Acasa Revista Presei Revista presei. Reacţia MAE în cazul Emil Hurezeanu

Revista presei. Reacţia MAE în cazul Emil Hurezeanu

scris de Z.V.
6 afisari

Cinci români, interziși în Rusia; românii plecați la muncă în străinătate: pierdere sau câștig pentru economie?; TVA de 9% pentru alimente; Guvernul modifică valoarea tichetelor de masă; cele mai mari greșeli de alimentație la români și Andreea Mitu, surpriză la Roland Garros, iată temele care țin capul de afiș al cotidienelor apărute duminică, 31 mai.
Fostul consilier prezidențial Iulian Chifu a prezentat o listă cu 89 de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia. Pe listă figurează și cinci români: Iulian Chifu, Eugen Tomac, Gheorghe Hațegan, Adrian Cioroianu și Liviu Chondon, informează Jurnalul Național.

emil_hurezeanuMinisterul Afacerilor Externe a oferit un răspuns în controversa privind reacția diplomației germane după nominalizarea lui Emil Hurezeanu pentru postul de ambasador al României la Berlin. Reacția vine după ce a fost publicat un articol potrivit căruia ar exista rezerve ale părții germane în privința lui Emil Hurezeanu, din pricina trecutului acestuia, notează Evenimentul Zilei.

Fostul ministru de Externe și consilier prezidențial Cristian Diaconescu consideră că MAE a făcut ce trebuia să facă în ceea ce privește situația creată de existența unei ‘liste negre’ cu români care nu mai au voie să intre pe teritoriul Federației Ruse,scrie Evenimentul Zilei.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu crede că tema moțiunii de cenzură anunțate de PNL, cea a votului prin corespondență, este una bună „pentru a vota împotriva Guvernului sau pentru a da jos Guvernul”, în condițiile în care reglementarea acestui tip de vot cădea în sarcina Parlamentului, susține Gândul.

Scriitorul Emil Hurezeanu a primit, pe 20 mai, agrementul din partea autorităților germane pentru postul de ambasador la Berlin, au precizat surse diplomatice, citate de Bursa.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu va propune discutarea, în Comisia de unificare a partidului, a posibilității de a scădea vârsta participării la vot în România, potrivit Economica.net.

Cota redusă de TVA de 9% va intra în vigoare de la 1 iunie și se va aplica pentru alimente, inclusiv băuturi (cu excepția băuturilor alcoolice) destinate consumului uman și animal, animale și păsări vii din specii domestice, semințe, plante și ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, notează Puterea.

O tânără antreprenoare ajută comunitatea din Ghimpați, județul Giurgiu, să se susțină și să se dezvolte cu ajutorul plantelor, punând în practică un concept nou în România: afacerea socială. Pentru inițiativa ei, ea a fost premiată și de Ambasada Belgiei în România, susține România Liberă.

Comisioanele lunare percepute de bănci pentru administrarea contului curent. Diferențe foarte mari între primele 10 bănci, susține Ziarul Financiar.

Românii plecați la muncă în străinătate: pierdere sau câștig pentru economie? Pe termen lung, toate țările de destinație au, la rândul lor, cote îngrijorătoare ale șomajului, deci aportul românesc de forță de muncă ieftină nu-i benefic, notează Capital.

Cu mii de insule și plaje în Grecia, e greu să te decizi unde anume să te relaxezi în vacanță. Economica.net îți spune care sunt cele mai bune și apreciate plaje din insulele grecești, dar și cât te costă o vacanță acolo.

Bancherul olandez Steven van Groningen (57 de ani) vorbește, într-un interviu pentru Adevărul, despre primele vizite bizare în România comunistă, pe vremea când era un canotor profesionist, dar și despre cei peste 15 ani de când locuiește neîntrerupt în București și este la conducerea uneia dintre cele mai mari bănci din țară.

Salariații pot primi de la angajatori o alocație individuală de hrană, sub forma tichetelor de masă. Valoarea unui asemenea tichete va crește din această lună, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, informează Gândul.

Numai o treime din populația României are o greutate normală, avertizează medicii. Lipsa de timp, de bani, stresul zilnic și, mai presus de toate, mentalitatea ne aduc în pragul obezității, cauza principală a numeroase probleme de sănătate. Adevărul prezintă cele mai mari greșeli de alimentație la români.

Andreea Mitu a realizat sâmbătă o nouă mare performanță pentru sportul românesc. Din postura de ocupantă a locului 100 în ierarhia WTA, bucureșteanca s-a calificat în optimile de finală ale turneului Roland Garros, după ce a învins-o pe campioana din 2010, italianca Francesca Schiavone, scor 7-5, 6-4, rămânând unica româncă pe tabloul de simplu, scrie Pro Sport.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a plecat dezamăgit de la Zurich, unde Joseph Blatter a fost reales la conducerea FIFA, notează Gazeta Sporturilor. Blatter a cîștigat alegerile în contextul unui scandal de corupție, după ce 7 oficiali ai FIFA au fost reținuți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult