unui miting electoral al organizației județene PMP Bacău, că va merge la Chișinău, sâmbătă, pentru a evalua situația din Republica Moldova după alegerile prezidențiale, dar și pentru a identifica elemente noi de susținere a parcursului proeuropean al acesteia, scrie Jurnalul Național. Președintele PMP a reiterat că proiectul de țară al partidului pe care îl conduce este unirea cu României cu Republica Moldova.

Autoritatea Electorală Permanentă a achiziționat programe informatice pentru numărarea și centralizarea voturilor la alegerile parlamentare. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că a achiziționat servicii de programare de software necesare pentru numărarea și centralizarea voturilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, transmite România Liberă. Potrivit sursei citate, pe 27 octombrie a fost atribuit un contract societății European Funds Invest SRL din București, a cărui valoare totală finală este de 2.481.480 de lei, fără TVA.

Ministerul Afacerilor Externe trimite aproape 2 milioane de buletine de vot în diaspora pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) trimite 1.993.930 buletine de vot (996.965 de buletine pentru alegerea Senatului și 996.965 de buletine pentru alegerea Camerei Deputaților) pentru cele 417 secții de votare înființate pentru alegătorii români din străinătate, anunță Ziarul Financiar. Ministerul Afacerilor Externe a început expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, urmând ca acestea să fie puse la dispoziția birourilor secțiilor de votare din străinătate organizate pentru scrutinul din 11 decembrie 2016 pentru alegerea Senatului și Camerei Deputaților.

MAE: Sesiuni de instruire pentru buna organizare a alegerilor parlamentare în străinătate. Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Serviciul de Telecomunicații Speciale și Autoritatea Electorală Permanentă au organizat, în zilele de 24 și 25 noiembrie, sesiuni tehnice de instruire la Roma și la Londra, în perspectiva organizării în străinătate a alegerilor parlamentare, potrivit unui comunicat de presă al MAE remis redacției, relatează Bursa. Sesiunile de instruire au fost destinate membrilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare propuși de către MAE pentru a face parte din corpul experților electorali din străinătate și pentru a îndeplini atribuțiile de operatori de calculator care vor gestiona Sistemul de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV) în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare organizate în contextul scrutinului parlamentar, conform sursei citate.

Udrea, la cafea cu bucureștenii. Elena Udrea, candidat independent la Camera Deputaților în București, i-a invitat pe simpatizați la o cafenea din zona Piața Rosetti, potrivit Cotidianul. Udrea a sosit la cafenea, care este și sediul său de campanie, cu puțin înainte de ora 11.00, îmbrăcată cu un sacou alb, pantaloni evazați și pantofi cu toc.

Tinerii le-au arătat aleșilor că poți să miști țara dacă nu dormi în Parlament. Peste 100 de elevi și studenți s-au îmbrăcat la patru ace și au trecut pragul Casei Poporului, ca să participe la evenimentul „Parlamentul Tinerilor’, conform Evenimentului Zilei. Ei au avut parte de o experiență inedită, trecând prin filtrul de securitate de la intrarea din Parlament. Organizatorii îi așteptau cu zâmbetul pe buze pentru a le oferi ecusoanele cu numele fiecăruia și mapele cu desfășurătorul evenimentului.

Dan Voiculescu rămâne după gratii. Comisia de eliberare condiționată a Penitenciarului Rahova a amânat cu 10 luni o decizie în cazul lui Dan Voiculescu, scrie Q Magazine. Potrivit unor surse din Administrația Penitenciarelor, Dan Voiculescu poate fi eliberat condiționat din penitenciar doar dacă achită prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosar și dacă execută jumătate din pedeapsa de 10 ani primită în dosarul ICA.

Mihail Vlasov, condamnat la doi ani de închisoare cu executare după ce fusese achitat de Curtea de Apel București. Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar instrumentat de DNA, transmite Curierul Național. Vlasov fusese achitat în aprilie de Curtea de Apel București în acest dosar în care este acuzat că ar fi dat mită unui parlamentar pentru ca acesta să promoveze un anumit proiect de act normativ.

Nicușor Constantinescu, trimis din nou în judecată. Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost trimis din nou în judecată pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferiți justiției și arhitectul-șef al CJ Constanța — Titi Cenușă — și Ioan Ichim — administratorul unei societăți comerciale, informează Curierului Național. Potrivit rechizitoriului remis spre soluționare Tribunalului Constanța, în perioada iulie 2007 — aprilie 2013, Nicușor Constantinescu și Titi Cenușă, prin acțiuni concertate, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziție publică „Documentație cadastrală și înscriere în cartea funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluțiilor geospațiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere’.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, se va confrunta în instanță cu denunțătorul său. Acesta a recunoscut că a făcut pact cu procurorii pentru a scăpă de pușcărie. Magistrații de la Înalta Curte au admis, astăzi, cererea Alinei Bica de a se confrunta cu Ionuț Mihăilescu, în dosarul în care este acuzată că ar fi primit mită 17.000 de euro de la omul de afaceri Horia Simu, trimis și el în judecată, alături de fostul șef al ANAF, Șerban Pop, conformEvenimentului Zilei. Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat, astăzi, un nou termen în dosarul în care fosta șefă a DIICOT este acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. În acest dosar, Șerban Pop este acuzat de complicitate la dare de mită, iar omul de afaceri Horia Simu, de dare de mită.

Războiul nervilor de la Permise a ajuns până la Interne. „Prefecții nu vor fi schimbați încă, dar subliniez ÎNCĂ’. Aproximativ 300 de oameni au așteptat din nou, vineri dimineață, la cozi la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera, coada întinzându-se pe o distanță de 30-40 de metri, scrie Gândul. Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a anunțat, vineri, că la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera se va lucra, începând de luni, în două schimburi, programul fiind 07-21, tot de luni fiind urmând a fi implementată și programarea online. „Prefecții încă nu vor fi schimbați din funcții, dar subliniez ‘încă’. Voi ține sub observație activitatea din perioada următoare. Dacă vor continua să apară derapaje, nu voi ezita”, a Tudorache.

Surse: Serviciul de Pașapoarte din Pipera va funcționa în mall-ul Plaza România. Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor va fi mutat, din 30 ianuarie în centrul comercial Plaza România, au arătat surse din cadrul Direcției Generale de Pașapoarte, conform Adevărul. Spațiul din centrul comercial deja a fost validat de conducerea serviciului, iar angajații au fost anunțați că, de la sfârșitul lui ianuarie, nu vor mai lucra în zona de nord a Capitalei ci în zona de vest, mai arată sursele citate.

Infecții nosocomiale la Spitalul Sfânta Maria. Firea: Voiculescu a acoperit sub preș problemele din această unitate medicală.
Inspecția Sanitară de Stat a finalizat controlul la Spitalul Sf. Maria din București, raportul indicând o creștere a infecțiilor nosocomiale cu 50% față de anul trecut, lipsa unui medic infecționist și a unui laborator de analize medicale, printre alte nereguli, transmite Gândul. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a comentat situația și a adus în discuție faptul că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a acoperit în mod voit anumite probleme din această unitate medicală și l-a întrebat pe ministru de ce nu deblochează banii pentru transplanturi.

Primarul general al Capitalei promite finalizarea „în câteva luni’ a lucrărilor la Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu’. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că lucrările la Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu” au fost reluate și a estimat că vor fi terminate în câteva luni, conform Capital. „Spitalul de Copii ‘Gomoiu’ e un obiectiv de investiții pentru care bucureștenii au plătit în timp aproximativ 46 de milioane de euro. Am găsit și acest șantier blocat, s-a dat un ordin de sistare a lucrărilor în decembrie 2014”, a explicat Firea la Spitalul „Gomoiu”

Teamnet va asigura mentenanța cardului de sănătate. CNAS a semnat contractul în valoare de 3,9 milioane de euro. Teamnet va asigura mentenanța cardului național de sănătate, în urma unui anunț al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care a atribuit contractul în valoare de 3,9 milioane de euro companiei amintite, informează Adevărul. Concret, contractul a fost atribuit la o lună după ce Teamnet a fost desemnată câștigătoarea licitației.

Scrisoarea UMF ‘Carol Davila’ către premier: Suntem puși la colț și arătați cu degetul zilnic. Măsurile MS vor avea efecte asupra relației medic — pacient. Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” reclamă, într-o scrisoare adresată vineri premierului Dacian Cioloș, „tonul de denigrare care vine din zona Ministerului Sănătății” și faptul că ultimele măsuri adoptate „periclitează procesul firesc de formare și perfecționare medicală, având repercusiuni directe asupra calității actului medical ce vor fi imediate și dezastruoase pentru pacienți si medici”, potrivit Adevărul.

Jandarmii au voie să folosească tranchilizante împotriva animalelor. Jandarmii vor putea folosi arme cu tranchilizante pentru îndepărtarea sau imobilizarea animalelor care amenință viața oamenilor, scrie Puterea. Măsura vine după scandalul puiului de urs ucis la Sibiu, decizie care a scandalizat opinia publică.

A murit Lorin Fortuna, combatant ezoteric și lider revoluționar. Lorin Fortuna, unul dintre liderii Revoluției din decembrie 1989 de la Timișoara, a murit, vineri, la vârsta de 68 de ani, la Spitalul Județean Timișoara, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale, transmite Q Magazine. El fusese supus unei intervenții chirurgicale în urmă cu câteva zile și era internat la secția ATI a Spitalului Județean Timișoara.

Premii de 3,5 milioane lei pentru olimpicii români. Peste 200 de elevi câștigători, în cursul anului 2016, ai unor distincții la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline vor fi premiați, luni, de ministrul Educației, Mircea Dumitru, conform Q Magazine. Cel mai mare premiu va fi de 12.545 lei și va fi acordat la trei elevi. Vor fi recompensați și profesorii care i-au pregătit, respectiv unitățile de învățământ din care ei provin.

DN1, surpat în dreptul localității Cornu. DN1, surpat în dreptul localității Cornu, notează Libertatea. Traficul este restricționat pe sensul spre București. Acosamentul șoselei este surpat pe o distanță de 25 — 30 de metri și se circulă pe o singur bandă pe sennsul Brașov — Ploiești. Traficul este restricționat pe sensul spre București.

Accident între două autobuze în Pitești. A fost activat planul roșu de intervenție. Accident între două autobuze în Pitești, județul Argeș, vineri dimineață, anunță Libertatea. Cel puțin 11 persoane au fost rănite, autoritățile activând planul roșu de intervenție. În cele două autobuze se aflau aproximativ 80 de persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

Dacă nu-ți plătești facturile de căldură și gunoi, vei fi executat silit. Persoanele care nu-și plătesc la timp facturile de căldură și gunoi vor putea să fie executate silit mai ușor, potrivit unui act normativ care urmează să se aplice începând de sâmbătă, scrieCapital. Mai precis, facturile emise pentru aceste servicii vor fi considerate titluri executorii, astfel că, în caz de neplată, nu va mai fi necesar un proces pentru a se ajunge la executarea silită.

1 Decembrie. Restricții de circulație pentru Ziua Națională, începând de astăzi. Traficul rutier va restricționat în București, de sâmbătă, 26 noiembrie, până joi, 1 Decembrie, anunță Brigada Rutieră a Capitalei, conform Libertatea. Șoseaua Kiseleff va fi închisă pentru repetițiile, pregătirile și parada militară de Ziua Națională. În zilele de 26 și 30 noiembrie, începând cu orele 22:00, se va interzice staționarea autovehiculelor pe Aleea Pescăruș (între Intrarea Pescăruș și Restaurant Pescăruș), cât și în alveolele de pe Șoseaua Kiseleff, în zona Monumentului Infanteriei, pentru Ziua Națională, care are loc pe 1 Decembrie.

MFP: Achiziția Cumințeniei Pământului nu a avut temei legal la rectificarea bugetului. Alocarea de resurse financiare în bugetul Ministerului Culturii în vederea achiziționării Cumințeniei Pământului nu a avut temei legal la această rectificare bugetară, afirmă Ministerul Finanțelor Publice, transmite Capital. Reacția MFP vine în urma materialelor apărute recent în presă cu privire la faptul că nu se pot aloca fonduri de la bugetul de stat în bugetul Ministerului Culturii pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului.

Plafonul programului ‘Prima Casă’ se suplimentează cu 250 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor Publice propune suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental ‘Prima casă’, cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în Program, potrivit Curierului Național. Nivelul plafonului suplimentar de garantare pentru 2016 este fundamentat de perioada scurtă rămasă până la finalul anului.

Spaima taximetriștilor a intrat în vizorul Fiscului. Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut companiei Uber din Olanda lista detaliată cu toți utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanțe și încasări, susțin reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), relatează Cotidianul. „Încă de ieri, 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane și încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activități, dacă ANAF va confisca sumele integral”, se arată într-un comunicat COTAR.

Deficit bugetar în scădere la 0,17% din PIB, la zece luni. Execuția bugetului general consolidat pe primele zece luni ale anului 2016 s-a încheiat cu un deficit în scădere de 1,3 miliarde de lei, respectiv 0,17% din Produsul Intern Brut (PIB), față de excedentul de 9,04 miliarde de lei, adică 1,28% din PIB înregistrat în perioada similară din 2015, informează Economica.net. La sfârșitul primelor nouă luni ale anului în curs, deficitul bugetar consemnat de România era de de 3,7 miliarde de lei (0,49% din PIB).

Ministrul Violeta Alexandru: ANAF se va dezvolta online foarte mult. Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, a declarat, joi, că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a reformat și se va dezvolta online foarte mult, scrie Puterea. „ANAF s-a reformat. (…) Eu vorbesc din interior de lucruri pe care le-am văzut întâmplându-se. ANAF va trece online foarte mult”, a afirmat Violeta Alexandru, în cadrul unei emisiuni la TVR 1.

CFA România: Indicatorul de încredere macroeconomică, la maximul istoric. Situația economică se va îmbunătăți în următorul an. Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizației, a crescut semnificativ în luna octombrie, cu 12 puncte față de luna precedentă, la 65,3 puncte, în condițiile în care analiștii au surprins o îmbunătățire a situației economice actuale la nivel maxim istoric și așteaptă condiții mai bune în următorul an, deși anticipează o înrăutățire a situației economice pe plan mondial, arată datele publicate vineri de CFA, potrivit Economica.net.

Daniel Dăianu, BNR: recesiunea este după colț. Membru în Consiliul de Administrație al BNR, Daniel Dăianu atrage atenția că, ‘recesiunea este după colț’ și deciziile pe care le vor lua SUA ar putea conduce la înghețarea piețelor și reorientarea lichidităților către economia americană. În acest caz, cauze externe ar putea provoca o recesiune și în România, dar controlul deficitelor (bugetar și de cont curent) poate contribui la o anumită încetinire a creșterii economice, care s-ar putea dovedi de bun augur, conform Economica.net.

Lucian Bute a scăpat de suspendare. Când se întoarce în ring. Fostul campion mondial la supermijlocie a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicațiile testului pozitiv din aprilie, potrivit ProSport. După ce picase inițial ambele teste antidoping, pugilistul Lucian Bute a scăpat în cele din urmă de suspendarea dictată după meciul cu Badou Jack. Bute a donat 50.000 dolari unei organizații care luptă contra dopajului patronată de WBC și acceptase suspendarea teoretică de 6 luni, care îi expirase pe 6 noiembrie.

Monica Iagăr îi ia locul lui George Cosac în funcția de președinte al CS Dinamo. Fosta atletă Monica Iagăr, în vârstă de 43 de ani, va ocupa, de vineri, funcția de președinte interimar al Clubului Sportiv Dinamo, anunță ProSport. George Cosac și-a încheiat joi mandatul, după ce i-a expirat împuternicirea primită în 2015. În noiembrie 2015, fostul jucător de tenis George Cosac a fost împuternicit de ministrul Afacerilor Interne să ocupe funcția de președinte al Clubului Sportiv Dinamo, după ce Elisabeta Lipă a preluat conducerea Ministerului Tineretului și Sportului.

Primul patinoar olimpic din București-Ilfov se deschide pe 7 decembrie. Primul patinoar olimpic privat din București-Ilfov se deschide pe 7 decembrie. Telekom Arena, proiect operat de Fundația Ion Țiriac, a fost realizat conform celor mai recente standarde olimpice internaționale și conform indicațiilor Federației Internaționale de Hochei, transmite Ziarul Financiar. Principalul scop al patinoarului este încurajarea practicarii sportului în randul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive pentru performanță.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult